Κατάλογος κωδικών ISO 639

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το ISO 639 είναι ένας διεθνές πρότυπο που κατατάσσει σε λίστα σύντομους κωδικούς για τα ονόματα των γλωσσών.

Από τον επίσημο ιστότοπο του ISO υπάρχουν δύο στοιχεία για το πρότυπο ISO 639:

  • ISO 639-1:2002 Κωδικοί για την αναπαράσταση των ονομάτων των γλωσσών -- Μέρος 1: Κωδικός Alpha-2
  • ISO 639-2:1998 Κωδικοί για την αναπαράσταση των ονομάτων των γλωσσών -- Μέρος 2: Κωδικός Alpha-3

Με άλλα λόγια, υπάρχουν κωδικοί δύο γραμμάτων και κωδικοί τριών γραμμάτων. Υπάρχουν 21 γλώσσες οι οποίες έχουν δύο κωδικούς ISO 639-2. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρώτος κωδικός είναι βιβλιογραφικός (ISO 639-1/B), ενώ ο δεύτερος προορίζεται για εννοιολογική χρήση (ISO 639-2/T). Γι' αυτόν τον λόγο, αναφέρονται δύο φορές στην ανάλογη, αλφαβητικά, θέση. Σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες υπάρχει μόνον ένας κωδικός ISO 639-2.

Η ακόλουθη λίστα ταξινομείται με βάση το όνομα της γλώσσας στην 1η στήλη.


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
aar aa Afar
abk ab Abkhazian Αμπχαζική γλώσσα
ace Achinese
ach Acoli
ada Adangme
ady Adyghe; Adygei
afa Afro-Asiatic (Other) Αφροασιατικές γλώσσες
afh Afrihili
afr af Afrikaans Αφρικάανς γλώσσα
ain Ainu
aka ak Akan
akk Akkadian Ακκαδική γλώσσα
alb/sqi sq Albanian Αλβανική γλώσσα
ale Aleut
alg Algonquian languages Αλγκονκινική γλώσσα
alt Southern Altai
amh am Amharic Αμχαρική γλώσσα
ang English, Old (ca.450-1100) Αρχαία αγγλική γλώσσα
anp Angika
apa Apache languages
ara ar Arabic Αραβική γλώσσα
arc Official Aramaic (700-300 BCE); Imperial Aramaic (700-300 BCE) Αραμαϊκή γλώσσα
arg an Aragonese Αραγκονική γλώσσα
arm/hye hy Armenian Αρμενική γλώσσα
arn Mapudungun; Mapuche
arp Arapaho
art Artificial (Other) Τεχνητή γλώσσα
arw Arawak
asm as Assamese
ast Asturian; Bable; Leonese language|Leonese; Astur-Leonese language|Asturleonese Αστουριανή γλώσσα
ath Athapascan languages
aus Australian languages Ινδογενής αυστραλιανή γλώσσα
ava av Avaric
ave ae Avestan Αβεστική γλώσσα
awa Awadhi
aym ay Aymara
aze az Azerbaijani Αζερική γλώσσα

B[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
bad Banda languages
bai Bamileke languages
bak ba Bashkir
bal Baluchi
bam bm Bambara
ban Balinese
baq/eus eu Basque Βασκική γλώσσα
bas Basa
bat Baltic (Other) Βαλτικές γλώσσες
bej Beja; Bedawiyet
bel be Belarusian Λευκορωσική γλώσσα
bem Bemba
ben bn Bengali Μπενγκάλι γλώσσα
ber Berber (Other) Βερβερική γλώσσα
bho Bhojpuri
bih bh Bihari
bik Bikol
bin Bini; Edo
bis bi Bislama Μπισλάμα
bla Siksika
bnt Bantu (Other) Μπαντού γλώσσες
tib/bod bo Tibetan Θιβετιανή γλώσσα
bos bs Bosnian
bra Braj
bre br Breton Μπρετονική γλώσσα
btk Batak languages
bua Buriat
bug Buginese
bul bg Bulgarian Βουλγαρική γλώσσα
bur/mya my Burmese
byn Blin; Bilin

C[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
cad Caddo
cai Central American Indian (Other)
car Galibi Carib
cat ca Catalan; Valencian|Valencian Καταλανική γλώσσα
cau Caucasian (Other) Καυκάσιες γλώσσες
ceb Cebuano
cel Celtic (Other) Κελτικές γλώσσες
cze/ces cs Czech Τσεχική γλώσσα
cha ch Chamorro
chb Chibcha
che ce Chechen Τσετσενική γλώσσα
chg Chagatai
chi/zho zh Chinese Κινεζική γλώσσα
chk Chuukese
chm Mari
chn Chinook jargon
cho Choctaw
chp Chipewyan; Dene Suline
chr Cherokee Τσερόκι γλώσσα
chu cu Church Slavic; Old Church Slavonic|Old Slavonic; Church Slavonic language|Church Slavonic; Old Bulgarian; Old Church Slavonic|Old Church Slavonic
chv cv Chuvash
chy Cheyenne
cmc Chamic languages Τσαμικές γλώσσες
cop Coptic Κοπτική γλώσσα
cor kw Cornish Κορνουαλική γλώσσα
cos co Corsican Κορσικανική γλώσσα
cpe Creoles and Pidgins, English-based (Other)
cpf Creoles and Pidgins, French-based (Other)
cpp Creoles and Pidgins, Portuguese-based (Other)
cre cr Cree Κρι γλώσσα
crh Crimean Tatar; Crimean Turkish Κριμαϊκή γλώσσα
crp Creoles (Other) and Pidgin|Pidgins (Other) Κρεολική γλώσσα
csb Kashubian
cus Cushitic (Other) Κουσιτικές γλώσσες
wel/cym cy Welsh Ουαλική γλώσσα
cze/ces cs Czech Τσεχική γλώσσα

D[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
dak Dakota
dan da Danish Δανική γλώσσα
dar Dargwa
day Land Dayak languages
del Delaware
den Slave (Athapascan)
ger/deu de German Γερμανική γλώσσα
dgr Dogrib
din Dinka
div dv Divehi; Dhivehi; Maldivian Ντιβέχι (γλώσσα)
doi Dogri
dra Dravidian (Other) Δραβιδικές γλώσσες
dsb Lower Sorbian
dua Duala
dum Dutch, Middle (ca.1050-1350)
dut/nld nl Dutch; Flemish (linguistics)|Flemish Ολλανδική γλώσσαΦλαμανδική γλώσσα
dyu Dyula
dzo dz Dzongkha

E[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
efi Efik
egy Egyptian (Ancient) Αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα
eka Ekajuk
gre/ell el Greek, Modern (1453-) Ελληνική γλώσσα
elx Elamite
eng en English Αγγλική γλώσσα
enm English, Middle (1100-1500)
epo eo Esperanto Εσπεράντο
est et Estonian Εσθονική γλώσσα
baq/eus eu Basque Βασκική γλώσσα
ewe ee Ewe
ewo Ewondo

F[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
fan Fang
fao fo Faroese
per/fas fa Persian Περσική γλώσσα
fat Fanti
fij fj Fijian
fil Filipino; Pilipino Φιλιππινεζική γλώσσα
fin fi Finnish Φινλανδική γλώσσα
fiu Finno-Ugrian (Other)
fon Fon
fre/fra fr French Γαλλική γλώσσα
frm French, Middle (ca.1400-1600)
fro French, Old (842-ca.1400) Αρχαία γαλλική γλώσσα
frr Northern Frisian
frs Eastern Frisian
fry fy Western Frisian
ful ff Fulah
fur Friulian

G[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
gaa Ga
gay Gayo
gba Gbaya
gem Germanic (Other) Γερμανικές γλώσσες
geo/kat ka Georgian Γεωργιανή γλώσσα
ger/deu de German Γερμανική γλώσσα
gez Geez
gil Gilbertese
gla gd Gaelic; Scottish Gaelic|Scottish Gaelic Γοϊδελικές γλώσσεςΣκωτική Γαελική γλώσσα
gle ga Irish Ιρλανδική γλώσσα
glg gl Galician Γαλικιανή γλώσσα
glv gv Manx Γλώσσα Μανξ
gmh German, Middle High (ca.1050-1500)
goh German, Old High (ca.750-1050)
gon Gondi
gor Gorontalo
got Gothic Γοτθική γλώσσα
grb Grebo
grc Greek, Ancient (to 1453) Αρχαία ελληνική γλώσσα
gre/ell el Greek, Modern (1453-) Νέα Ελληνική γλώσσα
grn gn Guarani
gsw Swiss German; Alemannic German|Alemannic; Alsatian language|Alsatian Αλεμαννική γλώσσα
guj gu Gujarati
gwi Gwich'in

H[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
hai Haida
hat ht Haitian; Haitian Creole
hau ha Hausa
haw Hawaiian Χαβαϊκή γλώσσα
heb he Hebrew Εβραϊκή γλώσσα
her hz Herero
hil Hiligaynon
him Himachali
hin hi Hindi Χίντι γλώσσα
hit Hittite Χεττιτική γλώσσα
hmn Hmong
hmo ho Hiri Motu
hrv hr Croatian Κροατική γλώσσα
hsb Upper Sorbian
hun hu Hungarian Ουγγρική γλώσσα
hup Hupa
arm/hye hy Armenian Αρμενική γλώσσα

I[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
iba Iban
ibo ig Igbo
ice/isl is Icelandic Ισλανδική γλώσσα
ido io Ido Ίντο
iii ii Sichuan Yi; Nuosu
ijo Ijo languages
iku iu Inuktitut
ile ie Interlingue; Occidental Οξιντένταλ
ilo Iloko
ina ia Interlingua (International Auxiliary Language Association) Ιντερλίνγκουα
inc Indic (Other)
ind id Indonesian
ine Indo-European (Other) Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες
inh Ingush
ipk ik Inupiaq
ira Iranian (Other) Ιρανική γλώσσα
iro Iroquoian languages Ιροκουά γλώσσα
ice/isl is Icelandic Ισλανδική γλώσσα
ita it Italian Ιταλική γλώσσα

J[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα Τοπικό όνομα
jav jv Javanese basa Jawa (ꦧꦱꦗꦮ)
jbo Lojban
jpn ja Japanese Ιαπωνική γλώσσα 日本語 (にほんご)
jpr Judeo-Persian
jrb Judeo-Arabic

K[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
kaa Kara-Kalpak
kab Kabyle
kac Kachin; Jingpho
kal kl Kalaallisut; Greenlandic
kam Kamba
kan kn Kannada
kar Karen languages
kas ks Kashmiri
geo/kat ka Georgian Γεωργιανή γλώσσα
kau kr Kanuri
kaw Kawi
kaz kk Kazakh Καζακική γλώσσα
kbd Kabardian Καμπαντική γλώσσα
kha Khasi
khi Khoisan (Other)
khm km Central Khmer Χμερ (γλώσσα)
kho Khotanese
kik ki Kikuyu; Gikuyu
kin rw Kinyarwanda
kir ky Kirghiz; Kyrgyz
kmb Kimbundu
kok Konkani
kom kv Komi
kon kg Kongo Κονγκολεζική γλώσσα
kor ko Korean Κορεατική γλώσσα
kos Kosraean
kpe Kpelle
krc Karachay-Balkar
krl Karelian
kro Kru languages Κρου γλώσσα
kru Kurukh
kua kj Kuanyama; Kwanyama
kum Kumyk
kur ku Kurdish Κουρδική γλώσσα
kut Kutenai

L[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
lad Ladino Ισπανοεβραϊκή γλώσσα
lah Lahnda
lam Lamba
lao lo Lao
lat la Latin Λατινική γλώσσα
lav lv Latvian Λεττονική γλώσσα
lez Lezghian
lim li Limburgan; Limburger; Limburgish Λιμβουργιανή γλώσσα
lin ln Lingala
lit lt Lithuanian Λιθουανική γλώσσα
lol Mongo
loz Lozi
ltz lb Luxembourgish; Letzeburgesch Λουξεμβουργιανή γλώσσα
lua Luba-Lulua
lub lu Luba-Katanga
lug lg Ganda
lui Luiseno
lun Lunda
luo Luo (Kenya and Tanzania)
lus Lushai

M[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
mac/mkd mk Macedonian Σλαβομακεδονική γλώσσα
mad Madurese
mag Magahi
mah mh Marshallese
mai Maithili
mak Makasar
mal ml Malayalam
man Mandingo
mao/mri mi Maori Μαορί γλώσσα
map Austronesian (Other)
mar mr Marathi
mas Masai Μασάι γλώσσα
may/msa ms Malay
mdf Moksha
mdr Mandar
men Mende
mga Irish, Middle (900-1200)
mic Mi'kmaq; Micmac
min Minangkabau
mis Uncoded languages Μη κωδικοποιημένες γλώσσες
mac/mkd mk Macedonian Σλαβομακεδονική γλώσσα
mkh Mon-Khmer (Other)
mlg mg Malagasy
mlt mt Maltese Μαλτεζική γλώσσα
mnc Manchu
mni Manipuri
mno Manobo languages
moh Mohawk Μόχακ γλώσσα
mol mo Moldavian; Moldovan Μολδαβική γλώσσα
mon mn Mongolian Μογγολική γλώσσα
mos Mossi
mao/mri mi Maori Μαορί γλώσσα
may/msa ms Malay
mul Multiple languages Πολλαπλές γλώσσες
mun Munda languages Μούντα (γλώσσες)
mus Creek
mwl Mirandese
mwr Marwari
bur/mya my Burmese
myn Mayan languages
myv Erzya

N[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
nah Nahuatl languages Ναχουάτλ γλώσσα
nai North American Indian
nap Neapolitan Ναπολίτικη γλώσσα
nau na Nauru Ναουρού (γλώσσα)
nav nv Navajo; Navaho
nbl nr Ndebele, South; South Ndebele
nde nd Ndebele, North; North Ndebele
ndo ng Ndonga
nds Low German; Low Saxon; German, Low; Saxon, Low
nep ne Nepali Νεπαλεζική γλώσσα
new Nepal Bhasa; Newari Νεβάρι
nia Nias
nic Niger-Kordofanian (Other)
niu Niuean
dut/nld nl Dutch; Flemish (linguistics)|Flemish Ολλανδική γλώσσαΦλαμανδική γλώσσα
nno nn Norwegian Nynorsk; Nynorsk, Norwegian
nob nb Bokmål, Norwegian; Norwegian Bokmål
nog Nogai
non Norse, Old Αρχαία σκανδιναβική γλώσσα
nor no Norwegian Νορβηγική γλώσσα
nqo N'Ko
nso Pedi; Sepedi; Northern Sotho
nub Nubian languages
nwc Classical Newari; Old Newari; Classical Nepal Bhasa
nya ny Chichewa; Chewa; Nyanja
nym Nyamwezi
nyn Nyankole
nyo Nyoro
nzi Nzima

O[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα Τοπικό όνομα
oci oc Occitan, Provençal (1500–) Οξιτανική γλώσσα Occitan
oji oj Ojibwa ᐊᓂᔑᓇᐯᒧᐏᐣ (Anishinaabemowin)
ori or Oriya
orm om Oromo Afaan Oromoo
osa Osage
oss os Ossetian, Ossetic Οσσετική γλώσσα ирон ӕвзаг
oto Otomian languages

P[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
paa Papuan (Other) Παπούα γλώσσες
pag Pangasinan
pal Pahlavi
pam Pampanga; Kapampangan
pan pa Panjabi; Punjabi
pap Papiamento
pau Palauan Παλάου (γλώσσα)
peo Persian, Old (ca.600-400 B.C.) Αρχαία περσική γλώσσα
per/fas fa Persian Περσική γλώσσα
phi Philippine (Other)
phn Phoenician
pli pi Pali
pol pl Polish Πολωνική γλώσσα
pon Pohnpeian
por pt Portuguese Πορτογαλική γλώσσα
pra Prakrit languages
pro Provençal, Old (to 1500); Occitan language|Occitan, Old (to 1500) Οξιτανική γλώσσα
pus ps Pushto; Pashto

Q[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα Τοπικό όνομα
qaa-qtz Δεσμευμένα για τοπική χρήση
que qu Quechua Κέτσουα γλώσσα Runa Simi, Kichwa

R[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα Τοπικό όνομα
raj Rajasthani राजस्थानी
rap Rapanui rapanui, pepito ote henua
rar Rarotongan, Cook Islands Maori
roa Romance languages Ρομανικές γλώσσες
roh rm Romansh language Ρομανσική γλώσσα rumantsch grischun
rom Romany Ρομάνι γλώσσα rromani ćhib, Romani šib, Romanó
rum/ron ro Romanian Ρουμανική γλώσσα
run rn Rundi kiRundi
rus ru Russian Ρωσική γλώσσα русский язык

S[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
sad Sandawe
sag sg Sango
sah Yakut
sai South American Indian (Other)
sal Salishan languages
sam Samaritan Aramaic
san sa Sanskrit Σανσκριτική γλώσσα
sas Sasak
sat Santali
scn Sicilian Σικελική γλώσσα
sco Scots Σκωτική γλώσσα (Σκωτς)
sel Selkup
sem Semitic (Other) Σημιτικές γλώσσες
sga Irish, Old (to 900)
sgn Sign Languages Νοηματικές γλώσσες
shn Shan
sid Sidamo
sin si Sinhala; Sinhalese
sio Siouan languages
sit Sino-Tibetan (Other) Σινοθιβετικές γλώσσες
sla Slavic (Other) Σλαβικές γλώσσες
slo/slk sk Slovak Σλοβακική γλώσσα
slo/slk sk Slovak Σλοβακική γλώσσα
slv sl Slovenian Σλοβενική γλώσσα
sma Southern Sami
sme se Northern Sami
smi Sami languages (Other)
smj Lule Sami
smn Inari Sami
smo sm Samoan Σαμόα (γλώσσα)
sms Skolt Sami
sna sn Shona
snd sd Sindhi
snk Soninke
sog Sogdian
som so Somali Σομαλική γλώσσα
son Songhai languages
sot st Sotho, Southern
spa es Spanish; Castilian Spanish|Castilian Ισπανική γλώσσα
alb/sqi sq Albanian Αλβανική γλώσσα
srd sc Sardinian Σαρδινική γλώσσα
srn Sranan Tongo
srp sr Serbian Σερβική γλώσσα
srr Serer
ssa Nilo-Saharan (Other)
ssw ss Swati
suk Sukuma
sun su Sundanese
sus Susu
sux Sumerian Σουμεριακή γλώσσα
swa sw Swahili Σουαχίλι γλώσσα
swe sv Swedish Σουηδική γλώσσα
syc Classical Syriac
syr Syriac

T[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
tah ty Tahitian
tai Tai (Other) Τάι γλώσσα
tam ta Tamil Ταμίλ γλώσσα
tat tt Tatar Ταταρική γλώσσα
tel te Telugu Τελούγκου
tem Timne
ter Tereno
tet Tetum
tgk tg Tajik Τατζικική γλώσσα
tgl tl Tagalog Ταγκαλόγκ γλώσσα
tha th Thai Ταϊλανδική γλώσσα
tib/bod bo Tibetan Θιβετιανή γλώσσα
tig Tigre
tir ti Tigrinya
tiv Tiv
tkl Tokelau
tlh Klingon; tlhIngan-Hol
tli Tlingit
tmh Tamashek
tog Tonga (Nyasa)
ton to Tonga (Tonga Islands)
tpi Tok Pisin
tsi Tsimshian
tsn tn Tswana
tso ts Tsonga
tuk tk Turkmen Τουρκμένικη γλώσσα
tum Tumbuka
tup Tupi languages
tur tr Turkish Τουρκική γλώσσα
tut Altaic (Other) Αλταϊκές γλώσσες
tvl Tuvalu
twi tw Twi
tyv Tuvinian

U[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
udm Udmurt
uga Ugaritic Ουγκαριτική γλώσσα
uig ug Uighur; Uyghur
ukr uk Ukrainian Ουκρανική γλώσσα
umb Umbundu
und Undetermined Απροσδιόριστη
urd ur Urdu
uzb uz Uzbek Ουζμπεκική γλώσσα

V[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
vai Vai
ven ve Venda
vie vi Vietnamese Βιετναμέζικη γλώσσα
vol vo Volapük Βολαπιούκ
vot Votic

W[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
wak Wakashan languages
wal Wolaitta; Wolaytta
war Waray
was Washo
wel/cym cy Welsh Ουαλική γλώσσα
wen Sorbian languages Σορβικές γλώσσες
wln wa Walloon Βαλλωνική γλώσσα
wol wo Wolof

X[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
xal Kalmyk; Oirat
xho xh Xhosa

Y[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
yao Yao
yap Yapese
yid yi Yiddish Γίντις
yor yo Yoruba Γιορουμπά
ypk Yupik languages

Z[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alpha-3 Alpha-2 Αγγλικό όνομα ISO 639-2 Ελληνικό όνομα
zap Zapotec
zbl Blissymbols; Blissymbolics; Bliss
zen Zenaga
zha za Zhuang; Chuang
chi/zho zh Chinese Κινεζική γλώσσα
znd Zande languages
zul zu Zulu Ζουλού γλώσσα
zun Zuni
zxx No linguistic content; Not applicable Μη γλωσσολογικό περιεχόμενο• Μη εφαρμόσιμο
zza Zaza; Dimili; Dimli; Kirdki; Kirmanjki; Zazaki Ζαζαϊκή γλώσσα


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]