Συζήτηση:Νίκος Λάμπρου/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Νίκος Λάμπρου[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: μη εγκυκλοπαιδικό - διαγραφή -- geraki (συζήτηση) 08:26, 27 Ιουλίου 2018 (UTC) (διαγραφή)
Νίκος Λάμπρου (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Πρόβλημα εγκυκλοπαιδικότητας. Δεν νομίζω ότι υφίσταται λόγος λήμματος για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Από ότι φαίνεται είναι μεν ένας δραστήριος άνθρωπος που ασχολείται με την λογοτεχνία και τις τέχνες αλλά τίποτα παραπάνω. Μοιάζει να δημιούργησε το λήμμα, για να το χρησιμοποιήσει σαν ατού στο βιογραφικό του. (Dor-astra (συζήτηση) 15:32, 13 Απριλίου 2018 (UTC))

Διαγραφή Πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα στην συζήτηση για το όριο των 10 τίτλων. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 20:25, 13 Απριλίου 2018 (UTC)

Διαγραφή δεν τεκμηριώνεται εγκυκλοπαιδικότητα. Legion (συζήτηση) 13:24, 16 Απριλίου 2018 (UTC)

Διατήρηση Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω - τα βιβλία, οι βραβεύσεις που σαφέστατα δίνουν αναφορές σε τρίτες και ανεξάρτητες πηγές, καλύπτουν πλήρως και αναμφισβήτητα την τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας. Αναρωτιέμαι αν κοιτάμε το ίδιο λήμμα. --Focal Point 16:15, 21 Απριλίου 2018 (UTC)

Τα βραβεία πρέπει να είναι από αξιόπιστους οργανισμούς. Το κριτηριο 2 γράφει για βραβευση από επίσημους θεσμους. Τα βιβλία είναι κάτω του ορίου που θέτει η πολιτική της ΒΠ. Ξεκάθαρα δεν πληροί κανένα κριτήριο. . Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 17:02, 21 Απριλίου 2018 (UTC)


Διατήρηση. Συμφωνώ με το σκεπτικό του αγαπητού FocalPoint. Οι βραβεύσεις με τις οποίες έχει διακριθεί είναι σε ιδιαίτερα αναγνωρισμένες κατηγορίες (για τη σύγχρονη εποχή, στην Ελλάδα) και το συγγραφικό & άλλο του έργο επαρκές για να υπάρχει λήμμα για το βιογραφούμενο πρόσωπο. Geoandrios (συζήτηση) 11:31, 25 Απριλίου 2018 (UTC)


Διαγραφή Κατά τη γνώμη μου υπάρχει πρόβλημα εγκυκλοπαιδικότητας για το συγκεκριμένο πρόσωπο που προκύπτει τόσο από τα αναφερθέντα βραβεία όσο και από τα ίδια τα έργα του βιογραφούμενου.

Ειδικότερα το Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου είναι μεν γνωστό φεστιβάλ αλλά αφορά το ερασιτεχνικό θέατρο. Άνθρωποι που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό θέατρο και έχουν βραβευτεί σε αντίστοιχα φεστιβάλ αποκτούν για αυτό εγκυκλοπαιδικότητα; Ο Διαγωνισμός Ασημένια Σελίδα στον οποίο βραβεύτηκε το 2015 ο κ .Λάμπρου είναι των εκδόσεων Μωραΐτη, που είχε εκδώσει το διήγημα για το οποίο βραβεύτηκε την προηγούμενη χρονιά και γι’ αυτό δεν νομίζω ότι προσδίδει περισσότερη εγκυκλοπαιδικότητα. Το βραβείο Larry Niven φαίνεται να είναι γνωστό στο συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος.

Όσον αφορά τα έργα: υπάρχουν τέσσερα έργα από τις Εκδόσεις Κάστρο της Αυγής. Δεν πρόκειται για καθόλου γνωστές εκδόσεις. Το έργο από τις Εκδόσεις DarkSide αναφέρεται στο κείμενο ότι πρόκειται για ειδική έκδοση σε περιορισμένα αντίτυπα, επομένως δεν μπορεί να δώσει εγκυκλοπαιδικότητα. Σχετικά με την Ηχομυθία στο youtube υπάρχουν μερικά από τα βιντεάκια [[1]] διάρκειας γύρω στα 40 δευτ. αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται. Πάντως δε θεωρώ ότι έχουν κάποια εγκυκλοπαιδικότητα. Μόνο τα δύο τελευταία έργα είναι από γνωστές εκδόσεις (τις εκδόσεις Μωραΐτη).

Από ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον έχουν ένα βραβείο και δύο βιβλία. Αυτά πιστεύω ότι δεν αρκούν για να διατηρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο. Niki81 (συζήτηση) 13:42, 26 Απριλίου 2018 (UTC)

Διατήρηση.TasosTasos (συζήτηση) 11:18, 1 Μαΐου 2018 (UTC)

Διαγραφή Συμφωνώ με όσα αναφέρονται από την Niki81.--Diu (συζήτηση) 16:24, 22 Μαΐου 2018 (UTC)

Διαγραφή Σύμφωνα με όσα εξέθεσε αναλυτικά πιο πάνω η αγαπητή Niki81. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:47, 30 Ιουνίου 2018 (UTC)