Batman: Arkham Knight

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Batman: Arkham Knight
ΔημιουργόςRocksteady Studios
ΕκδότηςWarner Bros. Interactive Entertainment
ΠλατφόρμαPlaystation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Linux και macOS
Ημ/νία κυκλοφορίας23  Ιουνίου 2015
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Batman: Arkham Knight είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης-περιπέτειας του 2015 που αναπτύχθηκε από την Rocksteady Studios και κυκλοφόρησε από την Warner Bros. Interactive Entertainment. Βασίζεται στον υπερήρωα Batman και είναι συνέχεια του βιντεοπαιχνιδιού του 2011 Batman: Arkham City και το τέταρτο βιντεοπαιχνίδι του franchise Batman: Arkham.

Η ανάπτυξη του Arkham Knight ξεκίνησε του 2011 μετά από την κυκλοφορία του Arkham City και διάρκεσε πάνω από τέσσερα χρόνια. Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης κυκλοφόρησε το Batman: Arkham Origins, το οποίο, αν και αναπτύχθηκε από την WB Games Montréal και όχι από την Rocksteady, είναι πρίκουελ και το τρίτο παιχνίδι του franchise.

Το Batman: Arkham Knight κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου του 2015 σε PlayStation 4, Windows και Xbox One.[1][2] Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και ήταν το παιχνίδι του 2015 που ξεπουλήθηκε πιο γρήγορα, έχοντας πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίγραφα μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Έλαβε διάφορα βραβεία και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της δεκαετίας του 2015. Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς, Suicide Squad: Kill the Justice League, κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου του 2024.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Karmali, Luke (23 Μαρτίου 2015). «Batman: Arkham Knight Release Date Delayed». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2024. 
  2. Moriarty, Colin (4 Μαρτίου 2014). «The New Batman Game is Batman: Arkham Knight». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]