Χόκμαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χόκμαν (αγγλικά:Hawkman) είναι το όνομα πολλών φανταστικών υπερήρωων που εμφανίζονται στα αμερικανικά κόμικς που εκδόθηκαν από την DC Comics .Ο πρώτος Hawkman δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Γκάρντνερ Φοξ και τον καλλιτέχνη Ντένις Νεβίλ κι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Flash Comics # 1, που δημοσιεύτηκε από το All-American Publications το 1940.

Αρκετές ενσαρκώσεις του Χοκμαν εμφανίστηκαν στα κόμικς της DC , από τις οποίες όλες έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την χρήση αρχαϊκών όπλων και μεγάλων, τεχνητών πτερυγίων, που συνδέονται με μια ιμάντα από το ειδικό Nth metal με το οποίο μπορεί να πετάει. Οι περισσότερες ενσαρκώσεις του Hawkman συνεργάζονται στενά με ένα συνεργάτη που καμιά φορά είναι και ρομαντικό ενδιαφέρον που ονομάζεται Hawkgirl ή Hawkwoman. Ο Hawkman απεικονίζεται πιο συχνά ως ο αρχαιολόγος Κάρτερ Χολ - η σύγχρονη μετενσάρκωση του αρχαίου αιγυπτίου πρίγκιπα Χέωψ - ή ως εξωγήινος αστυνομικός Katar Hol από τον πλανήτη Thanagar . Γενικά θεωρείται ότι υπάρχει μια σύγχυση ως προς την ιστορία του παρελθόντος του σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα της DC Comics, λόγω μιας σειράς επαναλήψεων κατά τη διάρκεια των ετών μετά την σειρά της DC του 1985, ονόματι Crisis on Infinite Earth. Μερικοί συγγραφείς προσπάθησαν να ενσωματώσουν τον Carter Hall και τον Katar Hol σε μια ιστορία συνδέοντας τους εξωγήινους Thanagarian με την αιγυπτιακή κατάρα που προκαλεί τον Hawkman να αναγγενάται περιοδικά σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία ή χρησιμοποιώντας τον Carter Hall ως ψευδώνυμο του Katar Hol ή αλλιώς συγχωνεύοντας τον Carter με τον Κατάρ σε ένα ον.

Ο χαρακτήρας έχει επανειλημμένα προσαρμοσθεί σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με σημαντικές εμφανίσεις στο τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Justice League Unlimited , το οποίο χαρακτήρισε τον Hawkgirl ως κύριο χαρακτήρα, καθώς και αρκετές ταινίες κινουμένων σχεδίων DC Universe Original Animated . Σε ζωντανή δράση, ο χαρακτήρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οθόνη του διμερούς τηλεοπτικού ειδώλου Legend of Superheroes του 1979 από τον Bill Nuckols που εμφανίζεται δίπλα στον Adam West και τον Burt Ward ως Batman και Robin αντίστοιχα. Ο Χοκμαν παρουσιάστηκε αργότερα από τον Michael Shanks στο Smallville και από τον Falk Hentschel στην οικογένεια Arrowverse της CW, με τις δύο εκδόσεις να ευνοούν την αρχαία αιγυπτιακή έκδοση του χαρακτήρα.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]