Κατάλογος έργων του Μουσείου Μπόιμανς - φαν Μπέουνινγκεν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Μουσείου Μπόιμανς - φαν Μπέουνινγκεν

1. Ολλανδική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jheronimus Bosch 112.jpg Ιερώνυμος Μπος Ο οδοιπόρος π.1500
Hieronymus Bosch - The Fall of the Rebel Angels (obverse) - WGA2572.jpg Ιερώνυμος Μπος Η Κόλαση εσωτερικό πλευρικού πίνακα (όπως και το μεθεπόμενο)
τριπτύχου του οποίου ο κεντρικός πίνακας χάθηκε
Jheronimus Bosch Allegories 1 (before restoration).jpg Ιερώνυμος Μπος Αλληγορίες 1 εξωτερικό του προηγούμενου πίνακα
Hieronymus Bosch - Noah's Ark on Mount Ararat (obverse) - WGA2574.jpg Ιερώνυμος Μπος Η Κιβωτός στο όρος Αραράτ
Jheronimus Bosch Allegories 2 (before restoration).jpg Ιερώνυμος Μπος Αλληγορίες 2 εξωτερικό του προηγούμενου πίνακα
Jheronimus Bosch - Saint Christopher - Google Art Project.jpg Ιερώνυμος Μπος Άγιος Χριστόφορος 1496-1505
The Owl's Nest Bosch.jpg Ιερώνυμος Μπος Φωλιά με κουκουβάγιες (σχέδιο) μεταξύ 1505-1516
Geertgen tot Sint Jans - The Glorification of the Virgin - Google Art Project.jpg Χέρτχεν τοτ Σιντ Γιανς Δοξολογία της Παρθένου μεταξύ 1490–95
Lucas van Leyden 015.jpg Λούκας φαν Λέιντεν Η γυναίκα του Πετεφρή επιδεικνύει τον χιτώνα του Ιωσήφ π.1512 πάνω αριστερά ο Ιωσήφ που οδηγείται στην φυλακή
Jan van Scorel 004.jpg Γιαν φαν Σκόρελ Ένας μαθητής 1531 αποδίδεται και στον Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ
Reinerus Frisius Gemma, by Maarten van Heemskerck.jpg Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Reinerus Frisius Gemma μεταξύ 1540-1545
Pieter Aertsen - Christ in the House of Martha and Mary - Google Art Project.jpg Πίτερ Άερτσεν Ο Χριστός στο σπίτι της Μάρθας και της Μαρίας 1553
Pieter Aertsen 017.jpg Πίτερ Άερτσεν Το αρτοποιείο 1560
Vertumnus and Pomona 1630 Paulus Moreelse.jpg Πάουλους Μορέιλσε Βερτούμνος και Πομόνα 1630
Frans Hals 072.jpg Φρανς Χαλς Δύο γελαστά παιδιά με ένα ποτήρι μπύρα 1626-27
Frans Hals - portrait of a woman holding a book - 1639.jpg Φρανς Χαλς Γυναίκα που κρατά βιβλίο 1639
Frans Hals (I) 122.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία ανδρός π. 1635
Hendrick Avercamp 027.jpg Χέντρικ Άφερκαμπ Παγοδρόμοι 1630
Willem Claesz. Heda - Still Life with Oysters, a Rummer, a Lemon and a Silver Bowl - Google Art Project.jpg Βίλλεμ Κλάεσζοον Χέντα Νεκρή φύση με στρείδια 1634
Jan Josefsz. van Goyen - A Scene on the Ice - Google Art Project.jpg Γιαν φαν Χόγιεν Σκηνή στον πάγο 1627
Pieter Jansz. Saenredam St. Mary's Square and St. Mary's Church at Utrecht 1663.jpg Πίτερ Σένρενταμ Η Mariaplaats με την Mariakerk στην Ουτρέχτη 1663
Pieter Jansz. Saenredam 009.jpg Πίτερ Σένρενταμ Εσωτερικό της Sint Janskerk στην Ουτρέχτη 1650
Adriaen Hanneman 001.jpg Αδριανός Χάνεμαν Johan de Witt 1652
Jan Davidsz de Heem 005.jpg Γιαν Ντάβιντσον ντε Χέιμ Νεκρή φύση με ζαμπόν, αστακό και φρούτα 1653
Rembrandt - Titus - WGA19170.jpg Ρέμπραντ Ο Τίτος στο γραφείο του 1655 υπογραφή και ημερομηνία κάτω αριστερά : Rembrandt f. 1655
Rembrandt van Rijn 201.jpg Ρέμπραντ Η ομόνοια της πολιτείας μεταξύ 1635-1641 υπογραφή και ημερομηνία κάτω δεξιά : Rembrandt.f.164[.]
Rembrandt van Rijn 202.jpg Ρέμπραντ Aletta Adriaensdr 1639
Rembrandt van Rijn - Tobit en zijn vrouw (1659).jpg Ρέμπραντ Ο Τωβίτ και η γυναίκα του 1659
Cornelis Saftleven - "Who sues for a cow" - Google Art Project.jpg Κορνέλις Σαφτλέβεν σάτιρα των φιλοδίκων 1629
Goudweger (Salomon Koninck) 1654.jpg Σάλομον Κόνινγκ Ζυγίζοντας χρυσάφι 1654
Dou, Gerard - The Quack - 1652.jpg Χέρριτ Ντάου Ο τσαρλατάνος 1652
Gerard Dou - Maid at the Window - Google Art Project.jpg Χέρριτ Ντάου Κορίτσι στο παράθυρο 1660
Bartholomeus van der Helst 004.jpg Μπαρτολομέους βαν ντερ Χελστ Προσωπογραφία αγνώστου 1638 πιθανώς Προτεστάντη ιερωμένου
WLANL - Artshooter - Abraham del Court en zijn echtgenote Maria de Keerssegieter.jpg Μπαρτολομέους βαν ντερ Χελστ Ο Abraham del Court και η σύζυγός του Maria de Keerssegieter 1654
Govert Flinck 011.jpg Γκόβερτ Φλινκ Ο Dirck Graswinckel και η Geertruyt van Loon 1646
Ferdinand Bol - Portrait of a Lady - Google Art Project.jpg Φέρντιναντ Μπολ Προσωπογραφία γυναικός 1652
Gerard ter Borch (II) 008.jpg Χέραρντ τερ Μπορχ Η κλώστρα δεκαετία του 1650
Emanuel de Witte - Interior of a Church - Google Art Project.jpg Εμάνουελ ντε Βίττε Εσωτερικό εκκλησίας 1668
Abraham van Beijeren - Sumptuous Still Life - Google Art Project.jpg Άμπραχαμ φαν Μπάιερεν Πολυτελής νεκρή φύση 1654
Aelbert Cuyp 008.jpg Έλμπερτ Κόυπ Ηλιοβασίλεμα κοντά στην Ντόρντρεχτ μεταξύ 1640-50
Aelbert Cuyp River-view with drinking Cows.jpg Έλμπερτ Κόυπ Αγελάδες που πίνουν σε ποτάμι
Carel Fabritius 004.jpg Κάρελ Φαμπρίτσιους Αυτοπροσωπογραφία π. 1645
Cutting the Stone by Jan Steen Museum Boijmans Van Beuningen 1827 (OK).jpg Γιαν Στέιν Η επέμβαση μεταξύ 1656-1675
Jan Havicksz. Steen - Easy come, easy go - Google Art Project.jpg Γιαν Στέιν Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα 1661
Jan Havicksz. Steen - The Doctor's Visit - Google Art Project.jpg Γιαν Στέιν Η επίσκεψη του γιατρού π. 1665
Jan Havicksz. Steen - The Village Wedding - Google Art Project.jpg Γιαν Στέιν Χωριάτικος γάμος
Jacob van Ruisdael - Water mill near a farm.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Νερόμυλος 1653
Jacob van Ruisdael - Winter Landscape.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Χειμωνιάτικο τοπίο π.1670
Jacob Isaacksz. van Ruisdael 026.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Άποψη του Damrak στο Amsterdam π. 1670
Pieter de Hooch - The Empty Glass - WGA11680.jpg Πίτερ ντε Χόοχ Το άδειο ποτήρι 1652
Pieter de Hooch - Interieur met vrouw en dienstmaagd ca. 1670-1675 - 2500-(ok).jpg Πίτερ ντε Χόοχ Κυρία και υπηρέτρια σε εσωτερικό μεταξύ 1670-75
Gabriël Metsu - Lady at a Virginal - Google Art Project.jpg Χάμπριιλ Μέτσου Κυρία στο βιργινάλι 1660-1667
Ludolf Bakhuizen 005.jpg Λούντολφ Μπακχάουζεν Θύελλα σε ολλανδική ακτή
Nicolaes Maes Portrait of a Married Couple with a Child.jpg Νικολάες Μάες Οικογενειακό πορτραίτο μεταξύ 1655-60
Aert de Gelder 009.jpg Ερτ ντε Χέλντερ Η φιλοξενία του Αβραάμ 1680-85
Vincent van Gogh - A Weaver's Cottage - Google Art Project.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Το σπίτι του υφαντή 1884
Vincent van Gogh - Poplars near Nuenen - Google Art Project.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Λεύκες κοντά στη Nuenen 1885
Vincent Willem van Gogh 087.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Αρμάν Ρουλέν 1888
WLANL - Quistnix! - Museum Boijmans van Beuningen - Het oorringetje, Breitner.jpg Τζωρτζ Χέντρικ Μπράιτνερ Το σκουλαρίκι π. 1893
A New Generation 1892 Jan Toorop.jpg Γιαν Τόοροπ Μια νέα γενιά 1892
The Coffee Sorters by Isaac Israëls.jpg Ίζαακ Ίσραελς Διαλογήτριες καφέ

2. Φλαμανδική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Hubert van Eyck - The Three Marys at the Tomb - WGA7586.jpg Γιαν βαν Άικ (ή / και Χούμπερτ βαν Άικ) Οι τρεις Μαρίες στον τάφο μεταξύ 1425-35
Dieric Bouts 018.jpg Ντίρικ Μπάουτς Salvator Mundi (ο Σωτήρ του κόσμου) π. 1464
Hans Memling - Lamentation.jpg Χανς Μέμλινγκ Θρήνος για τον νεκρό Χριστό μεταξύ 1470-1475
Gerard David 013.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Παρθένος και Βρέφος σε τοπίο π. 1520
Quinten Massijs (I) - Virgin and Child in a Landscape - WGA14301.jpg Κουέντιν Μασσάις Παρθένος και Βρέφος σε τοπίο μεταξύ 1518-1520
Jan Gossaert 013.jpg Γιαν Μαμπούζε Σάλμασις και Ερμαφρόδιτος π.1517
Joachim Patinir 010.jpg Γιοάχιμ Πατινίρ Η καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρρων π. 1520
Pieter Bruegel the Elder - The Tower of Babel (Rotterdam) - Google Art Project - edited.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ο Πύργος της Βαβέλ περ. 1563 ο λεγόμενος «μικρός» πύργος – άλλη εκδοχή
στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης
Peter Paul Rubens 166.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Το όραμα της Αγίας Τερέζας της Άβιλας π.1614
Peter Paul Rubens 165.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Προσωπογραφία γυναικός μεταξύ 1635-1640
Peter Paul Rubens 181.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η Θέτις λούζει τον Αχιλλέα στα ύδατα της Στυγός μεταξύ 1630 - 1635 από σειρά με θέμα τον Αχιλλέα
Peter Paul Rubens - Evening landscape with timber wagon.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Απογευματινό τοπίο με κάρο με ξυλεία μεταξύ 1630 – 1640
Rubens Bath of Diana.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Το λουτρό της Άρτεμης μεταξύ 1635-1640
Peter Paul Rubens The Three Crosses.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Οι τρεις σταυροί π. 1620
Anthony van Dyck - Saint Jerome - Google Art Project.jpg Άντονι βαν Ντάικ Άγιος Ιερώνυμος μεταξύ 1618-20
Adriaen Brouwer - Interior of an Inn.jpg Άντριεν Μπράουβερ Εσωτερικό ταβέρνας μεταξύ 1625-1630


3. Ζωγραφική άλλων χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Fra Angelico - Madonna and Child with Two Angels - Google Art Project.jpg Φρα Αντζέλικο Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους π. 1420
Jacopo Tintoretto 038.jpg Τιντορέττο Παρθένος και Βρέφος μεταξύ 1540-1545
Bernardo strozzi, san francesco legge il vangelo, 1610-15 (rotterdam, museo boijmans van beuningen) 01.jpg Μπερνάρντο Στρότσι Ο Άγιος Φραγκίσκος διαβάζει το Ευαγγέλιο μεταξύ 1610-15
Guercino - Landscape with Bathing Women - Google Art Project.jpg Γκουερτσίνο Τοπίο με λουόμενες π. 1621
Mattia Preti - Belisarius Receiving Alms - Google Art Project.jpg Ματτία Πρέτι Ο Βελισάριος δέχεται ελεημοσύνη από παλιούς του στρατιώτες 1660 - 1665
Jean Antoine Watteau - Evening Landscape with Spinner - Google Art Project.jpg Αντουάν Βαττώ Απογευματινό τοπίο με κλώστρα μεταξύ 1713 - 1717
Charles-François Daubigny 010.jpg Σαρλ-Φρανσουά Ντωμπινύ Ο καταρράκτης της Mahoura, Cauterets 1872
Eugène Boudin 002.jpg Εζέν Μπουντέν Η ακτή του Ατλαντικού στην Benerville 1897
Camille Jacob Pissarro - The Oise near Pontoise in Grey Weather - Google Art Project.jpg Καμίλ Πισαρό Ο Oise κοντά στο Pontoise με γκρίζο καιρό 1876
Alfred Sisley - Orchard in Spring, By - Google Art Project.jpg Αλφρέ Σισλέ Δεντρόκηπος την άνοιξη 1881
Museum Boijmans van Beuningen - Watermolen van Provencher bij Moret, Alfred Sisley.jpg Αλφρέ Σισλέ Νερόμυλος κοντά στην Moret
Claude Monet 029.jpg Κλωντ Μονέ Το σπίτι του ψαρά, Varengeville, 1882 1882
Claude Monet - Poppy Field - Google Art Project (430231).jpg Κλωντ Μονέ Χωράφι με παπαρούνες 1881
Gauguin Vaches au repos.jpg Πωλ Γκωγκέν Αγελάδες που αναπαύονται 1885
Paul Signac - The Port of Rotterdam - Google Art Project.jpg Πωλ Σινιάκ Το λιμάνι του Ρόττερνταμ 1907
Édouard Vuillard - Knitting Woman in Pink Dress - Google Art Project.jpg Εντουάρ Βιγιάρ Γυναίκα με κόκκινο φόρεμα που πλέκει μεταξύ 1900-1905
Lochner Saint Jean l'evangeliste.jpg Στέφαν Λόχνερ Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής μεταξύ 1445 και 1450
Lochner Marie Madeleine.jpg Στέφαν Λόχνερ Μαρία Μαγδαληνή μεταξύ 1445 και 1450
Albrecht Altdorfer - Landscape with a Church (Museum Boijmans Van Beuningen) repro.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Τοπίο με εκκλησία 1522, υδατογραφία
Franz Marc - The Sheep - Google Art Project.jpg Φραντς Μαρκ Το πρόβατο 1913-1914
Edvard Munch - 1905 - Two Girls under an Apple Tree in Bloom - Boijmans 2426 (MK).jpg Έντβαρτ Μουνκ Δύο κοπέλλες κάτω από ανθισμένη μηλιά 1905
Kandinsky, Lyrisches.jpg Βασίλι Καντίνσκι Ιππέας (Lyrisches) 1911