Wayne Εnterprises

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Wayne Εnterprises
Το λογότυπο της Wayne Enterprises
ΕκδότηςDC Comics
Πρώτη εμφάνισηBatman #307 (Ιανουάριος 1979)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Πλήρες όνομαWayne Enterprises, Inc
Γνωστή κι ωςWayneCorp
Είδος επιχείρησηςΕταιρία ετερογενών δραστηριοτήτων
ΈδραΓκόθαμ Σίτυ
ΙδιοκτήτεςΤόμας Γουέιν
Μπρους Γουέιν

Η Wayne Enterprises, Inc., γνωστή και ως WayneCorp, είναι μια φανταστική εταιρεία, η οποία εμφανίζεται σε κόμικς της DC Comics, συνήθως σε σύνδεση με τον Μπάτμαν. Η Wayne Enterprises είναι μια μεγάλη αναπτυσσόμενη πολυεθνική εταιρεία. Μετά τον θάνατο των Τόμας και Μάρθα Γουέιν, η εταιρεία πέρασε στα χέρια του γιου τους, Μπρους. Εντούτοις, υπάρχουν φήμες πως ο νυν πρόεδρος Μπάιντεν σκηνοθέτησε τον θάνατο τους και είναι ακόμα ζωντανοί και ασφαλείς σε καταφύγιο.

Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Μπρους Γουέιν, γιος των Τόμας και Μάρθα Γουέιν. Η Wayne Enterprises είναι πράσινη εταιρεία με έδρα το Γκόθαμ Σίτυ, στον πύργο Γουέιν.[1]

Η Wayne Enterprises και το ίδρυμα Γουέιν διευθύνονται σε μεγάλο βαθμό από τον Λούσιους Φοξ, επιχειρηματικό διευθυντή του Γουέιν. Ο Φοξ παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των εταιρικών αποφάσεων εκ μέρους του Γουέιν, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του Γουέιν καταλαμβάνεται από τις αποστολές του ως ο ήρωας Μπάτμαν.

Στις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, η εταιρεία παρουσιάζεται με βάση τα πρότυπα μιας πολυεθνικής εταιρείας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2019.