Τζέρι Λόουλερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζέρι Λόουλερ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση29  Νοεμβρίου 1949[1]
Μέμφις
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Μέμφις
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (από 1970)[2]
ηθοποιός[3][4]
μουσικός[5]
πολιτικός σχολιαστής
podcaster[6]
Περίοδος ακμής1970
Οικογένεια
ΣύζυγοςThe Kat (2000–2003)
ΤέκναBrian Christopher
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame
Ιστότοπος
kingjerrylawler.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζέρι Ο'Νιλ Λόουλερ (Jerry O'Neil Lawler, 29 Νοεμβρίου 1949) είναι Αμερικανός παλαιστής, σχολιαστής αγώνων πάλης, μουσικός, επιχειρηματίας, διαφημιστής και ηθοποιός. Περισσότερο γνωστός είναι ως Τζέρι "Βασιλιάς" Λόουλερ. Αυτή την περίοδο έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE, στην οποία σχολιάζει τους αγώνες του τηλεοπτικού προγράμματος Raw.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λόουλερ, ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 και μέχρι το 1992, αγωνίστηκε σε πολλές εταιρείες αγώνων πάλης. Συνολικά κατέκτησε 168 τίτλους σε όλη του την καριέρα. Έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε άλλον παλαιστή έχει περάσει από το WWE, παρόλο που εκείνος ποτέ δεν κέρδισε κάποιο πρωτάθλημα της εταιρείας.

WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1992, ξεκίνησε την καριέρα του στο WWE, τότε γνωστό με την ονομασία World Wrestling Federation. Εμφανίστηκε εκεί, εξ αρχής ως σχολιαστής αγώνων πάλης, όμως είχε και παρουσία σε αγώνες και διάφορες κόντρες με κορυφαίους παλαιστές της εποχής. Το 2001, είχε μια διακοπή από την εταιρεία και εμφανίστηκε σε ανεξάρτητες εταιρείες πάλης, ως παλαιστής. Από τα τέλη του 2001, επέστρεψε στο WWE, όπου είναι έως και σήμερα, ως σχολιαστής.

Ανεξάρτητες εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λόουλερ είχε μια τεράστια καριέρα κυρίως όμως σε ανεξάρτητες εταιρείες, που όπως αναφέρεται παραπάνω, κατέκτησε 168 τίτλους συνολικά. Ακόμα και την περίοδο που έχει συμβόλαιο με το WWE, του δίνεται η δυνατότητα να εμφανίζεται σε εταιρείες χαμηλής εμβέλειας.

Άλλες ασχολίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτός από την ενασχόλησή του με την επαγγελματική πάλη, ο Τζέρι Λόουλερ, ασχολήθηκε με την μουσική και δημιούργησε μερικούς δίσκους σε συνεργασία με άλλους παλαιστές. Επίσης έχει πάρει μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ είναι και διαφημιστής.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λόουλερ γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Έχει παντρευτεί τρεις φορές, και έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον Μπράιαν, τον Κέβιν και την Κένταλ. Οι γιοί του έχουν ασχοληθεί με την πάλη επίσης. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Λόουλερ κατέρρευσε την ώρα που σχολίαζε έναν αγώνα και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο. Μετά απο αυτό, σταμάτησε να παλεύει για το WWE.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]