Σύμπαν της DC

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για το franchise των DC Studios, δείτε Σύμπαν της DC (franchise), δείτε Σύμπαν της DC (αποσαφήνιση).
Σύμπαν της DC
Εξώφυλλο του Dark Nights: Death Metal (2020) που απεικονίζει διάφορους χαρακτήρες από την ιστορία του Σύμπαντος της DC. Σχέδιο από τον Γκάρι Φρανκ.
ΔημιουργόςDC Comics
ΙδιοκτήτηςDC Entertainment
(Warner Bros. Discovery)
Πρωτότυπο έργοAll Star Comics #3 (1940)
Ταινίες και τηλεόραση
ΤαινίεςDC Studios
Εκτεταμένο Σύμπαν της DC
Ο Superman στον κινηματογράφο
Ο Batman στον κινηματογράφο
Ο Flash στον κινηματογράφο
Η Wonder Woman στον κινηματογράφο
Πρωτότυπες Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων του Σύμπαντος της DC
Σύμπαν Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων της DC
Κατάλογος ταινιών που βασίζονται σε κόμικς της DC
Τηλεοπτικές σειρέςΚατάλογος τηλεοπτικών σειρών που βασίζονται στα κόμικς της DC
Arrowverse

Το Σύμπαν της DC (αγγλικά: DC Universe) είναι ένα πλασματικό σύμπαν όπου τοποθετούνται οι ιστορίες των περισσότερων Αμερικανικών κόμικς και άλλων μέσων που εκδίδονται ή παράγονται από την DC Comics. Ομάδες υπερηρώων όπως η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης, η Κοινότητα Δικαιοσύνης της Αμερικής, η Ομάδα Αυτοκτονίας, οι Doom Patrol, οι Teen Titans, και πολλοί άλλοι ήρωες ζουν σε αυτό το σύμπαν, περιλαμβάνοντας χαρακτήρες όπως τους Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman, Green Arrow, Captain Marvel, Αρειανός Ανθρωποκυνηγός, και Cyborg. Περιλαμβάνει επίσης υπερκακούς όπως τους Τζόκερ, Λεξ Λούθορ, Τσιτάχ, Αντίστροφος Flash, Σινέστρο, Black Manta, Ντέθστροουκ, Black Adam, Brainiac, και Ντάρκσαϊντ.

Το Σύμπαν της DC απεικονίζεται ως ένα σύμπαν που υπάρχει μέσα σε ένα "πολυσύμπαν", περιλαμβάνοντας χιλιάδες ξεχωριστά σύμπαντα. Το Σύμπαν της DC θεωρείται το βασικό σύμπαν της DC, και έχει πάρει πολλές διαφορετικές ονομασίες, με την πιο πρόσφατη να είναι η "Πρώτη Γη".[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. McMillan, Graeme (15 Νοεμβρίου 2014). «Worlds Collide: A History of Marvel and DC's Multiverses». The Hollywood Reporter (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]