Συζήτηση:Βασίλης Ζενετζής/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Βασίλης Ζενετζής[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: μη εγκυκλοπαιδικό -- geraki (συζήτηση) 11:34, 12 Δεκεμβρίου 2018 (UTC) (διαγραφή)
Βασίλης Ζενετζής (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)


Δεν φαίνεται να είναι εγκυκλοπαιδικός, ούτε βρήκα κάποια αναφορά στο διαδίκτυο που να προσδίδει σχετική εγκυκλοπαιδικότητα.--Diu (συζήτηση) 18:54, 22 Αυγούστου 2018 (UTC)

Διαγραφή Δεν υπάρχουν πηγές που να θεμελιώνουν εγκυκλοπαιδικότητα. Λείπουν οι αξιόπιστες τρίτες κι ανεξάρτητες πηγές για αυτόν και το έργο του. Μόνο το λεξικό σε επιμέλεια του Ευγένιου Ματθιόπουλου, που είναι όμως (εξαίρετη) εργασία υποδομής, δηλ. παρέχει πληροφορίες στους μελετητές για όλους κι όλες τους ζωγράφους και καλλιτέχνες που είχαν καλλιτεχνική δράση, ακόμη κι ελάχιστη ή περιθωριακή, πχ στη βάση δελτίων τύπου και απλών ανακοινώσεων για εκθέσεις κλπ. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:43, 30 Αυγούστου 2018 (UTC)

Διατήρηση βάσει των [1], [2], [3]. Gts-tg (συζήτηση) 01:27, 7 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Οι αναφορές 2 και 3 προέρχονται από gallery που εμπορεύονται έργα τέχνης. Επιπλέον από το βιογραφικό του δεν προκύπτει ότι έχει πραγματοποιήσει έκθεση σε κάποιον σημαντικό χώρο ζωγραφικής όπως π.χ. θα ήταν η Εθνική Πινακοθήκη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά 1 από το in.gr που όμως μπορεί απλά να είναι μια περιστασιακή ή και διαφημιστική αναφορά.--Diu (συζήτηση) 01:33, 7 Οκτωβρίου 2018 (UTC)
Το ότι ασχολούνται οι γκαλερί μαζί του μου λέει πως δεν είναι άγνωστος, όπως και το ότι ασχολούνται οι Sothebys και Christies, αλλά και δεν βρίσκω τις γκαλερί ακατάλληλες ως πηγές για ένα πίνακα όπως δεν βρίσκω και τις βιβλιοκριτικές βιβλιοπωλείων για βιβλία ακατάλληλες εφόσον ο τρόπος κάλυψης τους ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αντί για με την αγορά αντικειμένων (π.χ. όπως θα ήταν με σελίδες του Amazon). Στο πλαίσιο αυτό, μάλλον αυτό που αναφέρει το in.gr δεν είναι περιστασιακή ή διαφημιστική αναφορά. Gts-tg (συζήτηση) 01:51, 7 Οκτωβρίου 2018 (UTC)
Δεν θεωρώ ότι επειδή ασχολούνται δύο γκαλερυ (βάσει των παραπάνω αναφορών) είναι απαραίτητα γνωστός, βλέπω όμως στο διαδίκτυο ότι ασχολούνται παραπάνω από δύο γκαλερύ μαζί του, γεγονός που θα μπορούσε όντως να σημαίνει ότι είναι γνωστός.--Diu (συζήτηση) 01:55, 7 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Διαγραφή Με καλύπτει η επιχειρηματολογία του Diu. Όταν το άρθρο τελειώνει με τη φράση «Κάποια από τα έργα ζωγραφικής του και ελαιογραφίες σε καμβά βρίσκονται στην Γκαλερί μας σε πολύ οικονομικές τιμές!» δεν μπορώ να το θεωρήσω ανεξάρτητη πηγή. --C Messier 08:52, 21 Οκτωβρίου 2018 (UTC)

Διατήρηση σύμφωνα με τις πηγές που αναφέρθηκαν παραπάνω. --Focal Point 19:54, 3 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Διαγραφή Σύμφωνα με τα υπέρ της διαγραφής επιχειρήματα που αναφέρονται παραπάνω.--Texniths (συζήτηση) 22:08, 3 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Διατήρηση Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές. Nikosgranturismogt (συζήτηση) 08:43, 9 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

  • Σχόλιο Οι "πηγές που αναφέρθηκαν παραπάνω" και οι "παραπάνω πηγές", δηλ. οι "πηγές" του Gts-tg στις οποίες στηρίζουν τη θέση τους οι Focal Point και Nikosgranturismogt, δεν τεκμηριώνουν εγκυκλοπαιδικότητα, ούτε καν ίχνος της. Όλοι οι ζωγράφοι ζωγραφίζουν και κάνουν εκθέσεις. Αυτή είναι η δουλειά τους. Η αναφορά μιας γκαλερί σε έναν ζωγράφο που εκθέτει σε αυτήν είναι απλή ειδησεογραφία, στο επίπεδο δελτίου τύπου. Συνήθως όσα γράφονται εκεί είναι κείμενα των ίδιων των ζωγράφων που εκθέτουν για τον εαυτό τους, συνεπώς αυτοαναφορικά και όχι ανεξάρτητα (με εξαίρεση όσους/ες είναι ήδη καταξιωμένοι/νες, πράγμα που τεκμηριώνεται από άλλες πηγές). ——Chalk19 (συζήτηση) 12:35, 9 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)
Εύστοχος ως συνήθως ο Chalk19. Άλλωστε, όπως είπε και ο C, "Όταν το άρθρο τελειώνει με τη φράση «Κάποια από τα έργα ζωγραφικής του και ελαιογραφίες σε καμβά βρίσκονται στην Γκαλερί μας σε πολύ οικονομικές τιμές!» δεν μπορώ να το θεωρήσω ανεξάρτητη πηγή".--Diu (συζήτηση) 17:39, 9 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)