ΣΚΑΪ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
ΣΚΑΪ
Τύπος Τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές και διαδίκτυο
Κλάδος Μέσα ενημέρωσης
Ίδρυση 1989
Έδρα Νέο Φάληρο, Πειραιάς
Σημαντικά πρόσωπα Γιάννης Αλαφούζος
Προϊόντα/
Υπηρεσίες
Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και κανάλια
Έσοδα Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Διαδίκτυο
Ιδιοκτήτης ΣΚΑΪ
Ιστότοπος skai.gr

O ΣΚΑΪ είναι ραδιοτηλεοπτικός όμιλος της Αττικής, με έδρα το Νέο Φάληρο, στον Πειραιά. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Ο όμιλος περιλαμβάνει την ομώνυμη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τους τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ 100.3, Μελωδία 99.2 και ΣΠΟΡ FM 94.6, καθώς και το διαδικτυακό portal www.skai.gr που άνοιξε τον Απρίλιο του 2006, παράλληλα με τη νέα τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στον όμιλο επίσης ανήκει και ο εκδοτικός οίκος ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ ο οποίος πλέον δεν δραστηριοποιείται ιδιαίτερα.

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ 100.3

Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 ανήκει σε έναν όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον όμιλο Αλαφούζου (στον οποίο ανήκουν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Μελωδία 99.2 και ΣΠΟΡ FM 94.6). Από το 2008 μέχρι το 2012 ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατείχε το 12.9% του σταθμού.

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ Τηλεόραση

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. Ο σταθμός εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου 1993 με ενημερωτικό και κυρίως αθλητικό πρόγραμμα, ενώ από τον Μάρτιο του 1995 περιορίζει τις αθλητικές μεταδόσεις και προσθέτει στο πρόγραμμά του πλήθος ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο ΣΚΑΙ κέρδισε, σε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη δημοπρασία που διήρκεσε 65 ώρες και έλαβε χώρα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μία από τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που δημοπρατήθηκαν στην Ελλάδα, με το τίμημα να ανέρχεται στα 43,6 εκατομμύρια Ευρώ.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]