Βικιπαίδεια:Αφαίρεση δικαιωμάτων

σελίδα ημιπροστατευμένη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σε αυτή τη σελίδα μπορούν να εξετάζονται αιτήσεις χρηστών για τον έλεγχο των πράξεων και την αφαίρεση των δικαιωμάτων ενός διαχειριστή που έχει πέσει σε σφάλματα. Η σελίδα αυτή δεν αφορά την εθελοντική αφαίρεση των δικαιωμάτων ενός διαχειριστή.

Πριν από οποιασδήποτε μορφής συζήτηση οι χρήστες που προτίθενται να προτείνουν την αφαίρεση δικαιωμάτων κάποιου διαχειριστή οφείλουν να ερευνήσουν κατά πόσο οι εν λόγω πράξεις του διαχειριστή ήταν όντως αντίθετες με την πολιτική και αποτελούν κατάχρηση των δικαιωμάτων του, ή αν κατά άλλον τρόπο σοβαρά ή κατ' επανάληψη ενεργεί προβληματικά ή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινότητας. Εάν υπάρχουν και άλλοι χρήστες που συμφωνούν ότι πρόκειται για ζήτημα διαχείρισης και όχι για άλλη διαφωνία άσχετη με την ιδιότητα του διαχειριστή, τότε μπορεί να παρουσιαστεί το ζήτημα σε αυτή τη σελίδα, περιγράφοντας το πρόβλημα. Ακολούθως ο διαχειριστής πρέπει να δικαιολογήσει τις συγκεκριμένες ενέργειές του με περιθώριο 10 ημερών. Δύο ημέρες μετά την παρουσίαση της άποψης του διαχειριστή γίνεται έναρξη της συζήτησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν κατατίθενται σχετικές απόψεις και σχόλια. Η συζήτηση διαρκεί 10 ημέρες. Για να αφαιρεθούν τα δικαιώματα του διαχειριστή χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία (2/3 των ψήφων υπέρ της αφαίρεσης).

Για να αποφανθείτε για τη μετατροπή ενός διαχειριστή σε απλό χρήστη, περιμένετε μέχρι να κατατεθούν οι πληροφορίες για όποια προβλήματα και να απαντήσει ο διαχειριστής στις κατηγορίες. Κατόπιν αν συμφωνείτε για την αφαίρεση γράψτε Αφαίρεση, αν διαφωνείτε και θέλετε να παραμείνει ως διαχειριστής γράψτε Διατήρηση, ενώ για να κάνετε ένα σχόλιο χωρίς να εκφράσετε συγκεκριμένη άποψη, γράψτε Σχόλιο. Κρίνετε τον διαχειριστή σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν και την πολιτική, χωρίς να επηρεάζεστε από τυχόν συμπάθεια για αυτόν ή αντιπάθεια λόγω κάποιας άσχετης διαφωνίας μαζί του για θέματα που δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά του. Καθώς η διαδικασία είναι κυρίως συζήτηση και όχι ψηφοφορία, θα πρέπει να εξηγήσετε την άποψή σας. Μονολεκτικές ψήφοι μπορεί να μην έχουν ανάλογη βαρύτητα.

Μετά το πέρας 10 ημερών ένας γραφειοκράτης μπορεί να κλείσει τη συζήτηση και, αν το αποτέλεσμα είναι υπέρ της αφαίρεσης, να μεριμνήσει ερχόμενος σε επαφή με έναν επίτροπο ώστε να αφαιρεθεί η ιδιότητα του διαχειριστή.

Για να δημιουργήσετε μια υποσελίδα για την αφαίρεση των δικαιωμάτων ενός διαχειριστή, γράψτε το όνομα χρήστη του στο πλαίσιο και πατήστε το κουμπί.Ανοικτές συζητήσεις

Παλαιότερες συζητήσεις