Μπράιαν Τζέραρντ Τζέιμς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μπράιαν Τζέραρντ Τζέιμς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20  Μαΐου 1969
Γκόσφορντ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος188 cm Edit this on Wikidata
Βάρος109 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής[1]
ΕργοδότηςWWE SmackDown (2019)
WWE Raw[2]
WWE NXT
Περίοδος ακμής1  Δεκεμβρίου 1986 - 5  Ιανουαρίου 2022
Οικογένεια
ΓονείςΜπομπ Άρμστρονγκ
ΑδέλφιαΣκοτ Άρμστρονγκ
Στηβ Άρμστρονγκ
Μπραντ Άρμστρονγκ
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Βαθμός/στρατόςΣώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame[2]
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μπράιαν Τζέραρντ Τζέιμς (γεννημένος στις 20 Μαΐου 1969) είναι ένας Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής. Εργάζεται για την εταιρεία WWE, ως περιστασιακός παλαιστής, ανιχνευτής ταλέντων και παραγωγός. Είναι περισσότερο γνωστός ως "Ρόουντ Ντογκ" Τζέσε Τζέιμς" ή απλά Ρόουντ Ντογκ.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα πρώτα βήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ενασχόλησή του με το κατς ξεκίνησε το 1992 όταν προπονήθηκε στα μυστικά της και έκανε το ντεμπούτο του. Αγωνίστηκε για πολλές ανεξάρτητες διοργανώσεις που διεξήγαγαν μικρές εταιρείες, ενώ είχε και σποραδικά περάσματα από το Smoky Mountain Wrestling, ως τα τέλη του 1994 που υπέγραψε με το World Wrestling Entertainment.

WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα πρώτα δύο χρόνια του στο WWE, δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία και περίμενε απλά την ώθηση, έχοντας αφήσει καλές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του. Το 1996 δημιουργεί ομάδα με τον Μπίλι Γκαν, με το όνομα "New Age Outlaws". Μαζί κατέκτησαν πέντε φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων, ενώ από μια φορά στην συμμαχία τους, κατέκτησαν το Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα, ενώ ο Ρόουντ Ντογκ κατέκτησε μια φορά και το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE. Οι δύο τους εισχώρησαν στην ομάδα D-Generation X, η οποία διαλύθηκε το 2000, ενώ ο Τζέιμς έγινε για λίγο ομάδα και με τον Εξ Πακ. Το 2001 τελείωσε η συνεργασία του με το WWE.

TNA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2002, συμφώνησε με το Total Nonstop Action Wrestling και αφού τελείωσε τις υποχρεώσεις του με άλλες μικρότερες εταιρείες, ξεκίνησε εμφανίσεις με το πραγματικό του όνομα "Μ.Τ. Τζέιμς". Εκεί συμμάχησε με τους Κόναν και Ρον Κίλινγκς και κατέκτησαν τους Ομαδικούς τίτλους NWA, που κατείχε το TNA, το 2003. Από τότε έως και το 2009, αναλώθηκε σε μικρά σενάρια και κόντρες, ενώ την τελευταία χρονιά είχε σποραδικές εμφανίσεις. Το συμβόλαιό του έληξε το 2009.

Άλλες εταιρείες και WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2009 έως και το 2011, ο Τζέιμς έδωσε αγώνες για αρκετές εταιρείες μικρότερης εμβέλειας στην Αμερική. Το 2011, επέστρεψε στο WWE, όχι ως παλαιστής, αλλά ως ατζέντης και παραγωγός. Ο Ρόουντ Ντογκ παρουσιάζει μια διαδικτυακή εκπομπή μαζί με τον Τζος Μάθιους (δημοσιογράφος του WWE) από τις αρχές του 2012. Επίσης στο 1000ό επεισόδιο του Raw μαζί με τον Μπίλι Γκαν και τον Σιν Γουάλτμαν, επανασυνδέθηκαν με τους D-X. Το 2014 κατέκτησε το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE μαζί με τον Μπίλι Γκαν.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 760.
  2. 2,0 2,1 2019.