Τάσος Μαντζώρος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τάσος Μαντζώρος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση14  Φεβρουαρίου 1969
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Τάσος Μαντζώρος (γεν. Δεσφίνα Φωκίδας, 14 Φεβρουαρίου 1969) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, από τους γνωστότερους επιθετικούς που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Φωκίδας και 2 φορές πρωταθλητής Δ΄Εθνικής.

Υπήρξε στέλεχος της Μικτής Φωκίδας[1] και κορυφαίος σκόρερ σε όλες τις ομάδες που αγωνίσθηκε. Ο αδελφός του Στάθης Μαντζώρος, επίσης παλαιός ποδοσφαιριστής, έχει εκλεγεί δήμαρχος Δεσφίνας επί σειρά ετών.

Το ξεκίνημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών, την άνοιξη του 1984 στον Ησαΐα Δεσφίνας, με τον οποίο έπαιξε στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Φωκίδας έως και το καλοκαίρι του 1987, οπότε εντάχθηκε στους ερασιτέχνες της ΠΑΕ Λεβαδειακός. Τη διετία 1988-1989 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο οικείο πρωτάθλημα (Ερασιτεχνών ΠΑΕ Α΄Εθνικής).

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1989-90 ήταν πρωταθλητής Δ΄Εθνικής με τη Λαμία, ενώ την επόμενη τετραετία αποτέλεσε βασικό στέλεχος του Φωκικού, με τον οποίο κατέκτησε μια άνοδο στη Γ΄Εθνική, το 1992 στις 19/08/1992 σκόραρε για το κύπελλο Ελλάδας εναντίον του Πανσερραϊκού δίνοντας στον Φωκικό την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του. Και τις 4 χρονιές που βρισκόταν στην ομάδα της Άμφισσας ήταν ο πρώτος σκόρερ της.

Τη διετία 1995-1996 βρέθηκε στο Λήλαντα Βασιλικού, επίσης πρώτος σκόρερ τόσο της ομάδας του, όσο και του Ομίλου Δ΄Εθνικής.

Το 1996-97 ήταν δεύτερος σκόρερ ομίλου Δ΄Εθνικής με τον Φωκικό, πίσω από τον Νταλάκα, ενώ την επόμενη διετία αγωνίσθηκε με τον Αστέρα Ιτέας επίσης στη Δ΄Εθνική, αναδεικνυόμενος σε κορυφαίο σκόρερ, ειδικά την πρώτη χρονιά (1997-98), όταν σημείωσε 17 γκολ, αγωνιζόμενος σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν και μη δεχόμενος ούτε μια κίτρινη κάρτα.[2]

Εκλεισε ουσιαστικά την καριέρα του την περίοδο 2000-01 στον Φωκικό, σαν πρωταθλητής Φωκίδας. Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 2000 επέστρεψε για λίγα παιχνίδια τόσο στον Α.Ο. Σάλωνα, όσο και στον Ησαΐα, όπου συμβολικά "κρέμασε" το δελτίο του.

Σπουδές-επαγγελματική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τάσος Μαντζώρος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Φυσικοθεραπευτής, με Master στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών(Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας). Απασχολήθηκε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας ως υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής ποδοσφαίρου, καθώς επίσης και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αστυνομίας(Τσεχία 2014, Ολλανδία 2017) ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών στην ομάδα του Φωκικού, του Αστέρα Ιτέας και πολλών άλλων αθλητικών σωματείων της Φωκίδας. Είναι ιδιοκτήτης Φυσικοθεραπευτηρίου και Γυμναστηρίου στην Άμφισσα από το 2000.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Φύλλο "Αθλητικής Ηχούς" της 10 Μαΐου 1985, σελ.2
  2. Φύλλο "Αθλητικής Ηχούς" της 9 Μαΐου 1998