Εθνική Συρίας (καλαθοσφαίριση ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Συρία
Κατάταξη FIBA82
Ένταξη FIBA1948
Ζώνη FIBAFIBA Asia
ΟμοσπονδίαSBF
Ασιατικό Πρωτάθλημα
Συμμετοχές5
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Συμμετοχές1
Εμφανίσεις
Εντός
Εκτός

Η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της Συρίας είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Συρίας στις διεθνείς διοργανώσεις καλαθοσφαίρισης ανδρών και τελεί υπό τον έλεγχο της Συριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (SBF).

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της Συρίας έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ 1949, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Η άρνηση της Σοβιετικής Ένωσης να φιλοξενήσει τη διοργάνωση και η απροθυμία της επιτροπής της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA να ζητήσει από την Τσεχοσλοβακία για να φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη διοργάνωση, σήμαινε ότι το 1947 η Αίγυπτος θα φιλοξενούσε τη διοργάνωση.

Λόγω του φόβου και των δυσκολιών στη μετακίνηση, λίγες ευρωπαϊκές ομάδες ταξίδεψαν στην αφρικανική χώρα για να αγωνιστούν. Η Συρία, καθώς και ο Λίβανος, κλήθηκαν να μετέχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι αποτελούν ασιατικές χώρες. Μεταξύ επτά ομάδων, η Συρία τερμάτισε στην έκτη θέση, με μία νίκη και πέντε ήττες.

Στατιστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για το 2021, η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της Συρίας βρισκόταν στην 82η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIBA.[1]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «FIBA Ranking for Men». Fiba.Com. 9 Αυγούστου 2021. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]