Τριαντάφυλλος (τραγουδιστής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τριαντάφυλλος
Γέννηση20 Ιουνίου 1977 (1977-06-20) (46 ετών)
Ρόδος
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ιδιότητατραγουδιστής και μουσικός ηχογραφήσεων
Εν ενεργεία1985–σήμερα
ΣύζυγοςΔήμητρα Σιαμπάνη (από 2014)
Τέκνα1
Όργαναφωνή
ΒραβεύσειςPop Corn Music Awards of 1999 και Pop Corn Music Awards of 2000
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

Ο Τριαντάφυλλος (πλήρες ονοματεπώνυμο: Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου) (Ρόδος, 20 Ιουνίου 1977) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής.[1][2]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1977 στη Ρόδο, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε τη καλλιτεχνική του πορεία στη μουσική. Σε ηλικία μόλις 8 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου, το οποίο αποτέλεσε βασική αφορμή για να ασχοληθεί μετέπειτα με το τραγούδι. Στα 18 του χρόνια πραγματοποιεί τις πρώτες του εμφανίσεις σε μουσική σκηνή της Ρόδου, όπου και δεν άργησε να ξεχωρίσει. Λίγο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να τον εντοπίσει ο συνθέτης και στιχουργός Θοδωρής Μακρίδης, ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του και τον ενθάρρυνε να πάει στην Αθήνα. Έτσι στα 19 του, παίρνει την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του στην πρωτεύουσα και τον επόμενο κιόλας χρόνο μπαίνει στη δισκογραφία.

Καριέρα και συνεργασίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1997, και σε ηλικία 20 χρονών, κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Βλέπω Κάτι Όνειρα», ο οποίος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 48.000 αντίτυπα και έγινε χρυσός. Το 1998, ο Τριαντάφυλλος κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Γράμματα και αφιερώσεις», που αμέσως ξεχώρισε κι έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλατινένιο. Το 1999 κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ, «Η αγάπη δεν περνάει», που έγινε κι αυτό χρυσό, όπως και ο δίσκος «Μην αργείς», που κυκλοφόρησε το 2000. Το 2001, κυκλοφορεί το «Αφήστε μήνυμα», στο οποίο ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι, ενώ τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε τη δισκογραφική δουλειά «Για Μένα Είσαι Εσύ».

Το 2003, ξεκίνησε η καλλιτεχνική του πτώση και χάθηκε από τις μεγάλες πίστες. Συνεχίζει, όμως, μέχρι σήμερα να τραγουδάει σε μικρότερα μαγαζιά. Όταν επέστρεψε στην επικαιρότητα κατήγγειλε ότι παλιοί του συνεργάτες του γύρισαν την πλάτη στα δύσκολα, ονομάζοντας τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Αντώνη Ρέμο. Ακόμη, αποκάλυψε ότι η δισκογραφική εταιρεία του τότε τον συμβούλευε να υιοθετήσει το στυλ που είχε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, κάτι που δεν τον έβρισκε σύμφωνο.

Εκτός από την προσωπική του δισκογραφία, ο Τριαντάφυλλος έχει συνθέσει τα περισσότερα από τα τραγούδια των δύο πρώτων άλμπουμ της Νατάσας Θεοδωρίδου, που ξεχώρισαν και έγιναν πλατινένια. Ακόμα, ο Τριαντάφυλλος έχει τραγουδήσει με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Λευτέρης Πανταζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Διονύσης Σχοινάς, η Ειρήνη Μερκούρη και ο Αντώνης Βαρδής.

Ο Τριαντάφυλλος μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό του 10 ολοκληρωμένα άλμπουμ, εκ των οποίων τα τέσσερα έγιναν πλατινένια και χρυσά.

Το 2014 συμμετείχε στο Dancing with the Stars στον ΑΝΤ1 ως διαγωνιζόμενος και κατέκτησε την 14η θέση. Το φθινόπωρο του 2020 συμμετέχει στο Just the 2 Of Us του OPEN όπου και εκεί καταλαμβάνει την 14η θέση. Τον Δεκέμβριο του 2020, φεύγει για Άγιο Δομίνικο για να συμμετέχει στο Survivor 2021.τη σεζόν 2021 στο Mad Video Music Awards στο MEGA τη σεζόν 2023 στο Just the 2 Of Us στο ALPHA τη σεζόν 2023 στο Καλοκαίρι Yes στο OPEN.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παντρεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2014, μετά από επτά χρόνια σχέσης, με τη Δήμητρα Σιαμπάνη, η οποία είναι γιατρός. Μαζί απέκτησαν ένα γιο, τον Νικόλα, ο οποίος γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2016. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, τον βάφτησαν στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην Παναγία Τσαμπίκα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Τριαντάφυλλος Discography at Discogs». discogs. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2018. 
  2. «Τι κάνει σήμερα ο Τριαντάφυλλος;». Newsbeast. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2018.