Συζήτηση χρήστη:Actia Nicopolis

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ενσωμάτωση κειμένου[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στο Τόμας Κράνμερ. Αν του γίνει επιμέλεια και περνώντας το και από την κριτική λημμάτων, θα μπορούσε να γίνει και προβεβλημένο! Παρατηρήσεις: πρέπει να βάζεις το πρότυπο ενσωμάτωσης κειμένου, όταν μεταφράζεις λήμμα από ξενόγλωσση έκδοση, καθώς και το defaultsort. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να αναφέρονται και στα αγγλικά τα διάφορα ονόματα. Όταν αυτό χρειάζεται (π.χ. στα έργα) δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνεται εν παρενθέσει ότι οι ονομασίες είναι στα αγγλικά (δες εδώ). Καλή συνέχεια! --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 16:50, 7 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Ευχαριστώ πολύ για τις εύστοχες παρατηρήσεις σας Κόκκινε Ποταμέ. Πάντα καλοδεχούμενες. Θα παρακαλούσα μόνο για την προσεκτική καταχώριση, όποιων διορθώσεων, ώστε να αποφύγω να ξαναδιαβάσω όλο το κείμενο για τυχόν μικρολαθάκια. Θα διορθώσω όλα τα (στα αγγλικά:....)

Όταν ολοκληρωθεί το λήμμα, θα μπορούσατε να κάνετε την πρόταση για προβεβλημένο άρθρο, καθώς δεν έχω ιδέα από αυτά.

Με πολλούς χαιρετισμούς και ευχαριστίες
Νίκος Δ. Καράμπελας


Με την επιμέλεια και την πρόταση του λήμματος για κριτική και... αστεράκι θα ασχοληθώ προσεχώς. Εσείς προσπαθήστε να κλείσετε τις όποιες τρύπες και -ει δυνατόν- να κάνετε περαιτέρω τεκμηριωμένες προσθήκες. Χαιρετισμούς και από 'μένα. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα. --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 07:10, 9 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Ερώτηση αρχαρίου.

Όταν για κάποιο ξένο θέμα δεν υπάρχει λήμμα στην ελληνική βικιπαίδεια και υπάρχει αντίστοιχο στην αγγλική, να βάζω σύνδεσμό του στην εντός παρενθέσεων αγγλική μετάφραση; Για παράδειγμα εδώ

Καταλαβαίνω ότι θα είναι υπερβολικό, αλλά, εάν δεν υπάρχει ελληνικό λήμμα, θα βοηθηθεί ο αναγνώστης με μια γρήγορη μετάβαση στο αγγλικό όμοιό του.

Actia Nicopolis (συζήτηση) 11:36, 9 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Γενικώς πρέπει να αποφεύγονται οι εμβόλιμες συνδέσεις σε ξενόγλωσσα λήμματα. Ενόσω οι πρωτότυποι τίτλοι των έργων υπάρχουν εντός παρένθεσης, οι αναγνώστες που πραγματικά ενδιαφέρονται μπορούν να τους αναζητήσουν εύκολα. --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 16:14, 9 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Τόμας Κράνμερ, συνέχεια[επεξεργασία κώδικα]

Να συγχαρώ πρώτα για την ωραία μετάφραση στην οποία έκανα κάποιες (σχολαστικές ενίοτε) διορθώσεις.
Για το Συμβούλιο :
«Ιδιαίτερο Συμβούλιο του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου», ούτε συζήτηση. Δεν υπήρχε Ηνωμένο Βασίλειο προ του 1801. - Η (ακριβής) απόδοση του όρου Privy ως «ιδιαίτερο» πιστεύω ότι αποδίδει καλύτερα την έννοια ενός σώματος και όχι μεμονωμένων συμβούλων. Από το σχετικό λήμμα της αγγλικής ΒΠ φαίνεται ότι είχε και νομοθετικές αρμοδιότητες και χρησιμοποιήθηκε από τους βασιλείς κατά των αποφάσεων των δικαστηρίων και του Κοινοβουλίου. Άλλωστε την πρώτη φορά που συναντάται ο όρος στο λήμμα, αναφέρεται ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο (Privy Council) του Ερρίκου. Δεν αρκεί άραγε (την πρώτη φορά) : «Το Ιδιαίτερο Συμβούλιο του βασιλιά» ; Η έκφραση Βασιλικό Συμβούλιο στερεί από τον όρο την «αγγλικότητά» του.
Σε λίγο τελειώνω και θα τα ξαναπούμε. Χαιρετώ.--Ignoto (συζήτηση) 20:38, 18 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Με πείσατε, αγαπητέ.
Να το βάλουμε την πρώτη φορά ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο του βασιλιά και από εκεί και κάτω Ιδιαίτερο Συμβούλιο.
Actia Nicopolis (συζήτηση) 07:26, 19 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Αυτό που θέσατε, αγαπητοί συνεργάτες, είναι καλό, αλλά υπάρχει και καλύτερο, η επίσημη μετάφραση του privy council: ανακτοβούλιο. --Focal Point 21:43, 21 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Εξαιρετική πρόταση FocalPoint !
Είναι μια ακαδημαϊκή εκφορά του Βασιλικού Συμβουλίου.
Αν η γλώσσα του άρθρου ήταν πιο ακαδημαϊκή θα έλεγα να υιοθετήσουμε την πρότασή σας.
Προσπάθησα, όμως, όσο γίνεται να κρατήσω μια καθομιλούμενη γλώσσα.
Η πρόταση του Ignoto περιέχει το Ιδιαίτερο, που όπως ανέφερα πιο πάνω, παραπέμπει στο Privy και γι' αυτό μου άρεσε. Η αρχική του απόδοση ως Ιδιωτικού δεν θα έστεκε τόσο.
Θα ήταν πολύ καλό εάν την πρώτη φορά που εμφανίζεται στο λήμμα ακολουθούταν από το "του βασιλιά" (Ιδιαίτερο Συμβούλιο του βασιλιά). Όμως, η πρώτη φορά συνέπεσε να είναι "το Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Ερρίκου". Παρά ταύτα, θα προτιμούσα να το αφήσουμε ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο.
Τι λέτε και εσείς Ignoto?
Actia Nicopolis (συζήτηση) 11:49, 22 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Συγγνώμην κατ’ αρχάς για την καθυστέρησγ της απάντησης, αλλά δεν είχα δει την ερώτηση. Λοιπόν, πολύ καλή η πρόταση του FocalPoint, όντως περί ανακτοβουλίου πρόκειται, αλλά επιμένω στην απόδοση της «αγγλικότητας» της έκφρασης. Ανακτοβούλια είχαν η Αυστρουγγαρία, η Ρωσία, η Πρωσσία κτλ., Privy Council μόνον η Αγγλία.--Ignoto (συζήτηση) 21:16, 24 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Νομίζω ότι στη βιβλιογραφία πρέπει να χρησιμοποιούνται και οι όροι "Συμβούλιο του Στέμματος" και "Μυστικό Συμβούλιο" (μακρυά από τη δημοσιότητα - κλειστές συνεδριάσεις, in private). ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 21:59, 24 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Επιμέλεια[επεξεργασία κώδικα]

Θα προβώ σε διορθώσεις στο λήμμα, όταν βρω τον χρόνο. Παρ'όλα αυτά εμμένω στη θέση που διετύπωσα στη συζήτηση: το λήμμα πρέπει να περάσει από την κριτική λημμάτων, ώστε να το εξετάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες. Σας χαιρετώ. --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 22:01, 11 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Σήμανα το Ιωάννης Γουναράκης, επειδή η μοναδική πηγή που έχει δεν είναι ικανή να τεκμηριώσει εγκυκλοπαιδικότητα. Έχετε άλλες πηγές στις οποίες αναφέρεται ο βιογραφούμενος; --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 14:45, 20 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Δυστυχώς τα μόνα στοιχεία για αυτούς τους νομάρχες Δράμας, λήμματα των οποίων δημιούργησα σήμερα, προέρχονται από ένα τελευταίο πόνημα του επιτίμου προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεωργίου Ι. Κούρτη, που εκδόθηκε προσφάτως, μετά από πολύχρονη έρευνα στα αρχεία της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως. Εάν θεωρείτε ότι τα στοιχεία είναι ελάχιστα, όπως πράγματι είναι, να μην προχωρήσω περαιτέρω, παρά την επιθυμία μου να καταγραφούν όσο περισσότεροι νομάρχες. Καλησπέρα και από μένα. Actia Nicopolis (συζήτηση) 14:54, 20 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
Λυπάμαι, αλλά σε αυτήν περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσω σε πρόταση διαγραφής. --Κόκκινος Ποταμός συζήτηση 15:07, 20 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
Κατανόησα πλήρως τον λόγο της πρότασης για διαγραφή. Η μη ανάληψη της υπηρεσίας εκ μέρους του τον κάνει στην πράξη να μην ήταν νομάρχης, αν και στα χαρτιά ήταν. Αυτά τα ωραία έχει η Ελλάδα μας. Ευχαριστώ που με κάνετε να μαθαίνω. Actia Nicopolis (συζήτηση) 18:09, 20 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Ραγκούσης[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις μήπως κάποια ημερομηνία γέννησης - θανάτου του Ραγκούση;--Diu (συζήτηση) 15:55, 22 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Δυστυχώς τίποτε παραπάνω από αυτά που βρήκα στο βιβλίο του Κούρτη και έγραψα στο λήμμα. Actia Nicopolis (συζήτηση) 16:45, 22 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Ευχές[επεξεργασία κώδικα]

Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Καράμπελα! Σας στέλνω τις καλύτερες και θερμότερες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα! Να είστε καλά!

Σας χαιρετώ! --Κόκκινος Ποταμός YBR 09:12, 23 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Κρόιτσερ[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Actia Nicopolis, ελπίζω να κατάλαβες ότι εσύ ήσουν η αιτία για τη δημιουργία του παραπάνω λήμματος (βλ. Φιλοτελική επένδυση). Σ'ευχαριστώ! Καλή Χρονιά! --Aristo Class (συζήτηση) 19:48, 30 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)


Αγαπητέ Aristo Class, τα κατάλαβα και κατάλαβα, επίσης, την τακτική σας να μην αφήνετε ορφανά λήμματα (αδημιούργητα, δηλαδή). Έχω πολύ δουλειά να κάνω με τον Κράνμερ !!!!!!! Όσο για τα emails κατευθείαν στον χρήστη, νόμιζα ότι αυτό έκανα. Πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο στην αποστολή του email? Actia Nicopolis (συζήτηση) 19:52, 30 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Έπαινος![επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Actia Nicopolis, Σου απονέμω αυτό το αστέρι για την έως τώρα προσφορά σου στη Βικιπαίδεια. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!
--Aristo Class (συζήτηση) 16:21, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Αγαπητέ Actia Nicopolis, Σου απονέμω αυτό το αστέρι για την έως τώρα προσφορά σου στη Βικιπαίδεια. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.
--Aristo Class (συζήτηση) 16:21, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


Αγαπητέ Aristo Class,
Τι έκανα και μου απονέμετε αστέρι; Έφτασα κάποιο στόχο που δεν γνωρίζω;
Actia Nicopolis (συζήτηση) 19:16, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)χαχαχαχα ωραία απορία! Επικροτώ και εγώ μαζί με τον Aristo Class και εξηγώ: Κανένας στόχος. ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει, ούτε χρειάζεται, αλλά μάτια έχουμε και βλέπουμε τις καλές συνεισφορές σου του παρελθόντος και ελπίζουμε για ανάλογες συνεισφορές στο μέλλον ! --Focal Point 21:43, 4 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Και ένα μεγάλο κομμάτι από το λήμμα Μελέτιος Καλαμαράς και το λήμμα Ιωήλ Γιαννακόπουλος ήταν αντιγραμμένα από δημοσιευμένο υλικό στο ίντερνετ (για το πρώτο και το δεύτερο) ενώ το πρώτο είχε πολλά προβλήματα ύφους. Αυτό είναι απαράδεκτο από τους κανόνες της Βικιπαίδειας και λόγω της προηγούμενης θετικής συνεισφοράς σας. --cubic[*]star 05:06, 7 Ιουλίου 2017 (UTC)


CubicStar: Αντιλαμβάνομαι την επισήμανσή σας.
Θα επεξεργαστώ τα κείμενα εξ αρχής για να μην υπάρχει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων και κυρίως το ύφος συγγραφής να είναι ενιαίο.
Επισημαίνω ότι οι ιστοσελίδες που αναφέρατε δεν ήταν οι πηγές μου. Αυτές (οι ιστοσελίδες) επαναδημοσιεύουν τα πρωτογενή κείμενα, τα οποία χρησιμοποίησα.
Actia Nicopolis (συζήτηση) 09:52, 7 Ιουλίου 2017 (UTC)