Γκρεγκ Βάλενταϊν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γκρεγκ Βάλενταϊν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20  Σεπτεμβρίου 1951
Σιάτλ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος183 cm Edit this on Wikidata
Βάρος116 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1970–2019)
ηθοποιός
Περίοδος ακμής1970 - 2019
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Ιστότοπος
gregthehammervalentine.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζον Γουισνίσκι, Jr. (γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου, 1951) είναι ένας Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής, περισσότερο γνωστός με το ψευδώνυμο Γκρεγκ Βάλενταϊν το Χάμερ.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην καριέρα του ο Βάλενταϊν αγωνίστηκε για πολλές εταιρείες, με συχνές αλλαγές και μεταγραφές, αφού ποτέ δεν έμεινε πιστός σε κάποιο αφεντικό του. Το 1970 ξεκίνησε να προπονείται για την επαγγελματική πάλη και μέχρι το 1976 αγωνίστηκε για ανεξάρτητες εταιρείες επαγγελματικής πάλης. Από την ίδια χρονιά και για τα επόμενα δύο χρόνια (έως το 1978 δηλαδή), αγωνίστηκε στο National Wrestling Alliance. Επόμενος σταθμός της καριέρας του το World Wide Wrestling Federation (την περίοδο 1978-1981). Ταυτόχρονα, από το 1979 εμφανιζόταν ξανά και στο National Wrestling Alliance έως το 1984. Την ίδια χρονιά, επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στο World Wrestling Federation, που είχε άλλο όνομα. Έμεινε εκεί ως το 1992, όταν πήρε πήρε μεταγραφή στο World Championship Wrestling το 1992, όπου έμεινε για λίγο, επιστρέφοντας τον επόμενο χρόνο στο World Wrestling Federation και μένοντας ως το 1994, απ΄όταν εμφανιζόταν εκ νέου, όπως στο ξεκίνημα της καριέρας του, σε ανεξάρτητες εταιρείες. Επίσης, πραγματοποιεί κατά καιρούς εμφανίσεις στο World Wrestling Entertainment (έχει εμφανιστεί μια φορά τις παρακάτω χρονιές: 2004, 2005, 2008).

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχει βρεθεί στο ίδιο ρινγκ και έχει κόντρες με πολύ σπουδαία ονόματα του χώρου, όπως ο Ρικ Φλερ και ο Ρόντι Πάιπερ. Στο σύνολο της καριέρας του, κατέκτησε συνολικά 44 τίτλους, ομαδικούς και ατομικούς. Οι σημαντικότεροι ήταν αυτοί που κατέκτησε στο WWE, το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων στο πλευρό του Μπρούτους Μπρίφκεϊκ. Προς τιμήν της προσφοράς του στην επαγγελματική πάλη, ο Βάλενταϊν, εισήχθη στο τιμητικό WWE Hall of Fame, το 2004.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]