Α.Σ. Φωκικός Άμφισσας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φωκικός Άμφισσας
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Σύλλογος Φωκικός Άμφισσας
Σύντομο όνομαΦωκικός
Ίδρυση1932
ΈδραΆμφισσα Φωκίδας, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Άμφισσας, Δήμος Δελφών
ΠρόεδροςΛευτέρης Γκιούλος
ΠροπονητήςΚώστας Λίβας
ΠρωτάθλημαΑ΄ Ε.Π.Σ. Φωκίδας
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram

Ο Φωκικός Άμφισσας είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα την Άμφισσα του Νομού Φωκίδας.


Τα χρώματά του είναι το κυανό, το λευκό και εναλλακτικά το ερυθρό και έμβλημά του ένας κλάδος ελαίας (που συμβολίζει την περιοχή, με την πλούσια παραγωγή ελαιόλαδου) και ο οποίος "στεφανώνει" συμβολικά μια μπάλα ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Δ' Εθνικής και 28 τοπικούς τίτλους.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορική, πρώτη σύνθεση της ομάδας του Παναμφισσαϊκού (αγνώστου φωτορεπόρτερ, 1931).

Το 1932, αρκετοί ποδοσφαιριστές από την Άμφισσα, δημιούργησαν τον "Παναμφισσαϊκό Ποδοσφαιρικό Όμιλο" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο φύλλο της εφημερίδας, της 14 Ιουλίου του 1932.

Ψηφιακή αναπαράσταση, μιας από τις πρώτες φανέλες που χρησιμοποίησε η ομάδα του Αμφισσαϊκού (1961-63)

Η προϊστορία του ξεκινά στα 1928 όταν πρωτοδημιουργήθηκε ως "Παναμφισσαϊκός Π.Ο.". Ιδρυτές της ομάδας είναι οι γιατροί Χαράλαμπος Λαλαούνης και Παναγιώτης Λύτρας, οι φίλαθλοι Ν. Ρεκαΐτης, Ανδρέας Κυριακόπουλος, Κ. Παπαθανασίου, Γ. Παπαδόπουλος και οι αδελφοί και ποδοσφαιριστές Λεωνίδας Δενιόζος, Κώστας Δενιόζος, Ιωάννης Δενιόζος. Επίσης παίκτες της πρώτης ομάδας οι Πέτρος και Γιάννης Δενιόζος αδέλφια και ξάδερφοι των πρώτων, καθώς και οι Ευθύμιος Κουτρολίκος, Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, Αθανάσιος Εγγλέζος, Αργύριος Βασιλείου, Νίκος Κόκκινος, Ευάγγελος, Ευθύμιος Ασημακόπουλος και ο Τάκης Κοϊτσάνος. Πρώτος ευεργέτης της ομάδας ήταν ο Άγγελος Σικελιανός ο οποίος δώρισε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ποιητής ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την περιοχή, οργανώνοντας τις Δελφικές Εορτές και έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο. Μάλιστα, προς τιμήν του, ένας δρόμος πλησίον του Σταδίου Άμφισσας φέρει έκτοτε το όνομά του. Το πρώτο καταγεγραμμένο παιχνίδι της ομάδας λαμβάνει χώρα στην Άμφισσα στις 3 Μαΐου του 1931 εναντίον της Ένωσης Ιτέας (πρόγονος του Αστέρα Ιτέας). Την επόμενη χρονιά (2 Αυγούστου του 1932) ο σύλλογος αναγνωρίσθηκε επίσημα από την Ε.Π.Ο. Στις 15 Μαΐου του 1952 η ομάδα μετονομάστηκε σε "Αμφισσαϊκός". Τις αγωνιστικές περιόδους 1961-62 και 1962-63 έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Στις 18 Νοεμβρίου του 1964 η ομάδα μετονομάστηκε επίσημα σε "Α.Σ. Φωκικός". Το καταστατικό του συλλόγου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα διατήρησης τμήματος στίβου, το οποίο όμως ουδέποτε συνεστήθη επίσημα.

Παλαιότερες διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φωκικός του 1975-76.

Ο Φωκικός έχει συμμετάσχει σε αρκετές διοργανώσεις της Δ' Εθνικής κατηγορίας με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ παλαιότερα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '60 και '70 -σαν πρωταθλητής Φθιωτιδο/Φωκίδας που τότε αποτελούσε ενιαία ποδοσφαιρική περιφέρεια-είχε αγωνισθεί και στο Ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διεκδικώντας την άνοδο στη Β΄ Εθνική, έχοντας σαν αντιπάλους πρωταθλητές άλλων τοπικών ενώσεων. Επίσης, την περίοδο 1975-76 πραγματοποίησε νταμπλ τίτλων στη Φθιωτιδοφωκίδα/Ευρυτανία, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο της τότε ενιαίας ποδοσφαιρικής ένωσης, και έφτασε έως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αποκλείοντας τον Μεσσηνιακό με 6-5 στα πέναλτι έχοντας σαν παίκτη-προπονητή τον βετεράνο άσσο της ΑΕΚ Αλέκο Ιορδάνου.

Στο Εθνικό Ερασιτεχνικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σήμα του Φωκικού, τη δεκαετία του ΄80 (1981-1987)

Ο Φωκικός ήταν μια από τις 80 ομάδες που έλαβαν μέρος στην πρώτη επίσημη διοργάνωση του Εθνικού Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος (1977-78). Συνέχισε ανελλιπώς μέχρι και τη σεζόν 1981-82, όταν και υποβιβάστηκε στην Α΄ Κατηγορία Φθιώτιδας/Φωκίδας/Ευρυτανίας. Ύστερα από προσπάθειες τριών ετών, το 1985 επανήλθε, νικώντας σε αγώνα μπαράζ που έγινε στη Σουβάλα με σκορ 1-0 τον Παλλαμιακό. Έπαιξε δυο συνεχείς περιόδους αλλά το 1987 ξανάπεσε στο τοπικό, κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 1987-88, όμως έχασε την άνοδο στα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ανόδου, για να επιστρέψει τελικά το 1990. Το 1990-91 ως νεοφώτιστος ήταν δεύτερος στον 4ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής, χάνοντας τον τίτλο από τον Α.Π.Σ. Πάτραι για ένα μόλις βαθμό και το 1992 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, προς τις ανώτερες κατηγορίες.

Πρώτη μεγάλη επιτυχία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στίς 7 Ιουνίου 1992 ο Φωκικός κατέκτησε τον τίτλο σε όμιλο της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ΄ Εθνική (1992-93). Σε εκείνη την ομάδα μετείχαν οι ποδοσφαιριστές Αναγνωστόπουλος Θωμάς, Καραμπελούσης Κώστας, Αραβανής, Κατσιμπάρδης, Παπαδήμας, Καραδήμος,Μπιλέρης Νίκος, Μανέτας Αχχιλέας, Λίβας Κώστας, Στεφανόπουλος, Μαρκοδήμος Γιάννης, Α. και Δ. Καρανάσος, Τάσος Μαντζώρος, Γιάννης Νταλακούρας, Ευθύμιος Μαλαγράκης, Δ. Ροδίτης κ.α.

Το κατόρθωμά της η ομάδα της Άμφισσας το επανέλαβε τρία χρόνια αργότερα (περίοδος 1995-96), αλλά και αυτή τη φορά δεν πέτυχε να διακριθεί, καθώς λόγω έργων, υποχρεώθηκε να δίνει τους εντός έδρας αγώνες του στο γήπεδο των Άσπρων Σπιτιών.

Η πρόσφατη επιτυχημένη πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λογότυπο του Φωκικού κατά τις απαρχές του 21ου αιώνα.

Την περίοδο 2007-08 ο Φωκικός με προπονητή το Μάκη Βακλαϊδή αγωνίσθηκε στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, κατέκτησε τον τίτλο και ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του στη Γ' Εθνική. Μάλιστα, με τεχνικό τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, ο Φωκικός πέτυχε την περίοδο 2008-09 να ανανεώσει για πρώτη φορά στα χρονικά την παραμονή του στη Γ' Εθνική, επίτευγμα που επανέλαβε και το 2009-10 με νέο προπονητή το Μιχάλη Κασάπη που αντικατέστηκε τον αρχικό Κώστα Λίβα. Από χρονιά σε χρονιά ο Φωκικός εμφανίζεται όλο και πιο ισχυρός, με συνέπεια το 2010-11 να τερματίσει στην τρίτη θέση, η οποία του εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του, την προαγωγή στη Football League (πρώην Β΄ Εθνική).

Στην Β' Εθνική αγωνίστηκε από την περίοδο 2011-12 μέχρι και την περίοδο 2014-15. Κατόπιν, την περίοδο 2015-16 αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Στις 21 Ιουνίου 2016 στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου αποφασίστηκε η διάλυσή του[1] και η ίδρυση νέου συλλόγου με την παραπλήσια ονομασία «Φωκικός Αθλητικός Σύλλογος»[2]. Μετά από απουσία μίας χρονιάς ο Φωκικός αγωνίζεται στο τοπικό της Φωκίδας αλλά δεν καταφέρνει να ανέβει στην Γ' Εθνική καθώς την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο σαφώς ανώτερος Αστέρας Ιτέας. Την περίοδο 2018 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Φωκίδας και κέρδισε την επάνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία. Την αγωνιστική περίοδο 2018-19, αγωνίστηκε στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας, όπου μετά από μία πολύ μέτρια απόδοση, κατέλαβε την προτελευταία 13η θέση, υποβιβάστηκε εκ νέου στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας.

Την σεζόν 2019-20 κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα Ε.Π.Σ Φωκίδας και ανεβαίνει στην Γ' Εθνική (ουσιαστικά Δ'), όπου και αγωνίζεται την σεζόν 2020-21.

Εισιτηριακά ζενίθ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την περίοδο 1991-1992 ο Φωκικός, σε αγώνα Δ' Εθνικής εναντίον του Ναυπακτιακού Αστέρα (σκορ 0-0) στις 22 Μαρτίου 1992, πέτυχε ρεκόρ θεατών, καθώς η προσέλευση στο στάδιο Άμφισσας άγγιξε τον αριθμό των 4.500 φιλάθλων, όπως προκύπτει από τις καταγραφές στα επίσημα βιβλία που τηρούνται στο αρχείο του γηπέδου. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Φωτός των Σπορ", στον αγώνα Φωκικός-ΠΑΣ Πρέβεζα 1-0, για το Ειδικό πρωτάθλημα του 1974, είχαν παραστεί στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας 6.500 θεατές.

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ο Φωκικός είναι ο Αμφισσεύς Βαγγέλης Χοσάδας. Μεγάλη καριέρα με την ομάδα της Λαμίας στη Β΄ Εθνική έκαναν οι Γιώργος και Κώστας Ταμπάκης, όπως και ο Βασίλης Τσίντζιρας. Επίσης ο βαλκανιονίκης Αθανάσιος Καμπαφλής αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας το 1946. Σημαντική δε και η παρουσία στην ομάδα του Αναστασίου Πλούμπη παλαιού ποδοσφαιριστή της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Απόλλωνος Αθηνών που πέρασε από την ομάδα του Φωκικού.

Ιστορική μορφή του συλλόγου υπήρξε ο αείμνηστος σέντερ-φορ Γιώργος Χατζηγεωργίου ή "Καφάρης" όπως ήταν περισσότερο γνωστός, που αγωνίσθηκε από το 1956 έως την 21η Μαϊου 1970 όταν και απεβίωσε μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας, μετά από προπόνηση, σε ηλικία μόλις 29 ετών. Η νεκροψία απέδειξε ότι υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου. Το γεγονός δημοσίευσε με πρωτοσέλιδό της η αθλητική εφημερίδα "ΦΩΣ των Σπορ", τονίζοντας ότι "Πέθανε το πιο δυνατό σέντερ φορ της Β΄Εθνικής" Η συλλογική οπαδική μνήμη τον έχει περιβάλλει με ένα μανδύα τοπικού υπερήρωα, αφού διέθετε πολύ ισχυρό σουτ, σε σημείο που έσκιζε τα δίχτυα. Έχει καταγραφεί μάλιστα περιστατικό, στο οποίο ο διαιτητής αγώνα μέτρησε κάποιο τέρμα που σημείωσε ο Χατζηγεωργίου, αφού πρώτα διαπίστωσε την τρύπα η οποία είχε ανοιχτεί στα καρέ. Eίχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του ο ΠΑΟΚ.

Άλλος γηγενής με αξιοσημείωτη σταδιοδρομία είναι ο τερματοφύλακας Κώστας Καραγιώργος, (Β Εθνική-Λαμία) καθώς και ο Χρήστος Κυπραίος, που ξεκίνησε από την ομάδα Νέων του Αμφισσαϊκού (1960), συνέχισε στο Φωκικό (1968), για να εξελιχθεί σε έναν από τους γνωστότερους γκολκίπερ της Β΄ Εθνικής, παίζοντας κατά σειρά σε Διαγόρα Ρόδου, Βύζαντα Μεγάρων και Α.Ε. Μεσολογγίου.

Κομμάτι της ιστορίας της ομάδας είναι και ο μετέπειτα πρόεδρος Σίμος Παπαδημητρίου, καθώς έπαιξε από το 1974 έως και το 1986, μάλιστα διετέλεσε και αρχηγός της.

Άλλοι γνωστοί και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές του Φωκικού είναι ο Νίκος Σκούτας (Ατρόμητος Αθηνών), ο Δημήτρης Ντάσκας, ο Κώστας Καραμπελούσης, ο τερματοφύλακας Ηλίας Μαχαίρας που ξεκίνησε από το Φωκικό, μετεγγράφηκε στο Λεβαδειακό, με τον οποίο έπαιξε στην Α΄ Εθνική και συνέχισε σε Παναιτωλικό, Μεσολόγγι κ.λ.π., Κώστας Γιώτης, περισσότερα γκολ σε εθνικό πρωτάθλημα [26] ο Αχιλλέας Μανέτας (25 χρόνια παρουσίας, πάνω από 1.000 συμμετοχές), ο Θωμάς Αναγνωστόπουλος που αγωνίσθηκε για 19 ολόκληρα χρόνια στην ομάδα και ήταν βασικότατο στέλεχός της τα δυο πρώτα χρόνια της Γ΄ Εθνικής (1992-93 & 1995-96), ο Νίκος Μπιλέρης (14 χρόνια παρουσίας, από το 1980 έως το 1994 και πάνω από 400 συμμετοχές στη θέση αριστερού μπακ), ο Κώστας Κόλλιας (που ξεκίνησε από την ΑΕΚ), ο Τάσος Μαντζώρος (πρώτος σκόρερ επί σειρά ετών), ο Ευθύμιος (Μάκης) Βακλαϊδής (Λαμία-Σπάρτη-Εθνικός Αστέρας-Παναιτωλικός), ο Ευθύμιος Σταυρόπουλος (Σπάρτη), ο διεθνής Άνθιμος Χατζημωυσιάδης, ο ομογενής από το Καζακστάν Στάθης Πεχλιβανίδης (Evstaphiy Pechlevanidis), ο Λουκάς Τσάφος (Νίκη Βόλου), ο Δημήτρης Ιωάννου (Φωκικός-Παναχαϊκή-Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς-Ατρόμητος Αθηνών-Κέρκυρα-Λεβαδειακός) και ο Θανάσης Καραγκούνης που την περίοδο 2011-12 αγωνίζεται στον Ατρόμητο Αθηνών.

Προπονητές του Φωκικού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δημήτρης Κατσιφλώρος, στο γήπεδο Δεσφίνας (2011)

Αξιομνημόνευτοι πρόεδροι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τη θέση του προέδρου, έχουν κατά σειρά υπηρετήσει την ομάδα οι κάτωθι:

  • Ανδρέας Κυριακόπουλος (Δημοσίευμα Εφημερίδας Φωκίς 14-7-1932)
  • Χαράλαμπος Λαλαούνης
  • Ι. Μοσκαχλαϊδής (από δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ", στις 21-3-1946)
  • Ζητόγιαννος (δημ. 22-10-1950)
  • Νίκος Κορδώνης (δεκαετία του '50)
  • Ιωάννης Γιδόγιαννος 1952
  • Κωνσταντίνος Ευαγγέλου 1953
  • Ευστάθιος Ασημακόπουλος (δημοσίευμα της 6ης Αυγούστου του 1959 και 1964-1966 και 1970-1971 και 1977)
  • Αθανάσιος Ψιμούλης (1966-1967 και 1970)
  • Κ. Πριγκής (δημοσίευμα της 19ης Μαρτίου του 1968)
  • Ευάγγελος Παπαγεωργίου (1968-1970)
  • Αυγέρης Ζουμάς (1971-1972 και 1973)
  • Δημήτριος Τρίγκας (1975)
  • Ν.Κουρελής (1976)
  • Ηλίας Τζαμτζής (1963,1976-1978 και 1982)
  • Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής (δημ. 27-8-1974)
  • Ιωάννης Κουρέλης (1975-1976)
  • Γεώργιος Κατραμάτος (δημ. 6-10-1976)
  • Στέλιος Κουρέλης (1985-86 & 1989-1990 & 1991-93)
  • Αγαπητός Ταγκαλής (1987-1988 & 1996-1998)
  • Αθανάσιος Κιουτσίκης (1989)
  • Βασίλειος Τζαμτζής (1993-1995)
  • Παναγιώτης Βασιλόπουλος (1998-1999)
  • Χαράλαμπος Καρανάσος (1961 και 1999-2001)
  • Γιώργος Κωνσταντόπουλος (2000-δημ. 16-6-2002)
  • Προκόπιος Δεσποτίδης (2003-05)
  • Δημήτριος Καραγιάννης (2004-07)
  • Σίμος Παπαδημητρίου (2007 έως 31-12-2015)
  • Ηλίας Τσίγκας (5-8-2016 έως 18-10-2018)
  • Ηλίας Οικονόμου (19-10-2018 έως 15-7-2019 )
  • Δημήτριος Καραγιάννης (16-7-2019 έως 28-6-2022)
  • Λευτέρης Γκιούλος (28-6-2022 έως σήμερα)

Συμμετοχές στη Β' Εθνική (6)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τελική βαθμολογία του Ειδικού Πρωταθλήματος 1962
Η τελική κατάταξη στον όμιλο του Φωκικού, στην πρώτη τακτική διοργάνωση της μόνιμης Β΄Εθνικής
  • 1962 6η θέση,14 αγώνες, 23 βαθμοί, 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες, τέρματα 18-23.
  • 1962/63 15η θέση 28 αγώνες, 36 βαθμοί, 2 νίκες, 4 ισοπαλίες, 22 ήττες, τέρματα 16-91 (υποβιβασμός).
  • 2011/12 14η θέση, 34 αγώνες, 35 βαθμοί, 8 νίκες, 11 ισοπαλίες, 15 ήττες, τέρματα 27-38.
  • 2012/13 17η θέση, 40 αγώνες, 37 βαθμοί, 8νίκες, 14 ισοπαλίες, 18 ήττες, τέρματα 27-49.
  • 2013/14 9η θέση, 26 αγώνες, 36 βαθμοί, 11 νίκες, 3 ισοπαλίες, 12 ήττες, τέρματα 33-31.
  • 2014/15 13η θέση, 24 αγώνες, 12 βαθμοί, 2 νίκες, 6 ισοπαλίες, 16 ήττες, τέρματα 12-30 (υποβιβασμός).

Συμμετοχές στην Γ΄ Εθνική (7)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1992-93 (18η θέση, 34 αγώνες, 28 βαθμοί, 8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 22 ήττες, τέρματα 24-60) (υποβιβασμός).
  • 1995-96 (18η θέση, 34 αγώνες, 14 βαθμοί, 3 νίκες, 8 ισοπαλίες, 23 ήττες, τέρματα 15-63, 1 μηδενισμός, -3 βαθμοί) (υποβιβασμός).
  • 2008-09 (8η θέση, 34 αγώνες, 47 βαθμοί, 12 νίκες, 11 ισοπαλίες, 11 ήττες, τέρματα 38-34).
  • 2009-10 (9η θέση, 32 αγώνες, 47 βαθμοί, 13 νίκες, 8 ισοπαλίες, 11 ήττες, τέρματα 31-27).
  • 2010-11 (3η θέση, 32 αγώνες, 53 βαθμοί, 14 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες, τέρματα 46-32).
  • 2015-16 (17η θέση, 32 αγώνες, -1 βαθμοί, 0 νίκες, 5 ισοπαλίες, 27 ήττες, τέρματα 9-80) (υποβιβασμός).
  • 2018-19 (13η θέση, 26 αγώνες, 21 βαθμοί, 4 νίκες, 9 ισοπαλίες, 13 ήττες, τέρματα 22-42) (υποβιβασμός).
  • 2020-21 (9η θέση, 10 αγώνες, 11 βαθμοί, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες, τέρματα 9-14) (υποβιβασμός).

Συμμετοχές σε περιφερειακό επίπεδο (22)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1965/66 ("Ερασιτεχνική Β΄ Εθνικής") 10η θέση, 17 βαθμοί(-7 βαθμοί), 3 νίκες, 0 ισοπαλίες, 15 ήττες, τέρματα 14-45
  • 1966/67 ("Γ΄Εθνική") 10η θέση, 26 βαθμοί, 2 νίκες, 4 ισοπαλίες, 12 ήττες, τέρματα 21-62
  • 1974 (Ειδικό πρωτάθλημα) 4η θέση, 8 βαθμοί, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες, τέρματα 12-15
  • 1976 (Ειδικό πρωτάθλημα) 4η θέση, 9 βαθμοί, 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες, τέρματα 10-20
  • 1977/78 (1η εμφάνιση στο Εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα) 5η θέση, 44 βαθμοί, 17 νίκες, 10 ισοπαλίες, 11 ήττες, τέρματα 60-42
  • 1978/79-6η θέση, 45 β. 18 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, τέρματα 58-45
  • 1979/80-11η θέση, 41 β. 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 14 ήττες, τέρματα 53-57
  • 1980/81-10η θέση, 45 β. 18 νίκες, 9 ισοπαλίες, 13 ήττες, τέρματα 52-52
  • 1981/82-15η θέση, 19 β. 6 νίκες, 7 ισοπαλίες, 17 ήττες, τέρματα 33-76 (υποβιβασμός)
  • 1985/86-6η θέση, 37 β. 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, τέρματα 58-40 (Δ Εθνική)
  • 1986/87-9η θέση, 36 β. 14 νίκες, 8 ισοπαλίες, 12 ήττες, τέρματα 48-40 (υποβιβασμός)
  • 1990/91-2η θέση, 61 β. 27νίκες, 7 ισοπαλίες, 8 ήττες, τέρματα 71-42
  • 1991/92-1η θέση, 56 β. 24 νίκες, 8 ισοπαλίες, 4 ήττες, τέρματα 70-27 Πρωταθλητής
  • 1993/94-7η θέση, 52 β. 14 νίκες, 10 ισοπαλίες, 10 ήττες, τέρματα 46-32
  • 1994/95-1η θέση, 71 β. 22 νίκες, 5 ισοπαλίες, 7 ήττες, τέρματα 74-31 Πρωταθλητής
  • 1996/97-2η θέση, 74 β. 23 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, τέρματα 87-34
  • 1997/98-(δεν δήλωσε συμμετοχή)
  • 1998/99-14η θέση, 29β. 8 νίκες, 5 ισοπαλίες, 21 ήττες, τέρματα 37-79 (υποβιβασμός)
  • 2002/03-10η θέση, 32 β. 9 νίκες, 5 ισοπαλίες, 14 ήττες, τέρματα 28-34
  • 2003/04-8η θέση, 40 β. 11 νίκες, 4 ισοπαλίες, 15 ήττες, τέρματα 40-51
  • 2004/05-14η θέση, 17 β. 4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 19 ήττες, τέρματα 35-50 (υποβιβασμός)
  • 2006/07-5η θέση, 46 β. 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 8 ήττες, τέρματα 43-38
  • 2007/08-1η θέση, 65 β. 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 7 ήττες, τέρματα 59-25 Πρωταθλητής

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • ΕΠΣ Φωκίδας (9): 1947-48 (άτυπος τίτλος) [3], 1987-88, 1989-90, 1997-98, 2000-01, 2001-02, 2005-06, 2017-18, 2019-20
  • Κύπελλο ΕΠΣ Φθιωτιδοφωκίδας/Ευρυτανίας (3): 1974-75, 1975-76, 1976-77
  • Κύπελλο ΕΠΣ Φωκίδας (13): 1947-1948 (άτυπος τίτλος), 1986-87, 1988-89, 1989-90, 1991-92, 1993-94, 1994-95, 1999-00, 2000-01, 2002-03, 2003-04, 2006-07, 2016-17 (Φωκίδας)

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Εγένετο Α.Σ. Φωκικός». amfissaface.gr. 22 Ιουνίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2019. 
  2. «Αναγνωρίστηκε από την ΕΠΟ ο ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΣ». amfissapress.gr. 31 Αυγούστου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2019. 
  3. Φύλλο "Αθλητικής Ηχούς", της 7ης Μαΐου 1950

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]