Συζήτηση:Υπόθεση Κατσίφα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Σχόλιο 9-11-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Παρακαλώ όπως γίνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι επρόκειτο για δολοφονία καθώς και να αναφερθούν με πιο ευκρινή τρόπο οι απαγορεύσεις των Αλβανικών αρχών για τη συμμετοχή ταυτόχρονα και των Ελληνικών, στην υπόθεση, όπως και για παράλληλα ψεύδη των πρώτων (υπήρχε drone αρχικά ανέφεραν και έχουν πάντα στα κράνη τους κάμερες οι άντρες της RENEA, αλλά τελικά κατέληξαν ότι δεν έχουν κανένα βίντεο στη διάθεση τους). Επιπλέον δεν γίνεται αναφορά για το γεγονός ότι (!)σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον νεκρού(!) από το Πρωτοδικείο Τιράνων, κάτι που κρίνεται ως πρωτόγνωρο για το παγκόσμιο νομικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου τα ατοπήματα των Αλβανικών αρχών είναι αρκετά, ώστε να δημιουργήσουν πληθώρα ερωτηματικών αλλά και εμφανώς πλέον να συγκαλύπτουν την υπόθεση της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα Αναφορά: Μαρία Π. 94.65.109.161 09:21, 9 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

υπάρχουν αξιόπιστες πηγές για τα περί drone;--Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 10:00, 9 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Παρελθόν Κατσιφα και πυροβολισμός σε αλβανικό περιπολικό[επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αστυνομίας όπως αναφέρουν ειδησεογραφικά σάιτ ο Κατσιφας είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης σύμφωνα με ειδησεογραφικά σάιτ ο Κατσιφας πυροβόλησε περιπολικά της αστυνομίας και ανάρτησαν φωτογραφίες γ αυτό. Μου φαίνεται πολύ μονόπλευρο το όλο άρθρο. Αφού αποφασίστηκε να γραφτεί άρθρο για τον Κατσιφα θα προσθέσω πολλά γεγονότα με πηγές βέβαια μήπως και κάνουν το άρθρο να ισορροπήσει λιγάκι Den iparxi vasilias tis ellados (συζήτηση) 14:42, 10 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Οι όποιες φωτογραφίες αναρτήθηκαν, απλά δεν επιβεβαιώνουν τίποτα. Όσο για το θέμα των ναρκωτικών απαλλάχθηκε. Ένθεν και ένθεν έχουν ειπωθεί διάφορα. Ας μείνουμε στα γεγονότα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:52, 11 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Και κάτι ακόμη που ξέχασα. Το περιστατικό Γκούμα δεν έχει καμία σχέση με τον Κατσιφα και δεν θα έπρεπε να αναφέρεται κατά τη ταπεινή γνώμη μου. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά περιστατικά αντίστοιχα από Έλληνες αστυνομικούς ή εξτρεμιστές εναντίων Αλβανών στην Ελλάδα.. Den iparxi vasilias tis ellados (συζήτηση) 14:47, 10 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)


Υπάρχουν πηγές που το συσχετίζουν. Αν υπάρχουν αντίστοιχες πηγές ελληνικές ή αλβανικές για αλλά παρόμοια γεγονότα ας προστεθούν στα αντίστοιχα λήμματα. Από εκεί και πέρα αν ξανααπειλησεις με νομικά μέσα, θα ζητήσω την οριστική φραγή σου.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 23:31, 11 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Αν εκλαμβανεις τη νομική οδό σαν απειλή καλά θα κάνεις τοτε να ζητήσεις την οριστική φραγή μου καθώς δεν μπορώ να πάω κόντρα στα πιστεύω σου παρά μόνο να σε βοηθήσω ο ίδιος να το κάνεις. Διαβάζοντας το λήμμα διέκρινα προσπάθειες να δημιουργηθεί κάποιο "κλίμα" με εθνικιστικές νότες. Den iparxi vasilias tis ellados (συζήτηση) 08:20, 12 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Δε βγάζει νόημα αυτό που έγραψες. Από εκεί και πέρα, δοκίμασε με.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 12:47, 12 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Κλείδωμα[επεξεργασία κώδικα]

Κλείδωμα για ορισμένο διάστημα, όποιες διαφορές επιλύονται εδώ πριν επιτευχθεί συναίνεση για οποιαδήποτε αλλαγή--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:50, 11 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Πρόταση για προσθήκη[επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύω ότι η κυβερνοεπίθεση των anonymous μπορεί να μπει στο λήμμα [[1]]Alexikoua 17:57, 17 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Μετονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Θεωρώ ότι εφόσον ο θάνατος προήλθε από πυρά των αλβανικών αρχών (συγκεκριμένα από ελεύθερο σκοπευτή) η ονομασία "εκτέλεση Κων/νου Κατσίφα", ή πιο γενικά "θάνατος Κ. Κατσίφα" είναι η πλέον ενδεδειγμένη.Alexikoua 10:55, 28 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Το «θάνατος» θα μπορούσε. Το «εκτέλεση» δεν είναι ουδέτερο. Το «δολοφονία» επίσης όχι. --cubic[*]star 19:37, 17 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Βασικά εκτέλεση ήταν, αλλά προσπάθησα να επιλέξω έναν ουδέτερο τίτλο. Συμφωνώ με το «Θάνατος»--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:52, 17 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)
Σε αυτές τις περιπτώσεις που το συμβάν είναι πρόσφατο οι ποιο γενικοί και ουδέτεροι τίτλοι δεν προκαλούν αντιδράσεις είναι οκ. Θάνατος εδώ. Τώρα σε 5-10 χρόνια που θα έχουν βγει πορίσματα, αποφάσεις κλπ, και θα υπάρχει και πιο ουδετερη βιλβιογραφία στη διάθεσή μας, μπορεί να παίξει τυχόν αναθεώρηση.Alexikoua 20:53, 19 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει ως τίτλος το ονομα του, "Κωνσταντινος Κατσίφας", όπως γινεται με τον Ισαάκ,τον Σολωμού και Βλαχάκο. Cinadon36μίλαμου 05:56, 27 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)