Τζιμ Ρος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Τζιμ Ρος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3  Ιανουαρίου 1952
Fort Bragg
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος183 cm Edit this on Wikidata
Βάρος109 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιδιοκτήτης εστιατορίου
podcaster
αθλητικός εκφωνητής
επαγγελματίας παλαιστής (1999–2011)[1][2]
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame
Ιστότοπος
jrsbbq.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζέιμς Γουίλιαμ Ρος (James William "Jim" Ross, 3 Ιανουαρίου 1952 - ...), γνωστός ως Τζιμ Ρος, είναι Αμερικανός σχολιαστής επαγγελματικής πάλης, διαιτητής αγώνων πάλης, περιστασιακός παλαιστής, καθώς και ιδιοκτήτης εστιατορίου. Αυτή την περίοδο έχει συμβόλαιο με το WWE, ενώ σχολιάζει αγώνες του τηλεοπτικού προγράμματος WWE NXT. Επίσης, είναι σύμβουλος στην εταιρεία σχετικά με την ανάδειξη των νέων ταλέντων. Το 2007 εισήχθη στο τιμητικό Hall of Fame.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με τα αθλήματα και όντας έφηβος έπαιζε μπέιζμπολ. Από το 1974, ξεκίνησε να ασχολείται με την επαγγελματική πάλη, σχολιάζοντας αγώνες μικρών εταιρειών στην ανεξάρτητη σκηνή της πάλης. Πέρασε από μεγάλες εταιρείες, όπως η National Wrestling Alliance και η World Championship Wrestling.

WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά από 19 χρόνια καριέρας, κυρίως ως σχολιαστής αγώνων πάλης, υπέγραψε (το 1993) στην κορυφαία εταιρεία πάλης, την World Wrestling Entertainment, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Εκτός από ρόλο σχολιαστή, ήταν μέλος της ομάδας παραγωγής του WWE και έχει δώσει και μερικούς αγώνες για διάφορα σενάρια. Σιγά - σιγά κέρδισε μια θέση στα κορυφαία προγράμματα της εταιρείας και την περίοδο 2002-2008 ήταν ο νούμερο ένα, σχολιαστής-δημοσιογράφος του WWE, καθώς εμφανιζόταν για τους αγώνες του WWE Raw, κάθε Δευτέρα. Τη περίοδο αυτή, μαζί με τον Τζιμ Ρος σχολίαζε και τους αγώνες ο Τζέρι Λόουλερ.

Προβλήματα υγείας και αλλαγή καριέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2008, αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, κυρίως στα νεύρα του, καθώς δεν μπορούσε να ανοίξει το στόμα του κανονικά. Έτσι, απομακρύνθηκε από κύριος σχολιαστής και πήρε θέσεις στα παρασκήνια, ενώ ασχολήθηκε και με τα νέα ταλέντα. Επίσης, εκτός πάλης, άνοιξε δικό του εστιατόριο και μάλιστα παρήγαγε δικά του υλικά, όπως μια σάλτσα που διαφημίστηκε και από το WWE. Σιγά - σιγά, από το 2010 επέστρεψε σποραδικά στα προγράμματα του WWE, παίρνοντας μέρος και σε σενάρια που τον οδήγησαν ακόμα και στο να παλέψει σε αγώνες, ενώ από το 2012, είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του WWE NXT. Το 2012 επέστρεψε για μια μέρα στο Raw, ώστε να αντικαταστήσει τον Τζέρι Λόουλερ.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζιμ Ρος πάσχει εδώ και αρκετά χρόνια απο μια ασθένεια, λόγω της οποίας έχουν παραλύσει διάφοροι μύες στο πρόσωπο του. Ο Ρος μπορεί να μιλήσει κανονικά, όμως η ασθένεια του καθιστά αδύνατο για τους άλλους, να "διαβάσουν το στόμα του". Παρόλα αυτά, ο Ρος θεωρείται ως ένας απο τους καλύτερους σχολιαστές αγώνων που πέρασαν από την επαγγελματική πάλη.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


  1. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  2. 439.