Super Mario Bros. 2
Αυτό το λήμμα αποτελεί προσεγγιστική μετάφραση. |
Αυτό το λήμμα χρειάζεται επιμέλεια ώστε να ανταποκρίνεται σε υψηλότερες προδιαγραφές ορθογραφικής και συντακτικής ποιότητας ή μορφοποίησης. Αίτιο: Πιθανόν προϊόν αυτόματης μετάφρασης Για περαιτέρω βοήθεια, δείτε τα λήμματα πώς να επεξεργαστείτε μια σελίδα και τον οδηγό μορφοποίησης λημμάτων. |
Το Super Mario Bros. 2 είναι βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας που αναπτύχθηκε από την Nintendo και κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου 1988, για το Nintendo Entertainment System ως συνέχεια του αρχικού Super Mario Bros.. Το παιχνίδι συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Super Mario All-Stars για το SNES που κυκλοφόρησε το 1993. Επίσης επανακυκλοφόρησε στο Wii για το Virtual Console, στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στις 25 του Μάη του 2007, στις ΗΠΑ στις 2 Ιουλίου 2007 και στην Ιαπωνία στις 10 Αυγούστου 2007.
Το Super Mario Bros. 2 αρχικά προτάθηκε ως ένα demo για μια κατακόρυφη κύλιση, δύο παικτών, το παιχνίδι συνεργατική δράση που απορρίφθηκε. Είχε ως βασικό στόχο να είναι η συνέχεια του Super Mario Bros., αλλά και μια ριζική αναχώρηση από το προηγούμενο παιχνίδι Mario, κατά τη χρονική στιγμή, το gameplay της σειράς Mario δεν είχε ακόμη σημαντικά τυποποιηθεί. Το πρωτότυπο Super Mario Bros. η ίδια είχε ήδη μια ριζικά διαφορετική συνέχεια του αρχικού παιχνιδιού arcade Super Mario Bros., και αυτό το νέο sequel προτάθηκε ως ένα μείγμα του παιχνιδιού και των δύο αυτών δύο επιτυχημένων παιχνιδιών Mario. Οι λόγοι για τη διάλυση του αρχικού πρωτοτύπου που περιλαμβάνονται τους τεχνικούς περιορισμούς του υλικού NES γεγονός που καθιστά δύσκολο να παράγει ένα γυαλισμένο παιχνίδι το οποίο να διαθέτει έναν κατακόρυφο προσανατολισμό και χαρακτηριστικά multiplayer σχεδιάστηκαν για το έργο. Αποφασίστηκε να προστεθούν περισσότερα στοιχεία παιχνιδιών Mario, όπως οριζόντια επίπεδα, αν και πολλοί κατακόρυφα επίπεδα διατηρήθηκαν στο τελικό σχέδιο. Δεδομένου ότι το παιχνίδι είχε περάσει από κάποια ανάπτυξη, η Nintendo δημιούργησε το παιχνίδι Yume KOJO: Doki Doki panic για το Family Computer Disk System κατά τη διάρκεια της συμφωνίας της με την εταιρία Fuji Television. Το παιχνίδι άλλαξε, ώστε να ταιριάζει με το θέμα από τους διασημότερους χαρακτήρες της Nintendo και την περιπέτεια τους.
Όταν η Nintendo της Αμερικής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ιαπωνικό Super Mario Bros. 2 ήταν πάρα πολύ δύσκολο, επέλεξαν να μετατρέψουν το Yume Kojo: Doki Doki panic σε ένα sequel του Super Mario Bros.. έξω από την Ιαπωνία. Το παιχνίδι έγινε μια εμπορική επιτυχία, και τελικά το παιχνίδι έγινε αρκετά ευνοϊκά δεκτό ώστε να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία για το Family Computer Disc System ως το Super Mario USA. Μετά την επιτυχή εκτέλεση των πωλήσεων, το Super Mario Bros. 2 έκτοτε θεωρείται ένα κλασικό Super Mario Bros. παιχνίδι σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας), και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει σε πολλές επανεκτελέσεις, συμπεριλαμβανομένων του ότι είναι ένα από τα Mario παιχνίδια στο Super Mario All-Stars, και καθώς έχει το δικό του remake για το Game Boy Advance ως το Super Mario Advance.
Τρόπος παιχνιδιού
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Το παιχνίδι είναι ένα side-scrolling παιχνίδι πλατφόρμας. Στην αρχή κάθε σταδίου, ο παίκτης έχει την επιλογή να ελέγχει έναν από τους τέσσερις πρωταγωνιστές: τον Mario, τον Luigi, τον Toad και την Princess Peach. Κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα: ο Mario τρέχει πιο γρήγορα, ο Luigi μπορεί να πηδάει πιο ψηλά, ο Toad μπορεί να τρέχει και να κόβει τα λαχανικά με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά πηδάει πιο χαμηλά και η Peach έχει την ικανότητα να αιωρείται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μετά το πήδημα, αν και είναι η πιο αργή στο τρέξιμο και στο σήκωμα αντικειμένων από το έδαφος. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το ύψος του άλματος τους σκύβοντας λίγο πριν το άλμα.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα και επόμενα παιχνίδια Mario, οι εχθροί δεν μπορούν να νικηθούν με άλματα. Αντ' αυτού, ο παίκτης πρέπει να ρίξει αντικείμενα στους εχθρούς, όπως τα λαχανικά βγαλμένα από το έδαφος. Γίνεται να ανέβεις σε ορισμένους αντιπάλους να τους ρίξεις, καθώς και διάφορα επίπεδα διαθέτουν μπλοκ που σημειώνονται με τη λέξη «POW», στα οποία όταν ανέβεις και τα ρίξεις σκοτώνονται όλοι οι εχθροί που εμφανίζονται στην οθόνη κατά την πρόσκρουση, παρόμοιο με εκείνο του Mario Bros.
Το παιχνίδι διαθέτει έναν μετρητή ζωής, τον τότε ασυνήθιστο χαρακτηριστικό της σειράς. Ο παίκτης ξεκινά κάθε σκηνή με δύο σημεία της υγείας, εκπροσωπούμενη από τις καρδιές και κόκκινα εξάγωνα (σε επανεκτελέσεις Super Mario Bros. 2, είναι σε σχήμα καρδιάς), και μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σημείων υγείας μέσα στον μετρητή μαζεύοντας καρδιά δοχεία ή τα μανιτάρια. Υγεία μπορεί να αναπληρώνεται με κυμαινόμενες καρδιές, οι οποίες εμφανίζονται μετά από ένα ορισμένο αριθμό των αντιπάλων έχουν ηττηθεί. Το αστέρι του αήττητου από την το προηγούμενο παιχνίδι επανεμφανίζεται, με τον παίκτη να πρέπει να συλλέξει πέντε ζεύγη των κερασιών για να το αποκτήσει.
Κάθε στάδιο περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα κρυφά φιάλες των λαμπτήρων τζίνι ή φίλτρα. Όταν βγάζονται και ρίχνονται, δημιουργούν μια πόρτα Sub -Space, ένα εναλλακτικό κόσμο στον οποίο τα κέρματα συλλέγονται αντί των λαχανικών όταν βγαλμένα. Τα health bars ή μανιτάρια που χρησιμοποιούνται για την αύξηση του μετρητή υγείας μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ. Ο παίκτης βγαίνει αυτόματα Sub -Space μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Τα κέρματα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται σε ένα μηχάνημα μίνι - παιχνίδι που παίζεται μεταξύ των σταδίων. Αυτό το mini-game είναι το κύριο μέσο για την εξασφάλιση πρόσθετων ζωές. Εκτός από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην υπο - χώρους, είναι ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούνται επίσης ως ζώνη στημόνι. Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση των αγγείων όπως σωλήνες.
Πλοκή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Yume Kōjō: Doki Doki panic
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ενώ τα δύο παιδιά διαβάζουν μια ιστορία, ένα τερατώδες χέρι εμφανίζεται ξαφνικά μέσα από τις σελίδες και να τα απαγάγει. Όταν η υπόλοιπη οικογένεια άκουσε τις κραυγές τους για βοήθεια, πήδηξε στην ιστορία για να τους σώσει.
Super Mario Bros. 2
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ο Mario, ο Luigi, ο Toad και η Princess Peach πρέπει να απελευθερώσουν την ονειροχώρα γνωστή ως Subcon από έναν χαρακτήρα γνωστό ως Wart.
Ανάπτυξη
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Αρχικά, η Nintendo της Ιαπωνίας έκδωσε το Super Mario Bros. 2 για το ιαπωνικό Famicom Disk System το 1986. Οπτικά, ήταν σαν το Super Mario Bros., με την ίδια βασική μορφή παιχνιδιού, αλλά με εντελώς διαφορετικό level design που δημιουργούσε μια υψηλότερη ρύθμιση δυσκολίας. Ωστόσο, η Nintendo της Αμερικής αντιπάθησε το ιαπωνικό Super Mario Bros. 2, καθώς το αξιολόγησε ως απογοητευτικά δύσκολο και ουσιαστικά μια τροποποίηση του Super Mario Bros.. Δεδομένου ότι δεν ήθελε να διακινδυνεύσει τη δημοτικότητα της σειράς, ακύρωσαν το λανσάρισμα στις ΗΠΑ και τελικώς αποφάσισαν να αναθεωρήσουν Yume KOJO: Doki Doki panic σε Super Mario Bros. 2, όπως αρχικά προορίζονταν.
Το Yume Kōjō: Doki Doki panic αρχικά ξεκίνησε ως ένα πρωτότυπο του Super Mario Bros. 2. Στο πρωτότυπο τόνισαν κάθετη κύλιση στα επίπεδα και ρίχνοντας μπλοκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρχικά προοριζόταν να είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι δύο παικτών που επέτρεπε στους παίκτες να πετάνε ο ένας τον άλλον στο επίπεδο. Το gameplay δεν θεωρήθηκε αρκετά διασκεδαστικό κατά τη χρονική στιγμή και απορρίφθηκε αργότερα, ο Tanabe έλαβε οδηγίες να χρησιμοποιήσει τις μασκότ του Yume Kōjō σε ένα παιχνίδι, το οποίο επέκτεινε το gameplay και μετετράπη στο Yume Kōjō: Doki Doki panic.[1]
Ο τίτλος Yume Koujou: Doki Doki panic κυριολεκτικά μεταφράζεται ως "Εργοστάσιο ονείρων: Καρδιά χτυπάει πανικοβλημένα", όπου "doki doki" είναι μια ιαπωνική ονοματολογία σχετικά με την καρδιά να χτυπά γρήγορα. Ο τίτλος και ο χαρακτήρας του παιχνιδιού ήταν εμπνευσμένος από μια συνεργασία άδειας μεταξύ της Nintendo και της Fuji Television για την προώθηση του τηλεοπτικού οργανισμού Yume Kojo στην εκδήλωση του 1987, η οποία παρουσίασε αρκετές από τις τελευταίες τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα προϊόντα κατά τη χρονική στιγμή. Το παιχνίδι διαθέτει τις μασκότ του φεστιβάλ Yume Kōjō - μια οικογένεια που αποτελείται από τα αδέλφια Imajin και Lina και τους γονείς τους, Papa και Mama - ως πρωταγωνιστές. Το υπόλοιπο των χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων κύριος κακοποιός, Mamu, είναι δημιουργίες από την Nintendo για το παιχνίδι. Το Yume Kōjō: Doki Doki panic λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα βιβλίο με αραβικό περιβάλλον. Όλοι οι τέσσερις χαρακτήρες είναι playable, και το παιχνίδι δεν έχει ολοκληρώνεται πλήρως μέχρι ο παίκτης να τελειώσει όλα τα επίπεδα με κάθε πρωταγωνιστή. Στην αμερικανική εκδοχή του Super Mario Bros. 2, οι Mario, ο Luigi, η Princess Peach, και ο Toad πήραν την θέση των Imajin, Mama, Lina, Papa, αντίστοιχα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο Mario και Luigi είχαν σημαντικά διαφορετικά ύψη στα άλματα. Μάλιστα, ο Σιγκέρου Μιγιαμότο είχε την ιδέα της προσθήκης μιας ιδιότητα σαν «φτερούγισμα» στα πόδια του Luigi, για να δικαιολογήσει την αυξημένη ικανότητα στα άλματα που είχε η Mama από Yume Koujou: Doki Doki panic. Επειδή το αρχικό πρωτότυπο του Tanabe ήδη περιείχε χαρακτηριστικά Mario, έτσι και το Yume Kojo: Doki Doki Panic διαθέτει φυσικά πολλά στοιχεία από το σύμπαν του Mario, όπως τα αστέρια, τα κέρματα και τα ηχητικά εφέ άλματος και τα POW blocks. Για το Super Mario Bros. 2 προστέθηκε η ικανότητα τρεξίματος με το κουμπί B. Επιπλέον, το soundtrack του παιχνιδιού αποτελείται από την πρωτότυπη σύνθεση του αρχικού Super Mario Bros. και χρειάστηκαν μόνο λίγες αλλαγές και νέες συνθέσεις σε όλη τη μετατροπή.
Η δυτική εκδοχή του Super Mario Bros. 2 σημείωσε τέτοια επιτυχία που τελικά κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1992, υπό τον τίτλο Super Mario USA. Η Nintendo συνέχισε να κυκλοφορεί τα δύο παιχνίδια με τον τίτλο Super Mario Bros. 2, στις αντίστοιχες περιοχές τους, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων κυκλοφοριών του Virtual Console, καθώς επίσης και στην επανέκδοση τους στο Super Mario All Stars για το SNES.
Επανεκδόσεις
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Super Mario All-Stars
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Το 1993,[2] η Nintendo κυκλοφόρησε μια βελτιωμένη Super Famicom / SNES συλλογή με τίτλο Super Mario All-Stars. Περιελάμβανε όλα τα Super Mario Bros. παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Nintendo Family Computer/Disk System και Nintendo Entertainment System. Η έκδοση του Super Mario Bros. 2 που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή, είχαν βελτιωμένα γραφικά και ήχο για να ταιριάζει με το Super Family Computer και τις δυνατότητες 16 bit του SNES, καθώς και μικρές αλλαγές σε ορισμένες μηχανικές συγκρούσεων. Μεταξύ των άλλων βελτιώσεων, ήταν επίσης δυνατό να αλλάξετε το χαρακτήρα μετά όταν χάσει μια ζωή, ενώ στην αρχική έκδοση επιτρεπόταν η αλλαγή μόνο μετά την ολοκλήρωση ενός επιπέδου ή όταν ο παίκτης χάσει όλες τις ζωές του και επιλέξει το «Continue», κάνοντας το παιχνίδι πιο εύκολο, όταν επιλέγεται ένας χαρακτήρα που είναι έμπειρος σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο. Επίσης, ο παίκτης ξεκινά με 5 ζωές αντί για 3, και το παιχνίδι απέκτησε μια πρόσθετη ιδιότητα: αν κάποιος καταφέρει να πάρει τρία 7, ο παίκτης μπορεί να κερδίσει δέκα ζωές.
BS Super Mario USA Power Challenge
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Τον Μάρτιο/Απρίλιο του 1996, η Nintendo (σε συνεργασία με το δορυφορικό ραδιοφωνικό σταθμό St.GIGA) κυκλοφόρησε μια Gaiden έκδοση στο παιχνίδι για το Satellaview, με γραφικές βελτιώσεις παρόμοιες με το Super Mario All-Stars. Αυτό το νέο παιχνίδι με τίτλο BS Super Mario USA Power Challenge (BSスーパーマリオUSA パワーチャレンジBī Essu Sūpā Mario USA Pawā Charenji) όπως όλοι οι τίτλοι του Satellaview κυκλοφόρησε επεισοδιακά σε μια σειρά εβδομαδιαίων όγκων.[3] Το BS Super Mario USA Power Challenge δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκτός Ιαπωνίας όπως όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι Satellaview. Το παιχνίδι υπάρχει σήμερα μόνο σε ROM μορφή και μεταφέρεται σε απευθείας σύνδεση από τους λάτρεις της εξομοίωσης Satellaview.
Super Mario Advance
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Το 2001, το Super Mario Bros. 2 έλαβε άλλη έκδοση, αυτή τη φορά με βάση το remake All-Stars, ως μέρος των Super Mario Advance, το οποίο περιείχε επίσης μια νέα έκδοση του Mario Bros., το Super Mario Advance, που αναπτύχθηκε από το τμήμα Ανάλυσης και Ανάπτυξης της Nintendo Entertainment,[4] ήταν ένας τίτλος λανσαρίσματος για το Game Boy Advance. Η Super Mario Advance έκδοση του Super Mario Bros. 2 περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως την προσθήκη του εχθρού Robirdo (ένα ρομποτικό Birdo που αποτελεί boss του τρίτου κόσμου, αντικαθιστώντας το Mouser), η προσθήκη του Yoshi's Challenge (στο οποίο οι παίκτες μπορούν να ξαναπαίξουν τα επίπεδα για την αναζήτηση Yoshi eggs), και ένα νέο σύστημα βαθμολογίας, για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Βελτιώσεις γραφικών και ήχου προστέθηκαν επίσης με τη μορφή της διευρυμένων sprites, combos, ψηφιακή φωνή που λειτουργεί, και τέτοιες μικρές στυλιστικές και αισθητικές αλλαγές, όπως ένα αλλαγμένο default health bar, την σειρά των bosses, το υπόβαθρο, το μέγεθος της καρδιάς, η Princess Toadstool που μετονομάστηκε στο πλέον ισχύον "Princess Peach" και η προσθήκη ενός ήχου για να ανακοινώνει τα Stars.
Υποδοχή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Το Super Mario Bros. 2 πώλησε δέκα εκατομμύρια αντίτυπα και ήταν το τρίτο υψηλότερο σε πωλήσεις παιχνίδι που κυκλοφόρησε ποτέ για το Nintendo Entertainment System.[5] Το Nintendo Power αναφέρεται στο Super Mario Bros. 2 ως το όγδοο καλύτερο βιντεοπαιχνίδι του Nintendo Entertainment System, να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αρχικά ένα παιχνίδι Mario, ήταν σε θέση να σταθεί με τις δικές του ικανότητες και το μοναδικό του παίρνει μορφή το σήμα κατατεθέν της σειράς.[6] Το Super Mario Bros. 2 κατετάγη ως το 108ο από τα 200 «καλύτερα παιχνίδια της εποχής του» από την Electronic Gaming Monthly. Η GamesRadar το κατέταξε ως το 10ο καλύτερο παιχνίδι NES που έγινε ποτέ. Το προσωπικό το κατέδειξε μαζί με άλλα παιχνίδια 8-bit για την ύπαρξη μεγαλύτερης βελτίωσης της σειράς αντίθετα με τα παιχνίδια του 2012 ( τα οποία έκαναν μόνο μικρές βελτιώσεις).[7]
Όταν επανακυκλοφόρησε το 2001 ως Super Mario Advance, έλαβε γενικά θετικές κριτικές, συγκεντρώνοντας συνολικό σκορ 84% από την Metacritic, και μάλιστα ένας κριτικός κατέληξε ότι «χωρίς να πάρω υπ'όψιν την νοσταλγία και την ιστορική επιρροή, το Super Mario Bros. 2 είναι ακόμα ένα παιχνίδι που αξίζει λόγω του gameplay του και μόνο» και επίσης λέγοντας ότι «ο μόνος λόγος που μπορεί να μην θέλετε να το πάρετε, είναι ... αν το έχετε ήδη σε άλλη μορφή». Ωστόσο, η GameSpot πίστευε ότι το Super Mario Bros. 3 ή Super Mario World θα ήταν μια καλύτερη επιλογή για ένα αρχικό παιχνίδι, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχης δημοτικότητάς τους.[8] Και δύο τίτλοι τελικά ανακατασκευάστηκαν ως μέρος της σειράς Super Mario Advance. Αντιθέτως, η IGN συμφώνησε με την επιλογή, χαρακτηρίζοντάς το παιχνίδι «ένα από τα πιο προσεγμένα και δημιουργικά platformers της εποχής του». Το παιχνίδι ονομάστηκε από την IGN ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του Nintendo Entertainment System, λέγοντας ότι το παιχνίδι προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία σε γραφικά και gameplay από το πρωτότυπο, καθιστώντας το ένα μεγάλο παιχνίδι γέφυρα μεταξύ τους άλλους τίτλους Mario για το NES.[9] Επίσης, η ScrewAttack ονόμασε την μουσική που παίζεται στη μάχη κατά του τελικού boss, Wart, μία από τις οκτώ καλύτερες 8-Bit μουσικές για Final Boss.[10]
Κληρονομιά
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Πολλά στοιχεία στο Το Super Mario Bros. 2 έχουν διατηρηθεί στις επόμενες συνέχειες και στις σχετικές σειρές. Το παιχνίδι πρόσθεσε τη δυνατότητα να γίνεται μέχρι και εκτίναξη στους εχθρούς και αντικείμενα, μια κίνηση που έχει γίνει μέρος του μόνιμου ρεπερτορίου Mario, που εμφανίζεται σε άλλα παιχνίδια Mario, συμπεριλαμβανομένων των Super Mario Bros. 3, Donkey Kong (Game Boy), Super Mario World, Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Super Mario 64, Super Mario Sunshine, Mario vs. Donkey Kong, New Super Mario Bros., Super Paper Mario, New Super Mario Bros. Wii, Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2 και New Super Mario Bros. U. Το παιχνίδι Super Mario 3D World για το Wii U διαθέτει τους ίδιους playable χαρακτήρες με τις ίδιες βασικές φυσικές ικανότητες από το Super Mario Bros. 2.
Η σειρά New Super Mario Bros. περιλαμβάνει, επίσης, στοιχεία και ιδέες που είχαν προταθεί αρχικά για το πρωτότυπο αυτού του παιχνιδιού. Τα στοιχεία multi-player που είχαν προταθεί αρχικά, ενώ τελικά χρησιμοποιήθηκαν στο New Super Mario Bros. Wii για την κονσόλα Nintendo Wii, όπου έως και τέσσερις παίκτες μπορούν να παίξουν ανταγωνιστικά ή συνεργατικά. Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει τα ανταγωνιστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Mario Bros, με το platforming του Super Mario Bros.. Η κατακόρυφη κύλιση στα επίπεδα multiplayer είναι συχνή σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς που ακολούθησαν μετά την έκδοση για το Wii.
Πολλοί χαρακτήρες του Super Mario Bros. 2 έχουν αφομοιωθεί στο ευρύτερο σύμπαν του Mario καθώς, όπως οι Birdo, Pokey, Bob-omb και Shy Guy. Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι όπου οι Princess Peach και Toad είναι playable χαρακτήρες. Επιπλέον, η Princess Peach συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των μεταγενέστερων παιχνιδιών του Mario, όπως το Super Princess Peach, ενώ ο Toad αποτελεί βοηθητικό ρόλο σε μεταγενέστερα παιχνίδια του Mario και έχει πρωταγωνιστήσει σε παιχνίδια όπως το Warrio's Woods και το New Super Mario Bros. Wii. Αυτό είναι επίσης το πρώτο παιχνίδι όπου ο Luigi έλαβε την εμφάνιση που έχει σήμερα. Κυρίως, είναι εμφανώς ψηλότερος από τον Mario. Στη σειρά Super Smash Bros, η Princess Peach δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να κόβει και να ρίχνει λαχανικά, αλλά μπορεί επίσης να επιπλέει στον αέρα, τόσο με τον ίδιο τρόπο, όπως και σε αυτό το παιχνίδι. Το Super Smash Bros Melee έχει ένα στάδιο που ονομάζεται Mushroom Kingdom II, το οποίο βασίζεται στο Super Mario Bros. 2, αν και οι εικόνες είναι πιο παρόμοιες με την έκδοση στο Super Mario All-Stars. Το στάδιο έχει επίσης χαρακτήρες με 2-D sprites, συμπεριλαμβανομένων των Pidget και Birdo. Η τηλεοπτική σειρά Super Mario Bros. Super Show, που παράγεται από την DiC Entertainment, έχει χαρακτηριστικά τμήματα με κινούμενα σχέδια που χαρακτηρίζουν τους χαρακτήρες από το Super Mario Bros. 2.
Παραπομπές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- ↑ «η Μυστική Ιστορία του το Super Mario Bros. 2». wired.com. 3 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 3 Απριλίου 2011.
- ↑ «SNES : Super Mario All- Stars». GameSpot. Ανακτήθηκε στις 27 Αυγούστου 2008.[νεκρός σύνδεσμος]
- ↑ Kameb (12 Φεβρουαρίου 2008). «スーパーファミコン アワー 番組 表» (στα Ιαπωνικά). Το Μουσείο Ιστορίας Satellaview. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2009.
- ↑ «Ενώνουμε Nintendo Μετά Super Mario». Iwata ζητεί : Το Super Mario Bros. 25th Anniversary. Nintendo of America , Inc. 13 Σεπτεμβρίου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Φεβρουαρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2011.
- ↑ «listal». Best selling NES Games. List-All. 26 Οκτωβρίου 2009. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιουλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουλίου 2015.
- ↑ Περιοδικό Nintendo Power, Αύγουστος 2008 «NP Top 200» No. 231, page 71.
- ↑ Best NES games of all time, by GamesRadar.
- ↑ «Super Mario Advance για την αναθεώρηση του Game Boy Advance». GameSpot. Ανακτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2010.
- ↑ «Το Super Mario Bros. 2». IGN. 11 Ιουνίου 2001. Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2010.
- ↑ «ScrewAttack - Top Ten 8-Bit Boss Themes». ScrewAttack. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2010.