Iron Monger

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Iron Monger
Ο Ομπαντάια Στέιν φορώντας τη στολή του Iron Monger στο Iron Man #200. Σχέδιο από Μαρκ Ντ. Μπράιτ
ΕκδότηςMarvel Comics
Πρώτη εμφάνισηΟμπαντάια Στέιν:
Iron Man #163 (Οκτώβριος 1982)
Iron Monger:
Iron Man #200 (Νοέμβριος 1985)
Δημιουργήθηκε απόΝτένις Ο'Νιλ
Λουκ ΜακΝτόνελ
Πληροφορίες χαρακτήρα
Alter egoΟμπαντάια Στέιν
Ψευδώνυμο(α)Iron Man, King
ΕίδοςΆνθρωπος
ΦύλοΑρσενικό
Τόπος καταγωγήςEarth-616
Συμμετοχή σε ομάδεςThe Chessmen
Stane International
Stark Industries
ΣυνεργάτεςMadame Masque
ΙκανότητεςΔιανόηση σε επίπεδο μεγαλοφυΐας
Έμπειρος επιχειρηματίας
Ικανός στην στρατηγική
Με στολή:
Υπερφυσική δύναμη
Υπερφυσική αντοχή
Ικανότητα πτήσης
Εκτόξευση λέιζερ από θώρακα
Υπολογιστικός έλεγχος

Iron Monger είναι ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε από αρκετούς φανταστικούς υπερκακούς που δημοσιεύθηκαν από την Marvel Comics.

Ο πρώτος και ο πιο αξιοσημείωτος που πήρε αυτή την ταυτότητα ήταν ο Ομπαντάια Στέιν. Πρωτοεμφανίστηκε στο Iron Man #200 (Νοέμβριος 1985) και δημιουργήθηκε από τον Ντένις Ο'Νιλ και τον Λουκ ΜακΝτόνελ.

Ο Τζεφ Μπρίτζες υποδύθηκε τον Iron Monger στην ταινία Iron Man.

Δυνάμεις και ιδιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ομπαντάια Στέιν, ως Iron Monger, χρησιμοποίησε τον Θραύστη Κυκλωμάτων, ένα ιπτάμενο ρομποτικό όπλο που εκτοξεύει πυραύλους. Η πανοπλία του Iron Monger, φτιαγμένη από την Stane International, με κωδικό όνομα I-M Mark One, είναι μια οπλισμένη στολή μάχης από "ατσάλι omnium" (ένα φανταστικό κράμα), που περιέχει ποικίλο επιθετικό οπλισμό, περιλαμβάνοντας έναν ισχυρό εξωσκελετό που ενισχύει την δύναμη του χρήστη, οι ακτίνες του αντιδραστήρα τροφοδοτούνται από τα γάντια, και μία έντονη ακτίνα λέιζερ που βρίσκεται στον θώρακα της στολής. Η στολή παρέχει στον χρήστη την ικανότητα της πτήσης, χάρη στις μαγνητικά τροφοδοτημένες τουρμπίνες. Από τότε που η πανοπλία του Iron Monger βασίστηκε σε μία τροποποιημένη έκδοση του σχεδιασμού του Iron Man του Τόνι Σταρκ, οι ικανότητες της πανοπλίας είναι παρόμοιες με της αρχικής κόκκινης και χρυσής πανοπλίας, αλλά με αυξημένη δύναμη. Οι αντιδραστήρες ήταν πιο δυνατοί και η πανοπλία ήταν επίσης πιο μεγάλη από την πανοπλία του Iron Man. Ήταν πιθανώς αναλογικά δυνατότερη. Ο Iron Monger (εκτός από την πανοπλία του Iron Man) ήταν επίσης εξωτερικά ελεγχόμενη από υπολογιστή. Ο Στέιν, στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει τον χειροκίνητο έλεγχο για να αντισταθμιστεί με την έλλειψη εμπειρίας του στην χρήση της πανοπλίας, προέκυψε μια αδυναμία και έτσι ο Στάρκ την εκμεταλλεύτηκε για να απενεργοποιήσει την στολή.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]