Τέρας (Disney)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τέρας
Χαρακτήρας από Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Σκηνή από ταινία, όπου το Τέρας χορεύει με την Μπελ στην αίθουσα χορού.
Πρώτη εμφάνισηΗ Πεντάμορφη και το Τέρας (1991)
Δημιουργήθηκε απόΛίντα Γούλβερτον (προσαρμογή για ταινία)
Ενσαρκώθηκε απόΤέρενς Μαν (Μιούζικαλ)
Τζεφ Μπρίτζες (Φωτογραφίες σε Disney Dreams Portraits)
Νταν Πέιν (Descendants)
Νταν Στίβενς (ταινία 2017)
Εκφωνείται απόΡόμπι Μπένσον
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΠρίγκιπας Άνταμ
Ψευδώνυμο(α)Άρχοντας του Κάστρου
ΦύλοΆρρεν
ΤίτλοςΠρίγκιπας
ΥπηκοότηταΓάλλος
Οικογένεια
ΣύζυγοςΜπελ
ΠαιδιάΠρίγκιπας Μπεν (Descendants)
ΣυγγενείςΜορίς (πεθερός)

Το Τέρας (αγγλικά: Beast) είναι φανταστικός χαρακτήρας, που εμφανίζεται στην 30η ταινία της Walt Disney Animation Studios, το 1991, Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Αργότερα, κάνει άλλες δύο εμφανίσεις, στις απευθείας-σε-βίντεο κυκλοφορίες της εταιρείας: Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα και Η Πεντάμορφη και το Τέρας: Ο μαγεμένος κόσμος της Μπελ. Ο ήρωας βασίστηκε στον ήρωα του γαλλικού ομώνυμου παραμυθιού, της Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν, από τη Λίντα Γούλβερτον, η οποία έγραψε το σενάριο της πρώτης ταινίας, και σχεδιάστηκε από τον Γκλεν Κιν.[1]

Το Τέρας είναι ένας νεαρός όμορφος πρίγκιπας, που επάνω στην αλαζονεία του, κρίνει μία γρια γυναίκα από την εμφάνισή της, εκείνη όμως πραγματικά ήταν μία όμορφη μάγισσα, η οποία τον καταριέται με μάγια και τον μεταμορφώνει σε τέρας. Τα μάγια θα έσπαζαν, μόνο αν κατάφερνε να αγαπήσει και να αγαπηθεί, κι όλα αυτά έως τα 21α του γενέθλια, εάν δεν το κατάφερνε μέχρι τότε, θα έμενε για πάντα τέρας. Τελικά, τα μάγια έσπασαν, αφού το κατάφερε, με την όμορφη Μπελ, την οποία αρχικά την είχε φυλακισμένη στο κάστρο του. Τον χαρακτήρα τον υποδύεται ο Ρόμπι Μπένσον. Επίσης, το 1994, ο χαρακτήρας διασκευάστηκε στο μιούζικαλ Η Πεντάμορφη και το Τέρας, του Μπρόντγουεϊ, με τον Τέρενς Μαν να υποδύεται τον χαρακτήρα.[2] Ενώ, στην live-action ταινία, τον υποδύεται ο Νταν Στίβενς.[3] Τέλος, ο χαρακτήρας έχει εμφανιστεί και σε τηλεοπτικές σειρές και σε βιντεοπαιχνίδια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Schrager, Norm (8 Οκτωβρίου 2010). «Building a Beast: Interview with Disney Animator Glen Keane». Meet In The Lobby. Meet In The Lobby. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2013. 
  2. «Beauty and the Beast at IBDB.com». www.ibdb.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Σεπτεμβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2007. 
  3. Borys Kit (4 Μαρτίου 2015). «Disney's 'Beauty and the Beast' Casting Dan Stevens as the Beast (Exclusive)». The Hollywood Reporter. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]