Μπράιαν Ντάνιελσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ντάνιελ Μπράιαν)
Μπράιαν Ντάνιελσον
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Bryan Danielson (Αγγλικά)
Γέννηση22  Μαΐου 1981
Αμπερντήν
ΨευδώνυμοDaniel Bryan
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος178 cm Edit this on Wikidata
Βάρος95 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςAberdeen High School[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1999–2021)[2]
catch trainer
Περίοδος ακμής18  Απριλίου 1999 - 1  Μαΐου 2021
Οικογένεια
ΣύζυγοςBrie Garcia (από 2014)
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWrestling Observer Newsletter Hall of Fame
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μπράιαν Ντάνιελσον (Bryan Lloyd Danielson, γενν. 22 Μαΐου 1981) είναι Αμερικανός παλαιστής. Εργαζόταν στην εταιρεία πάλης WWE, όπου είναι γνωστός ως Ντάνιελ Μπράιαν (Daniel Bryan) και στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 έκανε το ντεμπούτο του στην εταιρεία AEW με το κανονικό του όνομα.

Πριν γίνει παλαιστής του WWE, ο Ντάνιελσον έγινε γνωστός μέσα από το Ring of Honor και από διάφορες άλλες ανεξάρτητες διοργανώσεις της πάλης. Έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετία στο χώρο, το 2009 υπέγραψε συμβόλαιο με τη κορυφαία εταιρία πάλης, το WWE. Έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα και είναι ο μόνος, μετά από τον Σι Εμ Πανκ, που έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ROH, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του WWE και το Πρωτάθλημα WWE.

Καριέρα στο World Wrestling Entertainment (2009–2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ντεμπούτο, NXT και απόλυση (2009-2010)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 23 Αυγούστου του 2009, το Ring of Honor ανακοίνωσε πως ο Ντάνιελσον υπέγραψε με το WWE. Ο Ντάνιελσον έκανε το ντεμπούτο του στις 4 Ιανουαρίου του 2010, σε έναν μη τηλεοπτικό αγώνα, νικώντας τον Τσάβο Γκερέρο. Μετά, το WWE τον έστειλε στο θυγατρικό Florida Championship Wrestling (FCW), για να προσαρμοστεί στο στυλ του WWE. Στις 11 Φεβρουαρίου, ο Μπράιαν Ντάνιελσον άρχισε να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Ντάνιελ Μπράιαν".

Ο Ντάνιελ Μπράιαν συμμετείχε στο NXT και είχε ως μέντορα τον Μιζ. Εκεί έχασε από όλους τους συμμετέχοντες και αποκλείστηκε. Όσο ήταν στο NXT, ο Μιζ και ο Μάικλ Κόουλ του έκαναν τη ζωή δύσκολη, γι'αυτό και ο Ντάνιελ Μπράιαν τους επιτέθηκε. Στις 31 Μαΐου στο Raw, ο Μπράιαν νίκησε τον Μιζ και τον έσπρωξε πάνω στον Μάικλ Κόουλ. Στο επόμενο Raw, όλοι οι συμμετέχοντες του NXT εισέβαλαν στο κύριο αγώνα και λεηλάτησαν το ρινγκ, τους άλλους παλαιστές, τους σχολιαστές και τον εκφωνητή. Στις 11 Ιουνίου, το WWE ανακοίνωσε την απόλυση του Ντάνιελ Μπράιαν. Η δημοσιογραφική ιστοσελίδα Wrestling Observer ανέφερε πως η απόλυση του, έγινε χάρη στη προσπάθεια του να πνίξει τον εκφωνητή από τη γραβάτα του, στην επίθεση που είχε γίνει στο Raw.Όταν απολύθηκε ο Ντανιελσον, ο Κρις Τζερικο (Chris Jericho) έπεισε την επίσημη ομάδα του WWE να τον προσλάβουν ξανά.

Ο Μπράιαν ως Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών

Επιστροφή και Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών (2010-2011)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 15 Αυγούστου του 2010, ο Μπράιαν έκανε την επιστροφή του στο SummerSlam. Εκεί πήρε μέρος στην ομάδα WWE, η οποία νίκησε τους πρώην συμμετέχοντες του NXT που ονομάστηκαν Nexus (Νέξους). Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μιζ του επιτέθηκε με την βαλίτσα money in the bank επειδή ο Μπράιαν του είχε πάρει τη θέση στον αγώνα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχασε η ομάδα του. Στη συνέχεια οι δυο τους άνοιξαν κόντρα και έλυσαν τις διαφορές τους στο Night of Champions όπου ο Bryan κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών με την τελειωτική του Lebell Lock.

Ο Μπράιαν υπερασπίστηκε τον τίτλο του, κόντρα στους Μιζ και Τζον Μόρισον στο Hell in a Cell σε ένα falls count anywhere match και κόντρα στον Τεντ Ντιμπιάσι στο Survivor Series. Επίσης κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα Bragging Right εναντίον του Dolph Ziggler. Σύντομα, ο Μπράιαν άρχισε ένα σενάριο με τις αδερφές Μπέλας, οι οποίες τον συνόδευαν στο ρινγκ.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (2011-2012)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Royal Rumble του 2011 ο Bryan ήταν το νούμερο 2 και κατάφερε να βγάλει εκτός αγώνα τους Gabriel και Zack Ryder. Στο Elimination Chamber ο Bryan κατάφερε να υπερασπιστεί για τρίτη φορά τον τίτλο του κόντρα στον Ted Dibiase Jr. Στην Wrestlemania XXVII ο Bryan αγωνίστηκε εναντίον του Sheamus σε ένα lumberjack match αλλά αυτήν την φορά έχασε τον αγώνα και το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών. Στις 26 Απριλίου, μεταγράφηκε στο SmackDown και στη πρώτη του εμφάνιση στο σόου, έχασε από τον Σέιμους. Στο Money in the Bank, ο Μπράιαν κέρδισε τον αγώνα SmackDown Money in the Bank. Η βαλίτσα που κέρδισε, του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει όποτε θέλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Στο επόμενο επεισόδιο του SmackDown, δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει τη βαλίτσα στη WrestleMania 28.

Ο Μπράιαν ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών με την Έι Τζέι

Στο Summerlsma ο Bryan αντιμετώπισε τον Wade Barrett όπου έχασε μετά το finisher του Wasteland. Μετά από αρκετές ήττες, ο Μπράιαν άνοιξε κόντρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Μαρκ Χένρι. Στις 4 Νοεμβρίου, ο μεγαλόσωμος Χένρι προκάλεσε σε αγώνα τίτλου τον Μπράιαν, για να δείξει ότι ο Μπράιαν δεν μπορεί να γίνει πρωταθλητής. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μπιγκ Σόου εξουδετέρωσε τον Χένρι και προέτρεψε τον Μπράιαν, να χρησιμοποιήσει τη βαλίτσα, όμως ο Χένρι τους επιτέθηκε. Τις επόμενες εβδομάδες, ο Μπράιαν έγινε θύμα στα χέρια του Χένρι και έχασε σε αγώνα με κλουβί από αυτόν. Τον Νοέμβριο επίσης, ο Μπράιαν σύναψε σχέση με την AJ (Έι Τζέι).

Στο TLC, ο Μπιγκ Σόου νίκησε τον Χένρι και έγινε ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών. Μετά τον αγώνα, ο Χένρι επιτέθηκε στον Σόου και χωρίς να χάσει καιρό ο Μπράιαν "εξαργύρωσε" το συμβόλαιο Money in the Bank, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής. Τις επόμενες εβδομάδες, ψυχράθηκε η φιλία μεταξύ του Μπιγκ Σόου και του Μπράιαν, λόγω της αλλαγής του τίτλου. Ο Μπράιαν άρχισε να γίνεται αλαζόνας και οι οπαδοί τον αποδοκίμαζαν σε κάθε εμφάνιση του. Τον Ιανουάριο του 2012, ο Μπράιαν υπερασπίστηκε τρεις φορές το τίτλο του, χάρη σε διάφορες δολοπλοκίες.

Διάφορες κόντρες και Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE (2012-2013)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Royal Rumble του 2012, αντιμετώπισε τους γιγαντόσωμους Μπιγκ Σόου και Μαρκ Χένρι σε steel cage match. Εκεί κατάφερε να νικήσει, δραπετεύοντας από το κλουβί. Στο Elimination Chamber, σε αγώνα Θαλάμου Εξόντωσης, ο Μπράιαν ήταν το νούμερο 6 νίκησε τους Γουέιντ Μπάρετ, Κόντι Ρόουντς, Μπιγκ Σόου, Γκρέιτ Καλί και Σαντίνο Μαρέλα. Μετά από τον αγώνα, ο νικητής του Royal Rumble, Σέιμους του επιτέθηκε. Τις επόμενες εβδομάδες, ξεκίνησε μια κόντρα μεταξύ των Μπράιαν και Σέιμους, αφού υπήρξαν προσβολές μεταξύ τους. Στη WrestleMania 28, ο Μπράιαν μόλις ξεκίνησε ο αγώνας φίλησε την Aj Lee και χάνοντας από τον αγώνα δέχτηκε ένα Brogue Kick με αποτέλεσμα να ηττηθεί μέσα σε 18 δευτερόλεπτα και να χάσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Μπράιαν θεώρησε πως η Έι Τζέι έφταιγε για την ήττα του, γι'αυτό και σταμάτησε τη σχέση τους. Στο Extreme Rules, ο Μπράιαν διεκδίκησε το τίτλο σε ένα 2 out of 3 falls match, αλλά ο Σέιμους επικράτησε.Ο Ντάνιελ Μπράιαν κέρδισε σε ένα τουρνουά και έγινε ο πρώτος διεκδικητής του Πρωταθλήματος WWE. Εκείνη τη περίοδο ο πρωταθλητής ήταν ο Σι Εμ Πανκ, ένας παλαιστής που είχε παλέψει αρκετές φορές με τον Μπράιαν σε ανεξάρτητες διοργανώσεις. Στο Over the Limit, ο Μπράιαν αντιμετώπισε τον πρωταθλητή Σι Εμ Πανκ, σε έναν εντυπωσιακό αγώνα κατά ομολογία των οπαδών, όπου ο Μπράιαν έχασε. Εκτός από τον Σι Εμ Πανκ, ο Μπράιαν ήρθε σε ρήξη και με τον διαταραγμένο Κέιν. Στο No way out, ο Μπράιαν αντιμετώπισε τον Κέιν και τον πρωταθλητή Σι Εμ Πανκ σε έναν αγώνα σε κλουβί, χωρίς επιτυχία. Στο Money in the Bank, ο Μπράιαν διεκδίκησε για μια ακόμη φορά το τίτλο κόντρα στον Σι Εμ Πανκ, όμως έχασε.

Μια ημέρα μετά στο Raw, ο Μπράιαν ζήτησε από την Έι Τζέι να ξανασυνάψουν σχέση και εκείνη δέχθηκε. Σύντομα, η Έι Τζέι άφησε τον Μπράιαν και δέχθηκε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Raw, που της προσέφερε ο Βινς Μακμάν. Εξ'αιτίας αυτού και των συνεχόμενων προσβολών από τους άλλους παλαιστές, ο Μπράιαν απέκτησε πρόβλημα διαχείρισης θυμού. Εντωμεταξύ, άρχισε μια αντιπαλότητα με τον ψυχοπαθή Κέιν, που οδηγήθηκε σε αγώνα στο SummerSlam, με τον Μπράιαν να αναδεικνύεται νικητής. Οι δυο τους ήρθαν σε κόντρα, όμως αναγκάστηκαν να συμφιλιωθούν σε ορισμένες περιπτώσεις. Τον Σεπτέμβριο στο Night of Champions, ο Μπράιαν μαζί με τον Κέιν νίκησαν τους Κόφι Κίνγκστον & Αρ Τρουθ, για να γίνουν οι νέοι Ομαδικοί Πρωταθλητές επίσης κατάφεραν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους κόντρα στους Damien Sandow και Cody Rhodes. Οι δυο τους ως ένα ψυχοπαθές δίδυμο, είχαν πολλές έντονες διαφωνίες σε ομαδικούς αγώνες που συμμετείχαν.

Πρωτάθλημα WWE και κόντρες (2013-2016)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην Wrestlemania 29 η Team HELL NO κατάφερε να κρατήσει τους Ομαδικούς τίτλους της κόντρα στον Dolph Ziggler και Big E Langston. Αφού κράτησαν τον τίτλο για αρκετούς μήνες, τους έχασαν τον Μάιο του 2013 στο Extreme Rules απο τους Ρόμαν Ρέινς και Σεθ Ρόλινς. Η ομάδα σύντομα χωρίστηκε μετά απο διάφορα προβλήματα. Ο Μπράιαν κυρίως λόγω του ασταμάτητου ρυθμού κινήσεων που είχε στους αγώνες του, κατάφερε αποκτήσει μεγάλη υποστήριξη απο το κοινό. Αυτό τον βοήθησε να εισπράξει αγώνα τίτλου στο SummerSlam ενάντια στον Πρωταθλητή WWE, Τζον Σίνα. Τον Αύγουστο στο SummerSlam ο Μπράιαν κατάφερε να νικήσει τον Σίνα και να γίνει ο νέος Πρωταθλητής WWE. Μετά τον αγώνα ο ειδικός διαιτητής Τριπλ Έιτς επιτέθηκε στον Μπράιαν με ένα Pedigree και ο Ράντυ Όρτον εξαργύρωσε το συμβόλαιο Money in The Bank για να γίνει ο Πρωταθλητής WWE. Σύντομα ο Μπράιαν άρχισε κόντρα με τον Όρτον και με τον υποστηρικτή του τελευταίου, τον Τριπλ Έιτς. Αφού αποδοκιμάστηκε απο τον Τριπλ Έιτς και την οικογένεια Μακμάν, ο Μπράιαν δέχθηκε πολλές επιθέσεις απο παλαιστές που του έστειλαν εκείνοι. Στο Night of Champions ο Μπράιαν νίκησε τον Ράντυ Όρτον και έγινε ξανά ο Πρωταθλητής WWE. Την επόμενη μέρα στο Raw, ο Τριπλ Έιτς αφαίρεσε τον τίτλο από τον Μπράιαν λόγω του γρήγορου μετρήματος του διαιτητή. Τον Οκτώβριο στο WWE Battleground, ο Μπράιαν αντιμετώπισε τον Όρτον για το πρωτάθλημα, όμως μια παρέμβαση του Μπιγκ Σόου σταμάτησε τον αγώνα. Στο Hell in a Cell, ξαναπάλεψαν αλλά ο Μπράιαν έχασε διότι του επιτέθηκε με Sweet Chin Music ο ειδικός διαιτητής Σον Μάικλς. Την επόμενη μέρα στο Raw, ο Μπράιαν επιτέθηκε στον Μάικλς με το Yes Lock.

Έπειτα, ο Μπράιαν άρχισε κόντρα με τους Γουάιατς, τους οποίους νίκησε στο Survivor Series με παρτενέρ τον CM Punk. Στο TLC ο Bryan αντιμετώπισε όλη την Wyatt family όπου έχασε, επίσης Royal Rumble δεν τα κατάφερε κόντρα στον Bray Wyatt, τελειώνοντας έτσι τη κόντρα μαζί τους. Το κοινό αντέδρασε για την απουσία του Μπράιαν απο τον αγώνα Royal Rumble και υπήρξαν μεγάλες αποδοκιμασίες. Έπειτα ο Μπράιαν νίκησε σε ομαδικό αγώνα, κερδίζοντας μια ευκαιρία διεκδίκησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών WWE στο Elimination Chamber. Εκεί δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο εξαιτίας του Kane. Στη συνέχεια άρχισε μια κόντρα με τον Τριπλ Έιτς, μετά απο μήνες αντιπαραθέσεων. Στη WrestleMania 30, ο Μπράιαν νίκησε τον Τριπλ Έιτς και πήρε μια μια ευκαιρία διεκδίκησης του τίτλου στο τέλος του σόου. Εκεί ο Μπράιαν κατάφερε να νικήσει τους Ράντυ Όρτον και Μπατίστα, κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE. Έπειτα, ο Μπάιαν άρχισε κόντρα με τον διεκδικητή του τίτλου του, τον Κέιν, όταν ο τελευταίος τον διέλυσε στο Raw. Στο Extreme Rules, σε έναν αγώνα με ακραίους κανόνες ο Μπράιαν διατήρησε το πρωτάθλημα κόντρα στον Κέιν. Έπειτα ο Μπράιαν γνωστοποίησε πως ένας τραυματισμός στον αυχένα θα τον κρατήσει για λίγο καιρό εκτός ρινγκ. Ο Μπράιαν δεν μπόρεσε να επιστρέψει έγκαιρα, οπότε οι υπεύθυνοι του WWE του αφαίρεσαν τον τίτλο τον Ιούνιο.

Επέστρεψε στα ρινγκ τον Νοέμβριο του 2014 που η ομάδα Authority. Τον Ιανουάριο του 2015, συμμετείχε ανεπιτυχώς στον αγώνα Royal Rumble όπου τον αφάνισε ο Bray Wyatt. Το κοινό άρχισε γιουχάρει τον νικητή του Royal Rumble, Roman Reigns και το WWE έδωσε την ευκαιρία στο Bryan να παίξει αντίπαλος με τον Seth Rollins όπου ο νικητής θα αντιμετώπιζε στο FastLane τον Roman Reigns σε ένα ματς για τον πρώτο διεκδικητή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WWE, σε αυτό το ματς κατάφερε να νικήσει με τον Roman να εμποδίζει τους Big Show και J & J security να εμπλακούν στον αγώνα. Ο Bryan αντιμετώπισε τον Big Show σε ένα Raw όπου έχασε από DQ διότι ο Roman Reigns χτύπησε τον Big Show με superman punch στην συνέχεια ο Bryan νευρίασε και του εκτέλεσε το missile dropkick και αυτό οδήγησε σε μία δυνατή μάχη μεταξύ τους. Στο FastLane ο Bryan αντιμετώπισε τον Roman αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στη Wrestlemania 31, κέρδισε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα σε αγώνα με σκάλες. Τον Μάιο ο Μπράιαν αποφάσισε να παραδώσει τον τίτλο του λόγου τραυματισμού. Τον Φεβρουάριο του 2016 σταμάτησε την καριέρα του σαν επαγγελματίας παλαιστής, λόγω των σοβαρών τραυματισμών που υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια. Στο Raw στις 18 Απριλίου οι Σέιν Μακμάν και Στέφανι Μακμαν ανακοίνωσαν τους γενικούς διευθυντές του Raw και του Smackdown, η Στεφανι επέλεξε τον Mick Foley για το raw και ο Shane τον Daniel Bryan όπου εμφανίστηκε και ξανά συνάντησε την θερμή υποδοχή του κοινού. Την επόμενη ημέρα στο Smackdown ο Bryan και ο Shane αναλαμβάνοντας το Smackdown θα επιλέξουν τους καλύτερους superstars που μπορούν με αντίπαλους την Στέφανι και τον ΦόλεΪ. Στα drafts μαζί με τον Shane κατάφεραν και επέλεξαν κάποια κορυφαία ονόματα όπως τον Τζον Σίνα, τον Έι Τζέι Στάιλις, τον Ράντι Όρτον, τον Ντιν Άμπροουζ και αρκετούς ακόμα.

Επιστροφη στο ρινγκ(2018)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετα τον τραυματισμο στο γονατο ο Daniel Bryan εκανε την επιστροφή του στο smackdown οπου του επιτέθηκαν ο Kevin Owens και ο Sami Zaun. Αργότερα συμμάχησε με τον Shane McMahon και τους νίκησαν στην Wrestlemania.Ο Bryan εκανε μια εμφανιση στο Royal Rumble match στο Greatest Royal Rumble στην Ασια.

Προσωπική Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2007, κατά την παραμονή του ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής ROH, ο Ντάνιελσον διορίστηκε ανώτατος εκπαιδευτής της Ακαδημίας Πάλης ROH, σε αντικατάσταση του Ώστιν Άρις. Αργότερα και ο ίδιος αντικαταστάθηκε από τον Ντελίριους.

Την ίδια χρονιά, ο Μπράιαν αποφάσισε να γίνει αυστηρά χορτοφάγος, λόγω των πολλών λοιμώξεων του ήπατος που είχε αντιμετωπίσει. Το 2012 η οργάνωση "Ανθρώπων για την ηθική θεραπεία των ζώων" (αγγλ: People for the Ethical Treatment of Animals) τον βράβευσε ως τον πιο φιλόζωο αθλητή. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Μπράιαν δήλωσε πως σταμάτησε την αυστηρή χορτοφαγία, λόγω της δύσκολης εύρεσης τέτοιας τροφής και διάφορων αλλεργιών που εμφανίστηκαν.

Έχει δηλώσει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι δεν πίνει διότι ήταν αλκοολικός ο πατέρας του.

Τον Οκτώβριο του 2012 μία κοινωνική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης ξεκίνησε σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τον Connoer Michalek, ένα εξάχρονο παιδί που είχε καρκίνο του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Η Εκστρατεία πέτυχε και η διάθεση του Connor βελτιώθηκε παρόλα αυτά πέθανε σε ηλικία οκτώ ετών.

Στις 11 Απριλίου του 2014 ο Daniel Bryan παντρεύτηκε την Diva Brie Bella με την οποία είναι μαζί μέχρι σήμερα

Κατά την διάρκεια μίας συνέντευξης το 2014 ο Bryan δήλωσε ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει ή να πάει βαθιά στο νερό διότι σε έναν αγώνα εναντίον του Kenta στο ROH (Ring Of Honor) το 2007 υπέστη ρήξη τυμπάνου του αυτιού καθώς ακόμα έχει προβλήματα ακοής στο αριστερό αυτί του.

Στη πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπράιαν εφαρμόζει το Yes Lock

Τελειωτικές Κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Guillotine choke – 2011
  • LeBell Lock / "Yes!" Lock / "No!" Lock (Omoplata crossface) - 2010–2016
  • Running single leg high knee – 2013–2016

Χαρακτηριστικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Flying forearm smash
  • Corner drop
  • Cattle Mutilation
  • Front missile drop
  • Roundhouse kick
  • German Suplex
  • Northern Lights Suplex
  • Snap underhook Suplex
  • Suicide dive
  • Surfboard
  • Dragon sleeper Hold
  • Discus elbow smash

Τίτλοι και Κατορθώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε ανεξάρτητο επίπεδο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πρωτάθλημα FIP Heavyweight (1 φορά)
  • Πρωτάθλημα Pro Wrestling Guerrilla (2 φορές)
  • Πρωτάθλημα GHC Junior Heavyweight (1 φορά)
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ROH (1 φορά)
  • Πρωτάθλημα Ring of Honor "Pure" (1 φορά)
  • Πρωτάθλημα Westside Xtreme Wrestling (1 φορά)

Στο WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ψευδώνυμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "The Best Wrestler in the world" (Ο καλύτερος παλαιστής του κόσμου)
  • "Mr. Money in the Bank" (Ο κ. Money in the Bank)
  • "The Submission Specialist" (Ο ειδικός στις λαβές)
  • ''The American Dragon''
  • ''The American Dolphin

Μουσικές Εισόδου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα Indies[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "Self Esteem" απο τους The Offspring
  • "Obsession" απο τους Animotion
  • "The Final Countdown" απο τους Europe

World Wrestling Entertainment / WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "The Rage" από τους Hermann Langschwert & Wolfgang Killian (15/8/2010 – 13/9/2010)
  • "Ride of the Valkyries" απο τον Richard Wagner (20/9/2010 – 29/7/2011)
  • "Freefall" απο τους Two Steps From Hell (5/8/2011)
  • "Big Epic Thing" απο τον Jim Johnston (12/8/2011 – 4/11/2011)
  • "Flight of the Valkyries" από τους Richard Wagner & Jim Johnston (11/11/2011–παρόν)

Παλαιστές που έχουν εκπαιδευθεί από τον Danielson[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπράιαν έχει εκπαιδεύσει διάφορους παλαιστές, όπως Φάρμερ Τζο, Ρόμπι Ράιντερ και Σάρα Ντελ Ρέι.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. 86.