Συζήτηση:Κιρκλάρελι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σαράντα Εκκλησιές;

Ναι, γιατί; Περίεργο είναι; --Κωστής 19:42, 2 Μαΐου 2007 (UTC)

Σαράντα Εκκλησιές είναι το ελληνικό όνομα της πόλης. γιατί είναι Κιρκλαρελί το άρθρο; Σμύρνη. --Μίκο Στάβρεφ 06:26, 3 Μαΐου 2007 (UTC)

Ελληνική Ονομασία[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί πρέπει να διατηρείται η ελληνική ονομασία??? Μιλάμε για έδαφος το οποίο ανήκει σε άλλος κράτος και όχι στην Ελλάδα, εκτός και αν υπάρξουν τεράστιες αλλαγές σε διπλωματικό επίπεδο... Η μόνη αναφορά που πρέπει να γίνει στην ελληνική ονομασία είναι στην ενότητα ιστορία... Από εκεί και πέρα η πόλη συνέχισε να υπάρχει και μετά την αρχαιοελληνική-βυζαντινή-ελληνική παρουσία που υπήρξε σε αυτήν...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:21, 1 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Υπάρχει σχετική πολιτική Βικιπαίδεια:Γεωγραφικά ονόματα λημμάτων η οποία λέει:

  • Όταν υπάρχει ένα ευρέως αποδεκτό και σύγχρονο ελληνικό όνομα για την τοποθεσία, τότε αυτό χρησιμοποιούμε. Αυτό συνήθως είναι κάποιο τοπικό όνομα, ή ένα από αυτά.
  • Στην περίπτωση που η τοποθεσία δεν υπάρχει σήμερα ή το λήμμα ασχολείται με μια τοποθεσία που σε παλαιότερη εποχή είχε διαφορετικό όνομα, τότε χρησιμοποιούμε την ευρέως αποδεκτή ιστορική ελληνική ονομασία.

Φιλικά, Xaris333 (συζήτηση) 18:26, 1 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Μια χαρά είναι το λήμμα εθνεγέρτες. Εκτός αν πιστεύετε ότι η ελληνόγλωσση βικιπαίδεια είναι ελληνική υπόθεση -το πιστεύετε επί της ουσίας αλλά κρύβεστε γενικά, πίσω από μια διφορούμενη πολιτική. Το Σαράντα Εκκλησιές είναι Βυζαντινό όνομα και όχι σύγχρονο όπως ρητά αναφέρεται στην ίδια πολιτική και όπως εμφανώς ξεχνάτε. Ο κόσμος όλος το γνωρίζει με την ονομασία του κυρίαρχου κράτους, δηλαδή της Τουρκίας, τι δεν καταλαβαίνετε; Φιλικά--The Elder (συζήτηση) 15:55, 2 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

O Ελληνόφωνος κόσμος (όλος) το γνωρίζει ως Σαράντα Εκκλησιές. Τί δεν καταλαβαίνεις; Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 19:15, 6 Νοεμβρίου 2013 (UTC)
Εκτός αν η ελληνική βικιπαίδεια δεν είναι ελληνόφωνη εγκυκλοπαίδεια, αλλά μετάφραση μιας ξένης, όπως νομίζουν ορισμένοι (αλλά το κρύβουν). Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 19:17, 6 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Σχόλιο διόρθωση: ο ελληνικός και όχι ο ελληνόφωνος, καθώς ο τελευταίος έχει μάθει διαφορετικά πράγματα στη διάρκεια της σχολικής του εκπαίδευσης... μακριά από "εθνικές συμφορές", "αλύτρωτα εδάφη και αδέρφια" και τις λοιπές σάλτσες που "παχαίνουν" τα ελληνικά εκπαιδευτικά βιβλία... τώρα αν εσύ θεωρείς ότι οι Έλληνες (στην καταγωγή μονάχα...) του εξωτερικού μαθαίνουν τα ίδια πράγματα με τους Έλληνες της Ελλάδας, μπορείς απλά να φέρεις πηγή που το αποδεικνύει... σε αντίθετη περίπτωση, ο παραπάνω ισχυρισμός σου έρχεται απλώς να προστεθεί στα παραπάνω που αναφέρει ο Καλογερόπουλος...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:45, 6 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Σημείωση ούτε οι εθνεργέτες Βούλγαροι το έχουν στα Τούρκικα. Το τι εννοεί σύγχρονο η οδηγία δυστυχώς είναι διφορούμενο. Εγώ νομίζω ότι αφορά όνομα που χρησιμοποιείται στη σύγχρονη εποχή, όσο παλιό και να είναι. Καλύτερα να το ρωτήσουμε για να τελειώνει όλη αυτή η ιστορία και να μη μπορούν πλέον οι εθνεργέτες να κρύβονται πίσω από διφορούμενες πολιτικές/οδηγίες. --C Messier 17:07, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Απλά πράγματα, μετονομασία τώρα, για να καταλαβαίνει ο κόσμος που διαβάζει την εγκυκλοπαίδεια για το ποια πόλη πρόκειται.--Dimth (συζήτηση) 16:38, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Από πότε έληξε η συζήτηση είπαμε;--The Elder (συζήτηση) 10:50, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)

...Τον Νοέμβριο του 2013.--Dimth (συζήτηση) 10:59, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)

Η συζήτηση έχει λήξει όπως είπαμε τον Νοέμβριο του 2013 και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες αποφάσισαν επαναφορά στην αρχική ονομασία.--Dimth (συζήτηση) 14:01, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)

Σήμανση ανακρίβειας και εδώ και δεν έχει λήξει καμία συζήτηση.Και υποδείξτε εκείνους που κατηγορηματικά αποφασίζουν επαναφορά, γιατί βλέπω κάποιες σημειώσεις μόνον--The Elder (συζήτηση) 14:43, 31 Αυγούστου 2014 (UTC)

Σχόλιο 11-4-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Ο σαρντακκλησιώτης δικηγόρος και πρώην βουλευτής Σπύρος Σγουρόγλου σε σημείωμα του αρχείου του αναφέρει <<Καρποδαίμων - Ταρπόδιζος - Ηράκλεια - Τζόϊδος= 40 Εκκλησ'ιαι>>, με επικρατέστερο το <<Καρποδαίμων>> Αναφορά: Γεώργιος Σγουρόγλου 178.59.85.73 12:20, 11 Απριλίου 2015 (UTC)

Αναφέρεται στο λήμμα, αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 08:23, 23 Μαΐου 2017 (UTC)