Μετάβαση στο περιεχόμενο

ITV (Αζερμπαϊτζάν)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
İctimai Televiziya (Δημόσια Τηλεόραση)
Έναρξη λειτουργίας29 Αυγούστου 2005
Εικόνα16:9
ΙδιοκτήτηςPublic Television and Radio Broadcasting Company
ΧώραΑζερμπαϊτζάν
Ιστοσελίδαhttp://www.itv.az/
(π  σ  ε )

Η Ιctimai Televiziya (Αζερμπαϊτζάν: İctimai Televiziya, "iTV") ή Δημόσια Τηλεόραση είναι ένας δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός στο Αζερμπαϊτζάν. Άρχισε να εκπέμπει στις 29 Αυγούστου 2005, μετά από το νόμο που δημιουργήθηκε το 2004 ως τον πρώτο ανεξάρτητο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό του Αζερμπαϊτζάν. Το κανάλι βρίσκεται στο Μπακού.

Η ITV κυρίως χρηματοδοτούνται μέσω των διαφημίσεων και των κρατικών πληρωμών. Το 2004, κατατέθηκε νομοσχέδιο στην Βουλή του Αζερμπαϊτζάν για τη δημιουργία του καναλιού , που χρηματοδοτήθηκε να προέρχεται από τα τηλεοπτικά τέλη του 2010.

Το κανάλι λειτουργεί από το Τμήμα Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο αποτελείται από ένα συμβούλιο εννέα μελών, τα μέλη της οποίας εγκρίθηκε από τον Προεδρίο του Αζερμπαϊτζάν, καθώς ο Γενικός Διευθυντής εκλέγεται από το Συμβούλιο. Η διάταξη αυτή, καθώς και η συνέχιση της κρατικής χρηματοδότησης, έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από μη-κυβερνητικές οργανώσεις με το αιτία ότι το κανάλι μπορεί να είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με την κυβέρνηση και να μην είναι πλήρως ανεξάρτητο και αμερόληπτο.

Η ITV έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης στις 5 Ιουλίου 2007, που του επιτρέπει να λάβει μέρος σε εκδηλώσεις όπως το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο εισήλθε για πρώτη φορά το 2008. Μετά τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2011 , ITV φιλοξένησε το διαγωνισμό του 2012 στο Μπακού. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός επίσης υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε το Eurovision Dance Contest 2010 στο Μπακού, αλλά το γεγονός αυτό αναβλήθηκε επ 'αόριστον λόγω έλλειψης των συμμετεχόντων.