Έντι Γκερέρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Έντι Γκερέρο
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Eddie Guerrero (Αγγλικά)
ΓέννησηΕντουάντο Γκόρι Γκερέρο Λανές
9 Οκτωβρίου 1967
Ελ Πάσο, Τέξας
Θάνατος13 Νοεμβρίου 2005 (38 ετών)
Μινεάπολις, Μινεσότα
Αιτία θανάτουκαρδιακή ανεπάρκεια
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Τόπος ταφήςΣκότσντεϊλ
ΕθνικότηταΜεξικό Μεξικό
ΨευδώνυμοΛατίνο Χιτ (Latino Heat)
ΘρησκείαΑναγεννημένος Χριστιανός
Ύψος1.73
Βάρος100 kg
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Ισπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Περίοδος ακμής1987
Οικογένεια
Τέκνα3
ΓονείςΓκόρι Γκερέρο
ΑδέλφιαMando Guerrero
Héctor Guerrero
Chavo Guerrero Sr.
ΣυγγενείςΤσάβο Γκερέρο (ανιψιός)
Εν ενεργεία1987-2005
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Εντουάρντο Γκόρι "Έντι" Γκερέρο (Eduardo Gory "Eddie" Guerrero Llanes, 9 Οκτωβρίου 196713 Νοεμβρίου 2005) ήταν Αμερικανός, μεξικανικής καταγωγής, παλαιστής.

Ήταν γνωστός για την καριέρα του στο WWE, συνήθως με τον ρόλο του «κακού» και «ύπουλου» παλαιστή. Η χαρακτηριστική του ατάκα ήταν το «Ψεύδομαι, εξαπατώ, κλέβω». Παρά το γεγονός ότι παρίστανε τον φαύλο παλαιστή στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, έγινε ιδιαίτερα συμπαθής στους οπαδούς, μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του, μόλις στα 38 του χρόνια.

του χρόνια.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην καριέρα του είχε τον χαρακτηρισμό 'Latino Heat'. Ξεκίνησε την καριέρα του, φυσικά στο Μεξικό από όπου ήταν η καταγωγή του. Σύντομα πήγε στην Αμερική, όπου ξεκίνησε από το ECW, πήρε μεταγραφή στο ανερχόμενο WCW, μέχρι που εκείνο εξαγοράστηκε από το WWE και συνέχισε εκεί την καριέρα του, από το 2000 ως το 2005.

Ήταν ένας επιτυχημένος παλαιστής, καθώς κατάφερε να κατακτήσει μια φορά το Πρωτάθλημα WWE, δύο φορές το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE, μια φορά το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών WWE, δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WWE και τέσσερις φορές το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE - 2 με τον ανιψιό του Τσάβο Γκερέρο, 1 με τον Τατζίρι και 1 με τον Ρέι Μυστέριο. Ο Γκερέρο συνολικά κατέκτησε 23 πρωταθλήματα, από όλες τις εταιρείες που πέρασε.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Έντι Γκερέρο, προερχόταν από μια πολύ γνωστή οικογένεια στους φίλους της επαγγελματικής πάλης, καθώς οι πρόγονοί του, ήταν καταξιωμένοι παλαιστές. Ήταν παντρεμένος με την Βίκι Γκερέρο που μετά τον θάνατό του, και για να τα βγάλει πέρα ασχολήθηκε με το WWE. Μαζί έχουν δύο κόρες, με τη μεγαλύτερη να ακολουθεί τα βήματά του.

Ο θάνατός του[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 13 Νοεμβρίου του 2005, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με την αποστολή του WWE, από τον ανιψιό του Τσάβο Γκερέρο. Η αιτία του θανάτου του ήταν καρδιακό πρόβλημα, ενώ γίνεται λόγος πως είχε χρησιμοποιήσει αναβολικά χάπια ή παυσίπονα σε μεγάλη ποσότητα.

Σε όλη του την καριέρα είχε πρόβλημα εξάρτησης από αλκοόλ και απαγορευμένες ουσίες, ενώ είχε εθιστεί και στα παυσίπονα.

Αναγνώριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το WWE μόλις έμαθε για τον χαμό του, ξεκίνησε στα επεισόδια του WWE Raw μια μέρα μετά, στις 14 Νοεμβρίου και του WWE SmackDown στις 18 Νοεμβρίου, αφιερώματα για την ζωή και την καριέρα του παλαιστή, ενώ οι συνάδελφοί του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια εμφανώς συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια.

Την 1η Απριλίου του 2006, στο Hall of Fame της χρονιάς, ήταν φυσικά το κεντρικό πρόσωπο, και μετά θάνατον, εισήχθη στην λίστα με τους θρύλους της πάλης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]