Ευάγγελος Μαυρόπουλος (αθλητής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ευάγγελος Μαυρόπουλος)


Ευάγγελος Μαυρόπουλος (αθλητής)
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1935
Θάνατος22  Σεπτεμβρίου 1994
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Βαγγέλης Μαυρόπουλος (1935 - 22 Σεπτεμβρίου 1994) ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Γεννήθηκε το 1935 στο Οχυρό Δράμας και ήταν το τρίτο παιδί του Παναγιώτη και της Σοφίας. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα έγιναν στον Ερμή Οχυρού. Στη συνέχεια από το 1949 στην Ελπίδα Δράμας ενώ παράλληλα πραγματοποιούσε τις Γυμνασιακές του σπουδές.

Το 1956 εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή του ο Απόλλων Αθηνών και η Ελπίδα τον παραχώρησε. Στον Απόλλωνα αγωνίστηκε από τον Μάϊο του 1956 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1961, οπότε μετανάστευσε στην Αυστραλία και αγωνίστηκε στον «Πανελλήνιο» του Σίδνεϊ μέχρι τον Δεκέμβριο του 1962. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με την ομάδα του Πανελληνίου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για τον Μαυρόπουλο ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός, όμως οι φίλαθλοι της ομάδας του Απόλλωνα αντιδρούσαν. Ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 1961 κυκλοφόρησε στο γήπεδο στη διάρκεια ενός αγώνα η εφημερίδα «Νέα του Απόλλωνος» με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Βόμβα, ο Μαυρόπουλος στον Παναθηναϊκό» . Αυτό εξαγρίωσε τους φιλάθλους, οι οποίοι θεώρησαν ότι η μετάβαση του Μαυρόπουλου στην Αυστραλία ήταν τέχνασμα για να θεωρηθεί ούτως ή άλλως χαμένος και έτσι να γίνει η παραχώρησή του χωρίς αντιδράσεις. Έσπευσαν λοιπόν οι φίλαθλοι στον τότε πρόεδρο της ομάδας κ. Κώστα Οικονόμου και πιέζοντάς τον απέσπασαν την υπόσχεση ότι: Όταν θα επέστρεφε ο Μαυρόπουλος από την Αυστραλία θα συνέχιζε να αγωνίζεται στον Απόλλωνα και δεν θα παραχωρούνταν στον Παναθηναϊκό. Έτσι ο Παναθηναϊκός έστρεψε την προσοχή του στον Αριστείδη Καμάρα τον οποίο και απέκτησε και μάλιστα είχε μια λαμπρή σταδιοδρομία μέχρι τα 36 του χρόνια. Ο Βαγγέλης επέστρεψε στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 1962 κατόπιν πρόσκλησης του Απόλλωνα και αγωνίστηκε για μερικούς μήνες οπότε διέκοψε οριστικά το ποδόσφαιρο σε ηλικία 28 χρονών πικραμένος διότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα οικονομικά κίνητρα της επιστροφής του. Συμμετείχε σε πολλές αποστολές με την Εθνική ομάδα.

Ο Βαγγέλης Μαυρόπουλος απεβίωσε στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 από καρκίνο. Ήταν παντρεμένος με την Μαρουλίτσα Γαβριήλ και είχε δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τη Σοφία.