Βικιπαίδεια:Αφαίρεση δικαιωμάτων/2018/CubicStar

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Δεν προέκυψαν στοιχεία και συναίνεση ως προς το έγινε κάποια κατάχρηση της ιδιότητας του διαχειριστή. -- geraki (συζήτηση) 10:09, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC).[απάντηση]
Παρακαλούμε μην επεξεργαστείτε τη σελίδα.

Σε αυτή τη σελίδα εξετάζεται το αίτημα για τον έλεγχο των πράξεων και την αφαίρεση των δικαιωμάτων του διαχειριστή
CubicStar (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές )

Για να αποφανθείτε για την μετατροπή ενός διαχειριστή σε απλό χρήστη, περιμένετε μέχρι να κατατεθούν οι πληροφορίες για όποια προβλήματα και να απαντήσει ο διαχειριστής στις κατηγορίες. Κατόπιν αν συμφωνείτε για την αφαίρεση γράψτε Αφαίρεση, αν διαφωνείτε και θέλετε να παραμείνει ως διαχειριστής γράψτε Διατήρηση και για να κάνετε ένα σχόλιο χωρίς να εκφράσετε συγκεκριμένη άποψη, γράψτε Σχόλιο. Κρίνετε τον διαχειριστή σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν και την πολιτική, χωρίς να επηρεάζεστε από τυχόν συμπάθεια για αυτόν ή αντιπάθεια λόγω μιας άσχετης διαφωνίας μαζί του για θέματα που δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά του. Καθώς η διαδικασία είναι κυρίως συζήτηση και όχι ψηφοφορία, θα πρέπει να εξηγήσετε την άποψή σας. Μονολεκτικοί ψήφοι μπορεί να μην έχουν ανάλογη βαρύτητα. Με εξαίρεση την κατάθεση επιπλέον πληροφοριών, περιμένετε για την αιτιολόγηση από τον διαχειριστή πριν καταθέσετε οποιαδήποτε άποψη.

Καταθέτω την πρόταση για τον λογαριασμό CubicStar (συζήτηση • συνεισφορά) ως συνυπεύθυνο για την ανοιχτά καταχρηστική φραγή 3 ημερών που έγινε στον λογαριασμό μου από τον Kalogeropoulos, και όπου κατά τον CubicStar ο οποίος έδωσε βήμα στον Kalogeropoulos εγώ υπέπεσα σε ξεκάθαρη προσωπική επίθεση.

Αναλυτικά

Ο λογαριασμός μου φράχτηκε βάσει των παρακάτω σημείων λόγω προσωπικής επίθεσης (κατά την περιγραφή στις αντίστοιχες καταγγελτικές αναρτήσεις στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_διαχειριστών#Προσωπική_επίθεση_από_διαχειριστή. και Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_διαχειριστών#Και_νέα_προσωπική_επίθεση_από_(τον_ίδιο)_διαχειριστή και εν μέσω και άλλων αναρτήσεων του Chalk19 που προσπαθούσε να δημιουργήσει ζήτημα επανειλημμένως), με την σύμφωνη γνώμη 2 άλλων διαχειριστών (Diu, MARKELLOS) από αυτόν που την επέβαλλε (Kalogeropoulos), και βάσει των αναρτήσεων στο ΣΔ από τον Chalk19 και με την επιπλέον συνηγόρηση των Τζερόνυμο και Glorious93. Ως διαχειριστής είπα πως:

  • ο Τζερόνυμο είναι ακατάλληλος για προτείνοντας και πρόκειται για εξαιρετικά προβληματικό και ακραίο χρήστη της κοινότητας. Αυτό το ανέφερα σε υποψηφιότητα διαχειριστή όπου ο Τζερόνυμο ήταν ο προτείνοντας. Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι_διαχειριστές/Legion
  • σχετικά με την υποψηφιότητα ανέφερα πως δεν είναι τίποτα γνωστό για τις απόψεις του καθώς δεν έχουν διατυπωθεί ερωτήσεις (ο Chalk19 το περιέγραψε ως έμμεση προσωπική επίθεση προς τον υποψήφιο στη ανάρτηση που έκανε στο ΣΔ η οποία αποτέλεσε την έναρξη της ενασχόλησης του Kalogeropoulos ώστε να καταλήξει στην φραγή του λογαριασμού μου)
  • ο Chalk19 πρέπει να συμμαζευτεί και να αφήσει την συστηματική παρενόχληση, και να αφήσει τα πολλά πολλά με το να τρέχει από εδώ και από εκεί με συνεχώς κακόπιστη κριτική και καλό είναι να έχει περισσότερο αυτοσεβασμό. όπου έγινε ως απάντηση στην συνεχιζόμενη παρενόχληση και βάσει της οποίας έκανε και νέα ανάρτηση στο ΣΔ (3η) πως εγώ του έκανα προσωπική επίθεση.[1].
  • για την περίπτωση του Τζερόνυμο ανέφερα στην ίδια συζήτηση γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό πως όταν δεν είμαι εγώ ο κακός μπαμπούλας, η υπομονή των υπολοίπων μαζί του θα αρχίσει να μειώνεται επικύνδινα. Να το προσέξει αυτό.
  • στην παρέμβαση του Diu ο οποίος είπε πως τα παραπάνω σημεία είναι προσωπική επίθεση απάντηση όχι, εγώ παρακαλώ τον Diu να προσέχει που παρεμβαίνει και να μη δίνει βήματα σε συστηματική παρενόχληση και προβληματικούς χρήστες (για την νιοστή φορά) οι οποίοι πλέον κοντεύουν να τουμπάρουν την ΒΚ. Επιπλέον να μη κάνει υπενθυμίσεις για ενέργειες που δεν έχουν γίνει, αλλά να τις κάνει για ενέργειες που έχουν γίνει και για τις οποίες δεν έχει δώσει απάντηση. Και αυτά σχετικά με το ύφος να τα πει σε άλλον παρακαλώ.

Αυτά όλα τα παραπάνω θεωρήθηκαν ξεκάθαρη προσωπική επίθεση που δικαιολογούσε τριήμερη φραγή σε διαχειριστή σύμφωνα με τον CubicStar, και σε συμφωνία με τους άλλους 3. Ο CubicStar ανέφερε συγκεκριμένα πως Το ύφος είναι ξεκάθαρη προσωπική επίθεση και η συλλογιστική του Gts-gs («ναι, αλλά και εσείς πιο παλιά κλπ κλπ») όπως αφήνει απειλητικά υπονοούμενα. Φαίνεται προφανές ότι θέλει να εκφραστεί έτσι και το κάνει, δεν είναι χτεσινός χρήστης για να το δικαιολογήσουμε σαν τυχαίο ξέσπασμα οργής. [2]. Σημειώνω πως ουδέποτε είπα ούτε ναι, αλλά και εσείς πιο παλιά, αυτό που επισήμανα ήταν για τον Kalogeropoulos ότι όχι μόνο ο συγκεκριμένος σε συνεργασία με τον Chalk19 έλεγαν πράγματα που δεν ισχύουν αλλά πως ο Kalogeropoulos έβγαινε κιόλας και έκανε και παράπονα έχοντας αυτό το ιστορικό από πίσω του.

Άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί με την κρίση και απόψεις μου, η τριήμερη φραγή ως προσωπική επίθεση για τα παραπάνω θεωρώ ότι αποτελεί παράδειγμα πλήρους ασυδοσίας και θεμελιακή παρακμής σε κοινή θέα, όπου οι εν λόγω διαχειριστές συνασπίστηκαν για να υποστηρίξουν παραπάνω και έδωσαν βήμα -και πριν και μετά την φραγή- στον Kalogeropoulos για την κατάχρηση του.

Ο CubicStar δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποστηρίξει πως εγώ έκανα ξεκάθαρη προσωπική επίθεση, φέρει ευθύνη για την κατάχρηση και ενθάρρυνση του Kalogeropoulos. Αυτό είναι ασυμβίβαστο για τον κάθε διαχειριστή που υποτίθεται πως διαθέτει αξιοπιστία ανεξάρτητα από το πόσο δραστήριος είναι. Συγκεκριμένα και μόνο για τον CubicStar όμως, σε περίπτωση όπου κατά την τοποθέτηση του υποστηρίξει πως ενδεχομένως να υπερέβαλε έως κάποιο βαθμό ή κάτι παρόμοιο και αναγνωρίσει το λάθος του, τότε θα αποσύρω την πρόταση.

Τοποθέτηση διαχειριστή[επεξεργασία κώδικα]

Ο Gts-gs με εγκαλεί «ως συνυπεύθυνο για την ανοιχτά καταχρηστική φραγή 3 ημερών που έγινε στον λογαριασμό μου από τον Kalogeropoulos» λέγοντας ότι «έδωσα βήμα στον Kalogeropoulos» και ότι είπα πως τα λεγόμενα του Gts-gs είναι «ξεκάθαρη προσωπική επίθεση». Επίσης θεωρεί ότι εγώ και οι άλλοι διαχειριστές που συμφωνήσαμε συνασπιστήκαμε εναντίον του.

  1. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κάποια διαχειριστική ενέργεια εκ μέρους μου για την οποία μπορεί να επισύρει την αφαίρεση δικαιωμάτων. Είπα τη γνώμη μου και τώρα θεωρούμαι συνυπεύθυνος για καταχρηστική φραγή. Αυτό μοιάζει με δίκη προθέσεων. Ωστόσο επιμένω στην ουσία όσων είπα και θεωρώ ότι η φραγή ήταν δικαιολογημένη και ότι καλώς την επέβαλε ο διαχειριστής που την επέβαλε.
  2. Το υπονοούμενο ότι συνασπιστήκαμε εναντίον του χρειάζεται εκ μέρους του Gts-gs αιτιολόγηση. Εννοεί ότι το κάναμε σκόπιμα και σε συνεργασία ή απλώς κρινόμαστε για το είχαμε την ίδια γνώμη από ένα πολύ μικρό σύνολο πιθανών απαντήσεων (ήταν/δεν ήταν/δεν ξέρω αν ήταν προσωπική επίθεση);
  3. Για το σημείο «ουδέποτε είπα ούτε "ναι, αλλά και εσείς πιο παλιά"», ο Gts-gs έχει δίκιο με την έννοια ότι η διατύπωσή μου μπορεί να φανεί παραπλανητική. Ναι, πράγματι δεν είπε αυτά που υπάρχουν μέσα σε εισαγωγικά στην τοποθέτησή μου. Ηταν ένα σχήμα λόγου εκ μέρους μου για να δείξω ότι η λογική του Gts-gs είναι μια λογική συμψηφισμών και αναλογιών, αν μπορώ να το πω έτσι. Εννοώ ότι σκέπτεται κάπως έτσι: αφού στο παρελθόν έγινε το Χ, τώρα νομιμοποιείται να γίνει το Ψ. Στην εν λόγω περίπτωση αφήνει και υπονοούμενο ότι θα κινηθεί δυναμικά.
    Αν φαίνεται παραπλανητική στον ίδιο ή σε άλλους η συγκεκριμένη διατύπωση, την ανακαλώ. Ωστόσο επιμένω στην ουσία της, ότι η σκέψη του είναι όπως την περιέγραψα λίγο πριν. Το αν αυτό θετικό ή επιλήψιμο ή ό,τι άλλο, ας το αποφασίσει ο καθένας.
  4. Τέλος, ο Gts-gs λέει ότι «φέρ[ω] ευθύνη για την κατάχρηση και ενθάρρυνση του Kalogeropoulos. Αυτό είναι ασυμβίβαστο για τον κάθε διαχειριστή που υποτίθεται πως διαθέτει αξιοπιστία ανεξάρτητα από το πόσο δραστήριος είναι». Νομίζω ότι θεωρεί ότι είναι μια ενέργεια ασύμβατη με το καλό παράδειγμα χρήστη που πρέπει να δίνει ένας διαχειριστής. Εδώ θα επαναλάβω αυτά που έγραψα στο σημείο 1 πιο πάνω και ότι δεν εγκαλούμαι για μια ενέργεια αλλά για τη διατύπωση μιας γνώμης. --cubic[*]star 16:19, 20 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τοποθετήσεις[επεξεργασία κώδικα]

(κατά τις οδηγίες στην κορυφή της σελίδας αν συμφωνείτε για την αφαίρεση γράψτε Αφαίρεση, αν διαφωνείτε και θέλετε να παραμείνει ως διαχειριστής γράψτε Διατήρηση και για να κάνετε ένα σχόλιο χωρίς να εκφράσετε συγκεκριμένη άποψη, γράψτε Σχόλιο.)


Αφαίρεση κατά την πρόταση + τις επιπλέον παρατηρήσεις:

  • ο CubicStar στην σύνοψη του αναφέρει πως θεωρεί την φραγή δικαιολογημένη και πως καλώς την επέβαλλε ο Kalogeropoulos. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης (κάτι που και ο ίδιος το προσδιορίζει ως την ουσία), και σε ότι αφορά την ανάκληση που έκανε για το τι είπα ακριβώς δυστυχώς αποφεύγει εξολοκλήρου και δεν αγγίζει καθόλου την ουσία και έτσι δεν λαμβάνεται υπόψη. Κρίμα γιατί απεμπόλησε την ευκαιρία που του δόθηκε να επανορθώσει.
  • ανέφερε επίσης ότι άφησα υπονοούμενο. Τι είναι υπονοούμενο στο ότι συνασπιστήκανε 3 δχστες γύρω από την ίδια κατάχρηση; Μα αυτό ακριβώς περιγράφει αυτό που έγινε, υποστηρίχτηκε μια φραγή η οποία καμία σχέση δεν είχε με ξεκάθαρη προσωπική επίθεση όπως συγκεκριμένα είπε ο CubicStar, και τώρα βγαίνει και λέει πως έχει την ελευθερία της άποψης του, προσπερνώντας ότι πάνω και στην άποψη του στηρίχτηκε ο Kalogeropoulos για την ενέργεια του. Σαφώς και την έχει και είναι ωραία η ελευθερία, αλλά η άποψη δεν έχει μόνο ελευθερία, έχει και ευθύνη. Gts-tg (συζήτηση) 16:28, 20 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]



Κατά της πρότασης αφαίρεσης. Δεν αναφέρεται καν καταχρηστική ενέργεια. Αλλά και αν προσπαθήσει να εμβαθύνει στο κατηγορητήριο, θα δυσκολευτεί, ιδίως μετα τον εξωτερικό συνδεσμο 5. Γράφει Άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί με την κρίση και απόψεις μου, η τριήμερη φραγή ως προσωπική επίθεση για τα παραπάνω θεωρώ ότι αποτελεί παράδειγμα πλήρους ασυδοσίας και θεμελιακή παρακμής σε κοινή θέα. Δηλαδή ακόμη και αν κάποιος συμφωνεί ότι έκανε επανειλημμένες προσωπικές επιθέσεις, η φραγή του ήταν ασυδοσία. Γιατί; Είναι υπεράνω των κανόνων της ΒΠ; Επίσης, διαφωνώ με το Ο CubicStar δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποστηρίξει πως εγώ έκανα ξεκάθαρη προσωπική επίθεση, φέρει ευθύνη για την κατάχρηση και ενθάρρυνση του Kalogeropoulos γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις τους. Δεν υπήρξε ενθάρρυνση του Καλογερόπουλου, αλλά εξέφρασε την άποψη του, η οποία καταμετρήθηκε όπως όλες οι άλλες. Αυτό δεν θεωρείται ενθάρυνση, ακόμη και αν η πράξη του καλογερόπουλου ήτανε σωστή. Για μένα είναι ξεκάθαρο, πως ο CubicStar δεν προέβει σε κατάχρηση διαχειριστικής εξουσίας. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 17:53, 20 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κατά της πρότασης. /κείμενο αφαιρέθηκε/ ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:01, 21 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Ο FocalPoint διέγραψε την αιτιολόγηση της ψήφου μου αυθαίρετα και ασκώντας bulling και απειλές για φραγή, βλ. διάλογο στη σελίδα μου. Από τον εκεί διάλογο φαίνεται ότι η επίκληση "προσωπικής" επίθεσης ήταν πρόσχημα για λογοκρισία μου, ιδίως από το τέλος της συζήτησης, όπου ο εν λόγω διαχειριστής, χωρίς να απαντήσει στην επιχειρηματολογία μου, ανακοινώνει την πραγματοποίηση της απειλής του. ——Chalk19 (συζήτηση) 12:32, 21 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Chalk19 έχει προσκληθεί να αιτιολόγησει την ψήφο του χωρίς προσωπική επίθεση. Όχι μια φορά, αλλά τρεις:

Έτσι λοιπόν δηλώσεις όπως η «καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να υπάρχει η αιτιολόγηση της ψήφου μου» είναι παντελώς λανθασμένες αφού έχει προσκληθεί πολλαπλώς να συνεισφέρει την άποψή σου χωρίς προσωπικές επιθέσεις. Το ίδιο λανθασμένες είναι δηλώσεις περί λογοκρισίας και bullying. Είναι πάντα ευπρόσδεκτος να συνεισφέρει εδώ χωρίς προσωπικές επιθέσεις. --Focal Point 12:47, 21 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπλώσεις με τα παραπάνω, ενώ είχα βάλει το λινκ στη σελίδα που υπάρχει ο μεταξύ μας διάλογος. Αναγκαστικά πρέπει να γράψω εδω κι εγώ. Στη εξήγηση που σου έδωσα:
Πολλές ενέργειες έχουν πχ τιμωρητικό χαρακτήρα κατά τη γνώμη χρηστών/τριών και το γράφουν, κι εσύ το έχεις γράψει. Η τιμωρητικότητα, από την εκδικητικότητα δεν απέχουν πολύ. Από κει κι έπειτα, τα υπόλοιπα είναι αντικειμενικές παρατηρήσεις (πχ "σήριαλ") και αξιολογήσεις της ποιότητας του λόγου και της επιχειρηματολογίας του Gts-tg, που εχω κάθε δικαίωμα να θεωρώ ότι δεν αξίζει να απαντηθεί επί της ουσίας. Όπως ακριβώς ο Gts-tg πιστεύει και γράφει διάφορα υποκειμενικά και ανακριβή του τύπου ο συγκεκριμένος σε συνεργασία με τον Chalk19, ή αποτελεί παράδειγμα πλήρους ασυδοσίας και θεμελιακή (sic) παρακμής σε κοινή θέα κλπ.
αντί άλλης απάντησης ή σχολιασμού σου έλαβα από εσένα το απειλητικό συμπέρασμα-τελεσίγραφο:
Συνεπώς, καταλαβαίνω ότι αρνείσαι να αφαιρέσεις όσα σου αναφέρω ως προσωπικές επιθέσεις. Εφόσον αρνείσαι, το κείμενό σου θα αφαιρεθεί μέχρις ότου συνεισφέρεις με αποδεκτό τρόπο, χωρίς προσωπικές επιθέσεις. Εφόσον το επαναφέρεις, θα φραγείς, χωρίς άλλη συζήτηση, έχοντας προειδοποιηθεί τρεις φορές.
Προειδοποιούσες χωρίς εξηγήσεις κι οταν σου ζητήθηκε ο λόγος με επιχειρήματα, εσύ απλά προχώρησες σε αυτό που ήθελες, αφήνοντας και μια απειλητική αιχμή για το μέλλον.
——Chalk19 (συζήτηση) 13:32, 21 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Έχεις λάβει τρεις προειδοποιήσεις και επιπλέον έχουν δοθεί εξηγήσεις εδώ. Τα επιχειρήματα παρουσιάστηκαν. Αν αυτό που επιθυμείς είναι μια επ' άπειρον συζήτηση και ενασχόληση μαζί σου, αυτό δεν είναι εφικτό. Από ότι διαπιστώνεις, σου έχω φερθεί με σεβασμό, παρά τις προκλητικές δηλώσεις σε σύνοψη επεξεργασίας (το bulling του Focal Point) και ψεύδη (κατηγορίες για λογοκρισία - όταν έχεις προσκληθεί να διατυπώσεις τις απόψεις σου χωρίς προσωπικές επιθέσεις). Μακάρι να είχε τέτοια αντιμετώπιση και ο Gts-tg στον οποίο δε έγινε από κανέναν η πρόταση να ανασκευάσει τις δηλώσεις του (παρά μόνο διαπιστώσεις), ούτε του εξηγήθηκε τι ακριβώς θεωρήθηκε προσωπική επίθεση, ώστε να ξέρει τι να ανασκευάσει, ούτε προειδοποιήθηκε για ενδεχόμενη φραγή. Καλό είναι λοιπόν να αναγνωρίζουμε τις ορθές και επιθυμητές συμπεριφορές προς χρήστες, με σεβασμό, σε αντίθεση με συμπεριφορές που απέχουν από τις επιθυμητές, σε ανθρώπους που έρχονται και συζητούν τα προβλήματα πολιτισμένα. --Focal Point 18:16, 21 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν απάντησες αν εκφράσεις του Gts-tg εδώ πέρα σαν τα ο συγκεκριμένος σε συνεργασία με τον Chalk19 και αποτελεί παράδειγμα πλήρους ασυδοσίας και θεμελιακή (sic) παρακμής σε κοινή θέα είναι εντάξει με τα μέτρα σου, αφού σε πείραξε τόσο πολύ το "σήριαλ" προτάσεων αφαίρεσης δικαιωμάτων που έγραψα. Όπως είδες μάλιστα, όταν επανέφερα το κείμενό μου που αφαίρεσες αρχικά, το τροποποίησα, αναγνωρίζοντας ότι είχε προβληματικές εκφράσεις. Άλλωστε, σε ευχαρίστησα στη σελίδα μου, γράφοντας "Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη" και χαρακτήρισα "προβλέψιμη" μια διαχειριστική παρέμβαση -θα το είχα αλλάξει, το σκεφτόμουν, αλλά δεν μπορούσα να έχω σύνδεση εκεί που βρισκόμουν. Εσύ όμως, όπως έδειξε η εξέλιξη της συζήτησης, μου δημιούργησες το φόβο ότι δεν θα μπορούσα τελικά να αιτιολογήσω την ψήφο μου όπως ήθελα, ελεύθερα και χωρίς φόβο, ωσάν να βρισκόμαστε σε μια βικιπαιδική δυστοπία. Αυτό ήταν το έντονο αγχωτικό συναίσθημα που μου δημιούργησαν τα γραφόμενά σου. ——Chalk19 (συζήτηση) 08:48, 22 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κατά της αφαίρεσης. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κατάχρηση δικαιωμάτων από τον αναφερόμενο δ/χ ή οργανωμένη ομαδικά σκευωρία με στόχο ή πρόθεση κατά άλλου δ/χ, είτε από αυτόν τον δ/χ, για τον οποίο γίνεται η πρόταση αυτή, είτε από τους άλλους δ/χ, οι οποίοι συμμετείχαν στον προαναφερόμενο διάλογο. Παρακολουθώντας επίσης εκείνον τον διάλογο παρατήρησα μια συνεχόμενη ροή, σε αυτόν, που πράγματι δεν αφήνει περιθώρια ερμηνείας για ένα, πιθανώς, οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης. Ίσως υπήρξε από την μια μεριά μια ελαφρά πλεονασματική χρήση της φραγής ως πρόληψης (και όχι ως ποινής ή τιμωρίας) και ίσως από την άλλη μεριά μια ελαφρά πλεονασματική αντίδραση σε μια φραγή, που θυμίζω και πάλι ότι πάντα χρειάζεται να εκλαμβάνεται από όλους μας, ότι αποτελεί πρόληψη της όποιας έντασης και προστασίας του ειρηνικού κλίματος και όχι ως ποινή ή τιμωρία. Πιστεύω ότι καλό είναι, για το μέλλον της ΒΠ, εντεύθεν-κακείθεν, να αποφεύγονται οι όποιοι περεταίρω πλεονασμοί. Όπως ανέφερα και στο σημείωμά μου, στο ΣΔ, στις 12:30, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC): «Θεωρώ ότι αν η όποια κριτική προς τον Gts-tg, ως δ/χ, γίνεται μόνο προς αυτόν, από τους ίδιους χρήστες κάθε φορά, θα τείνει σταθερώς να πάρει τον χαρακτήρα της παρενόχλησης για την οποία από την μία θα "κατηγορείται", αλλά και από την άλλη αμυνόμενος θα "κατηγορεί".» Είναι προφανές μετά από τις προαναφερόμενες ενέργειες, ότι βρισκόμαστε πλέον εδώ, μάλλον ως φυσική συνέπεια, της θεωρίας δράσης-αντίδρασης, στο "θα κατηγορεί". Υπενθυμίζω και τη συνέχεια της άποψής μου, ότι: «Χωρίς διάθεση ειρήνευσης και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ ημών η κατάσταση θα εξελίσσεται σε μια εικόνα φαύλου κύκλου, ο οποίος θα προκαλεί με την σειρά του έναν νέο αέναο κύκλο αντιδράσεων εντεύθεν-κακείθεν χωρίς κάποιο απτό ή ουσιαστικό νόημα ή αποτέλεσμα για τους στόχους & τους σκοπούς της Βικιπαίδειας.» Geoandrios (συζήτηση) 11:29, 22 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ εν γένει ότι τα όσα αναφέρει η πρόταση αφαίρεσης δικαιωμάτων. Ο CubicStar, παρά την έντονη αντίδραση (μέχρις σημείου πρότασης αφαίρεσης δικαιωμάτων, καθώς και τις συζητήσεις που έχουν γίνει) συνεχίζει να βλέπει το ρόλο του διαχειριστή ως κατασταλτικό (« επιμένω στην ουσία όσων είπα και θεωρώ ότι η φραγή ήταν δικαιολογημένη ... ») και όχι ως καθοδηγητικό για αρμονική συνεργασία με όσο το δυνατό μεγαλύτερη αποφυγή χρήσης των δικαιωμάτων διαχειριστή. Σαφέστατα περιμένουμε περισσότερα από τον CubicStar. Θα περίμενα να εκτονώσει την κατάσταση των πολλαπλών κατηγοριών και επίθεσης που δέχτηκε ο Gts-tg, με εξήγηση του τι ακριβώς θεωρούσε προσωπική επίθεση, με προσπάθεια να πείσει τον Gts-tg να αφαιρέσει το επίμαχο σημείο, ώστε να αποφευχθεί φραγή. Με την εκεί συμπεριφορά του σαφέστατα επέτρεψε την καθοδήγηση της Βικιπαίδειας στο λάθος δρόμο της φραγής αντί της αντιμετώπισης μέσω του διαλόγου

Η πρόταση αφαίρεσης δικαιωμάτων του διαχειριστή, πρέπει να κριθεί όμως με βάση συστηματικές διαχειριστικές ενέργειες και όχι με βάση μια περίπτωση στην οποία θεωρώ ότι δε βοήθησε τη Βικιπαίδεια, ούτε, σαφέστατα, με βάση ιδέες με τις οποίες διαφωνώ έντονα. Διατήρηση . --Focal Point 20:53, 28 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διατήρηση. (με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός, επαναλαμβάνοντας τα ίδια) Δεν παρουσιάζεται σοβαρή κατάχρηση που «μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων», πόσο μάλλον στην αφαίρεσή τους. Οι εκφράσεις όπως συνυπεύθυνος, ίντριγκες, συναισθηματισμοί κλπ.κλπ. δεν τεκμηριώνουν σοβαρή κατάχρηση. Για παράδειγμα οι αναιρέσεις φραγών χωρίς αιτιολόγηση δεν είναι σε καμία περίπτωση σοβαρή κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων. Κατάχρηση υπάρχει όταν η ενέργεια δεν είναι αποδεκτή (έμπρακτα, όχι θεωρητικά) και όχι όταν δεν εξηγείται. Ούτε η τοποθέτηση (η έκφραση π.χ. συμφωνίας ή διαφωνίας) αποτελεί κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων.--Xoristzatziki (συζήτηση) 22:16, 28 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διατήρηση. Θα συμφωνήσω ότι δεν έχει γίνει κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων - ωστόσο, αγαπητέ Xoristzatziki, οι αναιτιολόγητες άρσεις φραγών είναι κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων: Όταν επιβάλλεται μια φραγή υπάρχει πάντα αιτιολόγησή της, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει αιτιολόγηση στην άρση της; Βεβαίως το έργο ενός διαχειριστή κρίνεται διαχρονικά και με συστηματικά εσφαλμένες διαχειριστικές ενέργειες και όχι από κάποιο σφάλμα (ποιος ισχυρίζεται ότι είναι αλάνθαστος;) που πιθανόν έγινε από πλευράς διαχειριστή. Κρίνω ότι δεν υπάρχει λόγος αφαίρεσης δικαιωμάτων από τον CubicStar. --Ttzavarasσυζήτηση 20:25, 29 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]