Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Συζήτηση Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
 
 
* Η απαίτηση για πρώτα αποδοχή και μετά πρόταση υιοθετήθηκε όταν υπήρξε το φαινόμενο πρότασης χρήστη ο οποίος ήταν απίθανο να έχει αποδοχή από την κοινότητα, αλλά το γεγονός ότι θεωρήθηκε ως δόκιμη πρόταση στο τραπέζι ανάγκασε τους υπόλοιπους να αναλύουν όλους τους λόγους για τοντους οποίοοποίους δεν ήταν καλός χρήστης, χωρίς ο ίδιος να ζητήσει οτιδήποτε.
* Απίθανο το να μην έχει κάποιος email. Το πιθανότερο είναι να έχει καταχωρημένο, αλλά να μην έχει ενεργοποιημένη την λήψη e-mail από άλλους χρήστες, απλά επειδή δεν επιθυμεί την επικοινωνία. Για μένα, στην ιδιότητα του διαχειριστή εξυπακούεται η διάθεση για επικοινωνία με άλλους χρήστες (το ότι μπορεί να το ενεργοποιήσει μετά που θα γίνει διαχειριστής, για τυπικούς λόγους, δεν πιστεύω ότι θα ενεργοποιήσει και αυτή τη διάθεση επικοινωνίας).
* Δεν θεωρώ ότι είναι παράκαμψη του κανόνα αυτό που λέει ο Diu, δεν χρειάζεται να φαίνεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται το email.
# Η λύση είναι πολύ απλή για ένα τέτοιο πρόβλημα, να μην επιτρέπεται κανένα σχόλιο (ούτε ψήφος, ούτε ερώτηση κτλ) μέχρι την αποδοχή του υποψήφιου, και αυτόματη απόρριψη της υποψηφιότητας αν μετά από ΧΧ μέρες (π.χ. 3) δεν υπάρχει απόκριση, ώστε να υπάρχει και η επιλογή δια τις σιωπής να απορρίπτει κάποιος προτάσεις που θεωρεί τρολικές. Νομίζω ότι η απαίτηση για επικοινωνία μέσω email είναι overkill σε σχέση με το πρόβλημα.
# Παλιότερα το σκεφτόμουν και εγώ αυτό, ωστόσο, πάλι είναι λίγο δυσανάλογο, και σίγουρα δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό δείχνει μη διάθεση επικοινωνίας εν γένει, δείχνει απλά μη διάθεση είτε επικοινωνίας με μέιλ, είτε μη διάθεση ενδεχομένως για δημιουργία δεύτερου ανώνυμου λογαριασμού email μόνο για την Βικιπαίδεια επειδή ο κανονικός προδίδει προσωπικά στοιχεία. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος που συζητά με τον γείτονα από το μπαλκόνι και περνάνε περαστικοί και λεν και αυτοί τη γνώμη τους, ξαφνικά χαρακτηρίζεται αρνητικός στην επικοινωνία επειδή δεν δέχεται να μιλήσει κατ' ιδίαν στο τηλέφωνο. Δεκτό το ότι υπάρχουν περιστάσεις που απαιτούν ιδιωτικότητα, αλλά υπάρχουν άλλοι δίαυλοι για τέτοιου είδους ζητήματα, ενώ ούτως ή άλλως ένας διαχειριστής δεν έχει τα εργαλεία να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και θα λειτουργήσει μόνο ως ενδιάμεσος. —'''[[User:Ah3kal|Ah3kal]]''' [[User talk:Ah3kal|(συζήτηση)]] 10:08, 10 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)
 
: Δεκτό, απλώς είναι η άποψή μου ότι δεν είναι τόσο τρομερός περιορισμός, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα δούμε περιπτώσεις του τέταρτου μπούλετ. - [[user:geraki|<span style="color:green;">geraki</span>]] <sup>[[user_talk:geraki|(συζήτηση)]]</sup> 10:35, 10 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

Μενού πλοήγησης