Iron Man VR

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Marvel's Iron Man VR
ΔημιουργόςSony Interactive Entertainment και Camouflaj
ΕκδότηςSony Interactive Entertainment
ΠλατφόρμαPlaystation 4
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Marvel's Iron Man VR είναι ένα βιντεοπαιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε από την Camouflaj.[1] Βασίζεται στον υπερήρωα Iron Man της Marvel Comics[2] και τοποθετείται στην ίδια πραγματικότητα με την σειρά βιντεοπαιχνιδιών Marvel's Spider-Man της Insomniac Games. Η ιστορία του παιχνιδιού επικεντρώνεται στην διαμάχη του Iron Man με τον χάκερ και τρομοκράτη Ghost, που στοχεύει τον Τόνι Σταρκ και την εταιρεία του.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και διακοπές στην παραγωγή λόγω της Πανδημίας COVID-19, το παιχνίδι κυκλοφόρησε στο PlayStation VR στις 3 Ιουλίου του 2020, από την Sony Interactive Entertainment και έλαβε μικτά σχόλια από τους κριτικούς. Αργότερα κυκλοφόρησε στο Meta Quest 2 στις 3 Νοεμβρίου του 2022, από την Oculus Studios.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Iron Man VR ακολουθεί τον Τόνι Σταρκ, έναν δισεκατομμυριούχο κατασκευαστή όπλων που γίνεται ο υπερήρωας Iron Man. Το παιχνίδι τοποθετείται πέντε χρόνια αφότου ο Σταρκ έγινε Iron Man και τώρα έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως. Οι περιπέτειές του τον κάνουν να έρθει σε επαφή με διάφορους χαρακτήρες, όπως τον διευθυντή της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. Νικ Φιούρι και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Μαρία Χιλ.[3] Αν και δεν αναπτύχθηκε από την Insomniac Games, το παιχνίδι τοποθετείται στην ίδια πραγματικότητα με την σειρά βιντεοπαιχνιδιών Marvel's Spider-Man.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Marvel's Iron Man VR Arrives 2019 on Coming to PlayStation VR». PlayStation.Blog (στα Αγγλικά). 25 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. «Sony and Camouflaj announce Marvel's Iron Man VR for PlayStation VR». Gematsu (στα Αγγλικά). 25 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2023. 
  3. Leri, Michael (2 Απριλίου 2019). «Iron Man VR director on its origin, possibly sharing universe with Spider-Man PS4, and more». GameRevolution (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2024. 
  4. «Marvel's Iron Man VR Developers Shed Light on Marvel's Spider-Man Connections (Exclusive)». Gaming (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]