Άμπντουλαχ ο Σφαγεύς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Άμπντουλαχ ο Σφαγεύς

Ο Λάουρενς Ρόμπερτ "Λάρι" Σρίβ (γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 1941) είναι ένας Καναδός πρώην επαγγελματίας παλαιστής, γνωστός ως Άμπντουλαχ ο Σφαγεύς.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτήρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ψευδώνυμο Αμπντουλάχ ο Σφαγεύς του δόθηκε αφού ήταν γνωστός για τον ακραίο τρόπο που αγωνιζόταν. Για μια περίοδο τον παρουσίαζαν και ως αγριάνθρωπο από το Σουδάν. Στο κρανίο του, είχε σημάδια, που λέγεται ότι προήλθαν από πληγές μέσα σε αγώνα. Μέσα σε αυτά τα σημάδια, σύμφωνα με τον Μικ Φόλεϊ, έβαζε αιχμηρά αντικείμενα για να τρομοκρατήσει τους οπαδούς. Κάποιοι άλλοι μιλάνε πως τα σημάδια είναι εμφυτεύματα από χειρουργική επέμβαση. Ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει τι πραγματικά είναι αλήθεια.

Τρόπος που αγωνιζόταν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τρόπος που αγωνιζόταν ήταν πολύ επικίνδυνος και ακραίος, θέλοντας να προκαλέσει πόνο στον αντίπαλό του. Κάτι τέτοιο έχει ειπωθεί από τον ίδιο. Έτσι έχει ασκηθεί έντονη κριτική στο πρόσωπό του, αφού εκτός των άλλων, ο ίδιος μάτωνε εσκεμμένα μερικές φορές για να ρίξει το αίμα του πάνω στις πληγές που είχε προκαλέσει στους αντιπάλους του. Πολλοί παλαιστές, όπως ο Μπίλι Γκράχαμ, έχουν ασκήσει έντονη κριτική προς εκείνον. Το 2011 μάλιστα, που ο Αμπντουλάχ εισήχθη στο WWE Hall of Fame, ο Γκράχαμ ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]