Ben & Tan

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ben & Tan
ΚαταγωγήΔανία
Είδη
Παρουσία2020–σήμερα
Μέλη
Μπέντζαμιν Ρόσενμπομ
Ταν Μπάλσελς

Οι Ben & Tan είναι Δανικό ντουέτο το οποίο αποτελείται από τους Μπέντζαμιν Ρόσενμπομ και Ταν Μπάλσελς. Θα εκπροσωπούσαν τη Δανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, όμως ο διαγωνισμός αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19. [1] Το ντουέτο συναντήθηκε για πρώτη φορά στη δωδέκατη σεζόν της δανικής έκδοσης του X Factor.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Ben & Tan συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στη δωδέκατη σεζόν της δανικής έκδοσης του talent show The X Factor. Ο Benjamin κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό, ενώ η Tanne τερμάτισε τέταρτη στο πλαίσιο του κοριτσίστικου γκρουπ Echo. Άρχισαν την καλλιτεχνική συνεργασία τους μετά το τέλος του προγράμματος. Τον Ιανουάριο του 2020, το δίδυμο συμμετείχε στην προεπιλογή για την εξηκοστή έκδοση του Dansk Melodi Grand Prix το 2020, στον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού που χρησιμοποιείται για την επιλογή της συμμετοχής της Δανίας στη Eurovision. Το κοινό τους επέλεξε ως νικητές των τριών εκπροσώπων της ανατολικής περιοχής της Δανίας, και είχαν έτσι την άμεση πρόκριση στον τελικό του Grand Prix στις 7 Μαρτίου.[2] Μετά τα αποτελέσματα μεταξύ των τριών κορυφαίων, ψηφίστηκε από το κοινό και την κριτική επιτροπή στο πρώτο στάδιο του τελικού, και κέρδισε στον τελικό με 61% του συνόλου των televoting. Έτσι, θα ήταν οι εκπρόσωποι της Δανίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ στην Ολλανδίας.[3] Ο διαγωνισμός αναβλήθηκε για το 2021.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Denmark: Ben & Tan win Dansk Melodi Grand Prix 2020 with "Yes"». wiwibloggs. 7 Μαρτίου 2020. 
  2. Florian Rahn (24 Ιανουαρίου 2020). «Denmark: Kenny Duerlund, Ben & Tan and Sander Sanchez qualify from Dansk Melodi Grand Prix 2020 district semi-finals» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Μαρτίου 2020. 
  3. Anthony Granger (7 Μαρτίου 2020). «Denmark: Ben & Tan to Eurovision 2020» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Μαρτίου 2020. 
Βραβεία και επιτεύγματα
Προκάτοχος
Leonora
με το "Love Is Forever"
Συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision
2020
Διάδοχος
TBD