Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 44: Γραμμή 44:


Όλοι μαζί συνεχίσουν να έχουν χαρούμενες γιορτές, όπου και επιστρέφουμε στο παρόν. Αν κάποιος είχε σώσει τα Χριστούγεννα τότε, ήταν η Μπελ ενώ ο Φάιφ έγινε ο νέος μαέστρος του κάστρου. Μετά το τέλος της διήγησης της ιστορίας, όλοι διασκεδάζουν ενώ το Πρίγκιπας δίνει στην Μπελ το δώρο της, ένα τριαντάφυλλο.
Όλοι μαζί συνεχίσουν να έχουν χαρούμενες γιορτές, όπου και επιστρέφουμε στο παρόν. Αν κάποιος είχε σώσει τα Χριστούγεννα τότε, ήταν η Μπελ ενώ ο Φάιφ έγινε ο νέος μαέστρος του κάστρου. Μετά το τέλος της διήγησης της ιστορίας, όλοι διασκεδάζουν ενώ το Πρίγκιπας δίνει στην Μπελ το δώρο της, ένα τριαντάφυλλο.

==Ηθοποιοί==
*[[Ρόμπι Μπένσον]] ως [[Τέρας (Disney)|Τέρας]]
*[[Πέιτζ Ο'Χάρα]] ως [[Belle (Disney)|Μπελ]]
*[[Τζέρι Όρμπακ]] ως Λουμιέρ
*[[Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς]] ως Κόγκσγουορθ
*[[Άντζελα Λάνσμπερι]] ως Κυρία Ποτς
*[[Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ]] ως Τσιπ
**[[Άντριου Κίναν-Μπόλγκερ]] στα τραγούδια
*[[Πολ Ρίμπενς]] ως Φάιφ
*[[Μπερναντέτ Πίτερς]] ως Αντζελίκ
*[[Τιμ Κούρι]] ως Φόρτε
*[[Φρανκ Γουέλκερ]] ως Φιλίπ το άλογο και Σουλτάν
*[[Τζεφ Μπένετ]] ως Αξ
*[[Καθ Σούκι]] ως Μάγισσα

===Ελληνική μεταγλώττιση===
*Άριελ Κωνσταντινίδη ως Μπελ
**Χριστίνα Αργύρη στα τραγούδια
*Μανώλης Γιούργος ως Τέρας
*Ακίνδυνος Γκίκας ως Πρίγκιπας Άνταμ
*Βίνα Παπαδοπούλου ως κυρία Ποτς
**Μίνα Νοτά στα τραγούδια
*Γιώργος Μάζης ως Λουμιέρ
*Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ως Κόγκσγουορθ
*Σταμάτης Τσάκωνας ως Τσιπ
*Μαρία Καβογιάννη ως Ανζελίκ
**Μάρθα Ζιώγα στα τραγούδια
*Τάσος Κωστής ως Φόρτε
**Άλεξ Παναγής στα τραγούδια
*Σωτήρης Τζιμόπουλος ως Φάιφ
*Γιώργος Χριστόπουλος ως Αξ


==Παραπομπές==
==Παραπομπές==

Έκδοση από την 21:09, 3 Ιανουαρίου 2018

Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα
Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas
Εξώφυλλο ελληνικής έκδοσης DVD.
ΣκηνοθεσίαΆντι Νάιτ
ΠαραγωγήΛόρι Φορτ
Τζον Ντόκιν
ΣενάριοΦλιπ Κόμπλερ
Σίντι Μάρκους
Μπιλ Μοτζ
Μπομπ Ροθ
ΠρωταγωνιστέςΠέιτζ Ο'Χάρα
Ρόμπι Μπένσον
Ρίτσαρντ Γουάιτ
Τζέρι Όρμπατς
Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς
Άντζελα Λάνσμπερι
Ηθοποιοί φωνήςΠέιτζ Ο'Χάρα[1], Ρόμπι Μπένσον[1], Άντζελα Λάνσμπερι[1], Τζέρι Όρμπατς[1], Ντέιβιντ Όντεν Στιρς[1], Bernadette Peters[1], Τιμ Κάρι[1], Andrew Keenan-Bolger και Πολ Ρούμπενς
ΜουσικήΡέιτσελ Πόρτμαν
Εταιρεία παραγωγήςWalt Disney Television Animation
ΔιανομήBuena Vista Home Entertainment, Inc.
Πρώτη προβολή11  Νοεμβρίου 1997 (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Καναδάς)[2] και 25  Νοεμβρίου 1998 (Σουηδία)[2]
Κυκλοφορία11 Νοεμβρίου 1997
Διάρκεια71΄
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλική
ΠροηγείταιΗ Πεντάμορφη και το Τέρας

To Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα (αγγλικά: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) είναι αμερικανική μιούζικαλ - χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων απευθείας-σε-βίντεο, του 1997, σε παραγωγή Disney Television Animation. Πρόκειται για midquel της ταινίας της Disney, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, του 1991, και τοποθετείται, την περίοδο των Χριστουγέννων και μετά την επίθεση των λύκων στην Μπελ, όπου το Τέρας, την έσωσε. Θέμα της ταινίας είναι η απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων από το Τέρας, καθότι του θυμίζει όταν μεταμορφώθηκε σε τέρας, που ήταν αυτή την εποχή, με τους υπόλοιπους ήρωες να προσπαθούν να τον πείσουν ότι είναι μία καλή εορτή. Στην ταινία δείχνει με περισσότερες λεπτομέρειες το πώς μαγεύτηκαν οι ήρωες αλλά και το κάστρο.

Πλοκή

Η ταινία ξεκινά με όλους να προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα ενώ ο Λουμιέρ και ο Κόγκσγουορθ διαφωνούν για το ποιος έσωσε τα Χριστούγεννα την προηγούμενη χρονιά. Ο Τσιπ παρακαλάει την κυρία Ποτς να διηγηθεί την ιστορία κι αν και στην αρχή διστάζει, τελικά το κάνει. Σύντομα, όλοι συγκεντρώνονται γύρω από την κυρία Ποτς καθώς εξιστορεί τα γεγονότα του τι συνέβη όταν το Τέρας έσωσε την Μπελ από τους λύκους...

Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω όπου ο Πρίγκιπας ήταν ακόμα Τέρας και οι υπηρέτες του Μαγεμένα Αντικείμενα. Η Μπελ είναι ακόμα αιχμάλωτη στο κάστρο. Όλοι οι υπηρέτες προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο νέοι να ερωτευτούν και με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, το βρίσκουν ως μια εξαιρετική ευκαιρία να τους φέρουν κοντά. Η Μπελ είναι ενθουσιασμένη με τα Χριστούγεννα αλλά το Τέρας δε δείχνει καθόλου ευτυχισμένο μιας και τα Χριστούγεννα του θυμίζουν το ξόρκι που έγινε σε εκείνον και το κάστρο.

Η Μπελ βρίσκει το Τέρας έξω και προτείνει να του μάθει πατινάζ. Εν τω μεταξύ, σε ένα άγνωστο μέρος του κάστρου, ένα τεράστιο μουσικό όργανο συνθέτει μουσική κι ένα μικρό πίκολο, ο Φάιφ, το χειροκροτεί. Το όργανο είναι ο Φόρτε, ο μαέστρος του κάστρου όσο ήταν ακόμη άνθρωπος. Ο Φόρτε όμως δεν έχει καμία διάθεση να ξαναγίνει άνθρωπος, κι έτσι αποφασίζει να βρει έναν τρόπο ώστε το Τέρας να μην ερωτευτεί την Μπελ. Πιστεύει ότι "η ανθρωπότητα είναι υπερεκτιμημένη" και είναι πιο χρήσιμος και δυνατός στη μαγεμένη του μορφή. Λέει στον Φάιφ ότι έχει γράψει ένα σόλο για πίκολο στην όπερά του, κάτι το οποίο πείθει τον Φάιφ να διαλύσει τη σχέση του Τέρατος και της Μπελ.

Ο Φάιφ καταφέρνει να διακόψει το πατινάζ των δύο αναγκάζοντάς τους να συγκρουστούν και να πέσουν στο χιόνι. Τότε, η Μπελ φτιάχνει έναν άγγελο στο χιόνι και το ίδιο προσπαθεί και το Τέρας, αλλά όταν σηκώνονται και βλέπουν τις φιγούρες τους στο χιόνι, το Τέρας καταλαβαίνει ότι η δικιά του φιγούρα δε θυμίζει άγγελο. Νευριασμένος, λέει ότι είναι μια σκιά τέρατος και διαλύει τη φιγούρα φεύγοντας και αφήνοντας την Μπελ έξω μόνη της με τους άλλους. Η Μπελ δεν ξέρει γιατί προσπαθεί να προσφέρει χαρά στο Τέρας αλλά η κυρία Ποτς της λέει να μην το βάζει κάτω. Μέσα στο κάστρο, ο Φόρτε παίζει μουσική καθώς το Τέρας κοιτάζει το μαγεμένο τριαντάφυλλο που η Μάγισσα του έδωσε.

Πιστεύοντας ότι τα Χριστούγεννα θα φτιάξουν τη διάθεση του Τέρατος, η Μπελ δημιουργεί ένα βιβλίο για εκείνον και αφού πείθουν και τον Κόγκσγουορθ, η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα ξεκινά. Η παρέα πηγαίνει στην αποθήκη του κάστρου που περιέχει τα παλιά στολίδια, εκεί όπου βρίσκεται και η Αντζελίκ, η παλιά διακοσμήτρια του κάστρου. Ωστόσο, η Αντζελίκ δεν χαίρεται ακούγοντας για τα Χριστούγεννα γιατί δε θέλει να τρέφει ψεύτικες ελπίδες, αφού ξέρει ότι το Τέρας θα διαλύσει τη γιορτή. Η Μπελ λέει ότι πάντα υπάρχει ελπίδα, ακόμη και για να σπάσει η κατάρα. Τελικά, η Αντζελίκ συμφωνεί απρόθυμα. Ο Φάιφ κρυφακούει τα πάντα και τα λέει στον Φόρτε, ο οποίος με τη σειρά του τα μεταφέρει στο Τέρας. Ο Φόρτε συνεχίζει λέγοντας ότι το κορίτσι δεν ενδιαφέρεται πώς νιώθει εκείνος για τα Χριστούγεννα, απομακρύνοντάς τους ακόμα περισσότερο. Το Τέρας θυμάται το παρελθόν, την ημέρα των Χριστουγέννων, όπου η Μάγισσα τον μεταμόρφωσε σε Τέρας.

Η Μπελ πηγαίνει στο λεβητοστάσιο όπου συναντά τον Αξ και ψάχνει για ένα ξύλο Yule. Το Τέρας την ανακαλύπτει και ζητά εξηγήσεις, με την Μπελ να του εξηγεί ότι το ξύλο Yule είναι μια παράδοση, όπου όλοι το αγγίζουν για να κάνουν μια ευχή. Το Τέρας ισχυρίζεται ότι οι ευχές είναι ανούσιες και μετά από έναν ακόμα τσακωμό με την Μπελ, εκείνη αποχωρεί από το λεβητοστάσιο.

Η Μπελ αρνείται να τα παρατήσει και αποφασίζει ότι θα γιορτάσουν Χριστούγεννα με ή χωρίς το Τέρας. Του στέλνει το δώρο του και στη συνέχεια μαζί με τον Τσιπ και τον Αξ, ψάχνουν για Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το Τέρας βρίσκει το δώρο της αλλά ο Λουμιέρ δεν τον αφήνει να το ανοίξει καθώς δεν είναι ακόμα Χριστούγεννα. Μετά από την κίνηση της Μπελ με το δώρο, η διάθεση του Τέρατος αλλάζει και ζητάει από τον Φόρτε να συνθέσει ένα τραγούδι για εκείνη. Αν και δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη, ο Φόρτε συμφωνεί. Όταν όμως το Τέρας αποχωρεί, ο Φόρτε βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του παίζοντας όμορφη μουσική για να φέρει την Μπελ στο δωμάτιο. Όταν η Μπελ φτάνει, τη χειραγωγεί να πάει να βρει ένα ωραίο δέντρο στο δάσος παραβιάζοντας τον όρκο που έδωσε στο Τέρας να μην εγκαταλείψει το κάστρο.

Ο Φόρτε διατάζει τον Φάιφ να τους ακολουθήσει και να βεβαιωθεί ότι δε θα επιστρέψουν ποτέ πίσω. Το Τέρας αναμένει την Μπελ να εμφανιστεί για να ακούσει το τραγούδι της, αλλά ο Φόρτε του λέει ότι τον εγκατέλειψε. Προσπαθεί να τον πείσει να την ξεχάσει, αλλά το Τέρας φεύγει από το δωμάτιο εκνευρισμένο. Πάνω στον θυμό του, καταστρέφει όλη τη διακόσμηση για τα Χριστούγεννα προτού φύγει για να ψάξει την Μπελ και να τη φέρει πίσω. Εν τω μεταξύ, η Μπελ και οι άλλοι ψάχνουν για δέντρο αλλά ο Φάιφ τρομάζει τον Φιλίπ πάνω στον πάγο και μετά από μια αλυσιδωτή σειρά γεγονότων, η Μπελ κοντεύει να πνιγεί. Το Τέρας καταφτάνει εκείνη τη στιγμή κι αν και εξοργισμένο, σώζει την Μπελ.

Επιστρέφοντας στο κάστρο, την κλειδώνει σε ένα μπουντρούμι επειδή έσπασε τον όρκο που του είχε δώσει αλλά η Αντζελίκ μαζί με τους υπόλοιπους έρχονται να την επισκεφτούν και παραδέχεται ότι έκανε λάθος που πίστευε ότι τα Χριστούγεννα δε θα ερχόντουσαν ποτέ. Αν και χωρίς διακοσμήσεις, έχουν ο ένας τον άλλο κι αυτό είναι το καλύτερο δώρο. Εν τω μεταξύ, ο Φόρτε προσπαθεί να πείσει το Τέρας να καταστρέψει το μαγεμένο τριαντάφυλλο και σχεδόν τα καταφέρνει, αλλά το Τέρας σταματά όταν βλέπει το δώρο της Μπελ. Το ανοίγει και το διαβάζει και θυμάται ότι υπάρχει ελπίδα. Αγνοώντας τον Φόρτε, ζητάει από την Μπελ να τον συγχωρέσει και σχεδιάζει να έχουν τα καλύτερα Χριστούγεννα.

Θυμωμένος από την αποτυχία του σχεδίου του, ο Φόρτε αποφασίζει να καταστρέψει το κάστρο σκοτώνοντας την Μπελ και το Τέρας, αφού έτσι δε θα μπορούν να ερωτευτούν. Αυτό τρομάζει τον Φάιφ αφού το βρίσκει υπερβολικά ακραίο και ανακαλύπτει επίσης ότι το σόλο που του είχε υποσχεθεί ο Φόρτε δεν υπάρχει. Το Τέρας καταφέρνει να φτάσει στο δωμάτιο και με τη συμβουλή του Φάιφ, αποσυνδέει τα πλήκτρα του Φόρτε και τα καταστρέφει, κάνοντας και τον Φόρτε να σπάσει σε κομμάτια.

Όλοι μαζί συνεχίσουν να έχουν χαρούμενες γιορτές, όπου και επιστρέφουμε στο παρόν. Αν κάποιος είχε σώσει τα Χριστούγεννα τότε, ήταν η Μπελ ενώ ο Φάιφ έγινε ο νέος μαέστρος του κάστρου. Μετά το τέλος της διήγησης της ιστορίας, όλοι διασκεδάζουν ενώ το Πρίγκιπας δίνει στην Μπελ το δώρο της, ένα τριαντάφυλλο.

Ηθοποιοί

Ελληνική μεταγλώττιση

  • Άριελ Κωνσταντινίδη ως Μπελ
    • Χριστίνα Αργύρη στα τραγούδια
  • Μανώλης Γιούργος ως Τέρας
  • Ακίνδυνος Γκίκας ως Πρίγκιπας Άνταμ
  • Βίνα Παπαδοπούλου ως κυρία Ποτς
    • Μίνα Νοτά στα τραγούδια
  • Γιώργος Μάζης ως Λουμιέρ
  • Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ως Κόγκσγουορθ
  • Σταμάτης Τσάκωνας ως Τσιπ
  • Μαρία Καβογιάννη ως Ανζελίκ
    • Μάρθα Ζιώγα στα τραγούδια
  • Τάσος Κωστής ως Φόρτε
    • Άλεξ Παναγής στα τραγούδια
  • Σωτήρης Τζιμόπουλος ως Φάιφ
  • Γιώργος Χριστόπουλος ως Αξ

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι