Καραούλια Αιτωλοακαρνανίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πατρινά
Τοποθεσία στον χάρτη
Τοποθεσία στον χάρτη
Πατρινά
Διοίκηση
ΧώραΕλλάδα[1]
ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας
ΔήμοςΝαυπακτίας
Δημοτική ΕνότηταΑντιρρίου
Γεωγραφία και στατιστική
Γεωγραφικό διαμέρισμαΣτερεάς Ελλάδας
ΝομόςΑιτωλοακαρνανίας
Πληθυσμός17 (2011)
Άλλα
Παλαιά ονομασίαΆγιος Παντελεήμων
Ταχ. κωδ.30020
Τηλ. κωδ.26340

Τα Πατρινά είναι παραθαλάσσιος οικισμός του Αντιρρίου[2] στη περιοχή της Ναυπακτίας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας[3]. Η προηγούμενη ονομασία του ήταν Άγιος Παντελεήμων. Το χωριό βρίσκεται ΒΑ. του Αντιρρίου, σε απόσταση μόλις 1,5 χλμ. από το κέντρο του, καθώς και 9,5 χλμ. ΝΔ. από τη Ναύπακτο[4].

Διαθέτει ωραία παραλία με καθαρά νερά, στην οποία υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ, καθώς και τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίες βρίσκονται στο άλσος βορειοδυτικά του οικισμού δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία της περιοχής.

Σύμφωνα με το διοικητικό σχέδιο «Καλλικράτης», μαζί με το Αντίρριο, τη Μυρτιά και τη Σπαρτοράχη συναποτελούν την Κοινότητα Αντιρρίου που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας και βάσει με την εθνική απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 17 μόνιμους κάτοικους[5] όσους και κατά την απογραφή του 2001[6]. Ως οικισμός με την σημερινή ονομασία αναφέρεται επίσημα το 2001 να απογράφεται στο «καποδιστριακό» Δημοτικό Διαμέρισμα Αντιρρίου του ομώνυμου Δήμου[7].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]