Τέσσερεις Καβαλάρηδες (Κατς)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Τέσσερις Καβαλάρηδες (Κατς))
Τέσσερις Καβαλάρηδες
Πληροφορίες ασχολίας
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame

Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες (στα αγγλικά "The Four Horsemen") ήταν μια ομάδα Κατς που δημιουργήθηκε στην εταιρεία National Wrestling Alliance και αργότερα στην World Championship Wrestling. Το αρχικό γκρουπ αποτελείτο από τους Ρικ Φλερ, Αρν Άντερσον, Όλε Άντερσον και Τούλι Μπλάνκαρντ. Οι δύο πρώτοι υπήρξαν σε όλες τις φάσεις του γκρουπ, εκτός από μια που λόγω τραυματισμού δεν ήταν ο Αρν Άντερσον και την θέση του είχε πάρει ο Κερτ Χένιγκ. Σε αυτή την ομάδα περισσότερο χρόνο πέρασαν οι Αρν Άντερσον, Μπέρι Γουίντχαμ, Τζέιμς Ντίλον, Τούλι Μπλάνκαρντ και ο συνήθως αρχηγός, Ρικ Φλερ. Το 2012 εισήχθησαν σαν ομάδα στο τιμητικό Hall of Fame (WWE). Η ομάδα εκτός από μια διετία (1991-1992), ήταν ενεργή όλα τα χρόνια ως το 1999, ενώ τα μέλη διαρκώς άλλαζαν, και συνήθως ήταν παραπάνω από τέσσερις παλαιστές.

Όλα τα μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέλη του γκρουπ κατά διαστήματα, ήταν οι:

Τα βασικά μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ρικ Φλερ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Ρικ Φλερ

Αρν Άντερσον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πραγματικό όνομα Μάρτιν Άντονι Λούντε (γεννημένος 20 Σεπτεμβρίου 1958). Αυτή την περίοδο εργάζεται ως παραγωγός στο WWE. Η μεγαλύτερη διάκρισή του ήταν ομαδικοί τίτλοι στην διάρκεια της θητείας του στο γκρουπ αυτό. Είναι και συγγραφέας. Αγωνίστηκε την περίοδο 1982-1997.

Όλε Άντερσον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πραγματικό του όνομα ήταν Άλαν Ρόμπερτ Ρογκόφσκι (γεννημένος 22 Σεπτεμβρίου 1942). Στο σενάριο ήταν αδερφός του Αρν Άντερσον. Ο Ρογκόφσκι πάλευε ως το 1990, ενώ έκανε το ντεμπούτο του το 1967.

Τούλι Μπλάνκαρντ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγωνιζόταν με το πραγματικό του όνομα (γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου 1954) και είναι γνωστότερος για το πέρασμά του από την ομάδα. Έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες πάλης των Η.Π.Α., την National Wrestling Alliance, την American Wrestling Association, την World Championship Wrestling, και το World Wrestling Federation (τώρα γνωστό ως WWE).

Τζέιμς Ντίλον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγωνιζόταν με το πραγματικό του όνομα (γεννημένος ως Τζέιμς Μόρισον στις 26 Ιουνίου 1942) είναι ένας Αμερικανός πρώην επαγγελματίας παλαιστής και μάνατζερ άλλων παλαιστών. Ο στρατηγικός αρχηγός της ομάδας. Συνήθως είχε το ρόλο του μάνατζερ και καθοδήγησε πολλούς παλαιστές.

Μπάρι Γουίντχαμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1960, είναι ένας Αμερικανός περιστασιακός πλέον επαγγελματίας παλαιστής. Έχει αγωνιστεί σε μεγάλες εταιρείες όπως το National Wrestling Alliance και το World Championship Wrestling. Έχει κατακτήσει από μια φορά τα NWA World Heavyweight title, United States Heavyweight title, Television title, Western States Heritage title, τέσσερις φορές το NWA (Mid Atlantic)/WCW World Tag Team title, καθώς και μια φορά το NWA United States Tag Team title, με τον Ron Garvin. Στο WWE, τότε WWF, ήταν δύο φορές Πρωταθλητής World Tag Team, με τον Μάικ Ροτούντα.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]