Μπομπ Όρτον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μπομπ Όρτον
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Νοεμβρίου 1950
Κάνσας Σίτι (Κάνσας)
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος185 cm Edit this on Wikidata
Βάρος110 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1972–2022)
Περίοδος ακμής1972 - 2022
Οικογένεια
ΤέκναΡάντυ Όρτον
ΓονείςBob Orton
ΑδέλφιαBarry Orton
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ρόμπερτ Κιθ Όρτον (Robert Keith Orton, 10 Νοεμβρίου 1950 - ...) είναι Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής, γνωστότερος με το όνομα Μπομπ "Κάουμποϊ" Όρτον, με το οποίο εμφανίζεται στα ρινγκ.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπομπ Όρτον, ξεκίνησε την καριέρα του το 1972, σε μικρές ανεξάρτητες εταιρείες στην Τζόρτζια και την Φλόριντα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του στην μεγάλη εταιρεία National Wrestling Alliance. Στις αρχές της ίδιας δεκαετίας ξεκίνησε εμφανίσεις και στο WWE, τότε WWF, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του το 1984. Το 1988, έφυγε για να συνεχίσει στο American Wrestling Association (AWA), που έμεινε μέχρι το 1999, όταν σταμάτησε να ασχολείται με το άθλημα σε υψηλό επίπεδο και από τότε εμφανίζεται σε ανεξάρτητα σόου και σε προγράμματα του WWE.

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην καριέρα του, ο Όρτον δημιούργησε σπουδαίες κόντρες και αντιμετώπισε μερικούς από τους καλύτερους παλαιστές της εποχής. Μερικά παραδείγματα ήταν ο Ρικ Φλερ, ο Μπομπ Μπάκλουντ και ο Τζίμι Σνούκα. Συνολικά κατέκτησε 26 ατομικούς και ομαδικούς τίτλους. Το 2005 τιμήθηκε για την προσφορά του στον χώρο, με την εισαγωγή του στο WWE Hall of Fame. Είναι ο πατέρας του παλαιστή Ράντυ Όρτον, ο οποίος και τον εισήγαγέ στον παραπάνω θεσμό.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]