The Penguin (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Penguin
ΕίδοςΔράμα
ΔημιουργοίΛόρεν ΛεΦρανκ
Βασίζεται σεΠιγκουίνος
από τους Μπιλ Φίνγκερ
Μπομπ Κέιν
ΣενάριοΛόρεν ΛεΦρανκ
ΠρωταγωνιστέςΚόλιν Φάρελ
Κριστίν Μιλιότι
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΜατ Ριβς
Ντίλαν Κλαρκ
Κόλιν Φάρελ
Ντάνιελ Πίπσκι
Άνταμ Κάσαν
Λόρεν ΛεΦρανκ
Κρεγκ Ζόμπελ
Μπιλ Καράρο
Εταιρεία παραγωγής6th & Idaho
DC Studios
Dylan Clark Productions
Warner Bros. Television
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMax
Προβολή2024

Το The Penguin είναι επερχόμενη Αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά που δημιουργήθηκε από την Λόρεν ΛεΦρανκ για την συνδρομητική υπηρεσία Max. Βασισμένο στον χαρακτήρα των DC Comics Πιγκουίνος, είναι spin-off της ταινίας The Batman (2022).[1] Η σειρά παράχθηκε από τις 6th & Idaho, DC Studios, και Dylan Clark Productions σε συνεργασία από την Warner Bros. Television, με την ΛεΦρανκ να είναι επίσης η υπεύθυνη της σειράς.

Ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστεί ως ο Πιγκουίνος, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο του από το The Batman, μαζί με την Κριστίν Μιλιότι. Η ανάπτυξη της σειράς ξεκίνησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021,[2] με την ΛεΦρανκ ως σεναριογράφο και τον Φάρελ να επαναλαμβάνει τον ρόλο του. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2023 στη Νέα Υόρκη πριν σταματήσουν τον Ιούνιο λόγω της απεργίας της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων του 2023.

Το The Penguin είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Max το 2024 και θα αποτελείται από οχτώ επεισόδια.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Sharf, Zack (12 Οκτωβρίου 2022). «'The Penguin' Starts One Week After 'The Batman' Ending and Will Run 'Six to Eight Hours,' Says Colin Farrell: 'Gotham Is Still Underwater'». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2023. 
  2. Otterson, Joe (13 Σεπτεμβρίου 2021). «'The Batman' Spinoff Series About Penguin in Early Development at HBO Max». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]