Spider-Man: Miles Morales

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Spider-Man: Miles Morales
ΔημιουργόςInsomniac Games
ΕκδότηςSony Interactive Entertainment και PlayStation PC LLC
ΠλατφόρμαPlayStation 5, Playstation 4[1] και Microsoft Windows
Ημ/νία κυκλοφορίας12  Νοεμβρίου 2020 (Playstation 4, παγκόσμιο), 12  Νοεμβρίου 2020 (PlayStation 5, Βόρεια Αμερική και Αυστραλασία), 19  Νοεμβρίου 2020 (PlayStation 5, παγκόσμιο) και 18  Νοεμβρίου 2022 (Microsoft Windows, παγκόσμιο)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Marvel's Spider-Man: Miles Morales είναι ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας του 2020 που αναπτύχθηκε από την Insomniac Games και εκδόθηκε από τη Sony Interactive Entertainment. Βασισμένο στον χαρακτήρα Μάιλς Μοράλες / Spider-Man της Marvel Comics, το παιχνίδι είναι spin-off και συνέχεια του Marvel's Spider-Man (2018) και η δεύτερη δόση της σειράς Spider-Man της Insomniac. Η αφήγηση επικεντρώνεται στον αγώνα του Μάιλς να εξισορροπήσει τα καθήκοντα του πολιτικού του προσώπου και τον ρόλο του ως δεύτερου Spider-Man όταν το νέο του σπίτι, το Χάρλεμ, απειλείται από έναν πόλεμο μεταξύ της Roxxon Energy Corporation και ενός εγκληματικού στρατού υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται Underground, με επικεφαλής τον μυστηριώδη Tinkerer.

Το παιχνίδι παρουσιάζεται από την οπτική γωνία του τρίτου προσώπου με κύρια εστίαση στις ικανότητες διέλευσης και μάχης του Μάιλς. Ο Μάιλς μπορεί να κινείται ελεύθερα στην πόλη της Νέας Υόρκης, αλληλεπιδρώντας με άλλους χαρακτήρες, αναλαμβάνοντας αποστολές και ξεκλειδώνοντας νέα gadget και κοστούμια προχωρώντας στην κύρια ιστορία ή ολοκληρώνοντας εργασίες. Εκτός της ιστορίας, ο παίκτης μπορεί να ολοκληρώσει δευτερεύουσες αποστολές για να ξεκλειδώσει επιπλέον περιεχόμενο και συλλεκτικά αντικείμενα. Η μάχη επικεντρώνεται στην αλυσίδα των επιθέσεων και στη χρήση του περιβάλλοντος και των ιστών για την ανικανότητα πολλών εχθρών, αποφεύγοντας παράλληλα τη ζημιά.

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση αποκάλυψης του PlayStation 5 τον Ιούνιο του 2020, το παιχνίδι κυκλοφόρησε ως τίτλος κυκλοφορίας για τη νέα κονσόλα στις 12 Νοεμβρίου 2020, στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία και στις 19 Νοεμβρίου παγκοσμίως. Μια έκδοση του PlayStation 4 κυκλοφόρησε την ίδια μέρα, χωρίς κάποια από τα προηγμένα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου της επόμενης γενιάς, όπως ray-tracing ή λειτουργία απόδοσης 60 FPS, λόγω των τεχνικών περιορισμών της κονσόλας. Μια έκδοση των Microsoft Windows κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 2022. Το παιχνίδι έλαβε επαίνους για τη μάχη, την αφήγηση, το περιεχόμενο και τις τεχνικές βελτιώσεις της έκδοσης PlayStation 5. Πούλησε πάνω από 6,5 εκατομμύρια μονάδες έως τον Ιούλιο του 2021.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]