Super Mario Bros. 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Super Mario Bros. 2
Supermariobros2.jpg
Λεπτομέρειες παιχνιδιού
Ανάπτυξη Nintendo R&D4
Διανομή Fuji TV (Ιαπωνία)
Nintendo (Παγκοσμίως)
Είδος Παιχνίδι πλατφόρμας
Πλατφόρμα/ες Nintendo Entertainment System, PlayChoice-10, Super Nintendo Entertainment System, Game Boy Advance, Virtual Console
Μέσα
διανομής
NES cartridge κ.α.
Μέθοδοι εισόδου Χειριστήριο
Παίκτες 1-2 παίκτες
Γλώσσα/ες
διεπαφής χρήστη
Αγγλικά
Ημερομηνία/ες
κυκλοφορίας
10 Οκτωβρίου 1988
Απαιτήσεις συστήματος

Το Super Mario Bros 2 είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας που αναπτύχθηκε από την Nintendo και κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου 1988, για το Nintendo Entertainment System ως συνέχεια του αρχικού Super Mario Bros. Το παιχνίδι συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Super Mario All-Stars για το Super Nintendo Entertainment System που κυκλοφόρησε το 1993. Επίσης επανακυκλοφόρησε στο Wii για το Virtual Console, στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στις 25 του Μάη του 2007, στις ΗΠΑ στις 2 Ιουλίου 2007 και στην Ιαπωνία στις 10 Αυγούστου 2007.

Σκηνή από το παιχνίδι

Το Super Mario Bros 2 αρχικά προτάθηκε ως ένα demo για μια κατακόρυφη κύλιση, δύο παικτών, το παιχνίδι συνεργατική δράση που απορρίφθηκε. Είχε ως βασικό στόχο να είναι η συνέχεια του Super Mario Bros, αλλά και μια ριζική αναχώρηση από το προηγούμενο παιχνίδι Mario, κατά τη χρονική στιγμή, το gameplay της σειράς Mario δεν είχε ακόμη σημαντικά τυποποιηθεί. Το πρωτότυπο Super Mario Bros η ίδια είχε ήδη μια ριζικά διαφορετική συνέχεια του αρχικού παιχνιδιού arcade Super Mario Bros, και αυτό το νέο sequel προτάθηκε ως ένα μίγμα του παιχνιδιού και των δύο αυτών δύο επιτυχημένων παιχνιδιών Mario. Οι λόγοι για τη διάλυση του αρχικού πρωτοτύπου που περιλαμβάνονται τους τεχνικούς περιορισμούς του υλικού NES γεγονός που καθιστά δύσκολο να παράγει ένα γυαλισμένο παιχνίδι το οποίο να διαθέτει έναν κατακόρυφο προσανατολισμό και χαρακτηριστικά multiplayer σχεδιάστηκαν για το έργο. Αποφασίστηκε να προστεθούν περισσότερα στοιχεία παιχνιδιών Mario, όπως οριζόντια επίπεδα, αν και πολλοί κατακόρυφα επίπεδα διατηρήθηκαν στο τελικό σχέδιο. Δεδομένου ότι το παιχνίδι είχε περάσει από κάποια ανάπτυξη, η Nintendo δημιούργησε το παιχνίδι Yume KOJO: Doki Doki panic για το Family Computer Disc System κατά τη διάρκεια της συμφωνίας της με την εταιρία Fuji Television. Το παιχνίδι άλλαξε, ώστε να ταιριάζει με το θέμα από τους διασημότερους χαρακτήρες της Nintendo και την περιπέτεια τους.

Όταν η Nintendo της Αμερικής καταλέξε στο συμπέρασμα ότι το Ιαπωνικό Super Mario Bros 2 ήταν πάρα πολύ δύσκολο, επέλεξαν να μετατρέψουν Yume Kojo: Doki Doki panic σε ένα sequel του Super Mario Bros. έξω από την Ιαπωνία. Το παιχνίδι έγινε μια εμπορική επιτυχία, και τελικά το παιχνίδι έγινε αρκετά ευνοϊκά δεκτό ώστε να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία για το Family Computer Disc System ως το Super Mario USA. Μετά την επιτυχή εκτέλεση των πωλήσεων, το Super Mario Bros 2 έκτοτε θεωρείται ένα κλασικό Super Mario Bros. παιχνίδι σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας), και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει σε πολλές επανεκτελέσεις, συμπεριλαμβανομένων του ότι είναι ένα από τα Mario παιχνίδια στο Super Mario All-Stars, και καθώς έχει το δικό του remake για το Game Boy Advance ως το Super Mario Advance.

Gameplay[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι είναι ένα side-scrolling παιχνίδι πλατφόρμας. Στην αρχή κάθε σταδίου , ο παίκτης έχει την επιλογή τεσσάρων πρωταγωνιστών για τον έλεγχο: τον Mario, τον Luigi, τον Toad και την Princess Peach. Κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα: ο Mario τρέχει πιο γρήγορα, ο Luigi μπορεί να πηδάει πιο ψηλά, ο Toad μπορεί να τρέχει και να κόβει τα λαχανικά με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά πηδάει πιο χαμηλά και η Peach μπορεί να πηδήσει το απώτατο, λόγω την ικανότητάς της να αιωρείται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αν και είναι η πιο αργή στο τρέξιμο και στο σήκωμα αντικειμένων από το έδαφος. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το ύψος του άλματος τους από σκύψιμο λίγο πριν το άλμα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα και επόμενα παιχνίδια Mario, οι εχθροί δεν μπορούν να νικηθούν με άλματα. Αντ' αυτού, ο παίκτης πρέπει να ρίξει αντικείμενα στους εχθρούς, όπως τα λαχανικά βγαλμένα από το έδαφος. Γίνεται να ανέβεις σε ορισμένους αντιπάλους να τους ρίξεις, καθώς και διάφορα επίπεδα διαθέτουν μπλοκ που σημειώνονται με τη λέξη «POW», στα οποία όταν ανέβεις και τα ρίξεις σκοτώνονται όλοι οι εχθροί που εμφανίζονται στην οθόνη κατά την πρόσκρουση, παρόμοιο με εκείνο του Mario Bros.

Το παιχνίδι διαθέτει έναν μετρητή ζωής, τον τότε ασυνήθιστο χαρακτηριστικό της σειράς. Ο παίκτης ξεκινά κάθε σκηνή με δύο σημεία της υγείας, εκπροσωπούμενη από τις καρδιές και κόκκινα εξάγωνα (σε επανεκτελέσεις Super Mario Bros 2, είναι σε σχήμα καρδιάς), και μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σημείων υγείας μέσα στον μετρητή μαζεύοντας καρδιά δοχεία ή τα μανιτάρια. Υγεία μπορεί να αναπληρώνονται με κυμαινόμενο καρδιές, οι οποίες εμφανίζονται μετά από ένα ορισμένο αριθμό των αντιπάλων έχουν ηττηθεί. Το αστέρι του αήττητου από την το προηγούμενο παιχνίδι επανεμφανίζεται, με τον παίκτη να πρέπει να συλλέξει πέντε ζεύγη των κερασιών για να το αποκτήσει.

Κάθε στάδιο περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα κρυφά φιάλες των λαμπτήρων τζίνι ή φίλτρα. Όταν βγάζονται και ρίχνονται, δημιουργούν μια πόρτα Sub -Space, ένα εναλλακτικό κόσμο στον οποίο τα κέρματα συλλέγονται αντί των λαχανικών όταν βγαλμένα. Τα health bars ή μανιτάρια που χρησιμοποιούνται για την αύξηση του μετρητή υγείας μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ. Ο παίκτης βγαίνει αυτόματα Sub -Space μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Τα κέρματα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται σε ένα μηχάνημα μίνι - παιχνίδι που παίζεται μεταξύ των σταδίων. Αυτό το mini-game είναι το κύριο μέσο για την εξασφάλιση πρόσθετων ζωές. Εκτός από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην υπο - χώρους, είναι ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούνται επίσης ως ζώνη στημόνι. Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση των αγγείων όπως σωλήνες.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Yume KOJO : Doki Doki panic[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ενώ τα δύο παιδιά διαβάζουν μια ιστορία, ένα τερατώδες χέρι εμφανίζεται ξαφνικά μέσα από τις σελίδες και να τα απαγάγει. Όταν η υπόλοιπη οικογένεια άκουσε τις κραυγές τους για βοήθεια, πήδηξε στην ιστορία για να τους σώσει.

Super Mario Bros 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Mario, ο Luigi, ο Toad και η Princess Peach πρέπει να απελευθερώσουν την ονοιροχώρα γνωστή ως Subcon από έναν χαρακτήρα γνωστό ως Wart.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχικά, η Nintendo της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την έκδοση του Super Mario Bros 2 μέσα στο 1986. Οπτικά, ήταν σαν το Super Mario Bros, με την ίδια βασική μορφή του παιχνιδιού, αλλά με εντελώς διαφορετικό level design που δημιουργούσε μια υψηλότερη ρύθμιση δυσκολίας. Ωστόσο, η Nintendo της Αμερικής αντιπάθησε το ιαπωνικό Super Mario Bros 2, καθώς το αξιολόγησε ως απογοητευτικά δύσκολο και ουσιαστικά μια τροποποίηση του Super Mario Bros. Δεδομένου ότι δεν ήθελε να διακινδυνεύσει τη δημοτικότητα της σειράς, ακύρωσαν το λανσάρισμα στις ΗΠΑ και τελικώς αποφάσισαν, στις βοηθώντας τις αρχικές οι Ιάπωνες developers να αναθεωρήσουν Yume KOJO: Doki Doki panic σε Super Mario Bros 2, όπως αρχικά προορίζονταν.

Το Yume KOJO: Doki Doki panic αρχικά ξεκίνησε ως ένα πρωτότυπο του Super Mario Bros 2. Το πρωτότυπο τόνισαν κάθετα κύλιση επίπεδα και ρίχνοντας μπλοκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρχικά προορίζεται να είναι ένα δύο συνεργατικό παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να πετάξει ο ένας τον άλλο γύρω. Το gameplay δεν θεωρήθηκε αρκετή διασκέδαση κατά τη χρονική στιγμή και απορρίφθηκε αργότερα, όταν Tanabe λάβει οδηγίες να χρησιμοποιούν τις μασκότ Yume Kojo σε ένα παιχνίδι, στο οποίο σημείο επέκτεινε το gameplay και να αναπτυχθεί το Yume KOJO: Doki Doki panic.[1]

Ο τίτλος Yume Koujou: Doki Doki panic κυριολεκτικά μεταφράζεται ως "Εργοστάσιο ονείρων: Καρδιά χτυπάει πανικού", όπου "doki doki" είναι μια ιαπωνική ονοματολογία σχετικά με την καρδιά να χτυπά γρήγορα. Ο τίτλος και ο χαρακτήρας του παιχνιδιού ήταν εμπνευσμένο από μια συνεργασία άδειας μεταξύ της Nintendo και Fuji Television για την προώθηση του τηλεοπτικού οργανισμού Yume Kojo 1987 εκδήλωση, η οποία παρουσίασε αρκετές από τις τελευταίες τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα προϊόντα κατά τη χρονική στιγμή. Το παιχνίδι διαθέτει τις μασκότ του φεστιβάλ Yume KOJO - μια οικογένεια που αποτελείται από τα αδέλφια Imajin και Λίνα και τους γονείς τους, Παπά και Mama - ως πρωταγωνιστές. Το υπόλοιπο των χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένου κύριος κακοποιός, Mamu, είναι δημιουργίες από την Nintendo για το παιχνίδι. Το Yume KOJO: Doki Doki panic λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα βιβλίο με αραβική ρύθμιση. Όλοι οι τέσσερις χαρακτήρες είναι playable, και το παιχνίδι δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι ο παίκτης να καθαρίζει όλα τα επίπεδα με κάθε πρωταγωνιστή. Στην αμερικανική εκδοχή του Super Mario Bros 2, οι Mario, Luigi, Princess Peach, και Toad χτίστηκαν για Imajin, Mama, Λίνα, και τα μοντέλα Παπά, αντίστοιχα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο Mario και Luigi είχαν σημαντικά διαφορετική ύψη στα άλματα. Μάλιστα ο Miyamoto είχε την ιδέα της προσθήκης ενός μια ιδιότητα σαν «φτερούγισμα» στα πόδια του Luigi, για να δικαιολογήσει την αυξημένη ικανότητα στα άλματα ότι η μητέρα χαρακτήρα από Yume Koujou: Doki Doki panic έχει Επειδή αρχικό πρωτότυπο Tanabe είχε ήδη περιείχε Mario -όπως χαρακτηριστικά, Yume Kojo: Doki Doki Panic διαθέτει φυσικά πολλά στοιχεία από το Mario σύμπαν, όπως Starmen, κέρμα και τα ηχητικά εφέ άλματος, POW blocks, και ζώνες. Επιπλέον, το soundtrack του παιχνιδιού αποτελείται από την πρωτότυπη σύνθεση του αρχικού Super Mario Bros και χρειάστηκαν μόνο λίγες αλλαγές και νέες συνθέσεις σε όλη τη μετατροπή.

Η δυτική εκδοχή του Super Mario Bros 2 σημείωσε τέτοια επιτυχία που τελικά κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1992, υπό τον τίτλο Super Mario USA. Η Nintendo συνέχισε να κυκλοφορεί τα δύο παιχνίδια με τον τίτλο Super Mario Bros 2, στις αντίστοιχες περιοχές τους, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων κυκλοφοριών της Virtual Console, καθώς επίσης και στην επανέκδοση του SNES Super Mario All Stars.

Επανεκδόσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1993,[2] η Nintendo κυκλοφόρησε μια βελτιωμένη Super Famicom / SNES συλλογή με τίτλο Super Mario All-Stars. Περιελάμβανε όλα τα Super Mario Bros, παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Nintendo Family Computer System / Disk και Nintendo Entertainment System. Η έκδοση του Super Mario Bros 2 που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή, είχαν βελτιωμένα γραφικά και ήχο για να ταιριάζει με το Super Family Computer και τις δυνατότητες 16 bit του SNES, καθώς και μικρές αλλαγές σε ορισμένες μηχανική σύγκρουση. Μεταξύ των άλλων βελτιώσεων, ήταν επίσης δυνατό να αλλάξετε το χαρακτήρα μετά από να χάσει ούτε μια ζωή, ενώ η αρχική έκδοση επιτρέπεται να το αλλάξει μόνο μετά την ολοκλήρωση ενός επιπέδου ή όταν ο παίκτης χάσει όλες τις ζωές του και επιλέξτε «Συνέχεια», κάνοντας το παιχνίδι πιο εύκολο, όταν επιλέγουν ένα χαρακτήρα που είναι έμπειροι σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο. Επίσης, ο παίκτης ξεκίνησε με 5 ζωές αντί για 3, και το παιχνίδι απέκτησε μια πρόσθετη ιδιότητα: αν κάποιος κατάφερνε να πάρει τρία 7, ο παίκτης μπορεί να κερδίσει δέκα ζωές.

Τον Μάρτιο / Απρίλιο του 1996, η Nintendo (σε συνεργασία με το δορυφορικό ραδιοφωνικό σταθμό St.GIGA) κυκλοφόρησε μια Gaiden έκδοση στο παιχνίδι για το Satellaview, με γραφικό βελτιώσεις παρόμοια με Super Mario All-Stars. Αυτό το νέο παιχνίδι με τίτλο Nihongo (BS Super Mario USA Power Challenge ) BSスーパー マリオΗΠΑパワー チャレンジ | BI Essu Supa Mario ΗΠΑ Pawa Charenji, και όπως όλοι οι τίτλοι του Satellaview κυκλοφόρησε επεισοδιακά σε μια σειρά εβδομαδιαίων όγκων. [3] Το BS Super Mario USA Power Challenge δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκτός Ιαπωνίας και με όλες τις υπόλοιπες τίτλους Satellaview ουδέποτε επανακυκλοφόρησε ως αυτόνομος τίτλος. Το παιχνίδι υπάρχει σήμερα μόνο σε ROM μορφή και αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε απευθείας σύνδεση από τους λάτρεις της εξομοίωσης Satellaview.

Super Mario Advance[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2001, το Super Mario Bros 2 έλαβε άλλη έκδοση, αυτή τη φορά με βάση το remake All-Stars, ως μέρος των Super Mario Advance, το οποίο περιείχε επίσης μια νέα έκδοση του Mario Bros, το Super Mario Advance, που αναπτύχθηκε από το τμήμα Ανάλυσης και Ανάπτυξης της Nintendo Entertainment,[4] και ήταν ένας τίτλος λανσαρίσματος για το Game Boy Advance. Η Super Mario Advance έκδοση του Super Mario Bros 2 περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως την προσθήκη του εχθρού Robirdo (ένα ρομποτικό Birdo ενεργεί ως boss του τρίτου κόσμου, αντικαθιστώντας το Mouser), η προσθήκη του Yoshi's Challenge (στο οποίο οι παίκτες μπορούν να ξαναπαίξουν τα επίπεδα για την αναζήτηση Yoshi eggs), και ένα νέο σύστημα βαθμολογίας, για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Βελτιώσεις γραφικών και ήχου προστέθηκαν επίσης με τη μορφή της διευρυμένων ξωτικών, combos, ψηφιακή φωνή που λειτουργεί, και τέτοιες μικρές στυλιστικές και αισθητικές αλλαγές, όπως μένα αλλαγμένο default health bar, το αφεντικό τάξης, το υπόβαθρο, το μέγεθος της καρδιάς, η Princess Peach που μετονομάστηκε σε πλέον - πρότυπο "Princess Peach" και η προσθήκη ενός κόγχη να ανακοινώσει Stars.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Super Mario Bros 2 πώλησε δέκα εκατομμύρια αντίτυπα και ήταν το τρίτο υψηλότερο σε πωλήσεις παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ για το Nintendo Entertainment System εκείνη την εποχή.[5] Το Nintendo Power αναφέρεται στο Super Mario Bros 2 ως το όγδοο καλύτερο βιντεοπαιχνίδι του Nintendo Entertainment System, να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αρχικά ένα παιχνίδι Mario, ήταν σε θέση να σταθεί με τις δικές του και το μοναδικό του παίρνει μορφή το σήμα κατατεθέν της σειράς.[6] Το Super Mario Bros 2 κατετάγη ως το 108ο από τα 200 "καλύτερα παιχνίδια της εποχής του» από την Electronic Gaming Monthly. Η GamesRadar κατετάγη το 10ο καλύτερο παιχνίδι NES που έγινε ποτέ. Το προσωπικό αυτό και άλλα παιχνίδια 8-bit δέχτηκαν συγχαρητήρια για την ύπαρξη μεγαλύτερης βελτίωσης από συνέχειες γύρω στο 2012 (όταν έκανε μόνο μικρές βελτιώσεις).[7]

Όταν επανακυκλοφόρησε το 2001 ως Super Mario Advance, έλαβε γενικά θετικές κριτικές, συγκεντρώνοντας συνολικό σκορ 84% για την Metacritic,[8] και μάλιστα ένας κριτικός κατέληξε ότι «όλα νοσταλγία και ιστορικής επιρροής στην άκρη, το Super Mario Bros 2 είναι ακόμα ένα παιχνίδι αξίζει να παίζει επί της ουσίας του gameplay του και μόνο» και επίσης λέγοντας ότι «ο μόνος λόγος που μπορεί να μην θέλετε να το πάρει, αν είναι ... το έχετε ήδη σε άλλη μορφή». Ωστόσο, η GameSpot πίστευε ότι το Super Mario Bros 3 ή Super Mario World θα ήταν μια καλύτερη επιλογή για ένα παιχνίδι εκτόξευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες δημοτικότητάς τους.[9] Δύο τίτλοι τελικά επίσης ανακατασκευαστεί ως μέρος του Mario Advance σειράς Σούπερ. Αντιθέτως, η IGN εξήρε την επιλογή, χαρακτηρίζοντάς την «ένα από τα πιο γυαλισμένα και δημιουργικά platformers της εποχής». Το παιχνίδι ονομάστηκε από την IGN ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του Nintendo Entertainment System, λέγοντας ότι το παιχνίδι προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία σε γραφικά και gameplay από το πρωτότυπο, καθιστώντας το ένα μεγάλο παιχνίδι γέφυρα μεταξύ τους άλλους τίτλους NES Mario.[10] Επίσης, το όνομα της μουσικής που παίζεται στη μάχη κατά του καρκίνου τελικό αφεντικό στις οκτώ καλύτερες 8 - Bit Final Boss . θέματα[11] σε αντίθεση, το παιχνίδι ήταν επίσης, κατατάσσεται ως το 9ο χειρότερο παιχνίδι της σειράς Mario παιχνίδι με την ScrewAttack να δηλώνει ότι ενώ ήταν ένα καλό παιχνίδι, ένιωσαν σαν μια απάτη, διότι δεν έπαιζαν τα «πραγματικά» Super Mario Bros 2.[12]

Κληρονομιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολλά στοιχεία στο Το Super Mario Bros 2 έχουν διατηρηθεί στις επόμενες συνέχειες και στις σχετικές σειρές. Το παιχνίδι πρόσθεσε τη δυνατότητα να γίνεται μέχρι και εκτίναξη στους εχθρούς και αντικείμενα, μια κίνηση που έχει γίνει μέρος του μόνιμου ρεπερτορίου Mario, που εμφανίζεται σε άλλα παιχνίδια Mario, συμπεριλαμβανομένων των Super Mario Bros 3, Donkey Kong (Game Boy), Super Mario World, Super Mario Land 2 : 6 χρυσά νομίσματα, Super Mario 64, Super Mario Sunshine, Mario εναντίον Donkey Kong, New Super Mario Bros, Super Paper Mario, New Super Mario Bros Wii, Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2 και New Super Mario Bros U. Το παιχνίδι Wii U του Super Mario 3D World διαθέτει τους ίδιους playable χαρακτήρες με τις ίδιες βασικές φυσικές ικανότητες από το Super Mario Bros 2.[13][14][15]

Η σειρά New Super Mario Bros περιλαμβάνει, επίσης, στοιχεία και ιδέες που είχαν προταθεί αρχικά για το πρωτότυπο αυτού του παιχνιδιού. Τα στοιχεία multi-player που είχε προταθεί αρχικά, ενώ τελικά συνειδητοποίησε το New Super Mario Bros Wii για την κονσόλα Nintendo Wii, όπου έως και τέσσερις παίκτες μπορούν να παίξουν ανταγωνιστικά ή συνεργατικά. Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει τα ανταγωνιστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Mario Bros, με το platforming του Super Mario Bros. Η κατακόρυφη κύλιση επίπεδα multiplayer είναι συχνή σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς που ακολούθησε μετά την απελευθέρωση Wii.

Πολλοί χαρακτήρες του Super Mario Bros 2 έχουν αφομοιωθεί στο ευρύτερο σύμπαν Mario καθώς, όπως Birdo, Pokey, Bob - omb και Shy Guy's. Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι όπου οι Princess Peach και Toad είναι ξεχωριστοί playable χαρακτήρες. Επιπλέον, η Princess Peach συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των μεταγενέστερων παιχνιδιών του Mario, όπως το Super Princess Peach, ενώ ο Toad έχει λάβει την υποστήριξη των ρόλων σε μεταγενέστερα παιχνίδια του Mario και έχει πρωταγωνιστήσει σε παιχνίδια όπως το Wario's Woods και το New Super Mario Bros. Wii. Αυτό είναι επίσης το πρώτο παιχνίδι όπου ο Luigi έλαβε την εμφάνιση που έχει σήμερα. Κυρίως, είναι εμφανώς ψηλότερος από τον Mario. Στη σειρά Super Smash Bros, η Princess Peach δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να κόβει και να ρίχνει λαχανικά, αλλά μπορεί επίσης να επιπλέει στον αέρα, τόσο με τον ίδιο τρόπο, όπως και σε αυτό το παιχνίδι. Το Super Smash Bros Melee έχει ένα στάδιο που ονομάζεται Mushroom Kingdom II, το οποίο βασίζεται στο Super Mario Bros 2, αν και οι εικόνες είναι πιο παρόμοια με την έκδοση δει σε Super Mario All-Stars. Το στάδιο έχει επίσης χαρακτήρες σε ξωτικά 2-D, συμπεριλαμβανομένων και Pidget Birdo. Η τηλεοπτική σειρά Super Mario Bros, Super Show, που παράγεται από την DIC ENTERTAINMENT, έχει χαρακτηριστικά κινούμενα τμήματα που χαρακτηρίζει τους χαρακτήρες από το Super Mario Bros 2.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. «η Μυστική Ιστορία του το Super Mario Bros 2». 3 Απρίλιος 2011. http://arstechnica.com/gaming/news/2011/04/the-secret-history-of-super-mario-bros-2.ars. Ανακτήθηκε στις 3 Απριλίου 2011. 
 2. ? Τίτλο? 0 «SNES : Super Mario All- Stars». http://www.gamespot.com/snes/action/supermariocollection/index.html?tag=result ? Τίτλο? 0. Ανακτήθηκε στις 2008-08-27. 
 3. «スーパーファミコン アワー 番組 表». 
 4. mario25th/vol3_page1.jsp «Ενώνουμε Nintendo Μετά Super Mario». http://us.wii.com/iwata_asks/ mario25th/vol3_page1.jsp. Ανακτήθηκε στις 19 Ιαν 2011. 
 5. All Time Top 20 Best Selling Παιχνίδια, date = 2003-05-21
 6. Περιοδικό Nintendo Power, Αύγουστος 2008 «NP Top 200» No. 231, page 71.
 7. Best NES παιχνίδια όλων των εποχών, by GamesRadar.
 8. «Super Mario Advance (GBA ) σχόλια σε». 
 9. .gamespot.com / gba / ενέργεια / supermarioadvance / review.html «Super Mario Advance για την αναθεώρηση του Game Boy Advance». http://www .gamespot.com / gba / ενέργεια / supermarioadvance / review.html. Ανακτήθηκε στις 2010-02-26. 
 10. «18 . Το Super Mario Bros 2». 
 11. «ScrewAttack - Top Ten 8 - Bit Boss θέματα». http://www.gametrailers.com/video/top-10-screwattack/64349. Ανακτήθηκε στις 2010-04-11. 
 12. Πρότυπο:Cite - Top Ten Χειρότερη Mario Games
 13. Πρότυπο:Cite περιοδικό
 14. Πρότυπο:Cite περιοδικό
 15. = 2630 & tab = κριτική «Super Mario World - κριτική». http://www.allgame.com/game.php?id = 2630 & tab = κριτική. Ανακτήθηκε στις 2009-07-13.