Νατάσα Θεοδωρίδου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Νατάσα Θεοδωρίδου (Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 1970) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Νατάσα Θεοδωρίδου
Natassa Theodoridou.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση24 Οκτωβρίου 1970
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
Περίοδος ακμής1997
Ιστότοπος
www.natasatheodoridou.com.gr
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 24 Οκτωβρίου 1970, με γονείς τους Σοφία και Στάθη Θεοδωρίδη. Έχει καταγωγή από τα Κουδούνια Δράμας. Σπούδασε δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα έλαβε μαθήματα αρμονίας και κιθάρας. Ξεκίνησε την καριέρα της, μαθήτρια ακόμα, τραγουδώντας λαϊκά τραγούδια σε νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας.

1996-2001[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1996 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε σε νυχτερινά κέντρα με μεγάλη επιτυχία. Το 1996 δούλεψε στις "Θαλασσιές τις Χάντρες" στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων. Μαζί της ήταν ο Αντώνης Ρέμος, ο Λάμπης Λιβιεράτος και ο Παντελής Καναράκης. Κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο το 1997, ο οποίος και έγινε πλατινένιος. Το 1998 κυκλοφορεί το δεύτερό της δίσκο, με τίτλο "Δεύτερη αγάπη", που αποτέλεσε σταθμό για την καριέρα της, με αποκορύφωμα τη συνεργασία με τον Πασχάλη Τερζή στο τραγούδι "Δεν θέλω τέτοιους φίλους". Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο, ξεπερνώντας τα 80.000 αντίτυπα, ενώ η συνεργασία με τον Πασχάλη Τερζή επεκτάθηκε και με τις εμφανίσεις τους στα «Αστέρια». Οι επόμενες συνεργασίες της ήταν με το Νότη Σφακιανάκη στο «THEATRO» της Θεσσαλονίκης, και με τον Αντώνη Ρέμο και το Στέλιο Διονυσίου στον «Απόλλωνα». Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ, με τίτλο "Θα μιλήσω με τ' αστέρια", που έγινε επίσης πλατινένιο. Την ίδια περίοδο ερμήνευσε το επιτυχημένο τραγούδι "Επιτέλους" μαζί με την Καίτη Γαρμπή, ντουέτο που τους έγραψε ο Φοίβος και συμπεριλήφθηκε στο δίσκο "Το Κάτι" της Γαρμπή. Τον Ιούλιο του 2001, η Θεοδωρίδου κυκλοφόρησε την τέταρτη προσωπική της δουλειά, έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο με τίτλο "Υπ' ευθύνη μου".[1]

2002-2007[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακολουθεί η επιτυχημένη εμπορικά συνεργασία της με το συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους στον πλατινένιο δίσκο "Τόση αγάπη πώς να χαθεί" το 2002. Τα δύο επόμενα χρόνια (2002-2004) η Νατάσα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή "Φως", ενώ το 2003 κυκλοφορεί ο δίσκος "Μια διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα" που περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις, κυρίως από τις εμφανίσεις της στο "Φως". Το 2004 ο δίσκος "Έρωτα δεν ξέρεις ν' αγαπάς", σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, σηματοδοτεί μια προσωρινή στροφή στο ρεπερτόριο της Νατάσας, προάγγελο της οποίας είχε αποτελέσει και η συμμετοχή της στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Πολίτικη κουζίνα, όπου ερμήνευσε το τραγούδι "Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές".

Το 2005 η Θεοδωρίδου επιστρέφει στις μεγάλες πίστες συνεργαζόμενη με με το Γιάννη Πάριο στην "Ιερά Οδό", ενώ παράλληλα κυκλοφορεί και ο έβδομος προσωπικός της δίσκος με τίτλο "Ως εκεί που η καρδιά μπορεί να αντέξει" που περιλαμβάνει τραγούδια διαφόρων συνθετών ανάμεσα στους οποίους και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Την επόμενη χρονιά (2006) ακολουθεί το άλμπουμ "Έχω μια αγκαλιά", στο οποίο η Νατάσα συνεργάζεται αποκλειστικά με το Γιώργο Μουκίδη. Το 2007, με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων της τραγουδίστριας στη δισκογραφία, κυκλοφορεί ο δίσκος "Νατάσα" με δημιουργούς δύο από τους πλέον συχνούς συνεργάτες της, το συνθέτη Κυριάκο Παπαδόπουλο και το στιχουργό Ηλία Φιλίππου. Τη χρονιά αυτή η Νατάσα εμφανίζεται στο "Βοτανικό" με την Έλλη Κοκκίνου και το Νίκο Κουρκούλη.

Συνεργασίες με Θεοφάνους - Μουκίδη - Βαρδή (2008-2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To 2008 κυκλοφορεί ο δίσκος "Δίπλα σε σένα", μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τραγουδίστριας. Ο δίσκος περιελάμβανε και τρία νέα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους έξι χρόνια μετά τη πρώτη δισκογραφική τους συνύπαρξη. Ακολουθεί το 2009 το άλμπουμ "Μια Κόκκινη Γραμμή" σε μουσική του Θεοφάνους και στίχους του Θάνου Παπανικολάου. Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος (ο πρώτος της Νατάσας μετά το 2003), με το ομώνυμο τραγούδι να γίνεται μεγάλη επιτυχία.

Το 2010 η Θεοδωρίδου συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον τραγουδοποιό Γιώργο Μουκίδη, στο δίσκο "Η Ζωή μου Έρωτας". Τον Οκτώβριο του 2011 συμμετέχει στο άλμπουμ της Νάνας Μούσχουρη, μία συμμετοχή που θα ακολουθήσει και η επί σκηνής συνύπαρξή τους, στην τελευταία συναυλία της σπυδαίας τραγουδίστριας στο Βερολίνο. Το Νοέμβριο του 2011 συνεργάζεται με τη Μαρινέλλα στο Βοτανικό. Η συνεργασία αυτή σφραγίστηκε και δισκογραφικά με το ντουέτο «Τα Χατήρια» που συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ «Απέναντι» (2012) σε μουσική επίσης του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου.

Τον Οκτώβριο του 2012 η Νατάσα Θεοδωρίδου συναντάει την Έλενα Παπαρίζου και μας μιλάνε για «Λάθος Αγάπες» τόσο μέσα από το ντουέτο τους, όσο και από τις κοινές τους εμφανίσεις στο Βοτανικό. Το 2013 κυκλοφορεί ο δίσκος "Σ' Αγαπώ" σε μουσική του Αντώνη Βαρδή και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου, ο οποίος αποτελεί και την τελευταία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη.

Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφόρησε ο δεύτερος live δίσκος της Νατάσας με τίτλο "Μαζί Με Σένα", έπειτα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο "Φως" μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος συμμετέχει στο δίσκο.[2]

Heaven Music: "Άσ' τα Όλα Κι Έλα" (2016), Ποτέ δεν έφυγα από δω (2018)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Άσ' τα Όλα Κι Έλα" σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια, ως προπομπός του ομώνυμου δίσκου που σήμανε τη λήξη του συμβολαίου της Θεοδωρίδου με τη Minos EMI. [3] Στις 14 Απριλίου 2016 η τραγουδίστρια εντάχθηκε στο δυναμικό της Heaven Music.[4] Ο δίσκος της "Άσ' τα Όλα Κι Έλα" κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου, με πρώτο single το τραγούδι "Ανήσυχος Καιρός" σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια.

Επίσης ο τελευταίος δίσκος που κυκλοφόρησε από τη Minos EMI το 2013, "Σ' Αγαπώ", σε μουσική του Αντώνη Βαρδή, επανακυκλοφόρησε και διατίθεται και αυτός πλέον από την Heaven Music.

Τον χειμώνα του 2017 εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο 'Ιερά Οδός' έχοντας στο πλευρό της την Μελίνα Ασλανίδου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, με τις εμφανίσεις να συνοδεύονται από μεγάλη επιτυχία, ενώ ακολούθησε περιοδεία του σχήματος και στην Αμερική.

Τον Απρίλιο του 2018 η Θεοδωρίδου ξεκίνησε εμφανίσεις στο Fantasia Live, έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό της τον Πέτρο Ιακωβίδη. Ακολούθησε η κυκλοφορία της 15ης κατά σειρά δισκογραφικής της δουλειάς με τίτλο "Ποτέ δεν έφυγα από 'δω", μέσα από τον οποίο ξεχώρισε το τραγούδι "Επειδή με ξέρω" σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη.

Το 2019 επέστρεψε στις ζωντανές εμφανίσεις στο Teatro στην Αθήνα. Στο πλευρό της για ακόμη μια σεζόν ήταν ξανά ο Ιακωβίδης.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέχρι το 1996 ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Τάκη Μπέτα, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Χριστιάνα (γενν. 17 Νοεμβρίου 1994). Από το 1999 έως το 2007 υπήρξε παντρεμένη με τον πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Φουστάνο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Ανδριάννα (γενν. 11 Αυγούστου 2000).

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσωπική Δισκογραφία
Έτος Δίσκος Απονομές Πηγή Πωλήσεις
1997 Νατάσα Θεοδωρίδου Πλατινένιος 50.000
1998 Δεύτερη Αγάπη Πλατινένιος 80.000
2000 Θα Μιλήσω Με Τ' Αστέρια Πλατινένιος 60.000
2001 Υπ' Ευθύνη Μου Πλατινένιος 50.000
2002 Όλα Να Τα Ζήσω Απ' Την Αρχή

(Cd-single)

Πλατινένιο 20.000
2002 Τόση Αγάπη Πως Να Χαθεί Πλατινένιος 40.000
2004 Έρωτα, Δεν Ξέρεις Ν' Αγαπάς Χρυσός 20.000
2005 Ως Εκεί Που Η Καρδιά Μπορεί Ν' Αντέξει Χρυσός 20.000
2006 Έχω Μια Αγκαλιά Χρυσός 20.000
2007 Νατάσα Χρυσός 18.000
2009 Μια Κόκκινη Γραμμή Πλατινένιος 12.000
2010 Η Ζωή Μου Έρωτας Χρυσός [5] 6.000
2012 Απέναντι Πλατινένιος [5] 12.000
2013 Σ' Αγαπώ Χρυσός [6] 6.000
2016 Ασ' Τα Όλα Κι Έλα Χρυσός 9.000
2018 Ποτέ δεν Έφυγα Απο 'δώ - 4.000

Συλλογές / Live

Έτος Δίσκος Απονομές Πηγή Πωλήσεις
2003 Μια Διαδρομή: Θεσσαλονίκη-Αθήνα (Live) Πλατινένιος 40.000
2008 Δίπλα Σε Σένα (Best of) Χρυσός 15.000
2015 Μαζί Με Σένα (Live) Χρυσός 6.000
2021 Η Ερωτική Νατάσα - -

Ντουέτα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2013. Ανακτήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2011. 
  2. Tzouvaras, Dimitris (25 Ιουλίου 2015). «Νατάσα Θεοδωρίδου & Γιώργος Θεοφάνους κυκλοφορούν την πολυαναμενόμενη ζωντανή ηχογράφηση της φετινής συνάντησής τους!». hit-channel.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουλίου 2015. 
  3. ««Άστα όλα κι έλα»: Η Νατάσα Θεοδωρίδου σας χαρίζει το ολοκαίνουργιο τραγούδι της». star.gr. 16 Οκτωβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Φεβρουαρίου 2016. 
  4. Αμανατίδης, Γιάννης (15 Απριλίου 2016). «Νατάσα Θεοδωρίδου: Όσα δήλωσε στο GetGreekMusic για τη μεταγραφή της στη Heaven Music αλλά και για τα νέα της σχέδια». getgreekmusic.gr. 
  5. 5,0 5,1 5,2 http://www.natasatheodoridoufanclub.gr/p/blog-page_2164.html Σφάλμα αναφοράς: Invalid <ref> tag; name "natasatheodoridoufanclub.gr" defined multiple times with different content
  6. http://www.kratisinow.gr/discography/natasa-theodoridou/

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]