Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Φθιωτιδοφωκίδας 1984–85

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.Φ.
Περίοδος1984–85
1985–86

Το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιωτιδοφωκίδας της περιόδου 1984-85 ήταν το τελευταίο που περιελάμβανε ομάδες της Φωκίδας, καθώς λίγο μετά την έναρξή του, ιδρύθηκε η αυτόνομη Ε.Π.Σ. Φωκίδας, που έκτοτε διοργανώνει τα πρωταθλήματα της περιφέρειάς της. Στο Νότιο (Β') όμιλο, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Φωκικός και στο Βόρειο (Α΄) όμιλο ο Παλλαμιακός.

Ακολούθως, δόθηκε αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για τον τίτλο της Α΄ Κατηγορίας, στον οποίο επικράτησε το συγκρότημα της Άμφισσας, κατακτώντας το πρωτάθλημα και παράλληλα την άνοδο στο Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι έγινε στη Σουβάλα, όπου ο Φωκικός νίκησε 1-0 με γκολ του Καπαρτζάνη, με κεφαλιά στο 55ο λεπτό. [1] Η νικήτρια είχε καλύτερους παίκτες τους Σταυρόπουλο, Χορμόβα, Ταμπάκη, Τσούνη, Τσάφο και Καραγιώργο. Από τον Παλλαμιακό ξεχώρισαν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κλείτσικας, ο Μπαμπαλής και ο Στέφος.[2] Νεοφώτιστες ομάδες ήταν ο Παλλαμιακός, ο Ησαϊας Δεσφίνας, η Ανθήλη, ο Μώλος, η Προοδευτική, η Σπερχειάδα και το Φραντζή, που είχαν κερδίσει την άνοδό τους στην Α΄κατηγορία απ' το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας της προηγούμενης σεζόν[3]

Νότιος Όμιλος (συμμετοχές)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φωκικός, Αστέρας Ιτέας, Α.Ο. Μαλεσίνα, Αταλάντη, Δάφνη Λιβανάτων, Άρης Αγίου Κωνσταντίνου, Αστέρας Άγιου Σεραφείμ, Ησαΐας Δεσφίνας, Προοδευτική Λάρυμνας, Οπούντιος Μαρτίνου, Φραντζή, Κρισσαίος Χρισσού, Αγία Τριάδα, Ολυμπιακός Ανθήλης.

Βόρειος Όμιλος (συμμετοχές)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παλλαμιακός (1ος με 42 β., αήττητος με 16 νίκες-10 ισοπαλίες και τέρματα 70-21), Παλλαμιακή (41 β.), Α.Ο. Στυλίδα (37 β.), Α.Π.Ο.Κ. Το Βελούχι, Νίκη Μακρακώμης, Εθνικός Λαμίας, Αστέρας Ν. Μάκρυσης, Ατρόμητος Σπερχειάδας, Μαγνησιακός, Κεραυνός Άγιου Γεώργιου, Παγκρατιακός, Πελασγιακός, Αγρότης Λιανοκλαδίου, Προοδευτική Λαμίας.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ηλεκτρονικό αρχείο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ"
  • Αρχείο εφημερίδας "Φως των Σπορ"

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. You Tube: Φωκικός-Παλλαμιακός 1-0
  2. Φύλλο "Αθλητικής Ηχούς" της Τετάρτης 15 Μαΐου 1985, σελ. 4:"Ο Φωκικός στο Εθνικό Ερασιτεχνικό"
  3. Κώστας Αποστολόπουλος στο φύλλο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" της 29 Μαρτίου 1984, σελ. 5: "Παλλαμιακός, Ησαϊας και Φραντζή ανέβηκαν στην Α΄ Φθιωτ/φωκίδας"[νεκρός σύνδεσμος]