Οικογένεια Ανοάι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οικογένεια Ανοάι
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής
Ο πιο επιτυχημένος παλαιστής -και όχι μόνο- της οικογένειας. Ο Ντουέιν "Ροκ" Τζόνσον.

Η Οικογένεια Ανοάι είναι μία αμερικανική οικογένεια επαγγελματιών παλαιστών. Ίσως η μεγαλύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλά μέλη της οικογένειας έχουν δημιουργήσει ομάδες πάλης, αλλά έχουν αγωνιστεί και ο καθένας μόνος του, σε διάφορες εταιρείες Κατς, κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ιαπωνία, στο Πουέρτο Ρίκο, στην Ιταλία, στο Βέλγιο και στο Μεξικό.

Πατριάρχης της οικογενείας είναι ο Αμιτουανάι Ανοάι, που ξεκίνησε την οικογένεια με την γυναίκα του Τοβάλε Ανοάι. Ο Αμιτουανάι ήταν συγγενής του Πίτερ Μαίβια. Επίσης μαζί με την γυναίκα του είχαν εννέα παιδιά. Από αυτά οι Άφα και Σίκα Ανοάι έγιναν παλαιστές και οι επόμενες γενιές ακολούθησαν, ενώ και από την πλευρά του Μαίβια, συνεχίστηκε η παλαιστική οικογένεια, με τον γαμπρό του Ρόκι Τζόνσον και τον εγγονό του «Ροκ».

Απόγονοι Πίτερ Μάιβια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πίτερ Μάιβια (6 Απριλίου 1937 - 12 Ιουνίου 1982) ήταν ένας επαγγελματίας παλαιστής, γνωστός και με το χαρακτηριστικό «Χάι Τσιφ», που συνόδευε το όνομά του στην καριέρα του. Γυναίκα του ήταν Λία Μάιβια (1927 - 19 Οκτωβρίου 2008), υπεύθυνη αγώνων πάλης. Είναι οι παππούδες του Ντουέιν «Ροκ» Τζόνσον. Ο Πίτερ, υπήρξε για αρκετό διάστημα και υπεύθυνος για την εταιρεία National Wrestling Alliance, όσον αφορά την περιοχή της Χαβάη. Έχει εισαχθεί στο Hall of Fame (WWE) το 2008.

Πηγές

Ρόκι Τζόνσον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρόκι Τζόνσον (γεννημένος ως Γουέιντ Ντάγκλας Μπόουλς, στις 24 Αυγούστο 1944) είναι ένας Καναδός - Αμερικάνος πρώην επαγγελματίας παλαιστής. Επίσης είναι ο πατέρας του Ντουέιν «Ροκ» Τζόνσον.

Καριέρα

Γνωστός για το δικό του στυλ στο Κατς, τις δεκαετίας 1970 και 1980. Στην καριέρα του έγινε μια φορά Πρωταθλητής στην Τζόρτζια για την εταιρεία NWA και μια φορά Πρωταθλητής στο Μέμφις για την ίδια εταιρεία. Κέρδισε και πολλούς άλλους τίτλους, ενώ είχε και συμμαχία για αρκετό καιρό με τον Τόνι Άτλας, με τον οποίο έχουν κατακτήσει και μια φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων του WWE. Έχει εισαχθεί στο WWE Hall of Fame το 2008.

Πηγές

Ο «Ροκ».

Ντουέιν «Ροκ» Τζόνσον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απόγονοι Αμιτουανάι Ανοάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αμιτουανάι Ανοάι ήταν πατριάρχης της οικογένειας, που ξεκίνησε με την γυναίκα του Τοβάλε Ανοάι. Απέκτησαν εννέα παιδιά, έξι αγόρια, τους Άφα, Αφόα, Τουμούα, Πετερόνι, Σίπα και Σίκα, και τρία κορίτσια, τις Ματαλίμα, Λία και Βέρα.

Οι άγριοι Σαμόανς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι ομάδα παλαιστών, αγώνων επαγγελματικής πάλης, που την αποτελούσαν οι Άφα και Σίκα Ανοάι. Το 2007, εισήχθησαν στο τιμητικό Hall of Fame (WWE). Έχουν κατακτήσει πολλούς ομαδικούς τίτλους στην καριέρα τους, σε διάφορες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Ο Άρθουρ «Άφα» Ανοάι Sr. (γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου, 1942) είναι ένας πρώην επαγγελματίας παλαιστής και μάνατζερ άλλων παλαιστών. Από τότε που σταμάτησε να αγωνίζεται το 1990, έχει ξεκινήσει να εκπαιδεύει νεαρούς παλαιστές. Εκπαιδεύτηκε από τους Πίτερ Μάιβια και Ρόκι Τζόνσον για να γίνει παλαιστής. Είναι πατέρας των Σαμού, Μανού και Ελ Έι Σμουθ και των κοριτσιών Μόνικα και Λιν Τοβάλε.

Ο Λίατι «Σικα» Ανοάι (γεννημένος στις 5 Απριλίου, 1945) είναι ένας πρώην επαγγελματίας παλαιστής. Από τότε που σταμάτησε να αγωνίζεται δεν ασχολείται με τον χώρο. Είναι πατέρας του Ματ Ανοάι που παλεύει ως «Ρόζεϊ», αλλά και του Τζο Ανοάι που παλεύει ως «Ρόμαν Ρέινς».

Σαμούλα Ανοάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σαμούλα Ανοάι (γεννημένος στις 29 Μαΐου, 1963) είναι επαγγελματίας παλαιστής και αγωνίζεται με το όνομα Σαμού, ενώ έχει εκπαιδευτεί από τον πατέρα του, Άφα Ανοάι Sr. (Άγριοι Σαμόανς). Ήταν ομάδα και με τον Ρικίσι.

Άφα Ανοάι Jr.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άφα Ανοάι Jr. ως "Μανού".

Ο Άφα Ανοάι Jr. -φωτο. δεξιά- (γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου, 1984) είναι ένας επαγγελματίας παλαιστής, περισσότερο γνωστός με το όνομα Μανού που χρησιμοποιεί στα ρινγκ. Ο γιος του Άφα Ανοάι Sr, ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 και πέρασε από πολλές ανεξάρτητες εταιρείες πάλης. Έχει περάσει και από το World Wrestling Entertainment για λίγο διάστημα, στο οποίο υπέγραψε το 2006, προπονήθηκε σε θυγατρικές του εταιρείες ως το 2007 και στην συνέχεια προωθήθηκε στο κύριο ρόστερ. Στα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008, προσπάθησε να εισχωρήσει στο γκρουπ των Ράντυ Όρτον, Κόντι Ρόουντς και Τεντ Ντιμπιάσι Jr., με τίτλο «Λέγκασι». Δίχως επιτυχία. Απολύθηκε το 2009 και από τότε συνεχίζει σε ανεξάρτητες εταιρείες.

Λόιντ Ανοάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λόιντ Ανοάι (γεννημένος στις 7 Μαΐου 1970) είναι ένας επαγγελματίας παλαιστής και μάνατζερ παλαιστών πάλης, που έχει αγωνιστεί με πολλά διαφορετικά ονόματα. Ο πατέρας του είναι ο Άφα Ανοάι Sr.

Ματ Ανοάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μάθιου «Ματ» Ανοάι (γεννημένος στις 7 Απριλίου, 1970) είναι ένας επαγγελματίας παλαιστής, που εμφανίζεται στα ρινγκ με το ψευδώνυμο Ρόζεϊ, ενώ εκτός από τις ανεξάρτητες εταιρείες, έχει αγωνιστεί και στο World Wrestling Entertainment, όπου μάλιστα έχει κατακτήσει και μια φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων στο πλευρό του Χάρικεϊν. Είναι γιος του Σίκα Ανοάι.

Ρόμαν Ρέινς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζο Ανοάι είναι επαγγελματίας παλαιστής με τον ψευδώνυμο Ρόμαν Ρέινς και γιος του Σίκα. Έχει κατακτήσει 3 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα και μια φορά το πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών.

Κύριο λήμμα: Ρόμαν Ρέινς
Ο Γιοκοζούνα είναι πλέον θρύλος.

Τζούνιορ Ανοάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζούνιορ Ανοάι, ήταν ο πατέρας του παλαιστή Γιοκοζούνα.

Κύριο λήμμα: Γιοκοζούνα

Τουμούα Ανοάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τουμούα Ανοάι, είναι πατέρας του Ρενό Ανοάι, που είναι ένας επαγγελματίας παλαιστής, ο οποίος εμφανίζεται σε ιταλικές εταιρείες πάλης με το όνομα «Μαύρο Διαμάντι».

Βέρα Ανοάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Βέρα Ανοάι, κόρη του Αμιτουανάι, παντρεύτηκε τον Σολόφα Φατού, με τον οποίο απόκτησαν τρία παιδιά, τα οποία έγιναν όλα παλαιστές.
Τον Σαμ Φατού, τον Ουμάγκα και τον Ρικίσι.

Σαμ Φατού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σάμιουλ Λάρι Ανοάι Φατού (γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου, 1966) είναι επαγγελματίας παλαιστής, περισσότερο γνωστός με τα ονόματα «Τόνγκα Κιντ» ή «Τάμα».

Ουμάγκα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Ουμάγκα

Ρικίσι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Ρικίσι
Αδερφοί Ούσο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι δίδυμοι γιοί του παλαιστή Ρικίσι.

Κύριο λήμμα: Αδερφοί Ούσο

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]