Μετάβαση στο περιεχόμενο

Flash (κόμικς)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Flash
Χαρακτήρες που σχετίστηκαν με το όνομα «The Flash»: Ο Μπάρι Άλεν στο κέντρο κι έπειτα δεξιόστροφα, από πάνω αριστερά: Άιρις Γουέστ II, Μπαρτ Άλεν, Τζέσι Τσέιμπερς, Γουάλι Γουέστ, Τζέι Γκάρικ και Μαξ Μέρκουρι. Σχέδιο από Ήθαν Βαν Σκάιβερ.
ΕκδότηςDC Comics
Πρώτη εμφάνισηFlash Comics #1 (Ιανουάριος 1940)
Δημιουργήθηκε απόΓκάρντερ Φοξ
Χάρι Λάμπερτ
ΧαρακτήρεςΤζέι Γκάρικ
Μπάρι Άλεν
Γουάλι Γουέστ
Μπαρτ Άλεν

Ο Flash (ή απλά σκέτο Flash) είναι το όνομα μερικών υπερήρωων που εμφανίζονται στα αμερικανικά κόμικς που εκδίδει η DC Comics . Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Γκάρντνερ Φοξ και τον καλλιτέχνη Χάρυ Λάμπερτ, ο αρχικός Flash εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Flash Comics # 1 (ημερομηνία κάλυψης Ιανουάριος 1940 / μήνα απελευθέρωσης Νοέμβριος 1939). Αρχικά ονομάστηκε "Scarlet Speedster". Όλες οι ενσαρκώσεις του Flash περιλαμβάνουν την "σούπερ ταχύτητα", η οποία περιλαμβάνει την ικανότητα να τρέχει, να κινείται και να σκέφεται εξαιρετικά γρήγορα, να χρησιμοποιεί υπερανθρώπινα αντανακλαστικά και φαινομενικά να παραβιάζει ορισμένους νόμους της φυσικής .

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες - από τους οποίους αποκτήθηκε με κάποιο τρόπο η δύναμη της "υπερταχύτητας " - έχουν αναλάβει την ταυτότητα του Flash στην ιστορία της DC: αθλητής κολλεγίων Jay Garrick (1940-1951, 1961-2011, 2017-παρόν ), ο εγκληματολόγος επιστήμονας Barry Allen (1956-1985, 2008-σήμερα), ο ανιψιός του Barry Wally West (1986-2011, 2016-σήμερα) και ο εγγονός του Barry Bart Allen (2006-2007). Κάθε ενσάρκωση του Flash είναι ένα βασικό μέλος τουλάχιστον μιας από τις κορυφαίες ομάδες του DC: η Δικαιοσύνη της Αμερικής , η Δικαιοσύνη και οι Teen Titans .

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ενώ πολλά άλλα άτομα έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα Flash, αυτά έχουν ζήσει είτε σε άλλους παράλληλους κόσμους, είτε στο μέλλον. Ο Jay Garrick, ο Barry Allen και ο Wally West είναι τα πιο γνωστά υποδείγματα της ταυτότητας του Φλας.

Τζέι Γκάρικ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Jay Garrick ήταν φοιτητής κολλεγίων το 1938, ο οποίος κατά λάθος εισέβαλε ατμούς βαρέος ύδατος αφού έλαβε ένα διάλειμμα καπνού στο εργαστήριό του όπου εργαζόταν. Ως αποτέλεσμα, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να τρέξει σε υπεράνθρωπη ταχύτητα και είχε παρόμοια γρήγορα αντανακλαστικά. Μετά από μια σύντομη καριέρα ως αστέρι ποδοσφαίρου , φορούσε ένα κόκκινο πουκάμισο με αστραπή και στυλιζαρισμένο μεταλλικό κράνος με φτερά (βασισμένο σε εικόνες της ελληνικής θεότητας του Ερμής ) και άρχισε να αγωνίζεται το έγκλημα ως Flash. Η πρώτη του υπόθεση αφορούσε τη μάχη με το "Faultless Four", μια ομάδα εκβιαστών. Ο Garrick κρατούσε την ταυτότητά του μυστικό για χρόνια χωρίς μάσκα, δονώντας συνεχώς το σώμα του ενώ ήταν στο κοινό, έτσι ώστε κάθε φωτογραφία του προσώπου του θα ήταν θολή. Αν και αρχικά από τη Γη-Δύο , ενσωματώθηκε στην ιστορία της Νέας Γης μετά την Crisis on Infinte Earth και εξακολουθεί να είναι ενεργός ως Flash που λειτουργεί από το Keystone City. Είναι μέλος της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης .

Μπάρι Άλεν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Barry Allen είναι βοηθός επιστήμονας της Διεύθυνσης Ποινικής και Δικαστικής Επιστήμης του Κεντρικού Τμήματος Αστυνομίας της Πόλης. Ο Barry είχε τη φήμη ότι ήταν πολύ αργή, σκόπιμη και συχνά αργά, γεγονός που απογοητεύει την αρραβωνιαστικιά του Iris West . Μια νύχτα, καθώς προετοιμαζόταν να φύγει από τη δουλειά του, ένα φρικιαστικό βολβό έπληξε ένα κοντινό ράφι στο εργαστήριό του και τον έσφιξε με ένα κοκτέιλ ανώνυμων χημικών ουσιών. Ως αποτέλεσμα, ο Barry βρήκε ότι θα μπορούσε να τρέξει εξαιρετικά γρήγορα και να είχε τα αντίστοιχα αντανακλαστικά. Έπαιξε ένα σύνολο από κόκκινα καλσόν που αγωνίζονταν σε μια αστραπή (θυμίζει τον αρχικό καπετάνιο του Marvel ), ονομάστηκε ο Flash (μετά τον παιδικό του ήρωα, Jay Garrick) και έγινε εγκληματίας που δραστηριοποιείται στην Κεντρική Πόλη . Στην πολιτική ταυτότητά του, αποθηκεύει το κοστούμι συμπιεσμένο σε ειδικό δαχτυλίδι μέσω της χρήσης ειδικού αερίου που θα μπορούσε να συμπιέσει τις ίνες υφασμάτων σε ένα πολύ μικρό τμήμα του κανονικού τους μεγέθους. Ο Barry θυσίασε τη ζωή του για το σύμπαν στην Crisis on Infinte Earth του 1985 και έμεινε νεκρός για πάνω από είκοσι χρόνια μετά τη δημοσίευση αυτής της ιστορίας. Με την ολοκλήρωση της σειράς το 2008, ο Barry επέστρεψε στο DC Universe και επέστρεψε σε πλήρη προβολή, ως ο Flash στην σειρά του 2009, The Flash: Rebirth , το οποίο σύντομα ακολουθήθηκε από έναν νέο τόμο της συνεχιζόμενης σειράς Flash , όπου οι περιπέτειες του Barry ως Scarlet Speedster δημοσιεύονται επί του παρόντος.

Wally West[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Wallace Rudolph Το "Wally" West είναι ο ανιψιός τόσο του Iris West όσο και του Barry Allen, από το γάμο και εισήχθη στο The Flash (τόμος 1) # 110 (1959). Όταν η Δύση ήταν περίπου δέκα ετών, επισκεπτόταν το αστυνομικό εργαστήριο του θείου του και το τυχαίο ατύχημα που έδινε στον Άλεν τις δυνάμεις του επαναλήφθηκε, κολυμποώντας δυτικά σε ηλεκτρικά φορτισμένες χημικές ουσίες. Τώρα που κατέχει τις ίδιες εξουσίες με τον θείο του, η Δύση έφερε ένα αντίγραφο της στολή του θείου του και έγινε ο νεαρός μαχητής εγκλημάτων, Kid Flash. Μετά τα γεγονότα της Κρίσης στις Άπειρες Γης όπου σκοτώθηκε ο Barry Allen, ο Wally ανέλαβε ως τον ταχύτερο άνθρωπο ζωντανό. Μετά τα γεγονότα της άπειρης κρίσης , ο Wally, η σύζυγός του Linda και τα δίδυμά τους άφησαν τη Γη για μια άγνωστη διάσταση. Ο Wally, η σύζυγός του και τα δίδυμά του τραβήχτηκαν πίσω από τη δύναμη ταχύτητας από τη Λεγεώνα των Super-Heroes στο τέλος του The Lightning Saga . [9] Αυτό έθεσε το σκηνικό για την επιστροφή του Wally West ως Flash μετά τα γεγονότα του The Flash: Fastest Man Alive # 13 (βλέπε Bart Allen), στο All Flash # 1 και με τη σειρά Flash (τόμος 2) συνεχίστηκε με το τεύχος # 231 τον Αύγουστο του 2007. Στη συνέχεια, τελειώνει με το τεύχος # 247, και η Δύση, μαζί με όλους τους άλλους χαρακτήρες Flash , διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο 2009 The Flash: Rebirth .Εμφανίζεται εν συντομία στο τόξο της μαύρης νύχτας, αλλά λίγο μετά την έναρξη του New 52 και ο χαρακτήρας δεν ήταν πουθενά να δει. Είναι πίσω ως Flash στο DC Αναγέννηση και εντάχθηκε στους Τιτάνες.

Bart Allen[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βαρθολομαίος Χένρι "Bart" Allen II είναι ο εγγονός του Barry Allen και της συζύγου του Iris. Ο Μπαρ υπέφερε από επιταχυνόμενη γήρανση και, ως εκ τούτου, ανατράφηκε σε μηχανή εικονικής πραγματικότητας μέχρις ότου ο Ίρις τον πήρε πίσω στο χρόνο για να πάρει βοήθεια από το σημερινό Flash, West Wally. Με τη βοήθεια του Wally, η γήρανση του Bart επιβραδύνθηκε και πήρε το όνομα Impulse. Αφού πυροβολήθηκε στο γόνατο από το Deathstroke , ο Bart άλλαξε τόσο τη στάση του όσο και το κοστούμι του, λαμβάνοντας το μανδύα του Kid Flash. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων της άπειρης κρίσης , η δύναμη ταχύτητας εξαφανίστηκε, παίρνοντας μαζί της όλους τους επιταχυντές εκτός από τον Jay Garrick. Ο Μπαρ επέστρεψε, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερης ηλικίας, και για ένα χρόνο ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε από την εκδήλωση. Ωστόσο, η δύναμη ταχύτητας δεν είχε εξαφανιστεί τελείως, αλλά είχε απορροφηθεί στο σώμα του Bart. ουσιαστικά, περιέλαβε τώρα όλη τη δύναμη ταχύτητας. Το κοστούμι του Μπαρ, όπως το Flash, ήταν ένας κλώνος του παππού του, ομοίως στιλισμένος με το Wally West's. Λίγο μετά τη λήψη του μανδύα του Flash, ο Bart σκοτώθηκε από τους Rogues στο δέκατο τρίτο (και τελικό) τεύχος του The Flash: The Fastest Man Alive . Ωστόσο, αργότερα αναστηθήθηκε στον 31ο αιώνα στην Τελική Κρίση: Λεγεώνα των 3 Κόσμων # 3 από τον Brainiac 5 για την καταπολέμηση του Superboy-Prime και της Λεγεώνας των Σούπερ Βίαιων . Ο Bart επέστρεψε στο παρελθόν και έπαιξε μεγάλο ρόλο στο The Flash: Rebirth .

Άλλοι να φέρουν το μανδύα του φλας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Jesse Chambers[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η κόρη του επιταχυντή Johnny Quick , ο Jesse Chambers γίνεται υπερήρωα ταχύτητας όπως ο πατέρας του. Αργότερα συναντά τον Γουάλι Γουέστ, τον Flash, ο οποίος ζητά να αντικατασταθεί αν κάτι του συνέβαινε (ως μέρος ενός περίπλοκου σχεδίου από την πλευρά του, προσπαθώντας να αναγκάσει τον Bart Allen να αναλάβει το ρόλο του στην κληρονομιά του Flash περισσότερο σοβαρά). Αναλαμβάνει σύντομα το μανδύα του Flash, αφού ο Wally εισέλθει στην ταχύτητα.

John Fox[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο John Fox ήταν ιστορικός της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών στην Κεντρική Πόλη τον 27ο αιώνα. Εστάλη πίσω εγκαίρως για να πάρει τη βοήθεια μιας ή περισσότερων από τις τρεις αναλαμπές (Garrick, Allen, West), προκειμένου να νικήσει το ραδιενεργό κακοποιό Mota πίσω στο χρόνο του Fox. (Κάθε Flash είχε αγωνιστεί μεμονωμένα για το Mota κατά τη διάρκεια αρκετών ετών στον 20ό αιώνα.) Η αποστολή του Fox ήταν μια αποτυχία, αλλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής του, η ταχυονική ακτινοβολία που τον έστειλε μέσα από τη ροή του χρόνου του έδωσε υπερβολική ταχύτητα. Κατακτούσε το Mota ως μια νέα επανάληψη του Flash και λειτούργησε για λίγο ως Flash του αιώνα. Λίγο αργότερα, μετακόμισε στον 853ο αιώνα και εντάχθηκε στο "Justice Legion A" (γνωστό και ως Justice Legion Alpha ) όπως φαίνεται στη σειρά βιβλίων DC One Million . Το όνομα "John Fox" συνδυάζεται από τα ονόματα των συγγραφέων συγγραφέων κόμικς Τζον Μπρουμ , ο οποίος συν-δημιούργησε τους Barry Allen και Wally West Flashes, και τον Gardner Fox , ο οποίος συν-δημιούργησε το Jay Garrick Flash.

Ανώνυμος Άλεν του 23ου αιώνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πατέρας της Sela Allen, η σύζυγός και η κόρη του καταλήφθηκαν από το Cobalt Blue . Είναι αναγκασμένος να παρακολουθήσει τη γυναίκα του πεθαίνει και η κόρη του να παγιδευτεί. Καθώς ο Max Max Mercury σκοτώνει το Cobalt Blue, ένα παιδί παίρνει το κόσμημα του Cobalt Blue και σκοτώνει τον Allen. Αυτό το φλας είναι μία από τις δύο προορισμένες αναλαμπές που σκοτώνονται από το μπλε του κοβαλτίου.

Η Sela Allen ως φλας του 23ου αιώνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Sela Allen είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος τον 23ο αιώνα μέχρι το Cobalt Blue κλέβει ηλεκτρικές παλμικές κινήσεις μακριά από αυτήν, προκαλώντας την να γίνει τόσο αργή στον κόσμο όσο ο κόσμος είναι στο φλας. Ελπίζοντας να την επαναφέρει, ο πατέρας της την παίρνει στην ταχύτητα. Όταν ο πατέρας της σκοτώνεται, εμφανίζεται ως ζωντανή εκδήλωση της δύναμης ταχύτητας, ικανή να δώσει ταχύτητα σε διάφορους ανθρώπους και αντικείμενα, αλλά ανίκανος να αλληλεπιδράσει φυσικά με τον κόσμο.

Blaine Allen[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Blaine Allen και ο γιος του ζουν στον κόσμο των αποικιών του Petrus τον 28ο αιώνα. Σε μια προσπάθεια να τερματίσει τη γραμμή αίματος του Allen, το Cobalt Blue εισάγει τον γιο του Allen Jace με έναν ιό. Χωρίς υπερβολική ταχύτητα, ο Jace δεν μπόρεσε να αποσύρει τον ιό. Σε απόγνωση, ο Μπλεν παίρνει το γιο του στην ταχύτητα με την ελπίδα ότι θα τον δεχτεί. Παίρνει τον Blaine αντ 'αυτού και δίνει σούπερ ταχύτητα στη Jace, ώστε να μπορεί να αποβάλει την ασθένεια.

Jace Allen[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Jace Allen κερδίζει σούπερ ταχύτητα όταν ο πατέρας του τον φέρνει στην Force Speed να προσπαθήσει να τον θεραπεύσει από έναν ιό που είχε εγχυθεί στο σώμα του από το Cobalt Blue σε μια προσπάθεια να τερματίσει την οικογένεια Allen. Στη μνήμη του πατέρα του, ο Jace αναλαμβάνει το μανδύα του φλας και συνεχίζει τη διαμάχη ενάντια στο μπλε του κοβαλτίου.

Blaine Allen ως το φλας του 28ου αιώνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αφού ένα ξένο πλάσμα εισβάλει στη Γη, ένας ιστορικός buff που ονομάζεται Kriyad ταξιδεύει πίσω στο χρόνο από τον 98ο αιώνα για να αποκτήσει ένα δαχτυλίδι δύναμης Green Lantern . Αποτυγχάνει, οπότε προσπαθεί να καταγράψει την ταχύτητα του Flash αντί. Αφού ξυλοκοπήθηκε από τον Barry Allen ( The Flash (τόμος 1) # 309, Μάιος 1982), ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και χρησιμοποιεί τις χημικές ουσίες από τα ρούχα που είχε ο Barry Allen όταν κέρδισε τις δυνάμεις του για να δώσει τον εαυτό του σούπερ ταχύτητα. Ο Κρύαϊν αργότερα θυσιάζει τη ζωή του για να νικήσει το εξωγήινο πλάσμα.

Bizarro Flash[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Bizarro-Flash δημιουργήθηκε όταν ο Bizarro κλωνοποίησε τον Flash. Είχε μια φορεσιά τα αντίστροφα χρώματα του Flash, ωστόσο είχε ένα σύμβολο σφυρί, επειδή ο Flash κρατούσε ένα όταν κλωνοποιήθηκε. Η σύγχρονη έκδοση του Bizarro Flash έχει το σύμβολο μια κηλίδα σε σχήμα κεραυνού σε μουστάρδα. Έχει τις δυνάμεις του Flash, αλλά είναι εντελώς άυλο.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]