Γιούριους Βεκλένκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιούριους Βεκλένκο
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6  Ιουλίου 1990
Κλάιπεντα
Χώρα πολιτογράφησηςΛιθουανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Κλάιπεντα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
Περίοδος ακμής2012
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Γιούριους Βεκλένκο (ευρέως γνωστός με το καλλιτεχνικό Jurijus (Γιούριους); γεννημένος το 1990 στην Κλάιπεντα) είναι Λιθουανός τραγουδιστής που εκπροσώπησε τη χώρα του στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ.[1] Το τραγούδι του "Run with the Lions" δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Jurijus προηγουμένως είχε συμμετάσχει στην Eurovision 2015 ως τραγουδιστής στα φωνητικά για τους Μόνικα Λινκιτέ και Βάιντας Μπαουμίλα στο τραγούδι "This Time". Μαζί με τους άλλους τρεις τραγουδιστές στα φωνητικά, ο Jurijus πήρε μέρος στο φιλί του ίδιου φύλου, το οποίο ήταν μέρος της παρουσίασης του κομματιού στη βραδιά του μεγάλου τελικού. Το 2017, ήταν ο κύριος τραγουδιστής φωνητικών για την drag act Lolita Zero, στην συμμετοχή της για τον Λιθουανικό εθνικό τελικό "Get Frighten".[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Jurijus chosen to represent Lithuania in Tel Aviv!». 23 Φεβρουαρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019. 
  2. «Lithuania: Broadcaster LRT reveals Lolita Zero lip-synced her Eurovizijos atranka performance». WiWi Bloggs. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2019. 
Βραβεία και επιτεύγματα
Προκάτοχος
Ιέβα Ζασιμαουσκαϊτέ
με το "When We're Old"
Συμμετοχή της Λιθουανίας στη Eurovision
2019
Διάδοχος
-