Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2:
Τα μαγεμένα Χριστούγεννα

Beauty and the Beast:
The Enchanted Christmas
Εξώφυλλο ελληνικής έκδοσης DVD.
ΣκηνοθεσίαΆντι Νάιτ
ΠαραγωγήΛόρι Φορτ
Τζον Ντόκιν
ΣενάριοΦλιπ Κόμπλερ
Σίντι Μάρκους
Μπιλ Μοτζ
Μπομπ Ροθ
Ηθοποιοί φωνήςΠέιτζ Ο'Χάρα
Ρόμπι Μπένσον
Τζέρι Όρμπακ
Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς
Άντζελα Λάνσμπερι
Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ
Πολ Ρούμπενς
Μπερναντέτ Πίτερς
Τιμ Κάρι
Φρανκ Γουέλκερ
Τζεφ Μπένετ
Καθ Σούκι
ΜουσικήΡέιτσελ Πόρτμαν
Εταιρεία παραγωγήςDisney Television Animation
Walt Disney Animation Canada Inc.
DisneyToon Studios
ΔιανομήBuena Vista Home Entertainment, Inc.
Πρώτη προβολή11 Νοεμβρίου 1997
Διάρκεια71 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλική
ΠροηγείταιΗ Πεντάμορφη και το Τέρας
ΈπεταιΗ Πεντάμορφη και το Τέρας 3: Ο μαγικός κόσμος της Μπελ

To Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα (αγγλικά: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) είναι αμερικανική μιούζικαλ - χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων απευθείας-σε-βίντεο, του 1997, σε παραγωγή Disney Television Animation. Πρόκειται για midquel της ταινίας της Disney, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, του 1991, και τοποθετείται, την περίοδο των Χριστουγέννων και μετά την επίθεση των λύκων στην Μπελ, όπου το Τέρας, την έσωσε. Θέμα της ταινίας είναι η απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων από το Τέρας, καθότι του θυμίζει όταν μεταμορφώθηκε σε τέρας, που ήταν αυτή την εποχή, με τους υπόλοιπους ήρωες να προσπαθούν να τον πείσουν ότι είναι μία καλή εορτή. Στην ταινία δείχνει με περισσότερες λεπτομέρειες το πώς μαγεύτηκαν οι ήρωες αλλά και το κάστρο.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία ξεκινά με όλους να προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα ενώ ο Λουμιέρ και ο Κόγκσγουορθ διαφωνούν για το ποιος έσωσε τα Χριστούγεννα την προηγούμενη χρονιά. Ο Τσιπ παρακαλάει την κυρία Ποτς να διηγηθεί την ιστορία κι αν και στην αρχή διστάζει, τελικά το κάνει. Σύντομα, όλοι συγκεντρώνονται γύρω από την κυρία Ποτς καθώς εξιστορεί τα γεγονότα του τι συνέβη όταν το Τέρας έσωσε την Μπελ από τους λύκους...

Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω όπου ο Πρίγκιπας ήταν ακόμα Τέρας και οι υπηρέτες του Μαγεμένα Αντικείμενα. Η Μπελ είναι ακόμα αιχμάλωτη στο κάστρο. Όλοι οι υπηρέτες προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο νέοι να ερωτευτούν και με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, το βρίσκουν ως μια εξαιρετική ευκαιρία να τους φέρουν κοντά. Η Μπελ είναι ενθουσιασμένη με τα Χριστούγεννα αλλά το Τέρας δε δείχνει καθόλου ευτυχισμένο μιας και τα Χριστούγεννα του θυμίζουν το ξόρκι που έγινε σε εκείνον και το κάστρο.

Η Μπελ βρίσκει το Τέρας έξω και προτείνει να του μάθει πατινάζ. Εν τω μεταξύ, σε ένα άγνωστο μέρος του κάστρου, ένα τεράστιο μουσικό όργανο συνθέτει μουσική κι ένα μικρό πίκολο, ο Φάιφ, το χειροκροτεί. Το όργανο είναι ο Φόρτε, ο μαέστρος του κάστρου όσο ήταν ακόμη άνθρωπος. Ο Φόρτε όμως δεν έχει καμία διάθεση να ξαναγίνει άνθρωπος, κι έτσι αποφασίζει να βρει έναν τρόπο ώστε το Τέρας να μην ερωτευτεί την Μπελ. Πιστεύει ότι «η ανθρωπότητα είναι υπερεκτιμημένη» και είναι πιο χρήσιμος και δυνατός στη μαγεμένη του μορφή. Λέει στον Φάιφ ότι έχει γράψει ένα σόλο για πίκολο στην όπερά του, κάτι το οποίο πείθει τον Φάιφ να διαλύσει τη σχέση του Τέρατος και της Μπελ.

Ο Φάιφ καταφέρνει να διακόψει το πατινάζ των δύο αναγκάζοντάς τους να συγκρουστούν και να πέσουν στο χιόνι. Τότε, η Μπελ φτιάχνει έναν άγγελο στο χιόνι και το ίδιο προσπαθεί και το Τέρας, αλλά όταν σηκώνονται και βλέπουν τις φιγούρες τους στο χιόνι, το Τέρας καταλαβαίνει ότι η δικιά του φιγούρα δε θυμίζει άγγελο. Νευριασμένος, λέει ότι είναι μια σκιά τέρατος και διαλύει τη φιγούρα φεύγοντας και αφήνοντας την Μπελ έξω μόνη της με τους άλλους. Η Μπελ δεν ξέρει γιατί προσπαθεί να προσφέρει χαρά στο Τέρας αλλά η κυρία Ποτς της λέει να μην το βάζει κάτω. Μέσα στο κάστρο, ο Φόρτε παίζει μουσική καθώς το Τέρας κοιτάζει το μαγεμένο τριαντάφυλλο που η Μάγισσα του έδωσε.

Πιστεύοντας ότι τα Χριστούγεννα θα φτιάξουν τη διάθεση του Τέρατος, η Μπελ δημιουργεί ένα βιβλίο για εκείνον και αφού πείθουν και τον Κόγκσγουορθ, η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα ξεκινά. Η παρέα πηγαίνει στην αποθήκη του κάστρου που περιέχει τα παλιά στολίδια, εκεί όπου βρίσκεται και η Αντζελίκ, η παλιά διακοσμήτρια του κάστρου. Ωστόσο, η Αντζελίκ δεν χαίρεται ακούγοντας για τα Χριστούγεννα γιατί δε θέλει να τρέφει ψεύτικες ελπίδες, αφού ξέρει ότι το Τέρας θα διαλύσει τη γιορτή. Η Μπελ λέει ότι πάντα υπάρχει ελπίδα, ακόμη και για να σπάσει η κατάρα. Τελικά, η Αντζελίκ συμφωνεί απρόθυμα. Ο Φάιφ κρυφακούει τα πάντα και τα λέει στον Φόρτε, ο οποίος με τη σειρά του τα μεταφέρει στο Τέρας. Ο Φόρτε συνεχίζει λέγοντας ότι το κορίτσι δεν ενδιαφέρεται πώς νιώθει εκείνος για τα Χριστούγεννα, απομακρύνοντάς τους ακόμα περισσότερο. Το Τέρας θυμάται το παρελθόν, την ημέρα των Χριστουγέννων, όπου η Μάγισσα τον μεταμόρφωσε σε Τέρας.

Η Μπελ πηγαίνει στο λεβητοστάσιο όπου συναντά τον Αξ και ψάχνει για ένα ξύλο Yule. Το Τέρας την ανακαλύπτει και ζητά εξηγήσεις, με την Μπελ να του εξηγεί ότι το ξύλο Yule είναι μια παράδοση, όπου όλοι το αγγίζουν για να κάνουν μια ευχή. Το Τέρας ισχυρίζεται ότι οι ευχές είναι ανούσιες και μετά από έναν ακόμα τσακωμό με την Μπελ, εκείνη αποχωρεί από το λεβητοστάσιο.

Η Μπελ αρνείται να τα παρατήσει και αποφασίζει ότι θα γιορτάσουν Χριστούγεννα με ή χωρίς το Τέρας. Του στέλνει το δώρο του και στη συνέχεια μαζί με τον Τσιπ και τον Αξ, ψάχνουν για Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το Τέρας βρίσκει το δώρο της αλλά ο Λουμιέρ δεν τον αφήνει να το ανοίξει καθώς δεν είναι ακόμα Χριστούγεννα. Μετά από την κίνηση της Μπελ με το δώρο, η διάθεση του Τέρατος αλλάζει και ζητάει από τον Φόρτε να συνθέσει ένα τραγούδι για εκείνη. Αν και δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη, ο Φόρτε συμφωνεί. Όταν όμως το Τέρας αποχωρεί, ο Φόρτε βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του παίζοντας όμορφη μουσική για να φέρει την Μπελ στο δωμάτιο. Όταν η Μπελ φτάνει, τη χειραγωγεί να πάει να βρει ένα ωραίο δέντρο στο δάσος παραβιάζοντας τον όρκο που έδωσε στο Τέρας να μην εγκαταλείψει το κάστρο.

Ο Φόρτε διατάζει τον Φάιφ να τους ακολουθήσει και να βεβαιωθεί ότι δε θα επιστρέψουν ποτέ πίσω. Το Τέρας αναμένει την Μπελ να εμφανιστεί για να ακούσει το τραγούδι της, αλλά ο Φόρτε του λέει ότι τον εγκατέλειψε. Προσπαθεί να τον πείσει να την ξεχάσει, αλλά το Τέρας φεύγει από το δωμάτιο εκνευρισμένο. Πάνω στον θυμό του, καταστρέφει όλη τη διακόσμηση για τα Χριστούγεννα προτού φύγει για να ψάξει την Μπελ και να τη φέρει πίσω. Εν τω μεταξύ, η Μπελ και οι άλλοι ψάχνουν για δέντρο αλλά ο Φάιφ τρομάζει τον Φιλίπ πάνω στον πάγο και μετά από μια αλυσιδωτή σειρά γεγονότων, η Μπελ κοντεύει να πνιγεί. Το Τέρας καταφτάνει εκείνη τη στιγμή κι αν και εξοργισμένο, σώζει την Μπελ.

Επιστρέφοντας στο κάστρο, την κλειδώνει σε ένα μπουντρούμι επειδή έσπασε τον όρκο που του είχε δώσει αλλά η Αντζελίκ μαζί με τους υπόλοιπους έρχονται να την επισκεφτούν και παραδέχεται ότι έκανε λάθος που πίστευε ότι τα Χριστούγεννα δε θα ερχόντουσαν ποτέ. Αν και χωρίς διακοσμήσεις, έχουν ο ένας τον άλλο κι αυτό είναι το καλύτερο δώρο. Εν τω μεταξύ, ο Φόρτε προσπαθεί να πείσει το Τέρας να καταστρέψει το μαγεμένο τριαντάφυλλο και σχεδόν τα καταφέρνει, αλλά το Τέρας σταματά όταν βλέπει το δώρο της Μπελ. Το ανοίγει και το διαβάζει και θυμάται ότι υπάρχει ελπίδα. Αγνοώντας τον Φόρτε, ζητάει από την Μπελ να τον συγχωρέσει και σχεδιάζει να έχουν τα καλύτερα Χριστούγεννα.

Θυμωμένος από την αποτυχία του σχεδίου του, ο Φόρτε αποφασίζει να καταστρέψει το κάστρο σκοτώνοντας την Μπελ και το Τέρας, αφού έτσι δε θα μπορούν να ερωτευτούν. Αυτό τρομάζει τον Φάιφ αφού το βρίσκει υπερβολικά ακραίο και ανακαλύπτει επίσης ότι το σόλο που του είχε υποσχεθεί ο Φόρτε δεν υπάρχει. Το Τέρας καταφέρνει να φτάσει στο δωμάτιο και με τη συμβουλή του Φάιφ, αποσυνδέει τα πλήκτρα του Φόρτε και τα καταστρέφει, κάνοντας και τον Φόρτε να σπάσει σε κομμάτια.

Όλοι μαζί συνεχίσουν να έχουν χαρούμενες γιορτές, όπου και επιστρέφουμε στο παρόν. Αν κάποιος είχε σώσει τα Χριστούγεννα τότε, ήταν η Μπελ ενώ ο Φάιφ έγινε ο νέος μαέστρος του κάστρου. Μετά το τέλος της διήγησης της ιστορίας, όλοι διασκεδάζουν ενώ το Πρίγκιπας δίνει στην Μπελ το δώρο της, ένα τριαντάφυλλο.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ελληνική μεταγλώττιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε απευθείας σε βίντεο μετά την Επιστροφή του Τζαφάρ και άλλες συνέχειες που ήταν βασισμένες σε κινηματογραφικές ταινίες και είχαν επιτυχία. Η ταινία ήταν το πρώτο προϊόν μιας θυγατρικής των στούντιο της εταιρίας Disney Television Animation στο Τορόντο. Το στούντιο έκλεισε το 2002 λόγω περικοπών. Ο συντονισμός γινόταν από τα Walt Disney Television Animation στούντιο στο Σίδνεϊ και από την εταιρία Wang Film Productions Co. Ltd. με γραφεία στο Xindian District στην πόλη Ταϊπέι της Ταϊβάν.

Στα πρώτα στάδια της παραγωγής, η ταινία προοριζόταν να είναι συνέχεια της πρώτης ταινίας. Η ιστορία θα απεικόνιζε τον Άβεναντ, τον μικρότερο αδελφό του Γκαστόν, ως κακό. Ο στόχος του Άβεναντ θα ήταν να εκδικηθεί για τον αδελφό του καταστρέφοντας τις ζωές της Μπελ και του πρίγκιπα, απειλώντας να τους σκοτώσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούσε μαύρη μαγεία για να μετατρέψει και πάλι τον πρίγκιπα σε Τέρας, κατηγορώντας την Μπελ. Αν και ο χαρακτήρας του κόπηκε από την ταινία και η ιστορία άλλαξε, αυτό το χαρακτηριστικό δόθηκε στον Φόρτε, ο οποίος δεν ήθελε το Τέρας να ξαναγίνει άνθρωπος. Αυτή η πλοκή εμπνεύστηκε από την ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας του 1946, η οποία αποτέλεσε έμπνευση για την πρώτη ταινία και όπου ο Άβεναντ ήταν ο κακός και αποτέλεσε έμπνευση για τον Γκαστόν.

Ενώ η πρώτη ταινία απεικονίζει τη μεταμόρφωση του Τέρατος από τη Μάγισσα μέσω των βιτρό παραθύρων, τα Μαγεμένα Χριστούγεννα αναπαριστούν το γεγονός με μια σκηνή, όπου επίσης βλέπουμε τη μεταμόρφωση των υπηρετών.

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία κυκλοφόρησε πρώτα σε VHS κασέτα στις 11 Νοεμβρίου 1997. Είναι η τέταρτη απευθείας σε βίντεο ταινία κινουμένων σχεδίων με τα περισσότερα έσοδα, ξεπερνώντας τα $180 εκατομμύρια. Βρίσκεται ακριβώς πίσω από την ταινία Ο Αλαντίν και ο Βασιλιάς των Κλεφτών η οποία είχε έσοδα $186 εκατομμύρια. Το DVD κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου 1998. Και οι δύο εκδοχές αποσύρθηκαν γρήγορα από την αγορά και η ταινία δεν ήταν διαθέσιμη μέχρι την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης DVD και VHS στις 12 Νοεμβρίου 2002, ακριβώς μετά την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης DVD της πρώτης ταινίας. Το νέο DVD περιελάμβανε μια επανέκδοση μουσικού βίντεο του τραγουδιού «As Long As There's Christmas» από το συγκρότημα Play. Περιελάμβανε επίσης ένα παιχνίδι με τον τίτλο Forte's Challenge, ένα δεκάλεπτο βίντεο από τα παρασκήνια της ταινίας, επιλογές τραγουδιών της Disney και ένα Μαγεμένο Περιβάλλον το οποίο έδειχνε το κάστρο του Τέρατος κατά τις διάφορες εποχές. Η Ειδική έκδοση της πρώτης ταινίας μαζί με αυτή της ταινίας Μαγεμένα Χριστούγεννα αποσύρθηκαν από την αγορά τον Ιανουάριο του 2003. Η Ειδική έκδοση DVD αλλά και η έκδοση σε Blu-ray επανακυκλοφόρησαν στις 22 Νοεμβρίου 2011, ακολουθώντας την κυκλοφορία της «Διαμαντένιας Έκδοσης» της πρώτης ταινίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2010. Η Blu-ray επανακυκλοφορία αποσύρθηκε κι αυτή από την αγορά μαζί με τις άλλες δύο ταινίες.

Η ταινία επανακυκλοφόρησε από τα στούντιο Walt Disney Studios Home Entertainment σε πακέτο Blu-ray στις 25 Οκτωβρίου 2016.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία συγκεντρώνει μόλις 13% και μέσο όρο 4.1/10 στην ιστοσελίδα συλλογής κριτικών Rotten Tomatoes βασισμένο σε 8 κριτικές.[1]

Βραβεία και υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία πήρε δύο βραβεία από τις συνολικά οκτώ υποψηφιότητες που έλαβε.

Βραβείο Αποτέλεσμα
Academy of Science Fiction, Fantasy, and Horror Films: Καλύτερη ταινία απευθείας σε βίντεο Υποψηφιότητα
Annie Award: Καλύτερη σκηνοθεσία κινουμένων σχεδίων για τον σκηνοθέτη Άντι Νάιτ Υποψηφιότητα
Annie Award: Καλύτερο τραγούδι σε ταινία κινουμένων σχεδίων για το τραγούδι «As Long As There's Christmas» για τους Ρέιτσελ Πόρτμαν και Ντον Μπλακ Υποψηφιότητα
Annie Award: Καλύτερη ερμηνεία φωνής από άντρα ηθοποιό σε ταινία κινουμένων σχεδίων για τον Τιμ Κάρι Υποψηφιότητα
Annie Award: Καλύτερη ερμηνεία φωνής από άντρα ηθοποιό σε ταινία κινουμένων σχεδίων για τον Τζέρι Όρμπακ Υποψηφιότητα
Annie Award: Καλύτερο σενάριο για ταινία κινουμένων σχεδίων Υποψηφιότητα
WAC Award: Καλύτερη απευθείας σε βίντεο παραγωγή Νίκη
WAC Award: Καλύτερη σκηνοθεσία σε απευθείας σε βίντεο παραγωγή για τον Άντι Νάιτ Νίκη

Soundtrack[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη μουσική επένδυση της ταινίας αλλά και τα τραγούδια συνέθεσε η Ρέιτσελ Πόρτμαν με τους στίχους να γράφει ο Ντον Μπλακ. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν «ζωντανά» με μια ορχήστρα και το καστ σε ένα δωμάτιο, όπως είχε γίνει και στην πρώτη ταινία. Το τραγούδι «Stories», ερμηνευμένο από την Πέιτζ Ο'Χάρα μιλάει για το τι δώρο θα κάνει η Μπελ στο Τέρας για τα Χριστούγεννα, ένα βιβλίο με ιστορίες, και είναι βασισμένο στο μοτίβο του φινάλε της 5ης Συμφωνίας του Γιαν Σιμπέλιους. Το τραγούδι «As Long As There's Christmas», που είναι και το θέμα της ταινίας, μιλάει για το πώς να βρίσκεις την Ελπίδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Το τραγούδι ερμηνεύτηκε από το καστ μαζί με χορωδία και παίζει στη σκηνή όπου η Μπελ και τα μαγεμένα αντικείμενα διακοσμούν το κάστρο για τη γιορτή.

Το τραγούδι «Don't Fall In Love», ερμηνευμένο από τον Τιμ Κάρι, απεικονίζει το σχέδιο του Φόρτε να κρατήσει το Τέρας μακριά από την Μπελ έτσι ώστε να εμποδίσει τη λύση της κατάρας. Το τραγούδι «A Cut Above The Rest», επίσης ερμηνευμένο από το καστ, έχει να κάνει με το πώς η ομαδική δουλειά και οι φίλοι είναι πολύ σημαντικά στη ζωή. Το τραγούδι «Deck The Halls» παρουσιάζεται κατά την πρώτη σκηνή της ταινίας και ερμηνεύεται από τους Τζέρι Όρμπακ, Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς, Μπερναντέτ Πίτερς και Χορωδία.

Το soundtrack κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου 1997. Το άλμπουμ εκτός από το soundtrack της ταινίας, αποτελεί επίσης και Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ αφού περιέχει τραγούδια με παραδοσιακά κάλαντα, τα οποία ερμηνεύει η Πέιτζ Ο'Χάρα.

Λίστα κομματιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξώφυλλο soundtrack
Αρ. TίτλοςΤραγουδιστές Διάρκεια
1. "Deck The Halls"  Τζέρι Όρμπακ, Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς, Μπερναντέτ Πίτερς, Άντζελα Λάνσμπερι, Χορωδία 1:19
2. "Stories"  Πέιτζ Ο'Χάρα 2:44
3. "As Long As There's Christmas"  Πέιτζ Ο'Χάρα, Τζέρι Όρμπακ, Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς, Μπερναντέτ Πίτερς, Άντζελα Λάνσμπερι, Χορωδία 3:19
4. "Don't Fall in Love"  Τιμ Κάρι 2:34
5. "As Long As There's Christmas" (Επανάληψη)Πέιτζ Ο'Χάρα, Μπερναντέτ Πίτερς 1:52
6. "A Cut Above The Rest"  Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς, Τζέρι Όρμπακ, Πέιτζ Ο'Χάρα 1:07
7. "As Long As There's Christmas" (Τίτλοι τέλους)(Πίμπο Μπράισον, Ρομπέρτα Φλακ) 3:44
8. "We Wish You A Merry Christmas"  Πέιτζ Ο'Χάρα 1:42
9. "Do You Hear What I Hear"  Πέιτζ Ο'Χάρα 3:29
10. "O Come, O Come, Emmanuel/Joy To The World"  Πέιτζ Ο'Χάρα 2:42
11. "O Christmas Tree"  Πέιτζ Ο'Χάρα 2:15
12. "The First Noel"  Πέιτζ Ο'Χάρα 4:08
13. "What Child Is This"  Πέιτζ Ο'Χάρα 4:07
14. "The Twelve Days Of Christmas"  Πέιτζ Ο'Χάρα 5:18
15. "Silent Night"  Πέιτζ Ο'Χάρα 3:22
16. "Belle's Magical Gift"  Ρέιτσελ Πορτμαν 1:35
17. "Fife's Yuletide Theme"  Ρέιτσελ Πορτμαν 0:41
18. "The Enchanted Christmas Finale"  Ρέιτσελ Πορτμαν 0:47
Συν. διάρκεια:
46:45

Σημείωση: Τα τραγούδια 8-15 ηχογραφήθηκαν ειδικά για το άλμπουμ και δε χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Beauty and the Beast - The Enchanted Christmas». Rotten Tomatoes. Ανακτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2018. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]