Κατάλογος μεσογειακών νησιών ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Νησιά με έκταση πάνω από 10 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νησί Αρχιπέλαγος Εικόνα Χώρα Έκταση (τ.χλμ.) Πληθυσμός Πρωτεύουσα Σημαία
1 Σικελία Sicily-EO.JPG Flag of Italy.svg Ιταλία 25.426 5.015.000 Παλέρμο Flag of Sicily (revised).svg
2 Σαρδηνία Sardinia satellite.jpg Flag of Italy.svg Ιταλία 23.821 1.648.000 Κάλιαρι Flag of the Italian region Sardinia.svg
3 Κύπρος Satellite image of Cyprus, cropped.jpg Κύπρος Κύπρος 9.251 1.048.000 [1] Λευκωσία Flag of Cyprus.svg
4 Κορσική Corse-photosat.jpg Flag of France.svg Γαλλία 8.680 322.120 Αζαξιό Flag of Corsica.svg
5 Κρήτη Crete Nasa.jpg Flag of Greece.svg Ελλάδα 8.336 622.913 Ηράκλειο
6 Εύβοια Euboea island.jpg Flag of Greece.svg Ελλάδα 3.655 190.552 Χαλκίδα
7 Μαγιόρκα Βαλεαρίδες Νήσοι
Γυμνάσιαι Νήσοι
Mallorca.jpg Flag of Spain.svg Ισπανία 3.625 862.000 Πάλμα ντε Μαγιόρκα Flag of Mallorca.svg
8 Λέσβος Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Lesbos small.jpg Flag of Greece.svg Ελλάδα 1.636 86.312 Μυτιλήνη
9 Ρόδος Δωδεκάνησα Rhodes NLT Landsat7.png Flag of Greece.svg Ελλάδα 1.401 152.538 Ρόδος
10 Χίος Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Chios NASA satellite image.jpg Flag of Greece.svg Ελλάδα 843 51.269 Χίος
11 Κεφαλονιά Επτάνησα Kephalonia.png Flag of Greece.svg Ελλάδα 781 38.082 Αργοστόλι
12 Μινόρκα Βαλεαρίδες Νήσοι
Γυμνάσιαι Νήσοι
Menorca.jpg Flag of Spain.svg Ισπανία 695,7 94.397 Μαό Bandera de Menorca.svg
13 Κέρκυρα Επτάνησα Corfu from ISS.jpg Flag of Greece.svg Ελλάδα 592 112.193 Κέρκυρα
14 Ίμπιζα Βαλεαρίδες Νήσοι
Πιτυούσσαι Νήσοι
Ibiza.jpg Flag of Spain.svg Ισπανία 572,6 133.594 Ίμπιζα Ibiza flag.svg
15 Τζέρμπα ISD highres ISS002 ISS002-749-82 3.JPG Τυνησία Τυνησία 514 139.517 Χουμτ Σουκ
16 Σάμος Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Samos 26.80174E 37.72709N.jpg Flag of Greece.svg Ελλάδα 477,9 33.335 Σάμος
17 Λήμνος Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Greece.svg Ελλάδα 476,3 16.743 Μύρινα
18 Νάξος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 429,8 18.340 Νάξος
19 Κρες Κροατία Κροατία 405,7 3.184 Κρες
20 Κρκ Κροατία Κροατία 405,2 17.860 Κρκ
21 Ζάκυνθος Επτάνησα ZakynthosWW.jpg Flag of Greece.svg Ελλάδα 404,6 43.384 Ζάκυνθος
22 Μπρατς Κροατία Κροατία 395,4 14.031 Σούπεταρ
23 Άνδρος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 379,2 9.128 Άνδρος
24 Θάσος Flag of Greece.svg Ελλάδα 379 14.678 Θάσος
25 Λευκάδα Επτάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 302,5 22.320 Λευκάδα
26 Κάρπαθος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 300,2 6.709 Πηγάδια
27 Χβαρ Κροατία Κροατία 297,4 11.103 Χβαρ
28 Κως Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 287,6 46.099 Κως
29 Παγκ Κροατία Κροατία 284,2 8.398 Παγκ
30 Κύθηρα Επτάνησα
Κυθήρων νησιά
Flag of Greece.svg Ελλάδα 279,6 3.897 Κύθηρα
31 Ίμβρος Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Turkey.svg Τουρκία 279 8.210 Παναγία η Μπαλωμένη (Çınarlı)
32 Κόρτσουλα Κροατία Κροατία 271,5 16.182 Κόρτσουλα
33 Ικαρία Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Greece.svg Ελλάδα 255,3 8.431 Άγιος Κήρυκος
34 Μάλτα Μάλτα Μάλτα 246 378.176 Βαλέτα Flag of Malta.svg
35 Έλβα Τοσκανικό αρχιπέλαγος Flag of Italy.svg Ιταλία 224 31.572 Πορτοφερραίο
36 Σκύρος Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 206,9 2.888 Σκύρος
37 Πάρος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 196,3 13.694 Παροικιά
38 Τήνος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 194,6 8.699 Τήνος
39 Σαμοθράκη Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Greece.svg Ελλάδα 178 2.773 Σαμοθράκη
40 Μήλος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 151 4.966 Μήλος
41 Κέα Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 131,7 2.472 Ιουλίδα
42 Αμοργός Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 121,5 1.947 Αμοργός
43 Προκόννησος (νήσος του Μαρμαρά) Νησιά του Μαρμαρά Flag of Turkey.svg Τουρκία 117
44 Ντούγκι Ότοκ Κροατία Κροατία 113,3 1.772 Sali
45 Κάλυμνος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 110,6 15.863 Πόθια
46 Σεργκί Νησιά Κερκένα Τυνησία Τυνησία 110 Ρέμλα
47 Σαντ Αντίοκο Αρχιπέλαγος Σούλτσις Flag of Italy.svg Ιταλία 109 11.730 Σαντ Αντίοκο
48 Ίος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 108,7 2.084 Ίος
49 Κύθνος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 99,4 1.436 Κύθνος
50 Μλιετ Κροατία Κροατία 98 1.111 Babino Polje
51 Αστυπάλαια Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 96,4 1.270 Αστυπάλαια
52 Ιθάκη Επτάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 96,3 3.209 Βαθύ
53 Σκόπελος Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 95,1 5.041 Σκόπελος
54 Σαλαμίνα Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 95 38.959 Σαλαμίνα
55 Βις (Ίσσα) Κροατία Κροατία 89,7 3.617 Βις
56 Μύκονος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 86,1 14.165 Μύκονος
57 Ραμπ Κροατία Κροατία 86,1 9.480 Ραμπ
58 Σύρος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 84,1 21.473 Ερμούπολη
59 Φορμεντέρα Βαλεαρίδες Νήσοι
Πιτυούσσαι Νήσοι
Flag of Spain.svg Ισπανία 83,2 10.583 Σαντ Φρανσέσκ ντε Φορμεντέρα Bandera de Formentera.svg
60 Παντελλερία Flag of Italy.svg Ιταλία 83 7.729 Παντελλερία
61 Αίγινα Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 82,6 12.930 Αίγινα
62 Θήρα (Σαντορίνη) Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 76,2 17.430 Φηρά
63 Σέριφος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 75,2 1.378 Σέριφος
64 Λόσινι Κροατία Κροατία 74,4 7.771 Μάλι Λόσινι
65 Σίφνος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 73,9 2.543 Απολλωνία
66 Γκαρμπί Νησιά Κερκένα Τυνησία Τυνησία 69 Μελίτα
67 Γκόζο Μάλτα Μάλτα 67 38.339 Βικτώρια
68 Κάσος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 66,4 1.070 Φρυ
69 Αλόννησος Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 64,1 2.766 Πατητήρι
70 Τήλος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 61,5 829 Μεγάλο Χωριό
71 Πάσμαν Κροατία Κροατία 60,1 2.711 Πάσμαν
72 Σόλτα Κροατία Κροατία 58,2 1.479 Grohote
73 Σύμη Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 57,9 3.068 Σύμη
74 Λέρος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 54,1 7.915 Αγία Μαρίνα
75 Ούγκλιαν Κροατία Κροατία 51,1 6.182 Πρέκο
76 Σαν Πιέντρο Αρχιπέλαγος Σούλτσις Flag of Italy.svg Ιταλία 51 6.444 Καρλοφόρτε
77 Αζινάρα Flag of Italy.svg Ιταλία 51 1 Cala d' Oliva
78 Ύδρα Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 49,6 1.951 Ύδρα
79 Σκιάθος Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 47,3 6.619 Σκιάθος
80 Ίσκια Αρχιπέλαγος Καμπανίας
Πιθηκούσσες Νήσοι
Flag of Italy.svg Ιταλία 46,3 60.335 Ίσκια
81 Άγιος Ευστράτιος Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Greece.svg Ελλάδα 43,3 249 Άγιος Ευστράτιος
82 Σίκινος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 41,7 270 Σίκινος
83 Νίσυρος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 41,3 982 Μανδράκι
84 Λάστοβο Κροατία Κροατία 40,8 835 Λάστοβο
85 Ψαρά Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Greece.svg Ελλάδα 40,5 408 Ψαρά
86 Ανάφη Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 38,6 294 Ανάφη
87 Τένεδος Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Turkey.svg Τουρκία 37,6 2.472 Τένεδος
88 Λίπαρι Αιολίδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 37,6 10.763 Λίπαρι
89 Κίμωλος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 37,4 899 Κίμωλος
90 Αντίπαρος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 35,1 1.196 Αντίπαρος
91 Πάτμος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 34,1 3.429 Πάτμος
92 Κορνάτ Κροατία Κροατία 32,4 7
93 Φολέγανδρος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 32,4 787 Φολέγανδρος
94 Φούρνοι Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
Φούρνοι Ικαρίας
Flag of Greece.svg Ελλάδα 30,5 1.199 Φούρνοι
95 Γαύδος Flag of Greece.svg Ελλάδα 29,6 158 Γαύδος
96 Τσίοβο Κροατία Κροατία 28,1 4.455 Okrug Gornji
97 Χάλκη Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 27 702 Χάλκη
98 Σαλίνα Αιολίδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 26,8 2.300
99 Όλιμπ Κροατία Κροατία 26,1 147 Όλιμπ
100 Εγγλεζονήσι (Uzunada) Flag of Turkey.svg Τουρκία 25,4
101 Παξοί Επτάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 25,3 2.373 Γάιος
102 Κάλαμος Επτάνησα
Τηλεβοΐδες νήσοι
Flag of Greece.svg Ελλάδα 25 529 Κάλαμος
103 Κυρά Παναγιά Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 24,8 2
104 Τζίλιο Τοσκανικό αρχιπέλαγος Flag of Italy.svg Ιταλία 23,8 1.458 Τζίλιο Καστέλο
105 Μοσχονήσι (Alibey) Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Turkey.svg Τουρκία 23,4
106 Πόρος Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 22,9 3.951 Πόρος
107 Μεγανήσι Επτάνησα
Τηλεβοΐδες νήσοι
Flag of Greece.svg Ελλάδα 22,4 983 Κατωμέρι
108 Μόλατ Κροατία Κροατία 22,2 207 Μόλατ
109 Σπέτσες Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 22,2 3.934 Σπέτσες
110 Βιρ Κροατία Κροατία 22,1 1.608 Βιρ
111 Αλώνη (Pasalimani) Νησιά του Μαρμαρά Flag of Turkey.svg Τουρκία 21,4
112 Βουλκάνο Αιολίδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 20,9 715 Βουλκάνο
113 Αφησιά (Avsa) Νησιά του Μαρμαρά Flag of Turkey.svg Τουρκία 20,6
114 Αντικύθηρα Επτάνησα
Κυθήρων νησιά
Flag of Greece.svg Ελλάδα 20,4 59 Ποταμός
115 Σαρία Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 20,4 39
116 Λαμπεδούσα Πελάγους Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 20,2 4.500 Lampedusa e Linosa
117 Λα Μανταλένα Αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα Flag of Italy.svg Ιταλία 20,1 11.902 Λα Μανταλένα
118 Ελαφόνησος Κυθήρων νησιά Flag of Greece.svg Ελλάδα 20 977 Ελαφόνησος
119 Φαβινιάνα Αιγάδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 19,8 4.383 Φαβινιάνα
120 Καπραΐα Τοσκανικό αρχιπέλαγος Flag of Italy.svg Ιταλία 19 366 Καπραΐα
121 Μακρόνησος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 18,4 8
122 Ηρακλειά Κυκλάδες
Μικρές Κυκλάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 18,1 150 Ηρακλειά
123 Πολύαιγος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 18,1 2
124 Γυάρος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 17,6 0
125 Μούρτερ Κροατία Κροατία 17,6 5.060 Μούρτερ
126 Μεγαλόνησος Πεταλιών Πεταλιοί Flag of Greece.svg Ελλάδα 17,2 0
127 Ούνιγε Κροατία Κροατία 16,9 90 Ούνιγε
128 Ιζ Κροατία Κροατία 16,5 557 Iž Veli
129 Σιπάν Ελαφίτι Νησιά Κροατία Κροατία 16,2 436 Šipanska Luka
130 Λειψοί Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 15,8 784 Λειψοί
131 Καπρέρα Αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα Flag of Italy.svg Ιταλία 15,7 0
132 Καμπρέρα Βαλεαρίδες Νήσοι
Γυμνάσιαι Νήσοι
Flag of Spain.svg Ισπανία 15,7 0
133 Σέστρουνι Κροατία Κροατία 15,1 48 Σέστρουνι
134 Ζίριε Κροατία Κροατία 15,1 124 Ζίριε
135 Κέρος Κυκλάδες
Μικρές Κυκλάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 15 0
136 Ζουτ Κροατία Κροατία 14,8 0
137 Ψέριμος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 14,6 77 Ψέριμος
138 Οινούσσες Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
Οινούσσες (σύμπλεγμα)
Flag of Greece.svg Ελλάδα 14,4 796 Οινούσσες
139 Σίλμπα Κροατία Κροατία 14,3 265 Σίλμπα
140 Περιστέρα Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 14,3 30
141 Ρήνεια Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 13,9 0
142 Δονούσα Κυκλάδες
Μικρές Κυκλάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 13,7 176 Δονούσα
143 Αγαθονήσι Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 13,4 186 Αγαθονήσι
144 Πρβιτς (Κρκ) Κροατία Κροατία 12,8 0
145 Στρόμπολι Αιολίδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 12,6 572 Στρόμπολι
146 Δοκός Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 12,5 17 Δοκός
147 Πορκερόλ Νησιά Ιέρ
(ή Χρυσά Νησιά)
Flag of France.svg Γαλλία 12,5 200 Πορκερόλ
148 Μαρέττιμο Αιγάδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 12,3 819 Μαρέττιμο
149 Σχίζα Μεσσηνιακές Οινούσσες Flag of Greece.svg Ελλάδα 12,3 0
150 Δία Flag of Greece.svg Ελλάδα 11,9 0
151 Αγκίστρι Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 11,7 1.099 Μεγαλοχώρι
152 Ντρβένικ Βέλι Κροατία Κροατία 11,7 168 Ντρβένικ Βέλικι
153 Γιούρα Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 11,1 0
154 Κάπρι Αρχιπέλαγος Καμπανίας Flag of Italy.svg Ιταλία 10,4 12.200 Κάπρι
155 Μοντεκρίστο Τοσκανικό αρχιπέλαγος Flag of Italy.svg Ιταλία 10,4 0
156 Πιανόζα Τοσκανικό αρχιπέλαγος Flag of Italy.svg Ιταλία 10,3 0
157 Οθωνοί Επτάνησα
Διαπόντια νησιά
Flag of Greece.svg Ελλάδα 10,1 558 Οθωνοί (Άμμος)
158 Θύμαινα Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου
Φούρνοι Ικαρίας
Flag of Greece.svg Ελλάδα 10,1 142 Θύμαινα
159 Ιμραλί Flag of Turkey.svg Τουρκία 9,98

Νησιά με έκταση πάνω από 5 τ.χλμ. –10 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η λίστα είναι ημιτελής.

Νησί Αρχιπέλαγος Εικόνα Χώρα Έκταση (τ.χλμ.) Πληθυσμός Πρωτεύουσα Σημαία
160 Ιστ Κροατία Κροατία 9,65 202 Ιστ
161 Φιλικούντι Αιολίδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 9,5 235 Φιλικούντι
162 Θηρασία Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 9,3 268 Θηρασία
163 Καστελόριζο Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 9,1 406 Καστελόριζο
164 Λέβιθα Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 9,1 8
165 Σαπιέντζα Μεσσηνιακές Οινούσσες Flag of Greece.svg Ελλάδα 9,1 7
166 Λεβάν Νησιά Ιέρ
(ή Χρυσά Νησιά)
Flag of France.svg Γαλλία 9 100 Héliopolis
167 Πρέμουντα Κροατία Κροατία 8,7 58 Πρέμουντα
168 Ούστικα Flag of Italy.svg Ιταλία 8,7 1.302 Ούστικα
169 Πλάβνικ Κροατία Κροατία 8,6 0
170 Μάουν Κροατία Κροατία 8,5 0
171 Σκέντρο Κροατία Κροατία 8,4 0
172 Ζλάριν Κροατία Κροατία 8,1 276 Ζλάριν
173 Λα Γκαλίτ Τυνησία Τυνησία 8,1
174 Σχοινούσα Κυκλάδες
Μικρές Κυκλάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 8,1 206 Σχοινούσα
175 Αντίμηλος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 8 0
176 Σύρνα Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 7,9 0
177 Δεσποτικό Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 7,8 0
178 Αμμουλιανή Flag of Greece.svg Ελλάδα 7,7 547
179 Πόντσα Ποντίνε Νησιά Flag of Italy.svg Ιταλία 7,5 3.107 Πόντσα
180 Αλιμιά Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 7,4 0
181 Κάπριγε Κροατία Κροατία 7,1 143 Κάπριγε
182 Πορτ Κρο Νησιά Ιέρ
(ή Χρυσά Νησιά)
Flag of France.svg Γαλλία 7 30
183 Αρκοί Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 6,7 54 Αρκοί
184 Σβέτι Γκργκουρ Κροατία Κροατία 6,4 0
185 Σκάντζουρα Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 6,2 0
186 Μπίσεβο Κροατία Κροατία 5,9 19
187 Καστός Επτάνησα
Τηλεβοΐδες νήσοι
Flag of Greece.svg Ελλάδα 5,9 120 Καστός
188 Ταβολάρα Αρχιπέλαγος Ταβολάρα Flag of Italy.svg Ιταλία 5,9 0
189 Λεβάντσο Αιγάδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 5,8 220 Λεβάντσο
190 Άνω Κουφονήσι Κυκλάδες
Μικρές Κυκλάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 5,8 366 Κουφονήσι
191 Veliki Brijun Κροατία Κροατία 5,7 0
192 Σάσων Αλβανία Αλβανία 5,7 0
193 Ίλοβικ Κροατία Κροατία 5,5 104 Ίλοβικ
194 Πεταλάς Επτάνησα
Εχινάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 5,5 0
195 Λινόζα Πελάγους Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 5,4 433 Λινόζα
196 Πρίγκηπος Πριγκηπόννησα Flag of Turkey.svg Τουρκία 5,4 7.320
197 Σβέτι Κλέμεντ Κροατία Κροατία 5,3 0
198 Αλμπαρέλα Flag of Italy.svg Ιταλία 5,3 152
199 Αλικούντι Αιολίδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 5,2 105 Αλικούντι

Νησιά με έκταση πάνω από 3 τ.χλμ. –5 τ.χλμ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η λίστα είναι ημιτελής.

Νησί Αρχιπέλαγος Εικόνα Χώρα Έκταση (τ.χλμ.) Πληθυσμός Πρωτεύουσα Σημαία
200 Ada Bojana Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 4,8 0
201 Χρυσή Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,743 3
202 Νίμος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,648 0
203 Τέλενδος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,648 54 Τέλενδος
204 Ντόλιν Κροατία Κροατία 4,611 0
205 Κίναρος Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,577 2
206 Γυαλί Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,558 10
207 Γκόλι Ότοκ Κροατία Κροατία 4,538 0
208 Kekova Flag of Turkey.svg Τουρκία 4,5 0
209 Αντίψαρα Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,498 0
210 Ερεικούσσα Επτάνησα
Διαπόντια νησιά
Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,449 698 Ερεικούσσα
211 Λόπουντ Ελαφίτι Νησιά Κροατία Κροατία 4,377 220 Λόπουντ
212 Άτοκος Επτάνησα
Τηλεβοΐδες νήσοι
Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,375 0
213 Βάλαξα Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,333 0
214 Άγιος Γεώργιος Νησιά του Αργοσαρωνικού Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,329 0
215 Αρκούδι Επτάνησα
Τηλεβοΐδες νήσοι
Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,275 0
216 Κουφονήσι Λασιθίου Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,26 0
217 Πιπέρι Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,228 2
218 Οξεία Επτάνησα
Εχινάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,223 0
219 Σπάρτζι Αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα Flag of Italy.svg Ιταλία 4,2
220 Svetac Κροατία Κροατία 4,193 0
221 Zverinac Κροατία Κροατία 4,177 59
222 Προτσίντα Αρχιπέλαγος Καμπανίας
Πιθηκούσσες Νήσοι
Flag of Italy.svg Ιταλία 4,13 10.596 Προτσίντα
223 Αντίπαξοι Επτάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 4,099 64 Αντίπαξοι
224 Sušac Κροατία Κροατία 4,025 0
225 Κάτω Κουφονήσι Κυκλάδες
Μικρές Κυκλάδες
Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,898 0
226 Zembra Τυνησία Τυνησία 3,89 0
227 Φαρμακονήσι Δωδεκάνησα Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,866 74 Φαρμακονήσι
228 Χερσονήσι Πεταλιοί Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,833 0
229 Σκυροπούλα Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,827 0
230 Škarda Κροατία Κροατία 3,782 0
231 Susak Κροατία Κροατία 3,771 188 Susak
232 Rava Κροατία Κροατία 3,633 98 Vela Rava
233 Rivanj Κροατία Κροατία 3,615 22 Rivanj
234 Δήλος Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,536 14
235 Μαθράκι Επτάνησα
Διαπόντια νησιά
Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,532 297 Μαθράκι
236 Drvenik Mali Κροατία Κροατία 3,427 54
237 Μολάρα Αρχιπέλαγος Ταβολάρα Flag of Italy.svg Ιταλία 3,41
238 Παναρέα Αιολίδες Νήσοι Flag of Italy.svg Ιταλία 3,4 241
239 Kakan Κροατία Κροατία 3,388 0
240 Νέα Καμένη Κυκλάδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,338 0
241 Σαρακηνό Βόρειες Σποράδες Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,337 0
242 Zmajan Κροατία Κροατία 3,300 0
243 Διάπορος Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,2 0
244 Σφακτηρία Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,150 0
245 Jakljan Κροατία Κροατία 3,066 0
246 Πρώτη Flag of Greece.svg Ελλάδα 3,050 4

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Προήλθε προσθέτοντας τον πληθυσμό της Δημοκρατίας της Κύπρου (784.000) με τους Τουρκοκύπριους (264.000)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]