ΣΚΑΪ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ΣΚΑΪ
Τύπος Τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές και διαδίκτυο
Κλάδος Μέσα ενημέρωσης
Ίδρυση 1989
Έδρα Νέο Φάληρο, Πειραιάς, Ελλάδα
Σημαντικά πρόσωπα Γιάννης Αλαφούζος
Προϊόντα/
Υπηρεσίες
Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Διαδίκτυο
Ιδιοκτήτης ΣΚΑΪ Α.Ε.
Ιστότοπος skai.gr

O ΣΚΑΪ είναι ραδιοτηλεοπτικός όμιλος της Αττικής, με έδρα το Νέο Φάληρο, στον Πειραιά. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Ο όμιλος συνδέεται άμεσα με την εκδότρια εταιρεία της εφημερίδας Η Καθημερινή.

Ο όμιλος περιλαμβάνει την ομώνυμη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ 100.3, ΣΠΟΡ FM 94.6 καθώς και το διαδικτυακό portal www.skai.gr που άνοιξε στις 2 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν την έλευση της νέας τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Στον όμιλο επίσης ανήκει και ο εκδοτικός οίκος ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ ο οποίος πλέον δεν δραστηριοποιείται ιδιαίτερα. Επίσης από τις αρχές του 2017 κατέχει και τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Όμιλος ΣΚΑΪ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ 100.3

Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 ανήκει σε έναν όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον όμιλο Αλαφούζου (στον οποίο ανήκει και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94.6). Από το 2008 μέχρι το 2012 ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κατείχε το 12.9% του σταθμού. Πρώην σταθμοί που ανήκαν στον όμιλο ΣΚΑΪ ήταν ο Μελωδία 99,2, ο Red 96,3 και ο Freedom 88,9 (νυν ΗΙΤ 88,9) οι οποίοι πωλήθηκαν στην Frontstage Entertainment, συμφερόντων της οικογένειας Δασκαλόπουλου.

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: ΣΚΑΪ Τηλεόραση

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας. Ο σταθμός εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά στις 21 Σεπτεμβρίου 1993 με ενημερωτικό και κυρίως αθλητικό πρόγραμμα, ενώ από τον Μάρτιο του 1995 περιορίζει τις αθλητικές μεταδόσεις και προσθέτει στο πρόγραμμά του πλήθος ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών. Tο 1999 πωλήθηκε και μετονομάστηκε σε ALPHA. Επανήλθε ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας μετά από 7 χρόνια το 2006 από τις συχνότητες του SEVEN.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο ΣΚΑΪ κέρδισε σε δημοπρασία που διήρκεσε 65 ώρες και έλαβε χώρα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μiα από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που δημοπρατήθηκαν στην Ελλάδα, με τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.[1]

Διαδίκτυο και εκδόσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 2 Μαρτίου 2006 δημιουργήθηκε το www.skai.gr που παρέχει υπηρεσίες live streaming και video on demand. Στις σελίδες του SKAI.gr, ο χρήστης μπορεί να έχει μία ολοκληρωμένη επαφή με τα μέσα του ομίλου: Ειδήσεις, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο.

Το ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2008 ως ο εκδοτικός οίκος του ΣΚΑΪ. Τα προϊόντα του αποτελούνται από εκδόσεις που σχετίζονται με το τηλεοπτικό πρόγραμμα καθώς και με παράλληλες ενέργειες και δράσεις του σταθμού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]