Συζήτηση χρήστη:Cinadon36/Αρχείο2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Big Lizard white background.jpg
Μίλα μου
Αρχείο συζητήσεων
*Πρόλογος
*Κεφάλαιο Άλφα

Αναρχισμός[επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις πορτουγκέζικα, αλλά το λήμμα σε αυτή την έκδοση είναι πολύ καλό https://pt.wikipedia.org/wiki/Hist%C3%B3ria_do_anarquismo

Μπορείς να πάρεις βοήθεια από κει.Υπάρχουν και βιβλία στα ελληνικά https://www.politeianet.gr/books/9789602217481-nettlau-max-alexandreia-istoria-tis-anarchias-272331

--Φεουδάρχης Κουϊρίνιο (συζήτηση) 21:03, 5 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Λογοκλοπή[επεξεργασία κώδικα]

Από την στιγμή που υπάρχει ανοιχτό ζήτημα με την έκταση λογοκλοπής που έχει γίνει, και την οποία παραδέχθηκες, θα σε παρακαλούσα να απέχεις από οποιαδήποτε προσθήκη κειμένου μέχρι αρχικά να ελεγχθεί η συνεισφορά σου.--Diu (συζήτηση) 12:01, 6 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Μην προβαίνεις σε επεξεργασία των λημμάτων. Διαγραφή κειμένου, ή προσθήκη πηγών. --Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 09:46, 9 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Νομιζα οτι αυτό έπρεπε να κάνω, να διορθώσω τα λήμματα. Cinadon36μίλαμου 09:50, 9 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση. Μάζευε πηγές για να στηρίξεις το έργο σου. --Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 09:52, 9 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Αυτά που διαγράφεις, υποθέτω εκ των προτέρων είναι copy paste από τον Ρίχτερ; Αργά ή γρήγορα θα το διαπιστώσω και μόνος μου.--Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:31, 16 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Είναι ερώτηση που κανεις ή καταφατική πρόταση; Παντως δεν ειναι copy paste, αλλά ήτανε double αν προσεξες. Εισαι ευπρόσδεκτος να ελέγξεις. Cinadon36μίλαμου 21:39, 16 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Ρητορική ερώτηση ήταν. --Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:42, 16 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Οκ! Cinadon36μίλαμου 21:47, 16 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Αν θες πάντως, μπορω να βγαλω φωτο συγκεκριμένες σελιδες που θες, να τις ανεβάσω στο dropbox και να σου στειλω το λινκ, για να τσεκάρεις αν θες οτι ζήτημα θες. Cinadon36μίλαμου 07:08, 17 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Κρατάω το λόγο σου. Μην ανησυχείς θα το ελέγξω.--Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 08:30, 17 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Δεν στέκει[επεξεργασία κώδικα]

Αυτή η πρόταση στην εισαγωγή

. Η Κύπρος πέρασε στα χέρια των Βρετανών αρχικά το 1878 ως προτεκτοράτο, αφού ήρθε σε συμφωνία με τον Σουλτάνο.

δεν στέκει. Θέλει καλύτερη διατύπωση.--79.130.49.167 13:44, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Παράκληση[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ μου, δίστασα πολύ προτού σας γράψω τα παρακάτω και ζητώ συγγνώμη διότι ίσως λόγω του πολύ περιορισμένου χρόνου μου δεν τα έχω διατυπώσει όπως θα άρμοζε. Συνέβη τελευταία να παρατηρήσω με έκπληξη στη σελίδα σας ένα στιχούργημα (ως λεζάντα κάτω από το εικονίδιο με το σύμβολο) το οποίο περιέχει λέξη και υπονοούμενο με αισχρό περιεχόμενο. Ομολογώ ότι τέτοιο περιεχόμενο και λεξιλόγιο φέρνει σε αμηχανία, όχι μόνο εμένα, αλλά υποθέτω και άλλους αναγνώστες. Μερικές φορές, ιδίως όταν θυμώσουμε ή νιώσουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε τον έλεγχο όσων λέμε ή γράφουμε και, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι κακό να εκφραζόμαστε αθυρόστομα και προσβλητικά, η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα επιτρέπουμε στον χειρότερο εαυτό μας να έρθει στην επιφάνεια. Σας το γράφω αυτό ευελπιστώντας ότι δεν θέλετε στην πραγματικότητα να σας εκπροσωπεί κάτι τέτοιο και ότι ενδεχομένως θα θέλατε να το ξανασκεφτείτε.

Ζητώ και πάλι συγγνώμη για αυτή την ασήμαντη παρέμβαση και για τον πιθανώς αδέξιο τρόπο της· δεν έχω εξουσιοδότηση να υπαγορεύω σε άλλους πώς να γράφουν και ούτε πρόκειται να επανέλθω στο ζήτημα. Να ξέρετε ότι, αν αυτό που θέλετε να γράψετε είναι αφ' εαυτού ισχυρό και βάσιμο, δεν έχει ανάγκη κανενός αισχρολογήματος για να μεταδώσει το μήνυμα. Ευχαριστώ πολύ. Dr Moshe

Αγαπητέ φίλε @Dr Moshe:, συγνώμη για την αναστάτωση, θα αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος στίχος. Ωστόσο επιτρέψτε μου να εξηγήσω πως δεν έχει αισχρό περιεχόμενο ή μήνυμα. Οντως χρησιμοποιήται μια "μιλλωμένη" παράφραση μιας λέξης, όμως το νοημα που ήθελα να αποδώσω είναι αντιφασιστικό- νομίζω ειναι επικαιρο στις μέρες μας με την πανευρωπαϊκή άνοδο των φαντασμάτων του παρελθόντος. Το νόημα ειναι πως δεν πρέπει να φοβόμαστε απέναντι στον επελαύνοντα ολοκληρωτισμό, και η συγκεκριμένη λέξη ήθελε να δώσει μια λαϊκή ή "αλάνικη" αν θες, χροιά σε αυτή την αντίσταση. Ωστόσο σίγουρα δεν ηθελα να προσβάλω τρίτους, πόσο μάλλον φίλους που με βοηθήσαν αρκετές φορες στο παρελθον με τις γνώσεις τους. Οπόταν θα αλλαχθεί. Σε χαιρετώ και ευχαριστώ για την επισήμανση. Cinadon36μίλαμου 12:54, 21 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Μία ερώτηση[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί υποστηρίζεις τον αναρχοκομμουνισμό;; ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 176.58.193.44 (συζήτησησυνεισφορά) 07:46, 24 Νοεμβρίου 2018‎ .

Για να σωθεί η ανθρωπότητα. Cinadon36μίλαμου 07:49, 24 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Κλείσιμο της συζήτησης και φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση έκλεισε και υιοθετήθηκε η απόφαση προσωρινής φραγής διαρκείας 1 μηνός. Στο μεταξύ διάστημα μπορείς να ξαναδείς το λήμματά σου με νέο σκεπτικό--Kalogeropoulos (συζήτηση) 12:43, 25 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Ζυγισμένη απόφαση Καλογερόπουλε, καλό θα είναι να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα. Έκανα το λάθος και πρέπει να πληρώσω το τίμημα. Ωστόσο νομίζω το ζήτημα της παραβίασης των Πνευματικών Δικαιωμάτων, είναι γενικευμένο στην Βικιπαίδεια. Αυτή η γενίκευμέμένη παράβίαση των κανόνων πνευματικών δικαιωμάτων με παράσυρε στο να νομίσω ο πήχης είναι πιο χαμηλά από το οτι θέτει ο νόμος. Ωστόσο αυτη η φραγή με κάνει να συνειδητοποιώ την σοβαρότητα του ζητήματος. Δεν πειράζει, δρουμε, κάνουμε λάθη, μαθαίνουμε. Οταν επανέλθω θα ήθελα να συμμετάχω στην προσπάθεια να καθαριστει η Βικιπαίδεια από παρόμοια λάθη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εκφραστήκανε θετικά για μένα στην συζήτηση για οριστική φραγή μου, και να τους υποσχεθώ οτι θα κάνω οτι μπορώ για να μην ξαναπέσω σε τέτοιο σφάλμα.Cinadon36μίλαμου 14:03, 25 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Επικοινωνία[επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια Πολλά. Μου έστειλες email. Δεν επιθυμώ να έχουμε επικοινωνία που δεν είναι φανερή στην κοινότητα. Αν θέλεις να μου πεις οτιδήποτε, παρακαλώ γράψε στη σελίδα συζήτησής μου. Θα απαντήσω αν και όπου το θεωρώ σκόπιμο. --Focal Point 09:59, 29 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Focal, κατανοώ τους λόγους της δημόσιας επικοινωνίας. Οπως και σου είπα στο email, ευχομαι το 2019 να βελτιώσει τις μεταξύ μας σχέσεις. Ευχομαι Χρόνια Πολλά και ευτυχησμένο το νεο έτος. Cinadon36μίλαμου 17:42, 29 Δεκεμβρίου 2018 (UTC)

Keep walking my friend..[επεξεργασία κώδικα]

--Gomoloko (συζήτηση) 21:19, 30 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

:) Cinadon36μίλαμου 21:24, 30 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Φραγή[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, Cinadon36, 2 εβδομάδες φραγή για λάθος μετάφραση κατ΄επανάληψη στο λήμμα Ιστορία του Αναρχισμού. Legion (συζήτηση) 17:10, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Καλησπέρα Legion, μπορείς να μου υποδείξεις την λανθασμένη μετάφραση σε παρακαλώ; Και από πότε τα συντακτικά λάθη (εαν υποθέσουμε ότι υπάρχουν) τιμωρουνται με 2 εβδομάδες φραγή; Μπορείς να μου υποδείξεις την πολιτική; Cinadon36μίλαμου 17:23, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Έχει ειπωθεί στο ΣΔ και μάλιστα το έχεις κάνει κατ΄ επανάληψη. Έχει συμβεί αρκετές φορές.Legion (συζήτηση) 17:29, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Αν κάτι έχει ειπωθεί σημαίνει οτι ισχύει; Αφου εχει συμβεί αρκετές φορές, παρακαλώ υπέδειξε μου 10. Cinadon36μίλαμου 17:29, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Δηλαδή αυτά που αναφέρει ο χρήστης Αντικαθεστωτικός στο ΣΔ είναι ψέμματα;Legion (συζήτηση) 17:39, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Δεν θα έλεγα πως είναι ψέμματα, θα έλεγα πως ειναι λανθασμένες εκτιμήσεις του Αντικαθεστωτικου, ο οποίος ψάχνει να βρεί την πρόταση που αποδίδω,(κατι το οποίο θα ηταν κοντινη παραφραση και αρα παραβιαση Πν Δικαιωμάτωνen:WP:CLOP) ενώ εγώ προσπαθώ να κάνω περίληψη της πηγής (συνηθως παραγράφου ή σελίδας). Ωστόσο εσυ με έφραξες για τις μεταφράσεις, οποταν το βάρος της απόδειξης πέφτει στους ώμους σου. Παρακαλώ Α)τεκμηρίωσε τις αρκετές λανθασμένες μεταφράσεις και Β)επίσης βρες μου την πολιτική που γράφει πως τα συντακτικά λάθη τιμωρούνται με φραγή. Cinadon36μίλαμου 17:47, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)


Orologio blu.svg
Αυτός ο χρήστης του οποίου ο λογαριασμός βρίσκεται σε φραγή ζητάει την επανεξέταση της φραγής του:

Παρακαλώ οπως αναθεωρηθεί από έτερο διαχειριστη η φραγή, καθώς ο Legion απέτυχε να τεκμηριώσει την «λαθος μετάφραση» η οποία «Έχει συμβεί αρκετές φορές» όπως είπε. Απέτυχε να το τεκμηριώσει, ενώ απάντησε ήδη δυο φορές οταν ερωτήθηκε(την μια φορα με ερώτηση μάλιστα, και την άλλη παραπέμποντας σε συνομιλίες στο ΣΔ, αόριστα). Λάθη στην μετάφραση έχω κάνει, θα συνεχίσω να κάνω, όπως θα συνεχίσει να κάνει όποιος μεταφράζει. Τα λάθη που μου αποδίδονται είναι τραβηγμένα από τα μαλιά και επέλεξα να μην απαντήσω ή να δώσω εκτεταμένες εξηγήσεις, γιατι συνοδεύονταν από προσωπικές επιθέσεις προς εμένα (πραγμα για το οποίο δέκτηκε φραγή ο επιτηθέμενος χρήστης) Επίσης, η λάθος μετάφραση δεν είναι δυνατόν να θεωρείται πως είναι αιτία φραγής. Όλοι κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε συντακτικά λάθη. Οι δε μεταφράσεις, από την στιγμή που δεν είναι λέξη προς λέξη, αλλά νόημα-προς νόημα, πάντα θα δημιουργούν διαφωνίες αν θελει κάποιος να λεπτολογεί. Αυτά όμως πρέπει να αντιμετωπίζονται με καλή διάθεση, υποθέτωντας Καλή Πίστη, στις σελίδες συζητήσεως των λημμάτων.

Σημείωση:

 • Σε κάποιες περιπτώσεις, ο χρήστης μπορεί να μην είναι πράγματι σε φραγή ή να έχει λήξει η φραγή του. Παρακαλούμε ελέγξτε το αρχείο φραγών. Αν δεν καταγράφεται σχετική φραγή ή η πιο πρόσφατη έχει ήδη λήξει, τότε έχετε δεχτεί αυτόματη φραγή από τα αυτοματοποιημένα συστήματα αντι-βανδαλισμού. Παρακαλούμε αφαιρέστε το αίτημα αυτό και ακολουθήστε αυτές τις αντί να στραφείτε στην άμεση αντιμετώπιση από κάποιον διαχειριστή.
 • Παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες επανεξέτασης φραγών ώστε να βεβαιωθείτε ότι το αίτημά σας για άρση της φραγής θα βοηθήσει στη δική σας περίπτωση. Μπορείτε να αλλάξετε το αίτημά σας οποτεδήποτε.

Cinadon36μίλαμου 19:17, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Την αυτοκριτική σου την έκανες αόριστα λίγο παραπάνω όπου αποδέχτηκες με λίγα λόγια ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος. Η μετάφραση στο συγκεκριμένο λήμμα που κάνεις, φτάνει τα όρια της "κακόβουλης καταχώρισης λανθασμένων πληροφοριών". Αφού με την αλλαγή συγκεκριμένων ονομάτων έχεις την πρόθεση να αποπροσανατολίσεις τον αναγνώστη όπως εδώ [[1]] συνεπώς δεν μιλάμε για μετάφραση μιας απλής περίληψης του αγγλικού λήμματος. Ελπίζω να σε κάλυψα.Legion (συζήτηση) 20:16, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Οχι Legion, δεν με κάλυψες. Εφερες ένα diff απο τον Αντικαθεστωτικό, για να ισχυριστείς οτι αποπροσανατόλησα τον αναγνώστη. Πως γίνεται αυτό; Θεωρείς οτι όσα ειπε ο Αντικαθεστωτικός είναι σωστά; Τα έλεγξες; Επέτρεψε μου να απαντήσω ενα προς ένα. Ωστόσο πριν απαντήσω, να σημειώσω πως δεν παραδέκτηκα ασαφώς οτι παραποιώ τις πηγές. Παραδέκτηκα οτι μπορεί να υπάρχουν καλύτερες μεταφράσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας μεταφραστής. Πάμε στο κατηγορητήριο τώρα, το οποίο υιοθετείς. Κανονικά πάντως θα έπρεπε να παρουσιάσεις τα diffs που θεωρείς ότι έκανα παραποίηση, οχι να τα δηλώνεις έμμεσα.
 1. Narodnaya Volya: Οπως εξήγησα εδώ, αφήνω να εννοειθεί οτι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι αναρχική, όσο το αφήνει ο συγγραφέας, Peter Marshal. Ουδεμία παραποίηση. Γράφει ο Μαρσαλ: The move towards terrorism in the Russian revolutionary movement reached its apogee in the assassination of Tsar Alexander II in 1881 by the Narodnaya Volya (people's Will). In the repression which followed, the Russian Social Revolutionary Party emerged to gain considerable support amongst the peasants. It was not until the 1 890S that the first openly anarchist groups in Russia appeared and the works of Bakunin and Kropotkin began to be circulated. From his exile, Kropotkin contributed to the anarchist journal Khleb i Volya. But at the time of the 1905 Revolution the anarchists groups still remained tiny, completely overshadowed by the Social Revolutionary Party in the country and by the Social Democratic Party in the cities

Αν δεις την συνέχια της συζήτησης στην σελίδα του Diu, ο Αντικαθεστωιτκος λέει οτι η λέξη "αλλά" είναι υπουλα δική μου. Το νοημα του κειμενου του μαρσαλ ειναι πως υπήρχαν αρκετοί επαναστατες BUT AT THE TIME OF 19kati οι αναρχικοι ηταν περιθωριακοί. Μπορείς να κάνεις καλύτερη περίληψη;

 • Για το ζήτημα των αναρχοχριστιανών. Εγραψα: Στη σκια του ατομικισμού, αναπτύχθηκε και το ρεύμα του αναρχοχριστιανισμού. Γράφει ο Μαρσαλ: "While the indigenous American anarchist tradition was primarily individualist, there was a minority communitarian trend developed by Christian radicals like Adin Ballou and John Humphrey Noyes. They believed that respect for the authority of God meant rejecting the authority of human governments. Ballou advocated a voluntary 'neighbourhood society' while Noyes practised a form of communism in the Oneida community which he helped found". Αρα απέρριπταν την Αρχη των Κυβερνήσεων που ειναι η βασική θέση των αναρχοχριστιανών. To οτι ο Μπαλου αναφέρεται 4 φορές στο λήμμα του αναρχοχριστιανισμού. [2] Δεν στάθηκα όμως στον Μπαλου για να πω οτι αναρχο-χριστιανος, αλλά οτι το κινημα αναπτύχθηκε ηταν τέτοιο, γιατι οι ιδέες του (και των υπολοίπων) ηταν αναρχο-χριστιανικές. Αναπτυσσόταν το ΡΕΥΜΑ έγραψα, κάνοντας περίληψη του κειμένου, δεν μεταφέρω ταπέλες απο το ενα βιβλίο στην ΒΠ. Διαβάζουμε στο λήμμα του αναρχοχριστιανισμου της αγγλικής ΒΠ: Nineteenth century Christian abolitionist Adin Ballou was critical of government and believed that it would be supplanted by a new order in which individuals are guided solely by their love for God.[34] His writings heavily influenced Leo Tolstoy,[35] who wrote extensively on his anarchist principles and their descension from his Christian faith, in books including The Kingdom of God is Within You, a key Christian anarchist text.[7]
 • Για τον Μεσλιε και τον Μορέλι έχω απαντήσει στην σελιδα συζητησητης του Diu. [3] Ενδεικτικά, ξεκινά η παρα΄γραφος με το But while all the philosophes believed in the progressive nature of man, they did not all reach anarchist conclusions. Και μετά γράφει τους διασημους, και ως αντιδιαστολή αναφερει Μορέλι και Μεσλιε. Αυτοι φτάσανε σε αναρχικά συμπεράσματα. Αυτό δεν τους κάνει αναρχικους, αλλά τα συμπερασματα τους ειναι στην σφαίρα του Αναρχισμου. Και στις πάρακατω σελίδες, οταν τους επεξεργάζεται, αναφέρει τις αναρχικές τους απόψεις.
 • Για τους λίγους αναρχικους και την προπαγανδα δια των πράξεων: Γραφει ο Μαρσαλ it has always been a minority trend'. Γράφει ο Αντικαθεστωτικός: ήταν σημαντική αν και μειοψηφική. Λεξη προς λέξη συνιστά en:WP:CLOP δηλαδή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Μπορείς εσυ να το πεις καλύτερα απο εμένα, χωρις να ειναι ουτε παραποίηση πηγής, ούτε ακριβής μετάφραση; Υπόψιν οτι το λίγους, όπως έγραψα εγώ, δεν αναφέρεται προκύπτει τόσο στην συγκεκριμένη πρόταση, αλλά απο τις δυο προηγουμενες σελίδες, στην οποία αναφέρει ποιοι ηταν υπερ και ποιοι κατά του επαναστατικου τερρορισμού. Οι πολλοι ήταν κατά.
 • Για τον Μαζντακ: Γράφει η πηγή 'Mazdak's ideal was a stoical and simple life, and he urged contentment and austerity. Εγραψα και εγώ οτι ειχε επηρροες απο τον Στωϊκισμο. Δεν είναι ακριβής η μετάφραση, ισως να υπαρχει καλύτερη,μπορεις να προτινεις κατι εσυ χωρίς να αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων;
 • Για τον Ηδονισμό: Γράφει η πηγή: was the founder of the Cyrenaic or Epicurean (also known as Hedonistic) school. Γράφω: Οι σχολές αυτές ήταν κατά βάση ατομικιστικές, με την Επικούρεια να εστιάζει περισσοτερο στον ηδονισμό. Παραποίηση πηγής! ΟΚ! Ντάξει! Την λέγανε ηδονιστική σχολή γιατί έτσι!

Νομίζω είναι σαφέστατο πως οι παραποιησεις πηγών ειναι τραβηγμένες απο τα μαλια.Cinadon36μίλαμου 21:08, 11 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Συνοψίζοντας: Στις εν λόγω κατηγορίες, δεν απαντησα αρχικά, διοτι εμπεριέχαν το στοιχείο της Πρ. Επίθεσης. Η μη απαντηση μου εκλήφθηκε ως αποδοχή των λαθών μου, απο τον διαχ.Legion. Οταν ρωτήθηκε για το ποιες ηταν οι δήθεν λανθασμένες μεταφράσεις και το παραπλανητικό υλικό, έδειξε μια επεξεργασία του Αντικαθεστωτικού, η οποία με κατηγορούσε γιατι δεν έκανα λέξη προς λέξη μετάφραση απο το βιβλίο του Peter Marshall. Λες και οταν έχουμε μπροστά μας ένα βιβλίο ή άλλη αξιοπιστη πηγή, πρέπει να μεταφράζουμε(!) Αντιθέτως, έκανα συνοψη του νοήματος, όπως πρέπει να κάνουμε στην ΒΠ. Ενδεικτικά, οι "διορθώσεις" που έγιναν, ουσιαστικά ητανε μετάφραση προτάσεων απο την πηγή, κάτι που αποτελεί παραβίαση Πνευματικών Δικαιωμάτων. Παρακαλώ για την άρση της φραγής μου καθώς έχει τεθεί χωρίς να εξεταστεί προσεκτικά το μπαραζ κατηγορίων που εξαπολύονται συνεχώς (από μια συγκεκριμένη πηγή) Cinadon36μίλαμου 09:35, 12 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Κωμικό:

 • Γράφεις λήμμα με λέξεις κοντά στο κείμενο της πηγής----> Φραγή γιατι είναι παραβίαση Πν. Δικαιωμάτων.
 • Γράφεις λήμμα χρησιμοποιόντας δικές σου λέξεις----> Φραγή γιατι δεν χρησιμοποίησες τις ταμπέλες του συγγραφέα.

Ντάξει παιδιά, το μάθαμε το παραμύθι. Cinadon36μίλαμου 15:12, 12 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)


Σχόλιο Ο χρήστης "διαχειριστης" @Legion: αποφεύγει με τρόπο να δείξει μια επεξεργασια μου και να πει: "να, εδώ εισαγεις ψευδεις πληροφορίες". Δεν το κάνει γιατι γνωρίζει οτι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Φυγομαχεί, έπρεπε να το περιμένω απο τον συγκεκριμένο διαχειριστή. Οι αναρθες κραυγες περί "ψευδών πληροφοριων" αλλου χρήστη, ηταν απλώς η αφορμή που γύρευε ο "συντονιστής" να με φράξει, καταπατώντας την πολιτική της ΒΠ (που ποτέ δεν την εμαθε), ότι πρέπει να εξηγει στους χρήστες γιατι τους φράττει. Λοιπον Legion, σου επιφυλλάσω ενα δωράκι σε σένα και στο POV σου, όταν επανέλθω- γιατι θα επανέλθω. Και το αστείο για να ξαναγελάσουμε:

 • Γράφεις λήμμα με λέξεις κοντά στο κείμενο της πηγής----> Φραγή γιατι είναι παραβίαση Πν. Δικαιωμάτων.
 • Γράφεις λήμμα χρησιμοποιόντας δικές σου λέξεις----> Φραγή γιατι δεν χρησιμοποίησες τις ταμπέλες του συγγραφέα.

Αναρωτιέμαι αν θα φράξεις και τον εαυτο σου, σε περίπτωση που βρεθουν "παραποιησεις κειμένων".

Για την σιωπή των αλλων διαχειριστων, τι να πω, "σαν απότιστα γαρύφαλλα γκρενά". Cinadon36μίλαμου 08:06, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

O χρήστης-διαχειριστής Legion, ανέρτησε θέμα στο ΣΔ.[4] Το έκανε χωρις να κάνει ping ως όφειλε και δεν πρόσθεσε ουτε ενα diff. . Λέει οτι "Για να είμαι δίκαιος στην συγκεκριμένη και συνεχόμενη λογομαχία μεταξύ του και του Χρηστη Αντικαθεστωτικου, έφραξα και τον Αντικαθεστωτικο αφού είχε παρενοχλήσει στο σημειωματάριο διαχειριστών". Να θυμηθούμε πως έφραξε τον Αντικαθεστωτικό 3 μέρες και εμένα 14. Έτσι ζυγίζει την δικαιοσύνη. Φυσικά, να απαντήσει που παραποίησα πηγές, δεν τολμήσε να αποπειραθεί να απαντήσει. Διότι ξέρει πως δεν εχει άδικο. Χρησιμοποιησε απλως το diff του Αντικαθεστωτικου το οποίο έγινε εν μεσω ενος μπαραζ Προσωπικων Επιθέσεων (και το παραδέκτηκε ο Legion) για να "τεκμηριώσει" τις δήθεν παραποιήσεις. Ο ίδιος πουθενα δεν είπε "σε αυτό το σημείο κάνεις παραποίηση". Φυσικα, την ευκαιρία για φραγή 1 χρόνου, δυστυχώς την έχασε. Θα πρέπει να βρεις αλλη μια δικαιη ευκαιρία, να φάω 1 χρόνο εγώ φραγή και κάποιος αλλος 3 λεπτα- για να είναι "δικαια" τα πράγματα. ΥΓ-φυσικά, το οτι το ονομα μου μπαίνει σε επικεφαλίδα section, ήταν κάτι για το οποίο εγώ τιμωρήθηκα οταν το έκανα για καποιον άλλο. Για να δουμε αν θα υπάρχει η ίδια ευαισθησία για τον Legion. Οσο για την φανταζί λέξη "απειλές" που χρησιμοποιει, η λέξη έγινε πιο λάστιχο και απο το καουτσούκ. Cinadon36μίλαμου 10:29, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Diu, αφου διαβάζεις και εσυ την σελίδα συζήτησης μου δεν σε κάνω Ping, θα πρέπει να ξέρεις πως η πικρία αν υπάρχει προς τις αδικες και ανισομερείς πράξεις του Legion, η πικρία είναι περισσότερη προς τους διαχειριστές που ξέρουν τι γινεται και δεν κάνουν τίποτα για να το διορθώσουν. (ή απλά βαριουνται να ασχοληθούν). Ή αφήνουν το wikibulling να συνεχίζεται παρότι το θυμα ηρθε και σου χτύπησε την πορτα.[5]. Επίσης να θυμήσω οτι η αναφορά ονοματος σε τίτλο, αποτελεί προσπάθεια διαπόμπευσης. Ο Legion δεν παρουσιάζει το πράγμα ουδέτερα με τον τίτλο που επέλεξε. Προφανώς αν ηταν απλος χρήστης, θα είχε φραγεί ήδη.Cinadon36μίλαμου 10:49, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Αναρχο-χριστιανοί ή ριζοσπάστες χριστιανοί;[επεξεργασία κώδικα]

O "Legion" έκανε την πρώτη απόπειρα να εξηγήσει ποια ακριβως ηταν η παραποίηση. [6] Φυσικα, κρατάει και μια πισινή, λέγοντας οτι δεν μπορεί να γράψει πολλά, καθώς ειναι απο το κινητό και είναι ολιγόλογος. Φυσικά, από την στιγμή που είσαι διαχειριστής, πρέπει να εκτελείς τα καθήκοντα σου και μέσα σε αυτά ειναι να απαντάς. Πάμε να δουμε τι ακριβώς έχει γραφτεί για το θέμα των radical christians"

 • Εγραψα στο λήμμα: Στη σκια του ατομικισμού, αναπτύχθηκε και το ρεύμα του αναρχοχριστιανισμού{{sfn|Marshall|1993|498}}
 • Έγραψε στο λήμμα ο Αντικαθεστωτικός. ενώ ως μειοψηφούσα τάση αναπτύχθηκε ο ριζοσπαστικός χριστιανισμός{{sfn|Marshall|1993|498}}

Α) Ο όρος με τον οποίο με διορθώσανε ("Ριζοσπαστικός χριστιανισμός")ένας άγνωστος όρος, βγάζει 26 αποτελέσματα τα google. [7] με πηγές οπως την σαηεντολογία και την ...ΒΠ. Καμιά Αξιόπιστη Πηγή.

Β)Γράφει η πηγή. Υπογραμμίζω σημαντικά σημεία, ώστε όσοι εχουν αδυναμία κατανόησης κειμένου, να τα προσέξουν:

The most outstanding American individualist anarchist was undoubtedly Benjamin R. Tucker whose journal Liberty lasted from 1881 to 1907. He combined Warren's and Proudhon's teachings but gave them his own personal stamp and made them applicable to capitalist America. Tucker translated Proudhon and Bakunin into English and supported Kropotkin during his trial at Lyon in 1883, while disagreeing with the declaration of the accused. He called anarchists 'unterrified Jeffersonians' and defined anarchism as complete laissez-faire or 'consistent Manchesterism'. The subtide of his journal however made sure that Proudhon's maxim that 'Order is the daughter of Liberty' reached a wide audience.
While the indigenous American anarchist tradition was primarily individualist, there was a minority communitarian trend developed by Christian radicals like Adin Ballou and John Humphrey Noyes. They believed that respect for the authority of God meant rejecting the authority of human governments. Ballou advocated a voluntary 'neighbourhood society' while Noyes practised a form of communism in the Oneida community which he helped found.

Ελληνικά: Πρώτη παραγραφος, μιλά για αναρχισμό (όπως όλο το βιβλίο) Δευτερη παράγραφος¨: Ενώ η αυτόχθονη αμερικάνικη ΑΝΑΡΧΙΚΗ παράδοση ηταν κυρίως ατομικιστική.......ενα μικρό ΡΕΥΜΑ αναπτύχθηκε απο Χριστιανους ριζοσπάστες όπως Αλιν Μπαλλου κτλ....Πίστευαν (αυτή η μικρή ομάδα, η οποία είναι η ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ) στην Εξουσία του θεου και απορριπταν την εξουσία των ανθρώπινων κυβερνήσεων. ΑΡΑ πόσο παράδοξο είναι να περιγράψουμε την συγκεκριμένη ομάδα ως ΑΝΑΡΧΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ; Καλύτερη λέξη υπάρχει; Αυτή που παρουσιαστηκε απο τον Αντικαθεστωτικο, δεν ειναι ελληνική έκφραση. Επίσης, στην προσπάθεια του να μην κάνει "παραποίση", έκανε λέξη προς λέξη μετάφραση κατι που παραβιάζει τα Πν. Δικαιώματα. Το δε christians radicals περιγράφει τους ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ και όχι το TREND που αναπτύχθηκε στην σκια του ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ.

Ping τους @Diu, Kalogeropoulos, και Legion: να δουν ότι είμαι ΑΘΩΟΣ απο τις κατηγορίες περί παραχάραξης. Ακόμη και τον Legion κανω Ping γιατί δεν είναι ποτέ αργά να διορθώσει το λάθος του. Οταν τον πρότεινα για διαχειριστή, το έκανα επειδή ενοιωθα οτι παραδέχεται τα λάθη του. Cinadon36μίλαμου 12:05, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Ερώτηση Κατανόησης κειμένου (επίπεδο δυσκολίας elementary) o ορος "radical anarchist" αναφέρεται στο

Α)Μικρό ρεύμα που αναπτύχθηκε στην σκια του ατομικίστικου αναρχισμου;

Β)Στους συγγραφείς Adin Ballou και John Humphrey Noyes

Legion, ή όποιος άλλος ήθελε, ας απαντήσει.... Cinadon36μίλαμου 12:20, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Γράφει ο Diu: "το εγχείρημα θα μετατραπει σε κάποιου είδους αυταρχικό πείραμα, όπου ο καθε διαχειριστής που θα κρίνει μια συμπεριφορά ως τρόλικη ανάλογα με τα δικά του όρια θα επιβάλει φραγές. Το είδαμε και σε προηγούμενες περιπτώσεις αυτό με διαχειριστή που επέβαλε καταχρηστικά και ετσιθελικά φραγές για ποικιλους φαντασιακούς λόγους." για άλλη περίπτωση. Αυτό που γίνεται με την συγκεκριμένη φραγή, είναι η επιτομή της αυταρχικής κανονικότητας, όπου ένας Διαχειριστής Φράσει για ΑΝΟΗΣΙΕΣ, τον ρωτάμε να δικαιολογήσει την φραγή του, λέει ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ (γιατι ρε μεγάλε εισαι τοτε διαχειριστής;) και οι υπόλοιπο σφυρούν αδιάφορα. Αλλά για λόγους από τον εξώστη και διδασκαλίες καλοί είμαστε, στην πράξη τι γίνεται. Cinadon36μίλαμου 13:32, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Legion, καμια αντεκδίκηση φιλε μου, παρόλο που κατανοώ την προσπάθεια σου να φραγεί η σελίδα μου. Δεν ειναι ανάγκη να απαντήσεις τώρα, απάντα όποτε θες, γιατι συνεχίζεις το ψέμα σου πως το radical christians αφορουσε την κοινότητα και όχι τους δυο διανοούμενους που ανέφερε η πηγή. Διχαστική για την κοινότητα είναι η αυταρχική συμπεριφορά σου, που βαφτίζεις την κριτική ως απειλή για να την σωπήσεις. Απαντα και την ερώτηση κατανόησης κειμένου αν θες. Να ξερεις πως μας διαβάζουν και άλλοι, οπόταν μην εκθέσεις τον ευατό σου απαντώντας λάθος, είναι απλή ερώτηση. Διότι το ΨΕΜΑ οτι παραποίησα πηγές εχει κοντα ποδάρια. Επιπλέον το οτι αντι να απαντήσεις επι της ουσιας, προσπαθεις να αλλάξεις το θέμα της συζήτησης, δείχνει πάρα πολλά. Speaks Volumes Που Λενε και Στην Αγγλια. (ελπίζω να μην απείλησα την αγγλία σε αυτη την περίπτωση) Cinadon36μίλαμου 13:43, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Να σημειώσω πως η 14ημερη φραγή για λόγους που δεν στέκουν, αποτελεί ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ για 14 μέρες. Ο διαχειριστής δεν απαντά επι της ουσίας της κατηγοριας περι παραποίησης των christian radicals. Διαβάζει επιδερμικά τις πηγές (αν τις διαβάζει), δεν μπορεί να γράφει, δεν μπορει να διαβάζει τα σεντόνια, κατα τα άλλα.....ΟΚ! Το πιάσαμε το υπονοούμενο! Cinadon36μίλαμου 13:53, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Rule of law Vs Rule of mob Ο διαχειριστής Diu, θεωρεί πως "η κοινότητα" μπορει να βγάλει εκτός της ΒΠ κάποιον χρήση αν αυτός δεν συμπεριφερεται καλά. Γράφει: «Αν θέλουν να τρολάρουν δικαίωμά τους, το σίγουρο είναι ότι θα κριθούν γι'αυτό και θα έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από την κοινότητα, όπως και την έχουν». Diu, το οτι δεν ξεφράζομαι, δεν ειναι απόφαση της κοινότητας, είναι αποτέλεσμα της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ οι οποίοι δεν παίρνουν θέση αν έγινε παραποίηση πηγών. Οταν οι διαχειριστές αδρανουν αναλόγως των συμπαθειών τους προς τον χρήστη, και επιβάλλουν φραγές ή δεν αφαιρουν τέτοιες, και το ονομάζουν "απόφαση της κοινόητας" είναι ευθυνοφοβία. (υγ- mob = οχλος, γιατί τα αγγλικά ορισμένων είναι λίγα.) Μιας και διαβάζεις την σελίδα μου, μπορεις να απαντήσεις το ερώτημα Κατανόησης κειμένου (επίπεδο δυσκολίας Α) πιο πάνω; Οχι, ε; το φαντάστηκα. Cinadon36μίλαμου 14:23, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Απάντηση στον Legion [8].Ουτε να σε πικάρω Legion, ουτε να σε προκαλέσω. Να δείξω οτι έχεις λάθος, αυτό έκανα. Το christian radicals αφορουσε τους συγγραφεις (ο πρωτος ηταν και αναρχοχριστιανος) και οχι το μικρό κίνημα αναρχικών που αναπτύχθηκε στην σκια των Αναρχοατομικιστών (δλδ αναρχοχριστιανοί) Και δεν μπορείς να το αναιρέσεις αυτό. Διόρθωσε το λάθος σου. Αυτό που αισθάνεσαι οτι σε ειρωνεύτηκα, δεν ειναι ειρωνία. Πιστεύω πως είναι το οτι ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. Αυτό το αγχώδες αίσθημα το εκλαμβάνεις ως ειρωνία- αυτή ειναι η εξήγηση μου/απαντηση μου στο οτι λες οτι ειρωνεύτηκα. Cinadon36μίλαμου 14:34, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Legion, εισαι υποχρεωμένος να εξηγείς τις διαχειριστικές σου ενέγριες. Εξήγησε μας το christian radicals πως αναφερόταν στο ΡΕΥΜΑ και όχι στους 2 συγγραφείς που αναφέρει η πηγή (το αντίθετο συμβαίνει φυσικα). Κανε το τωρα, γιατι μετά θα ανοίξω θέμα στην σελίδα συζητησης του λήμματος, ή και στην Αγορα, δεν ξέρω, και θα αισθάνεσαι πιο εκτεθιμένος και θα νομίζεις οτι σε ειρωνεύομαι. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΗΣ. Cinadon36μίλαμου 16:51, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

O Αντικαθεστωτικός έκανε την εμφάνηση του και επιμένει στις ψευδεις κατηγορίες. Αφου είναι τόσο σίγουρος, ας τα παρουμε ενα ενα. Το "cristian radicals" του Peter Marshall, σε ποιον αναφέρεται; Στο ρευμα που αναπτύχθηκε στην σκια του αναρχο-ατομικισμου ή στους "Adin Ballou and John Humphrey Noyes". Υπάρχει το ερώτημα και πιο πάνω, διάλεξε απαντήσεις, το Α ή το Β. Οποιος ξέρει αγγλικά, ας κρίνει. Διοτι και η υποκρισία εχει τα ορια της. Cinadon36μίλαμου 17:40, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Political Skepticism and Anarchist Themes in the American Tradition[επεξεργασία κώδικα]

Του Andrew Fiala (κάτι θα ξέρει...)

Γράφει στο Fiala, Andrew (2013-12-24). «Political Skepticism and Anarchist Themes in the American Tradition». European Journal of Pragmatism and American Philosophy (V-2). ISSN 2036-4091. http://journals.openedition.org/ejpap/545. Ανακτήθηκε στις 2019-02-14. 

Αρθρο που εξετάζει και τον αναρχισμό στην αμερική...

For the New England anarchists, the institution of slavery was especially problematic as a sign of the injustice of the state and the need for resistance to the state or withdrawal from it. Bronson Alcott, for example, established the Fruitlands commune in Harvard, Massachusetts in the 1840’s along with other members of the New England Non-Resistance Society. It was Alcott – not Thoreau – who first refused to pay his taxes in 1840. Alcott was jailed in 1843 in the same prison in which Thoreau was later jailed in 1846. Both Emerson and Thoreau were aware of Alcott’s conscientious refusal, an act that was defended by Charles Lane in The Liberator (William Lloyd Garrison’s journal of abolitionism and non-resistance).8 Lane explained that Alcott’s “conscientious scruples” prevented him from “doing aught in support of a government which spends the people’s money in prisons, gunpowder, halters, and the like civilized gear…”9 This indicates that slavery was not the only problem being protested. The general problem was the coercive instruments of state power, including military and penal power. The abolitionists had a difficult choice to make later with regard to federal military action in the American Civil War that was employed in the name of abolishing slavery. But the American anarchist Josiah Warren argued, for example, during the American Civil War: “Government, strictly and scientifically speaking is a coercive force; a man, while governed with his own consent, is not governed at all.”

The basic idea of the New England movement was explained by Adin Ballou, a founding member of the Non-Resistance Society, who argued that divine law was superior to human law. Ballou’s non-resistant Christian pacifism led toward withdrawal from political society and toward the establishment of the Hopewood commune. Ballou’s most influential work may be his 1846 book Christian Nonresistance – a book that influenced Tolstoy and which was published the same year that Thoreau refused to pay his taxes. Ballou claims that Christian pacifists may not participate in the armed services and may not serve in or offer active support to any agency or government that employs violence. He denies that this is absolute anarchism. “Let it not be said that the doctrine goes against all religion, government, social organization, constitutions, laws, order, rules, and regulations. It goes against none of these things per se. It goes for them in the highest and best sense. It goes only against such religion, government, social organization, constitutions, laws, order, rules, regulations and restraints, as are unequivocally contrary to the law of Christ.”11 This indicates a form of philosophical anarchism, which is not absolutely opposed to political authority but only to unjust political authority. Ballou later explains that government per se or in itself is essentially divine. But he maintains that human government that is contrary to divine law is not justified. “Consequently all law and government absolutely contrary to the law and government of God are morally null and void.”

Παιδιά, πρέπει να το μεταφράσω; Ξερω οτι ορισμένοι ειναι πολύ αδύναμοι στα αγγλικά, για αυτο και δεν παρουσιάζονται εδώ. Λεει για κάτι αναρχικούς του New England. Ψάχνοντας περισσότερο, τους βρήκα αυτούς en:WP:New England Non-Resistance Society. Εκει γράφει, "The Society rejected loyalty to any human government; one historian has described the Non-Resistance Society's "basic outlook as that of philosophical anarchism". Δινει δυο παραπομπές: Reichert, William O.,"The Philosophical Anarchism of Adin Ballou", Huntington Library Quarterly, Vol. 27, No. 4 (August 1964), (pp. 357–374).

"...Ballou was a lecturer for temperance and the American Anti-Slavery Society, as well as president of the pacifist and Christian anarchist New England Non-Resistance Society." Calhoun, Craig. The Roots of Radicalism: Tradition, the Public Sphere, and Early Nineteenth-Century Social Movements. University of Chicago Press, 2012 ISBN 0226090841 (p. 372). Να τις ελεγξω και αυτές;

Τελικά παιδιά, ήταν αναρχικοι οι συγκεκριμένοι ή όχι; Ή ήταν ριζοσπάστες χριστιανοί; (ορος πρωτότυπος που έχει 26 αποτελεσματα στο google-συμπεριλαμβανομένης της ΒΠ)

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ.

Παίδες, νταξει, παρόλο που ξέρετε οτι δεν συμπαθω το ΚΚΕ, μου θυμίζω αυτους τους στίχους: [9]

Γίγας στους γίγαντες ο Δημητρόφ
βράχος γρανίτης στέκει ορθός
τους δικαστές του χτυπάει σκληρά
τους ξεσκεπάζει, τους ποδοπατά

(για αστείο το λέω- Ο Δημητρώφ ήταν πραγματικά μαγκας και ασχολείτω με μια σοβαρή υπόθεση) Cinadon36μίλαμου 18:59, 14 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Για το θέμα της "μετάφρασης"[επεξεργασία κώδικα]

Αφου εκτεθήκαν πλήρως για το θέμα του radical christian, τραγουδουν διαφορετικό τραγουδι τώρα. Πράγμα που δείχνει οτι η κατηγορία ήταν μονο η αφορμή για τις 14 μέρες. Επίσης λένε πως δεν εχουν POV. Πάμε να καταρρίψουμε τα επιχειρήματα τους ενα ενα, πάλι.

 • Γράφει ο Αντικαθεστωτικός [10] «Το ζήτημα είναι ότι όντως έχω κάνει λάθος μετάφραση και εγώ.» Α)Ολοι κανουν λάθη- το θέμα ειναι οτι για ορισμένους θελετε φραγες. Β)Στην ΒΠ δεν γίνεται μετάφραση, αλλά απόδοση νοήματος. Γ)Το νόημα της φράσης αφορουσε την υπαρξη ενος μικρου αναρχο-χριστιανικου ρεύματος. Διοτι η παράγραφος είναι μεγαλύτερη απο την φράση που θέτετε στο ΣΔ. Γράφει και για το άλλο (αναρχικό) ρεύμα που αναπτύχθηκε στην σκια του Αναρχοατομικισμου. Και εχω βρει για ποιο αναφέρετε (δες Andrew Fiala πιο πάνω)
 • Γράφει ο Αντικαθεστωτικός: «σε μια προσπάθεια να αποφύγω τον διορθωπόλεμο έδωσα εγώ άλλη απόδοση, σε άλλη περίπτωση κατέφυγα σε ξεκάθαρη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων» Μηπως θα έπρεπε να φραγείτε για Χ χρονια, όπως θέλατε εσεις για μενα πριν μερικους μήνες (και ακομη και τώρα κανετε καμπάνια για μονιμη φραγή;)
 • Γράφει ο Αντικαθεστωτικός: «μως έχω ένα σύνολο άποψης με δεκάδες περιπτώσεις, τις έχετε δει; » Δεν εχετε αναφέρει δεκαδες περιπτώσεις, αλλά ολες ειναι λανθασμένες. Διοτι το κινητρο σας, εσένα και του Legion, ήταν να τιμωρηθώ.
 • Γράφει ο Αντικαθεστωτικός: «. Όταν με το καλό ξεφραγεί θα ανοίξω θέμα ώστε να μπορεί (αν θέλει) να απαντήσει.»Πρώτα τιμωρουμε και μετά απαντά ο χρήστης. Οκ. Οταν με το καλό ξεφραγώ, θα αναιρέσω ολες τις δηθεν "παραποιησεις" που έκανες, αφου πρώτα συζητήσω τα θέματα ενα προς ενα στην Σελίδα Συζήτησης. Αν δεν απαντά κανένας, θα πάω στην Αγορα. Αν επιμένετε στο οτι παραποίησα πηγές, απλώς θα εκτίθεστε (Εσυ και ο πρόθυμος φραγευς Legion). Θα είναι αργή και βασανιστική διαδικασία, ελπίζω να την δείτε ως ευκαιρία να βελτιώσετε τα αγγλικά σας. Θα μάθουμε το υποκείμενο- ρημα- αντικείμενο και επιθετικο προσδιορισμό. Πως τα ξεχωρίζουμε.
 • Γράφει ο Αντικαθεστωτικός:[11]« Θεωρώ ότι πουθενά δεν έδωσα κανένα δικαίωμα για να με κατηγορούν για POV.» Αφου εγείρεις το θέμα, να σου πω εγώ μερικές περιπτώσεις POV. α)Οταν γραφεις την παραγραφο για την συμμετοχή των αναρχικών στον ΑΠΠ,[12] και αναφέρεις πρώτα και κυριως την μειοψηφική άποψη που ηταν υπερ του πολέμου. Επίσης, βάζεις σε φωτο καποιον που ηταν υπερ της μειψηφικής άποψης, και το αναφέρεις και στο caption. β)Γράφεις για τον Σπέρα στην Ιστορια του Αναρχισμου[13], δλδ εντελώς undue γ)Στο λήμμα του Σπέρα έχεις παραπομπές προς μη αξιοπιστες πηγές (ελευθερος κοσμος- μια γελοία φασιστική ιστοσελίδα). και το κυριότερο: δ)Εμποδίζεις την φυσιολογική αναπτυξη του θέματος της Ιστοριας του Αναρχισμου, με συνεχόμενα ουρλιακτά και κατηγορίες για το ενα και το άλλο. Ετσι εχει σχεδον 6 μηνες που γράφεται το συγκεκριμένο άρθρο και ειναι μισοτέλειωτο, χωρις δομή, χωρις ειρμό. Ευγε.

Ειμαι ηθικά δικαιωμένος απο την εξέλιξη των πραγμάτων. Cinadon36μίλαμου 06:13, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)


Κάποιοι θα έπρεπε να βρουν πέτρα να κρυφτουν απο την ντροπή και τα ψέματα που είπαν. Ξεκάθαρο witch-hunt Cinadon36μίλαμου 08:11, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Ντροπή δεν είναι να κάνεις λάθος, ντροπή είναι να επιμένεις στο λάθος, την στιγμή που σου έχει παρουσιαστει το σωστό ξεκάθαρα.

unblock «Όπως υπέδειξε και ο Αντικαθεστωτικος το radical christians πως θα το μεταφράσετε. Διότι αν μεταφράζουμε το φιλελεύθερος σε σοσιαλιστή, κάτι πάει λάθος»[επεξεργασία κώδικα]

Legion,[14] μονο που δεν μετάφρασα το φιλελευθερος σε σοσιαλιστή, σου εξηγήθηκε πως η λέξη αναρχο-χριστιανος ειναι σωστή στο ΣΔ, μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου διαβάζοντας για το radical christians πιο πάνω, σε ποιους αναφέρεται. Δεν είναι αργά να διορθώσεις το λάθος σου, καθώς παρασύρθηκες απο ΨΕΥΔΗ. Cinadon36μίλαμου 08:16, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Orologio blu.svg
Αυτός ο χρήστης του οποίου ο λογαριασμός βρίσκεται σε φραγή ζητάει την επανεξέταση της φραγής του:

Εχουν καταρρεύσει οι κατηγορίες περί "παραποίησης". Ο διαχειριστής που έβαλε το block, αιτιολογησε την θέση του (στο ΣΔ) και αποδείκτηκε λάνθασμένος.

Σημείωση:

 • Σε κάποιες περιπτώσεις, ο χρήστης μπορεί να μην είναι πράγματι σε φραγή ή να έχει λήξει η φραγή του. Παρακαλούμε ελέγξτε το αρχείο φραγών. Αν δεν καταγράφεται σχετική φραγή ή η πιο πρόσφατη έχει ήδη λήξει, τότε έχετε δεχτεί αυτόματη φραγή από τα αυτοματοποιημένα συστήματα αντι-βανδαλισμού. Παρακαλούμε αφαιρέστε το αίτημα αυτό και ακολουθήστε αυτές τις αντί να στραφείτε στην άμεση αντιμετώπιση από κάποιον διαχειριστή.
 • Παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες επανεξέτασης φραγών ώστε να βεβαιωθείτε ότι το αίτημά σας για άρση της φραγής θα βοηθήσει στη δική σας περίπτωση. Μπορείτε να αλλάξετε το αίτημά σας οποτεδήποτε.

Cinadon36μίλαμου 08:16, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Νεα καταρριψη «παραποίησης»[επεξεργασία κώδικα]

Ενώ ο Αντικαθεστωτικός δεν ξέρει καλά αγγλικά [15][16] αυτό δεν τον σταματά απο το να επιμένει πάνω στην γραμμή της «παραποίησης». Τι λέει τώρα [17].

Αντικαθεστωτικέ, Dwarf = νάνος. Dwarfed σημαίνει «κάνω να μοιάζει με νάνο». Δλδ αν ειμαι 170 και το ανηψάκι μου 200 μέτρα, με κάνει να μοιάζω νάνο. Αυτό λέει η πρόταση: ; it grew quickly to a membership of nearly a quarter of a million, which dwarfed the rival socialdemocratic unions. Επειδή μεγάλωσε η συμμετοχή, εκανε τις σοσιαλδημκορατικες ενώσεις (συνδικάτα εννοεί, αλλά οι λεξη-λεξη μεταφραση ειναι της μόδας στην ελ.ΒΠ) να φαίνονται μικρές.

Μας διαβάζουν πολλοί. Δείτε τα στατιστικά της επισκεψιμότητας της σελίδας. Οι κατηγορίες περι παραποίησης ήταν μια μεγάλη ανοησία. Δεν υπάρχει παραποίηση. Υπάρχει ενας χρήστης που νόμιζε οτι θα συνεχίσει το wikibulling, ενας χρήστης που δεν ξερει καλά αγγλικα, ομως το παίζει και κριτής. Ο Legion παρασύρθηκε απο τις φωνές του. Ενα συγνώμη είναι αρκετό. Κρίμα όμως, θέλει θάρος να παραδεκτεί καποιος το λάθος του. Και το θάρος κάνει διακοπές μάλλον. Ας το δει καποιος διαχειριστής και να κάνει unblock. Cinadon36μίλαμου 11:10, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)


Και άλλη κατάρριψη «παραποίησης» ("Πολλοί καλλιτέχνες")[επεξεργασία κώδικα]

Λιτός ο @Geraki:(pls unblock), [18] στις παραποιήσεις που ανακάλυψε ο Αντικαθεστωτικός, ο οποίος ηταν και κατα 99,9% σιγουρος οτι ηταν παραποιηση πηγής. [19] Με αυτές τις γελοιότητες με φράξανε. Cinadon36μίλαμου 13:40, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

O Αντικαθεστωτικός ευχαρίστησε τον Geraki που του υπέδειξε το λάθος του, παρόλο που ηταν 99,9%, και τον παρέπεμψε να εξετάσει και τις αλλες υποθέσεις, στις οποίες ομως βάζει μη ολοκληρωμένα αποσπάσματα απο τις πηγές, και τις έχει μπερδεμένα ταξινομημένες. Geraki, οποια θες διάλεξε και πες μου να σου παρουσιάσω ολο το κείμενο. Το βιβλίο του Μαρσαλ μπορώ να στο στειλω με dropbox ή να το βρεις στο διαδικτυο αν θες. Αλλιως προσθέτω εδω το αποσπασμα. Αντε να πέσει αυτή η θλιβερή γελοιότητα. Cinadon36μίλαμου 13:59, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

 • «Στραβός στραβό οδήγαγε».
 • Τουλάχιστον με αυτή την φραγή έγινε ξεκάθαρη η ιδεολογική γραμμή ορισμένων και πως σκέφτονται να πορευθούνε στην ΒΠ. Με την ανοησία ως σημαία. Cinadon36μίλαμου 18:15, 15 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Αισχύνη[επεξεργασία κώδικα]

Το να προσπαθεί κάποιος να βρει συντακτικά λάθη τα οποία να καταλήγουν σε τιμωρία είναι αισχύνη. Ντροπιασμένοι ας είναι όσοι γελοίοι ακολουθουν αυτή την πορεία. Τα λάθη στην ΒΠ ειναι για να διορθώνονται, όχι για να γινονται εργαλείο για να τιμωρηθουν συντάκτες. Πόσο μάλλον οταν λάθη δεν βρεθουν. Τα λάθη που βρήκαν οι διώκτες μου δείχνουν μονο την διανοητική τους ανεπάρκεια να κατανοήσουν σωστά ενα κειμενο μερικών προτάσεων στα αγγλικά. Ας μείνουν με την ρετσινιά. Cinadon36μίλαμου 09:20, 17 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Τα σλόγκαν που αντιχουσαν ελευθεριακές ιδεες ήταν δημοφιλη.[επεξεργασία κώδικα]

Αντηχούν όπως λέμε ήχος.Και τα σλόγκαν δεν αντιχούν, αλλά απηχούν ελευθεριακές ιδέες άσχετε. Γιατί γράφεις ? Πες μου ένα λόγο!

Να σου πω εγώ. Εκτός του ότι είσαι τενεκές που παριστάνει το σπουδαίο, θες να περάσεις την προπαγάνδα σου. Όμως, όντας άσχετος, την καταστρέφεις. Αναρχικός δεν είσαι ούτε κατά διάνοια ούτε και πέρασες απέξω. Βλάκας κομμουνιστής, προδότης και ανθέλληνας είσαι. Όπου κομμουνιστής βάλε φασίστας. Δε γα=μιέ=σαι. Θες να γράφεις, γράφε. Εσύ γίνεσαι ρεζίλι. Άντε γεια από μένα οριστικά.--94.66.56.118 21:34, 26 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Απαντήσεις σε συνομιλία στο ΣΔ[επεξεργασία κώδικα]

Να τα πάρουμε ένα ενα. Α)Αν σπάσεις το Κ3Ε, τρως φραγή. Ανεξάρητα αν είχες την σωστή εκδοση ή όχι. Δεν έφαγες όμως φραγή. Β)Ουτε εγώ εχω φιλίες. Γ)Το αν μπορώ ή όχι, δεν μπορείς να το κρίνεις εσυ. Ελειψες μια μέρα απο το λήμμα της Ιστορίας του Αναρχισμου και φτιάχτηκε περισσότερο. Θα έλεγα να δεις την καμπουρα σου όμως, που δεν κατανόησες καν το ευκολο αγγλικό κείμενο και με κατηγορούσες για παραποίηση για τους ριζοσπστες αναρχικους. Δ)Δικαιούμε να κάνω copy απο την αγγλική ΒΠ, πόσο μάλλον απο ενα λήμμα που έχω συνεισφέρω αρκετά. Ε)Οι ταμπέλες ήταν άλλο ενα επεισόδιο στο κυνηγητό μου. Ε)Στο λήμμα με τον αναρχισμό, έχω δικαιωθεί σε κάθε "κατηγορία" που έκανες. ΣΤ)Μεγαλεξανδρος- το οτι δεν υπάρχει σοβαρή κριτική στον Μ.Α. είναι φανερό. Ζ) Για τον Σπέρα, υπάρχουν πηγές απο μπλογκς, τουριστικες ιστοσελίδες και φασιστικες αγνωστες ιστοσελίδες. Η)Οχι, ήθελες να φραγώ. (Θα βρω το diff σε μια συνομιλία που είχες με τον Chalk19, του είχες πει πως θελεις να αφήνει να εννοείται οτι θες να φραγώ) Θ)Ναι, και εγώ θα ήθελα να ακους και να μην μου επιτήθεσαι σε μενα και τα λήμματα, ή να με αναφέρεις συνέχεια στο ΣΔ. Ι)Το ζήτημα είναι πως προωθείς αντι-αναρχικό POV (θελημένα ή αθέλητα) αφου Ια)Επέμενες να διαστρευλώνεις την θέση των αναρχικών για τον ΑΠΠ,αφου παρουσίαζες πολύ περισσότερο τις θέσεις των αναρχικων υπερ του πολεμου, Ιβ)Εγραφες για τον Σπέρα στην Ιστορία του Αναρχισμου (λες και ειναι κανας σπουδαιος αναρχικος ή ειχε ρεύμα) Ιγ)Επιμένεις να τοποθετηθεί σε undue βαθμό μια θεση του Μπακουνιν η οποία ποτέ δεν ήταν θέση του αναρχικου κινήματος. Οποταν δεν ειναι τοσο αστειο όσο σου φαίνεται, εσένα. Cinadon36μίλαμου 12:35, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Αν θες απάντηση, διέγραψε τις ύβρεις. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 12:40, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Δεν υπάρχουν ύβρεις, αλλά αν θες, διέγραψε εσυ το "κακομοίρης" και το "οτι δεν μπορώ" και θα διαγράψω όλο τον διάλογο. Κάνε εσυ ενα βημα και θα κάνω δυο. Cinadon36μίλαμου 12:43, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Είναι κακόμοιρος και όχι κακομοίρης. Στην Ελλάδα δε θεωρείται τόσο ύβρις. Το διαγραμμίζω έτσι και αλλιώς, άσχετα με το τι θα κάνεις. Το δεν μπορείς είναι αξιολογική κρίση. Αν θες να το κάνω δε μπορεί μέχρι τώρα ώστε να αφήνω ένα περιθώριο αλλαγής στο μέλλον. Αλλά είναι η άποψη μου για τη μέχρι τώρα συνεισφορά σου.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 12:47, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Το "δεν μπορώ", είναι σχόλιο ad hominem, που προσπαθεί να δείξει ανικανότητα. Οχι, διαγραφή εντελώς, αυτό θέλω. Εγώ εδειξα σημεία καλής θέλησης στο παρελθόν, [20][21] αλλά βρήκα μόνο έχθρα. Τώρα ειναι η σειρα σου. Ενα βήμα κάνε και κάνω δύο. Εγω για την συνεισφορά σου έχω χειρότερη άποψη, αλλά βλέπεις δεν την λέω, για λόγους ευγενίας. Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος. Οσο με καταγγέλεις στο ΣΔ 1 φορά καθε μέρα, θα αναγκάζομαι να απαντώ, και στο τέλος θα φαινόμαστε και οι δυο ως γραφικοί και οι τρελλοί του χωριού. Σου το ξανάπα νομίζω. Cinadon36μίλαμου 13:14, 27 Φεβρουαρίου 2019 (UTC)

Ευχαριστία[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τη βοήθεια στην αφαίρεση του λήμματος Ιωάννης Μεταξάς από τα προβεβλημένα.Soccererer (συζήτηση) 22:55, 2 Μαρτίου 2019 (UTC)

Πρεβεζάνικα Χρονικά[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ συνβικιπαιδιστή Cinadon36, καλησπέρα,

Επιλέγω να σας γράψω στη σελίδα συζήτησής σας και όχι στη συζήτηση για το λήμμα του Χαλασμού της Πρέβεζας για να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις σε εκείνη τη σελίδα.
Δεν σας γνωρίζω, οπότε αποφάσισα να γράψω στον πληθυντικό.
Θα χαιρόμουν πολύ εάν μπορούσαμε να μιλούσαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι οι παραπομπές του λήμματος είναι προχειρογραμμένες, με τον τρόπο που έγραφε ο συγκεκριμένος λημματογράφος.
Βέβαια, οι παραπομπές στη ΒΠαίδειά μας, θέλουν γενικά βελτιώσεις.

Στην πρότασή σας, αναφέρατε ότι τα Πρεβεζάνικα Χρονικά «δεν εινια peer-reviewed journal αφενώς, και αφεταίρου καθώς υπάγεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (και αρα στην Δημοτική Αρχή) δεν ειναι και τόσο ανεξάρτητο».
Θέλω να σας πω ότι τα Πρεβεζάνικα Χρονικά διευθύνονται από Συντακτική Επιτροπή. Μέλη της είναι, ανεξάρτητοι από τον Δήμο Πρέβεζας, επιστήμονες ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, κλπ.
Οι υπό ένταξη εργασίες/άρθρα καταθέτονται στη Δημοτική Βιβλιoθήκη Πρέβεζας και αξιολογούνται από τη Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού πριν δημοσιευθούν. Τα εγκριθέντα προς δημοσίευση άρθρα επιμελούνται από επαγγελματία επιμελητή εκδόσεων πριν καταλήξουν στον τόμο.
Ως εκ τούτων, τα Πρεβεζάνικα Χρονικά είναι peer reviewed journal, όπως τα ονομάζετε, και είναι απόλυτα ανεξάρτητα. Η Δημοτική Αρχή (Ο Δήμος Πρέβεζας) εγκρίνει και πληρώνει μόνο το κόστος της έκδοσης. Τίποτε παραπάνω.
Κατανοώ, εν μέρει, τις θέσεις που εκφράσατε στην παραπάνω σελίδα για τα Πρεβεζάνικα Χρονικά, εφόσον δεν γνωρίζατε τα γεγονότα που προανέφερα. Σας παρακαλώ, όμως, τώρα που τα γνωρίζετε, να μην υποτιμάτε το συγκεκριμένο περιοδικό.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σε σχέση με το περιοδικό.

Με πολλούς βικιπαιδικούς χαιρετισμούς
Actia Nicopolis (συζήτηση) 18:54, 6 Μαΐου 2019 (UTC)