Ιβάν Κόλοφ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ιβάν Κόλοφ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση25  Αυγούστου 1942[1]
Μόντρεαλ
Θάνατος18  Φεβρουαρίου 2017[2][1]
Γουίντερβιλ[2]
Αιτία θανάτουκαρκίνος του ήπατος
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΚαναδάς
Ύψος178 cm Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1960–2013)[3]
Περίοδος ακμής1965
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWrestling Observer Newsletter Hall of Fame
Ιστότοπος
www.ivankoloff.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ιβάν Κόλοφ (Ivan Koloff, 25 Αυγούστου 1942 - 18 Φεβρουαρίου 2017) ήταν Καναδός παλαιστής. Γεννήθηκε με το όνομα Ορέαλ Ντόναλντ Πέρας (Oreal Donald Perras) στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ στον Καναδά. Έχει το ψευδώνυμο "Ρώσικη Αρκούδα".

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κόλοφ ήταν ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες παλαιστές της εποχής του και ενέπνευσε πολλές επόμενες γενιές. Στην καριέρα του παρίστανε τον Ρώσο, εξού και το ψευδώνυμο "Ρώσικη Αρκούδα" που του είχαν προσάψει. Ο Κόλοφ ήταν ο τρίτος παλαιστής που κατέκτησε τον ιστορικότερο τίτλο όλων των εποχών, το Πρωτάθλημα WWE, τότε με άλλη ονομασία, Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWF. Αγωνίστηκε, από το 1961 που έκανε το ντεμπούτο του, ως το 1994 που έδωσε τον τελευταίο του αγώνα.

Κατακτήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην καριέρα του, ο Κόλοφ, κατέκτησε πάρα πολλούς τίτλους 45 στον αριθμό, ομαδικούς και ατομικούς, στο σύνολο. Ο σημαντικότερος όλων φυσικά, ήταν το Πρωτάθλημα WWE.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά το τέλος της καριέρας του, ξεκίνησε να κάνει φιλανθρωπίες με την γυναίκα του Ρενέ και τα τέσσερα παιδιά που έχουν αποκτήσει μαζί. Το 1995 βαφτίστηκε χριστιανός και από τότε προσπαθεί να προσυλητίσει στο δρόμο του Θεού, ανθρώπους που δεν πιστεύουν. Τέλος, έχει γίνει και συγγραφέας ενός βιβλίου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]