Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Φθιωτιδοφωκίδας 1976–77

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργανώσεις Ε.Π.Σ.Φ.
Περίοδος1976–77
1977–78

Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιωτιδοφωκίδας/Ευρυτανίας της περιόδου 1976-77 διεξήχθη με τη συμμετοχή 12 ομάδων εκ των οποίων εννέα προέρχονταν από τη Φθιώτιδα (Άρης Αγίου Κωνσταντίνου, Α.Ο. Στυλίδα, Α.Ο. Μαλεσίνα, Δάφνη Λιβανάτων, Ολυμπιακός Ανθήλης, Α.Ο. Αταλάντη, Παμμωλιακός, Ηρακλής Λαμίας, Α.Σ. Κηφισσός), δυο από τη Φωκίδα (Α.Σ. Φωκικός Άμφισσας, Α.Σ. Αστέρας Ιτέας) και μια από την Ευρυτανία (Νέο Κρίκελο). Τον τίτλο διεκδίκησαν ο Φωκικός, ό Άρης Αγίου Κωνσταντίνου και μέχρις ενός σημείου, η Στυλίδα. Τελικά, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Άρης, ο οποίος προκρίθηκε έτσι στο Ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Β΄Εθνική.

Η εξέλιξη του πρωταθλήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου στη βαθμολογία προηγούνταν ο ΑΟ Στυλίδας με 14 βαθμούς (νικώντας με 6-0 τον Αστέρα Ιτέας), ακολουθούμενος από το Φωκικό (13 β.) ο οποίος επικράτησε στην Άμφισσα της Αταλάντης με 2-1 και τον Άρη Α.Κ. (11 β.) που ηττήθηκε στη Λαμία από τον τοπικό Ηρακλή με 1-0. Ήδη, το Νέο Κρίκελλο είχε αποχωρήσει και μηδενίζονταν στους αγώνες του.

Τη 14η αγωνιστική ο Φωκικός γνώρισε την ήττα, έπειτα από 7 συνεχόμενες νίκες, στον Άγιο Κωνσταντίνο, με 3-1, παρότι προηγήθηκε στο σκορ και έτσι οι δυο ομάδες ισοβαθμούσαν στην κορυφή της βαθμολογίας, με 23 βαθμούς, έχοντας ξεφύγει από τη Μαλεσίνα (20 β.) και τη Στυλίδα (19 β.)

Έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν, ο Φωκικός υπέστη την τρίτη συνεχόμενη ήττα του με 2-1 στη Μαλεσίνα και βρέθηκε 3 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Άρη (26 βαθμοί) που νίκησε 6-1 τον Ολυμπιακό Ανθήλης, μαζί με τους Στυλίδα (1-0 τον Παμμωλιακό) και Μαλεσίνα, στους 23 βαθμούς.

Την προ-τελευταία ημέρα κρίθηκε οριστικά η πρωτιά, καθώς ο Άρης Α.Κ. επικράτησε με 6-3 του Παμμωλιακού και διατήρησε τη διαφορά των 3 βαθμών υπέρ του και με το σέντερ φορ του Καραμήτσο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (21 γκολ, ενώ απέμενε το τελευταίο παιχνίδι στην Αταλάντη).

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ηλεκτρονικό αρχείο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ"
  • Αρχείο εφημερίδας "Φως των Σπορ"