Μαύρο Καναρίνι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαύρο Καναρίνι
Η Ντάινα Λανς σε σχέδιο για το εξώφυλλο του Black Canary vol. 4, 4 (Σεπτέμβριος 2015), σχέδιο από τον Έβαν Σάνερ.
ΕκδότηςDC Comics
Πρώτη εμφάνισηFlash Comics #86 (Αύγουστος 1947)
Δημιουργήθηκε απόΡόμπερτ Κάναϊερ
Καρμάιν Ινφαντίνο
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΝτάινα Ντρέικ
Ντάινα Ντρέικ-Λανς
Ντάινα Λόρελ Λανς

Το Μαύρο Καναρίνι (αγγλικά:Black Canary) είναι το όνομα δύο υπερηρωίδων που εμφανίζονται σε αμερικανικά κόμικς που εκδόθηκαν από την DC Comics.Αυτές είναι οι Dinah Drake και Dinah Laurel Lance μαζί με μια συγχωνευμένη έκδοση στην επανεκκίνηση του The New 52. Η πρώτη έκδοση δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Ρόμπερτ Κάνιγκερ και τον καλλιτέχνη Καρμιν Ινφαντίνο και έκανε το ντεμπούτο του στο Flash Comics # 86 (Αύγουστος 1947).[1] Μία από τις πρώτες υπερηρωίδες της DC, ο συγκεκριμένος τίτλος έχει εμφανιστεί σε πολλούς από τους τίτλους υπερηρωικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων της Justice Society of America και της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης της Αμερικής. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο χαρακτήρας έχει συσχετιστεί με τον υπερήρωα τοξότη Green Arrow, τόσο επαγγελματικά όσο και ρομαντικά.

Το Μαύρο Καναρίνι έχει προσαρμοστεί σε διάφορα μέσα. Στο Birds of Prey την έπαιξε η Rachel Skarsten και στο Smallville την έπαιξε η Alaina Huffman. Στο Arrow του Arrowverse εμφανίζονται οι χαρακτήρες Dinah Laurel Lance, Sara Lance και Dinah Drake που τις έπαιξαν οι Katie Cassidy , Caity Lotz και Juliana Harkavy. Η Ντίνα Λανς έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Εκτεταμένου Σύμπαντος της DC Αρπακτικά Πτηνά: Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν (2020), όπου την υποδύθηκε η Ζέρνι Σμόλετ-Μπελ.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Cowsill, Alan· Irvine, Alex· Korte, Steve· Manning, Matt· Wiacek, Win· Wilson, Sven (2016). The DC Comics Encyclopedia: The Definitive Guide to the Characters of the DC Universe. DK Publishing. σελ. 42. ISBN 978-1-4654-5357-0. 
  2. «Margot Robbie Reveals Full 'Birds of Prey' Title: 'The Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn'». thehollywoodreporter. 20 Νοεμβρίου 2018. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2018. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]